Blogolj!

MINDEN ÉRTHETŐ, MINDEN VILÁGOS…


Ezt kell megnézni, mert minden benne van:

Ezt nem kell elolvasni, legfeljebb hasznos. Mert ebben is minden benne van…

Így lázadtunk Áderrel a NER ellen a Puskás VIP-ben

Napokig gondolkoztam, miért csaptam le rá azonnal, amikor múlt héten Tóth-Szenesi kolléga, az Index főszerkesztője megkérdezte, kell-e valakinek a neki felajánlott VIP-jegy a Puskás Aréna nyitómeccsére (ő addigra már megvette a családi belépőjét). Utoljára talán 1978-an voltam Magyarországon meccsen, még gyerekként, egy kettős rangadón a Népstadionban Komjátival, Nyíllal és Törővel, ami annyira végtelenül hosszú és unalmas volt, hogy stadionnak a közelébe se mentem azóta.

Egy részt azért kiemelek belőle:

„Aztán hirtelen nem csak a VIP-ben, de körben, az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mi mind egy vérből valók vagyunk. Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből, miközben azért gyanítottam, hogy

A PUSKÁS MEGNYITÓJÁN MÉGSEM ÉNEKELHETI 70 EZER EMBER A DZSUNGEL KÖNYVÉT.

A VIP-ből szinte kinéztek, amiért a seggemen maradtam, és tényleg nehéz volt nem felállni ekkora nyomás alatt, de én csak a Himnusznál szoktam felállni, és pont a napokban láttam egy műsort arról, hogy milyen messze elmennek az emberek, hogy alkalmazkodjanak az elvárásokhoz, így hát dafke ülve maradtam. Így lázadtam 2019 novemberében a Puskás Aréna megnyitóján.

Közben gyorsan rákerestem, hogy mit énekelnek, és kiderült, hogy az Ismerős Arcok nemzeti érzelmű rockzenekar Nélküled című gigaslágere szól. Ma is tanultam valamit, és azért egy piros pontot így is beírtam a szervezőknek, amiért nem a Székely Himnuszt választották Csaba királyfival és a sziklaként porló székelyekkel, amit egyébként valaki megmagyarázhatna végre, mert ha Péter a kőszikla, a stabil alap, amire az egyház épül, akkor a székelyek metaforikus sziklája miért porlik annyira? Amúgy semmi bajom a székelyekkel, sokasodjanak, gyarapodjanak, nem őket, csak a bugyuta, hatásvadász szövegeket nem bírom.”

Úgy hívják, aki írta, hogy Miklósi Gábor.  

Így, egymás után megnézni a Nélküled éneklését a stadionban, majd elolvasni MG szövegét – fölöttébb tanulságos. Mert tényleg minden összeáll. Minden érthető lesz, minden világos és magától értetődő. Hogy miért is élünk mi két külön világban, s hogy miért nincs átjárás e két világ között. S mennyire nem is kell, hogy legyen. S nem utolsó sorban, persze, hogy mennyire nem kell(ene) felállnia MG-nek a Himnusz alatt sem…

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/86088/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?