TÖKÉLETES!


"Általában nem szoktam egyetérteni Csintalan Sándor kommentárjaival, de a Hír Tv legutóbbi Szabadfogás című műsorának egyik zárómondata után eljött az a pillanat, amikor egyszerűen nem lehetett vele vitatkozni.

Csintalan ugyanis azt találta mondani, hogy „Ezt nem tudtam, hogy hogyan kell kulturáltan megfogalmazni, mert hogy ha Bayer ember, akkor én tényleg patkány vagyok. Ezt nagyon komolyan mondom.”

Kedves Sándor, köszönöm Neked ezt a tényfeltáró őszinteséget. Bevallom, bármennyire is távol állnak nézeteink egymástól, bármennyire is folyamatos kritikával szemlélem azt, amit csinálsz, ennek ellenére soha nem jutottam volna el odáig, ahogy eddig se soha, hogy patkánynak nevezzelek. Ahogy konkrétan Bayer Zsolt se nevezett így, de erről később. Magamban ugyan többször gondoltam valami hasonlót. Meg is esett, hogy e gusztustalan rágcsáló felemlegetése már ott volt a nyelvem hegyén, ott izgett-mozgott a mutató- ujjam a ’p’ betű fölött a klaviatúrán, aztán mégis meggondoltam magam. Ilyenkor mindig néhai Antall József miniszterelnök úr mondása jut eszembe, aki idézett egy francia megállapítást, miszerint „A politikában az, hogy gazember, csak annyit jelent, hogy eltér a véleményünk.” S itt a gazember ugye tetszés szerinti szavakkal helyettesíthető be, ahogy Bayer Zsolt ominózus mondataiban is, ahol Te sem voltál személy szerint lepatkányozva, ahogy voltál szíves ezt a minőséget most önszántadból tenmagadra értelmezni.

De mit is mondott Bayer Zsolt az Echo Tv Sajtóklubjában a Békemenet után? Orbán Viktor egyik, azóta sokat idézett mondatára utalt, amelyben a választások utáni erkölcsi, politikai és jogi elégtétel vételéről volt szó. Bayer Zsolt ezt így kommentálta: „Azóta az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket, meg aztán az egész nemzetet. Eleddig kik voltak azok, akik a miniszterelnököt, a családját, inkluzíve bennünket lámpavassal, agyonlövetéssel, kibelezéssel, felkoncolással, a börtönnel fenyegettek és fenyegetnek szinte minden nap. Kik? Ezek a rohadékok, akik most ajvékolnak, hogy ők meg lettek fenyegetve. Pedig mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét rágalmazó tetű be lesz perelve. Erről szól a jogi elégtétel.”

Azt gondolom, hogy ennek a tényszerűségéhez nincs mit hozzátenni. Ehhez a jogos indulat olyan minősítéseket is hozzá varrt, amilyeneket minden ember használhatna egy parázs társasági beszélgetésben. Ez ugye a más szemében a szálkát is, a magáéban a gerendát sem észrevevők dichotómiája.

S be kell valljam, számomra öröm, Kedves Sándor, hogy ezzel te is egyetértesz. Hiszen nyilván csak azért vehetted magadra önként a ’patkány’ megjelölést, mert valóságot láttál abban, amit Bayer Zsolt mondott arról az ellenzéki újságírói táborról, amihez munkád révén Te is szorosan kötődsz. Önminősítésed elhangzása volt az a pillanat, amikor a korábban általad is így-úgy dehumanizált Bayer Zsoltot, akivel együtt is dolgoztál a HírTV-ben és vitáztál az Orbán-Simicska konfliktusról az Echóban, Te magadhoz mérted és a – „hogyha Bayer ember, akkor én tényleg patkány vagyok” – kijelentéseddel rendes helyére, az emberek közé soroltad. Oda, ahova mindig is tartozott.

Lehet, hogy csak poénból mondtad, amit mondtál s valójában fordítva gondoltad. Bár miután általában gyakran és szívesen emlegeted a „sötét, vörös” múltadat, így ezt őszintén szólva kétlem. De mindenképpen azt kell mondjam, hogy a valóság és a nyilvánosság közös erővel legyőzte a benned forrongó megalapozatlan indulatot, s nem engedte ki a sötét, vörös „rágcsáló énedből” a hazug vádaskodást Bayerral szemben. Csak az igazságot.

Ha valaminek, akkor ennek többszörösen is örülni lehet."

(forrás: https://leander.blogstar.hu/2018/03/26/csintalan-ha-bayer-ember-akkor-en-patkany-vagyok-/50352/ )

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/50380/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?