Blogolj!

PAP BARÁTOM LEVELE AMERIKÁBÓL


Hogyan lehet hintázni rasszistául?

Az úgy volt, hogy a kaliforniai Oakland-ban készült egy fénykép, amit kitettek valamelyik közösségi oldalra. A képen egy fáról lelógó kötél látható, ami úgy van meghurkolva, ahogy az akasztófákon szokták használni. A kép az egyik városi parkban készült.

Az oaklandi rendőrség nyomozni kezdett. Mert az oaklandi rendőrség csak fontos és lakosságot súlyosan érintő ügyekben kezd nyomozni. És ahogy nyomoztak, olyan látvány tárult a szemük elé, ami a gyilkosságokban, feldarabolt holttestek látványában megedződött nyomozókat is megdöbbentette: öt akasztófa kötelet találtak a parkban. Szépen meghurkolva, egymás mellett. Azt tudni kell, hogy ez sokak számára a feketéket fenyegető rasszista jelkép, az egykori lincselésekre utal.

Tehát mindenki számára egyértelmű, hogy alattomos módon, éjszaka, a csodálatos Oakland gyönyörűséges városi parkjában a Ku-Klux-Klan készíti elő a feketék kiirtását.

Aztán, ahogy a nyomozás előre haladt, kiderült az igazság.

A park körüli lakóközösség tagjai kissé értetlenül nézték, hogy a város alkalmazottai rendőri biztosítás mellett szedik le a köteleket a fákról. Azokat, amiket ők tettek ki maguknak. A járvány idején ugyanis bezártak az edzőtermek, és így ők, kényszerűségből odakint a szabadban múlatták az időt: edzettek és hintázgattak. És ehhez szerelték fel maguknak a köteleket. A konkrét személy, aki felszerelte, nyilatkozott is az egyik tv állomásnak. Victor Sengbe elmondta, hogy a szóban forgó kötelek egy nagyobb hinta kötélzeteként szolgáltak. Még egy videót is mutatott, ahogy ő és barátai hintáznak.

Na de nem lehet ám csak úgy hintázni mindenféle rasszista gyűlölet bűncselekmény-kötélen! Ezután senki nem fog itt hintázva feketézni. Sem feketézve hintázni.

Ja! Nem is mondtam, Victor Sengbe és a barátai feketék. Egytől egyig.

Mindez persze semmit sem számít. Ha „ügy” van, akkor „ügy” van. Bizonyítékként álljon itt Libby Schaaf, oaklandi polgármester asszony nyilatkozata. Tévedés ne essék, ezt az ügy végén, minden tény tudatában mondta:

“A hivatalos szervek azzal a feltételezéssel kellett vizsgálódjanak, hogy ez egy gyűlöletbűncselekmény. Nem számít a szándék, ha ez megfélemlíti a lakosságot. Mindannyiunk kötelessége megismerni a rasszista erőszak és terrorizmus történetét, amit az akasztófa kötél jelképez, és nekünk el kell távolítanunk ezeket az erőszakos „jelképeket.”

“A fáról lógó kötél gonoszságot szimbolizál, mindegy, milyen szándékkal szerelték fel. Gonosz, és gyűlöletet jelez.”

A rasszizmus, az rasszizmus, na! Ők mondják meg, mi és ki rasszista, senki más.

Gondolom, ezekben a rasszista időkben fel sem merül, hogy kialakítsanak ott egy sportolásra alkalmas teret. Viszont tovább nyomoznak(!), és mivel igazán súlyos, nemzetbiztonságot érintő az ügy, a nyomozást átvették a szövetségiek. Tudják: az FBI.

Akik a filmekben lebirkózzák, lelövik a terroristákat, most az oaklandi városi parkban hintázni vágyó, fekete polgárok által felszerelt 5 db kötél ügyében szövetségi nyomozást folytatnak. Mennek a fekete, lesötétített terepjárókban, öltöny, fehéring, nyakkendő, napszemüveg, ballonkabát, alatta a hónalj-tokban, meg a boka-tokban is fegyver és kérdezősködnek, nyomoznak, lebuktatnak.

Azt nem tudom, hogy pl. az NCIS-t be fogják-e vonni, de ha megtudom, rögtön szólok!

Hát, ez viccnek tényleg nagyon durva lett volna.

'Nooses' in Oakland park were exercise aids, man says

Oakland's mayor said five ropes found hanging from trees in a city park are nooses and racially-charged symbols of terror but a resident said they are merely exercise equipment that he put up there months ago. Mayor Libby Schaaf said Wedesday that a hate crime investigation was under way after a social media post identified a noose at the city's popular Lake Merritt.

UI: A NASCAR 43-as csapatának garázsában is találtak egy akasztófa kötelet.

Rendőrség, FBI (!) nyomozás. Eredmény: legalább tavaly óta ott lóg. Az a garázsajtó nyitó kötele. Tudják, ha nincs áram, akkor azt kell meghúzni…

NASCAR: Driver's 'Hate Crime Noose' Was Really A Garage Pull Rope

Separate FBI and NASCAR investigations found what some claimed was a "noose" in NASCAR driver Bubba Wallace's garage at Talladega Superspeedway was instead a pull rope for a garage door that had been there since 2019. A joint statement from U.S. Attorney Jay E.

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/96796/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?