hirdetés
Blogolj!

Megbüntettek egy írót, mert a migráció veszélyeire felhívta a figyelmet


Egy párizsi bíróság, megbírságolt egy francia írót, mert „Muszlim inváziónak” nevezte a migráns krízist és polgárháború kirobbanásának lehetőségére figyelmeztetett. 

TRT tudósása szerint, a párizsi fellebbviteli bíróság, muszlimok elleni gyűlöletkeltés miatt, 5 000 eurós bírsággal sújtotta Eric Zemmour írót. Az eset, még 2016-ban történt, amikor is Zemmour, a Franciaországot fenyegető "iszlám invázióról" és egy franciaországi vallási polgárháború kirobbanásának lehetőségéről beszélt. 

Az ítélet szerint a francia-zsidó származású író, gyűlöletbeszéddel élt egy 2016-os televíziós interjúban.
Eric Zemmour egy rendkívül népszerű jobboldali szerző. Legnagyobb sikere "A francia öngyilkosság" című könyve, melyet több mint egymillió példányban adta el 2015-ben. 

A nevezett televíziós beszélgetésben, a migrációról, mint „Muszlim invázióról” beszélt, valamint elmondta, hogy annak érdekében, hogy a jövőben az országban ne robbanjon ki vallási polgárháború, a Muszlimoknak „választaniuk kell majd az országuk illetve a vallásuk között.” 

Szavai átlépték a bírák ingerküszöbét, akik Zemmour tézisét „Iszlamofób beszédnek” értékelték és kijelentették, hogy az író átlépte a szólásszabadsághoz való jog megengedett határait. 

Franciaországban rendszeresen vezet a bíróságra az útja annak, aki a migrációt vagy az Iszlámot kritizálja, ahogy Marine le Pen esetében is, akit az ISIS-szel kapcsolatos Tweet-jei miatt várnak a bíróság elé. 

Forrás: https://voiceofeurope.com/2018/05/paris-court-fines-french-author-for-calling-the-migrant-crisis-a-muslim-invasion-and-warning-of-a-civil-war/

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/52426/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?