Blogolj!

SVÉDORSZÁG, A LIBERÁLISOK MEKKÁJA


Nagyon kérem önöket, gondoljanak bele, ha a magyar kormány illetékesei állnának most elő ezzel, akkor mi lenne. Svédországban előálltak...

De valamiért ezt nem szemlézték a hazai balliberális lapok. Valamiért ezt egy ott élő hölgy fordította le és küldte el nekem.

Hát olvassák. Csak hogy tisztában legyenek azzal, miképpen is állnak a dolgok a „művelt”, a liberális, a követendő nyugaton, ahol kiválóan működik az egészségügy...

Socialstyrelsen förbereder sortering av människor som ska lämnas att dö

På regeringens presskonferens bekräftade Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell att myndigheten tar fram beslutsstöd för triage, alltså en sortering över vilka patienter som sjukvården ska försöka rädda livet på. - Det innefattar prioriteringar som har en etisk dimension, absolut, svarade hon på en rak fråga.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI HATÓSÁG ELŐKÉSZÍTI AZON SZEMÉLYEKNEK A KIVÁLOGATÁSÁT, AKIT HAGYNAK MEGHALNI

2020. március 15.

A kormány sajtótájékoztatóján az Egészségügyi hatóság vezérigazgatója Olivia Wigzell beismerte, hogy a hatóság kiválogatásra vonatkozó határozati javaslatot terjesztett elő, azaz egy osztályozást azokra a betegekre vonatkozóan, akiknek az életét az egészségügyi ellátásba részesítéssel megmenthetik. – Ez magában foglalja azokat a prioritásokat is, melyeknek minden bizonnyal erkölcsi vonatkozásai is vannak, válaszolt egy őszintén feltett kérdésre.

Az állam most az egészségügyi hatóság révén egy új határozati javaslatot készít elő Svédország kórházaiban dolgozó személyzet számára a kiválogatásra, az emberek egyfajta osztályozására vonatkozóan. Az osztályozást pl. háború esetén alkalmazzák, amikor a betegápolók kiválogatják azokat a személyeket, akiknél kilátástalannak ítélik életmentő intézkedések megkezdését. Mindez háborús helyzetben történik, amikor anyag és egyéb erőforrás hiánya áll fenn.

A cél az, hogy az amúgy szűkös erőforrást azoknál az embereknél alkalmazzák, akiknek a legnagyobb az esélyük a túlélésre.

- Orvosi prioritásokra és az adott régióbeli hivatásos szakmabeliek és felelősök részére nyujtandó nemzeti döntésbeli támogatásra van szükség. Ami a prioritásokról szóló ajánlást illeti, létrejött egy orvosi szakmai csoport, mely a hétvégén azon dolgozott, hogy a múlt héten az egyes régiók főorvosai által összeállított igényeket kielégítse, mondta Wigzell.

A vezérigazgató nem tért ki ezen prioritások részleteire, de megerősítette, hogy vannak a kérdésnek „erkölcsi vonatkozásai”.

- Igen, valóban vannak erkölcsi vonatkozásai a prioritásnak. A hivatásos szakmabeliek részére egy támogatást adni azokban a prioritásokban, amelyek…lehetnek bizony nagyon nehezek.

A komolyan coronavírussal fenyegetett Olaszországban naponta alkalmazzák a kiválogatást, ahol az idős és gyenge emberek többségét gyakorlatilag hagyják meghalni. Mindez annak következtében, hogy anyag és felszerelés hiány miatt nem tudják azt az ellátást adni, melyet egyébként normális körülmények között megkaphatnának.

Wigzell elismerte azt is, hogy a megfelelő orvosi eszközökhöz való hozzájutás Svédországban korlátozott. Az Egészségügyi hatóság próbál segíteni a kórházaknak és az egyes regióknak azon anyagok, eszközök beszerzésével, melyek ahhoz szükségesek, hogy az egészségügyiek el tudják megfelelően látni a betegeket.

Nyheteridag.se
https://nyheteridag.se/socialstyrelsen-forbereder-sortering-av-manniskor-som-ska-lamnas-att-do/

Fordította: Géber Zsuzsánna

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/91939/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?