A F@SZPUMPÁS SZÁVAY MEGINT LEKÉSTE A RANDIT A BECSÜLETTEL


A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben megpróbált bemocskolni egy ártatlan, egyetemista lányt.

Felháborító, milyen "pitiáner megoldásokhoz" folyamodik a Jobbik, hogy politikai előnyt kovácsoljon magának – mondta a Fidelitas elnöke újságíróknak hétfőn Budapesten.

Mint ismert, a jobbikos Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet Online vasárnap azt írta: a jobbikos Szávay István a Facebook-oldalán közölte, hogy a birtokába került képernyőmásolat szerint a Fidesz áll "a pártot lejáratni akaró, külhoni magyarokat gyalázó kommentek" mögött, amelyek a Jobbikot támogató Facebook-csoportokban jelentek meg.  A képernyőmásolaton az látható, hogy egy Gálfi Laura nevű felhasználó az "Akik hisznek egy erős Magyarországban!" nevű Facebook-csoportban utasításokat adott a tagoknak, "hogyan tegyenek ki álprofilokkal jobbikos csoportokba magyarokat gyalázó kommenteket" – írták a cikkben. Hozzátették: Szávay István szerint Gálfi Laura az ELTE joghallgatója, a kormánypárt ifjúsági szervezetének XII. kerületi csoportjához köthető, valamint szoros a kapcsolata a Fidelitas több országos vezetőjével is.

Böröcz László kifejtette, Szávay István vagy "valóban odáig süllyedt", hogy kreált egy ügyet és visszaélt Gálfi Laura nevével, és ha ezt tette, akkor alkalmatlan bárkinek a képviseletére a Parlamentben. Vagy, ha a jobbikos politikus nem nézett utána az ügynek, és mégis képes volt ehhez az eszközhöz folyamodni, akkor azért alkalmatlan a képviseletre, mert ilyen hibát egy országgyűlési képviselő nem követhet el – vélekedett. Hozzátette,

megengedhetetlen a magyar közéletben, amit Szávay István tett."

Közölte, a szükséges jogi lépéseket megteszik, és megkeresik a Facebookot is az ügyben. A rágalmazásban érintett Gálfi Laura elmondta: Szávay István azt állította, hogy külhoni magyarokat gyalázó posztok tételére buzdította egy Facebook-csoport tagjait,

de ez hazugság, sosem volt a csoport tagja."

Böröcz László kijelentette, a Jobbiknak semmi nem drága, hiszen ezen ügy mellett megjelent az Origón egy hangfelvétel, amely szerint pénzt ajánlottak egy LMP-jelöltnek a visszalépésért cserébe. Megdöbbentő, mire képes a Jobbik, hogy a hatalmat megszerezze – hangsúlyozta, és felvetette: vajon hány országgyűlési jelöltet kerestek még meg hasonló ajánlattal.

(888.hu)

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/50100/pics/lead_800x600.jpeg

Ezeket a cikkeket olvastad már?