hirdetés
Blogolj!

TALÁN ELKEZDŐDIK VÉGRE VALAMI…


És persze nagyon kiváncsian várjuk, vajon az olaszoknak is nekiesnek-e ugyanazok az idióta gazemberek, akik ilyenkor nekünk szoktak esni…

„Az olasz kormány megtiltja a civil szervezeteknek, hogy migránsokat mentsenek és közzé kell tenniük a finanszírozásukat is

Tilos lesz mentőakciókat indítani Líbia területi vizein, kikapcsolni a helymeghatározó berendezést, és nagyobb átláthatóságot ír majd elő a Földközi-tengeren embereket mentő civil szervezeteknek az az olasz kormányzati javaslat, amelyet kedden ismertetett az olasz sajtó.

Olasz sajtóértesülések szerint a tervezet előírja, hogy a civil mentőhajók a nyílt tengeren, a líbiai partoktól távol vegyék fedélzetükre a bajba jutottakat. A római kormány azt is meghatározná, hogy a civil szervezetek hajói mennyire közelíthetik meg a líbiai partokat, amelyekkel szemben felmerült, hogy egyenesen a líbiai partokon veszik fedélzetre a migránsokat. A javaslat értelmében tilos lesz a civilek számára, hogy a líbiai partokhoz közeledve kikapcsolják radar- és más helyzetjelző készülékeiket, valamint nem jelezhetik majd helyzetüket fényjelekkel a líbiai partokról induló emberekkel teli hajóknak.

A CIVIL SZERVEZETEKNEK AZT IS KÖZZÉ KELL TENNIÜK, MIBŐL FINANSZÍROZZÁK A MENTŐAKCIÓKAT

Emellett a civil szervezeteknek le kellene adniuk a legénység névsorát, és közzé kellene tenniük, hogy milyen forrásokból finanszírozzák működésüket. A javaslat értelmében a jövőben a civil szervezetek csak akkor kezdhetik el a mentést, ha előzetesen egyeztettek az olasz parti őrséggel. Jelenleg ugyanis előfordul, hogy a civil hajók csak a mentés után értesítik az olasz hatóságokat. A jövőben a civil hajók azt sem tehetnék meg, hogy még a tengeren átadják a kimentett embereket az olasz, uniós vagy más hajóknak, és fordulnak is vissza Líbia felé újabb mentőakcióra, mint most. A kormány azt javasolja, hogy a jövőben a civileknek kelljen elvinniük a kimentett embereket az olasz partokhoz. A javaslat azt is tartalmazza, hogy a civil hajóknak a fedélzetükre kellene venniük egy-egy olasz rendőrt vagy katonát, hogy a mentéssel egy időben megkezdődhessen a kimentett emberek kikérdezése, az embercsempészek vagy más veszélyes személyek kiszűrése. A kormány tervezete kimondja, aki nem tartja be az előírásokat, az nem köthet ki Olaszországban. Az olasz parti őrség július 13-ra hívta meg egyeztetésre a civil szervezeteket. A javaslat annak a vizsgálatnak az eredménye, amelyet Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész és az olasz parlament védelmi bizottsága folytatott az utóbbi hónapokban a civil szervezetek tevékenységéről. Elemzők szerint a római kormány a civilek tevékenységének “racionalizációjával” igyekszik csökkenteni az olaszországi partokra érkezők számát.

OLASZORSZÁGNAK EZ AZ EGYETLEN ESZKÖZE, MIUTÁN ÖNERŐBŐL NEM KÉPES AFRIKÁBAN FELTARTÓZTATNI AZ ONNAN INDULÓ TÖMEGET

Nem vezetett eredményre az a javaslat sem, hogy a tengeren mentett csoportokat más EU-tagállamokba szállítsák: franciák és spanyolok máris jelezték, hogy nem nyitják meg kikötőiket, Ausztria pedig bejelentette, kész visszaállítani a határellenőrzést az olasz határon. Róma talán egyedül Tunéziával tudna megállapodni a tengeren mentett migránsok szétosztásáról – véli az olasz sajtó. Loris De Filippi, az Orvosok határok nélkül (Msf) olaszországi szervezetének vezetője szerint Olaszország és az EU a civil szervezetek munkájának korlátozásával a migrációt nem fogja tudni megállítani, csak a civil szervezetekre hárítja a felelősséget.” (pestisracok)

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/39999/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?