Újabb szomorú rekord
2066 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 54 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett.
Blogolj!

KELL...


Hofi mondta, nem szeretné megvárni, míg kötelező lesz... mármint homokosnak lenni. (Tényleg: Ma vajon betiltanák?) Mindenesetre Donáth szerint már kötelező méltatni!

Tisztelt Bayer Úr,

Donáth Anna ma (ismételten) elszólta magát egy facebook posztjában arról, mit is jelent szerintük a jogállam. Szó szerint azt írta:

"Sokan kérdik, mit jelent a jogállamiság. Ebben az esetben egy olyan világot, ahol nem mentegetni, csak méltatni kell a Pride-ot, mert a politika minden szereplője egyként vallja: jó, hogy van ez a hét, és jó, hogy színes egy társadalom, kötelező érzelmek nélkül."

Igen Donáth Anna szerint a jogállamiság feltétele, hogy "csak méltatni KELL a Pride-ot". Amikor utoljára megnéztem, hogy mik az általános emberi jogok és így egy jogállam alapjai is, akkor nem találtam a felsorolásban sehol a Pride önkéntes vagy kötelező méltatását. Ezzel szemben a véleményszabadság kiemelt helyen szerepel, és a jogállamiság/demokrácia egyik legfontosabb feltétele. Diktatúrákban szokták megmondani, hogy mit kell szeretnünk, méltatnunk vagy éppen gondolnunk.

Miután, többen felhívták rá a figyelmet, hogy ez azért finoman szólva is megkérdőjelezhető. Donáth, ha nem is törölte, de azért utólag átírta a facebook posztot. Viszont a szerkesztési előzményekben továbbra is látható az eredeti poszt.

Tisztelettel: K. G.

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/98991/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?