Blogolj!

Franciaországban sem mindenki Macron...

...Sőt: a franciák már jobban utálják ezt a nárcisztikus, hülye bájgúnárt Hollande-nál is, pedig őt nagyon utálták.

P.s.: A "nárcisztikus hülye bájgúnárért" Franciaországban lecsuknának hat hónapra és fizethetnék 2000 eurót, ugyanis ott érvényben van egy törvény, amely " a közjogi méltóságot viselő személyek megsértését" így szankcionálja.

Nálunk meg minden szarjankó gecizhet bárkit, és közben persze ordibálhat diktatúráról meg cenzúráról. Ja, és elmondhatja, hogy bezzeg Franciaország mintademokrácia.

Hát nem izgalmas?

"A cikk szerzője, Édouard Tétreau – sikeres francia közgazdász és esszéíró – sokáig élt az Egyesült Államokban is. Azért érdekes, hogy Tétreau keményen bírálja saját köztársasági elnökét és támogatja Orbán Viktort, mert a tavaly tavaszi francia választási kampányban még Macron mellett foglalt állást. Azonban – mint egy korábbi interjúban elmondta – nagyjából négy hónap alatt csalódott az új elnökben – írja az Origo.

Az Orbán Viktor nem az ördög című írásában szellemesen arra utal, hogy Macron azt próbálja érzékeltetni, hogy a magyar miniszterelnök egy diabolikus személy.

Tétreau leírja, hogy Orbán Viktor ötgyermekes, vallásos ember, egész életében a szabadságért küzdött, 24 évesen a börtönt is kockáztatta, amikor a szovjet birodalom ellen fordult, és minden alkalommal demokratikusan választották meg miniszterelnöknek. A közgazdász szerint a magyar gazdaság nyitottabb és jobban teljesít, mint a francia, és idézi a magas magyar gazdasági növekedést, az alacsony költségvetési hiányt és a minimális munkanélküliséget.

Világossá teszi, ami egyébként egyértelmű: az a baja Macronnak a magyar miniszterelnökkel, hogy nem támogatja a bevándorlást.

Szerinte messze nem volt túlzott Orbán Viktor reakciója a migránsáradatra 2015-ben, ellenben nagy hibának tartja a francia közgazdász, hogy Angela Merkel meghívott egymillió migránst Németországba. Arról is ír Tétreau, hogy különösen érthető Orbán Viktor óvatossága, hiszen hazáját az elmúlt évszázadokban a tatárok, a törökök, később a Habsburg Birodalom, végül a szovjet kommunisták árasztották el.

Édouard Tétreau szerint azért is értelmetlen Macron viselkedése, mert Magyarországon nem tűnnek el titokzatosan ellenzékiek vagy újságírók, nincsenek törvénytelen ítéletek, és ironikusan megjegyzi, senkit sem fejeznek le. Később ír arról is, hogy mennyire csalódott Macronban és a francia elnök nem engedheti meg magának, hogy kettéossza a világot, „haladókra” és „nacionalistákra”. A macroni ideológia szerint jókra és rosszakra. Macron szerint – Tétreau írása alapján – jók a franciák és a Benelux államok, rosszak a magyarok, az olaszok, a dánok, az osztrákok, a csehek, a britek, és nemsokára majd rosszak lesznek Macron szemében a németek is.

Írását azzal fejezi be, hogy Macron éppen az első világháború befejezésének századik évfordulóján nem viselkedhet így, és a valódi problémákkal kellene foglalkoznia, például az iszlám térhódításával vagy a nagyhatalmakkal kapcsolatos kérdésekkel – írja szemléjében az Origo."

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/64007/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,Magyarország,Orbán Viktor
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?