Blogolj!

VEGÁNOK VAGY KÁRTÉKONY, ELMEBETEG IDIÓTÁK?


„A militáns vegánok miatt a kormánytól kérnek segítséget a francia hentesek

A francia hentesek szövetsége levélben fordult a francia kormányhoz, hogy segítséget kérjenek: mint írták, megszaporodtak a hentesüzletekkel szemben elkövetett támadások, melyek mögött militáns vegánok álltak.

A hentesek szerint a vegánok a nemzet húsevő hagyományát akarják felszámolni. Az utóbbi pár hónapban 15 hentesüzletet ért támadás, volt, amit kövekkel dobtak meg, máshol pedig húsellenes graffitiket fújtak fel és matricákat ragasztottak a kirakatokra.

A hentesszövetséget vezető Jean-François Guihard szerint egyfajta terrorizmussal állnak szemben, és az elkövetők a francia kultúra egy egész szegletét akarják felszámolni. Guihard arról is írt, hogy a vegánok rá akarják erőltetni az életmódjukat másokra.

Egy 2016-os kutatás szerint a francia lakosság 3 százaléka vegetáriánus, a vegánok (azaz akik semmiféle állati eredetű élelmiszert, így tojást és tejet sem fogyasztanak) aránya még alacsonyabb lehet. Guihard úgy látja, hogy a vegán életmódból a média csinál nagy ügyet, nagyobb körítést kerítve mellé, mint ahány embert valójában érint.

A húsipari szereplők és a vegánok/vegetáriánusok közötti küzdelmek nem most kezdődtek Franciaországban: a hústermelők már ideje próbálkoznak azzal, hogy a steak, bacon, kolbász és hasonló szavakat levédessék, így azokat csak tényleg húsból készített ételekre lehessen használni, és a szójaterméket mondjuk ne lehessen így nevezni.

Korábban járt a parlament előtt egy javaslat, ami hetente egy vegetáriánus napot vezetett volna be az iskolai közétkeztetésbe, de ezt leszavazták.

Az eddigi legradikálisabb eset talán az az idei márciusi ítélet, amikor egy vegán aktivistát ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre, amiért egy iszlamista terrorista által meggyilkolt hentes esetét igazságszolgáltatásnak nevezte Facebookon.” (BBC, 444)

Nincs, ismétlem, nincs egyetlen egy indok sem arra, hogy ezeket el kelljen viselni, hogy ezekkel együtt kelljen élni, tűrni kelljen, amit csinálnak. És ha a franciák eltűrik ezeket, akkor meg is érdemlik a sorsukat.

Tényleg, mik ezek? Vegánok, vagy kártékony, elmebeteg idióták? Ráadásul agresszívek is? Tessék eldönteni, de minél hamarabb, és a döntés szerint cselekedni!

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/54830/pics/lead_800x600.jpeg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?