Blogolj!

Állítólag...

Na, ezt olvassák el! Ebben tényleg minden benne van! Szóval ez arról szól, hogy a Csaba László állítólag hallott egy történetet, ami állítólag elhangzott a Fidesz frakcióülésén, ahol öreg zsidóztak meg elvtársoztak, meg úgy egyáltalán, állítólag. És a Csaba László most már el is hiszi. Állítólag.

Fotó: Magyar Hang

Állítólag a Csaba László egy fasz. Persze én nem tudhatom, csak állítólag van valaki, aki találkozott valakivel, aki ezt hallotta. Állítólag. Én meg egyre inkább elhiszem.
Ja! És álítólag ez a független, objektív, tisztességes újságírás. Az európai. Állítólag...


Orbán állíthatta: Semmi nem jutott eszünkbe, marad Soros

Állítólag ezzel indokolt a kormányfő, amikor Gulyás Gergely megkérdezte, minek nekik „az öreg zsidó”. Csaba László, Orbán Viktor korábbi tanácsadója mesélte el a történetet. A CEU jelenlegi oktatója szerint az egyetem csak nyert azzal, hogy a kormány támadásai miatt világszerte megismerték és kampuszt nyit Bécsben, de értelme akkor van az intézménynek, ha Budapesten marad.

Csaba Lászlóval a Népszava készített interjút, az első kérdés pedig az volt, kiválasztotta-e már gurulós bőröndöt, amivel Bécsig megy.

Nem, én komolyan venném, hogy a CEU úgy megy el, hogy marad. Budapest az otthonunk, és az is marad, Bécsben ráadásul van egy csomó nemzetközi intézmény, nincs értelme még egyet létrehozni. A CEU-nak akkor van értelme, ha megmarad a jelentős budapesti jelenléte. Nemrég 40 milliárd forintos beruházással bővítették az épületet, ezt sincs értelme csak úgy elhagyni. Ráadásul megvan a pénz, a terv és az összes engedély még két épület átépítésére, felújítására. Az egykori nyugdíjigazgatóság épületének helyére egy olyan nyitott egyetemi épületet húznánk fel, amely egy passzázzsal egész nap mindenki számára nyitott lenne. Ezzel Budapest is nyerne. Bécsből újraindítani ugyanazt olyan, mintha a Szabad Európa Rádiót indítanánk újra.

Szerinte 2020-ig nem lesz változás, addig pedig eldől, mely tanszék megy Bécsbe, melyik marad. „De szerintem az ütősebb képzések, a nemzetközi tanulmányok, közpolitikák, szociológia, közgazdaságtan, a politológia, a jog, egészen biztosan jelentős budapesti jelenléttel mennek majd tovább. És itt maradnak a legnevesebb magyar és külföldi kutatók is. Szerintem az, hogy magyar középosztálybeli fiatalok amerikai oklevelet szerezhetnek úgy, hogy nem kell közben Amerikába menniük, az jó. Ha a kormány nem akarja, akkor legfeljebb Bécsbe utaznak majd érte. Vonattal pont annyi, mintha Debrecenbe mennének.”

Orbán korábbi tanácsadója elmesélt egy történetet is, ami állítólag elhangzott egy korábbi Fidesz-frakcióülésen. Gulyás Gergely állítólag megkérdezte, ha a vizes vébé alatt eltűntek az utcáról a Soros-plakátok, akkor utána minek indították újra. „Minek nekünk az öreg zsidó akkor?” – kérdezte állítólag. Mire Orbán válaszolt:

Mi is gondolkoztunk ezen, elvtárs, de augusztus van, és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros.

Csaba László pedig az idő múlásával egyre inkább elhiszi, megtörtént a dolog.

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/63771/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?