Újabb szomorú rekord
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett.
Blogolj!

OLVASOTT-E HITLER MARXOT?


A nagyszerű Megadja Gábor remek cikket írt az Origóra, A baloldali antiszemitizmus gyökerei címmel.

Örömmel olvastam, az írás igazságán túl azért is, mert öregedő betűvetőként nem volt nehéz felfedezni olvasás közben 13 évvel ezelőtti önmagamat.

Jó megélni az ilyesmit.

Ilyenkor elhiszi az ember, hogy nincsen veszve semmi sem.

Megadja írását elolvashatják itt:

A baloldali antiszemitizmus gyökereiről

Mint tudjuk, a posztkommunista baloldal úgy emelt magának morális piedesztált a rendszerváltoztatás után, hogy a liberálisokkal összeborulva felemelték a fasizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem esernyőjét. Mint az látható, a szivárványkoalíció jobbikos jelöltjének „tetűcsúszdásokra" és „Judapestre" vonatkozó ínycsiklandó megjegyzéseiből, a korábban szorgosan barkácsolt erkölcsi emelvényt egy könnyed mozdulattal kirúgták maguk alól, ahogy látható távolságba kerültek a „hatalom" és a „pénz" hívószavai.

A tizenhárom évvel ezelőtt írt cikkemet pedig itt: 

Olvasott-e Hitler Marxot? | Magyar Nemzet

Május 9. van, az antifasiszta világnap. Természetesen nem antifasiszta céllal hívták életre ezt a napot, hanem antináci céllal. Merthogy a fasizmus sem szép eszme, de nem sok köze van a nácizmushoz. A fasizmus kissé romantikus, kispolgárság, kis tulajdon, kis üzlet, nagy szakszervezet, korporáció, érdekvédelem - no és persze sok-sok technika; futurizmus, Marinetti: Óda a versenyautóhoz, ...

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/100809/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?