Három holttestet találtak egy budai lakásban
Egy budai lakás tulajdonosa 2019. augusztus 23-án 11 óra 55 perckor hívta a rendőrséget, mert nem tudta elérni telefonon a bérlőit.
Blogolj!

A “csintalan” dokumentum...


Engedélyt kaptam, hogy ezt a hozzám is eljuttatott levelet megosszam önökkel...
Tisztelt Stefka úr!
Tegnap, csütörtökön, erről a kiállításról szóltam a Paláveres telefon hívásom alatt.
A kiállítás az angol Nemzeti Levéltárban látható, témája hidegháborús dokumentumok ismertetése.  Itt sok jelentős dokumentum első alkalommal kerül a közönség szeme elé.
A kiállítés címe: Protect and Survive: Britain’s Cold War Revealed - Védeni és túlélni - Anglia hidegháborúja felfedve (leleplezve).

vagy a The Telegraph oldalain lehet a kiállításról olvasni:

Mint említettem, számomra egy dokumentum jelentett sokat:  EGYETLEN oldal, fejléc nélkül, primitív kézírással, mely LÉTÜNKET, ÉLETÜNKET hosszú időre meghatározta.
Egy oldal, melyetet egy hoszzú whisky ivással eltöltött este után, Churchill vetett papírra, a Kreml-ben folytatott titkos tárgyalás eredményeként, 1944 október 10-én.
churchill and stalin.jpg
A papíron egyszerüen országok neve, s a nevek mellett százalékok:  a győztesek milyen százalék arányban urlják majd a veszteseket.  Ember millióknak kik milyen arányban lesznek a tulajdonosai!  Ez kizárólag Churchill és Sztálin munkája volt, az Egyesült Államokat ezen a tárgyaláson SENKI nem képviselte.  Az oldalon két piros betűs későbbi jegyzet állítja, hogy a Görögország felosztásába Amerika is beleegyezett, egy javítással:  90% Angliáé, de 10% NEM az összes többié, hanem Oroszországé ...
A Daily Mail cikkében ott áll a dokuentum egy képe, itt van róla egy jobb felvétel:

churchill - stalin - európa felosztása - wcjsdocument.jpg
Ceruzával írott papírlap, a hivatalos diplomáciai munka minden  jellegét nélkülözve, milliók életét ide - oda dobálva ...
Ezen a lapon adtak el engem!!!
Ezt a dátumot, és ezt a dokumentumot se fogom tudni elfeledni.
Ennek ez egész történetnek a leggyzalázatosabb mozzanata számomra az, hogy erről az egy oldalas áruló összeesküvésről beszélve az angol sajtó ugyanazt a jellemtelen Churchill elnevezést használja, mely alatt Churchill emlegeti ezt egyik történelmi munkájában:  "a naughty document" - "egy CSINTALAN dokumentum".
Tisztelettel, és hálás köszönettel mindazért, amit a nemzetért tesznek.
                                             Varró István
                                             Baldwin Park,  CA, USA
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/76145/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?