Blogolj!

Egyrészt-másrészt


Stumpf kolléga az „egyrészt-másrészt” megnyilatkozó értelmiség egyik prototípusa, aki most éppen gender study ügyben egyrészt-másrészt.

Stumpf kolléga maga is úgy gondolja, hogy ez az egész gender cucc egy nagy rakás bullshit.

Az. Pótcselekvés. Hülye és frusztrált emberek tudománynak álcázott homokozója, ahol komolykodó arccal eljátsszák, hogy ők valakik, mert lám, tudománnyal foglalkoznak. Méghozzá micsoda modern, haladó tudománnyal! Olyan tudománnyal, amely egyszerre képes felülírni az isteni és a természeti törvényeket, hiszen szerintük mit sem számít, az Isten vagy a természet minek is teremtett bennünket, csak az számít, hogy az egyén mit képzel magáról.

Bizony, Stumpf kolléga, ez az a tudomány, amely szerint nekem egy ötvenéves, dagadt és ronda férfiről el kell hinnem, hogy ő egy húszéves, slank csaj, és tisztelnem is kell ezt az álláspontját. Mint kedvencemben, a Nagy Lebowskyban, amikor az a produkció, hogy egy ötvenéves, dagadt alak női balettcuccban, tütükében „balettozik”, a haladó, progresszív közönség pedig áhítattal nézi.

Röhögni tilos! Ez művészet!

Ó, hogyne!

Ez meg tudomány...

Amúgy helyes, ha ezen röhögünk, Stumpf kolléga, de még helyesebb, ha zokogunk vagy átkozódunk. Ugyanis ennél betegebb, kártékonyabb egyszersmind feleslegesebb idiótaság kevés akad manapság.

S ha ezt tisztáztuk (hiszen te is ezt gondolod), akkor áruld már el, mi a fészkes fenéért kellene ezt állami egyetemeken tanítani? Mi a közösség haszna abból, hogy egy rakás szerencsétlen hülye évről évre kikerül az egyetemről, és kurva tudományosan el tudja magyarázni, hogy az ötvenéves dagadt faszi az húszéves csini muff, és ettől szép az élet...

Továbbá nem nők vannak és férfiak, hanem csak a gendertudósok a megmondhatói, hogy még mi minden!

Mondjál már egy, egyetlen egy indokot, amiért ezt fenn kell tartani! És ha ezt fenn kell tartani („egyetemi autonómia” – ugyan már!), akkor hamar indítsunk egy tanszéket az ELTE Természettudományi Karán, ahol a lapos föld hívők tarthatnak kurzusokat. Vagy az RTL Klub délelőtti ezoterikus műsorának varázslói is kaphatnának egy tanszéket, tudod, akik belenéznek a kamerába és azt mondják, hívd a számot, mert most bevonzanak a pénzkörbe. Eddig azt gondoltam, ezeket feketére kellene pofozni. De bazmeg, hívják őket! Akkor miért ne kaphatnának legalább egy speckolt a pszichológia tanszéken?

És ha ezt is tisztáztuk, akkor már csak egyet árulj el, Stumpf kolléga: azért kell ez az egyrészt-másrészt taknyolás, mert nem szabad elszakítani a köldökzsinórt, ami a libsikkel összeköt? Ennyire fontosak a megmondó emberek odaátról? Ennyire nehéz kimászni a hülyék homokozójából?

Stumpf András: Köpni kell | Mandiner

Mert már megint itt van a... Nem, nem a szerelem. „A liberálprogressz identitáspolitikáját, amely szerint el kellene fogadnom tényként, hogy egy ötvenes, kövér pasi húszéves slank nő, csak mert ő úgy "identifikál", megmosolygom. Azt is, hogy százakárhány "társadalmi nem" (gender) létezik. Létezik, persze: amit elképzelünk, végül is létezik. "Nem bináris nemű" egyén.

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/56821/pics/lead_800x600.jpg
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?