Blogolj!

Olaszok szavalják magyarul Reményik versét!


Olaszok szavalják magyarul Reményik Sándor “Egyszer talán majd mégis vége lesz…” című versét!

Egy olasz színtársulat nekünk szóló szívmelengető, minden magyar szívéhez eljutó üzenete az egész ország lelkét megdobogtatta, a Facebookon közölte Szilágyi Zoltán:

Egyszer talán majd mégis vége lesz...

Ennek az egész őrületnek, ennek a háborúnak, amely az egész világot sújtja. Az aljas, láthatatlan ellenség inváziójának, amely csak Olaszországban mára közel tizennégyezer ember haláláért felelős. Olasz barátom, Cristiano Cardin, aki azon kívül, hogy a legfontosabb beszállítónk - feleségével együtt a Castello Errante amatőr színésztársulatnak is tagja. A tavaszra tervezett előadásaik elmaradnak, a céget is időszakosan bezárták. Kényszerű otthonlétükben azonban a társulat nem vesztette el a reményt, de az élet és a művészet iránti szeretetét sem, így amikor megkértem, hogy Reményik Sándor gyönyörű és aktuális versét mondják el magyarul - azonnal igent mondtak. Köszönöm nekik és köszönöm testvéremnek, Szilárd Szilágyi-nak, hogy a videót megszerkesztette.

Egyszer talán majd mégis vége lesz. Vigyázzatok egymásra!

Olaszok szavalják magyarul Reményik Sándor nagyon aktuális háborús versét | szmo.hu

Így néz ki egy „karanténpiac" - érintkezés nélkül is be lehet vásárolni Dunakeszin A kezdeményezésről a Tartsd otthon a nagyit Facebook-oldalon írtak először. A csapatuk pedig kipróbálta és elmagyarázta, hogyan is működik a piac a jelenlegi helyzetben. Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna!

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/92992/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?