hirdetés
Blogolj!

ISMÉT EGY ÁRTATLAN KAMIONOS, ISMÉT CALAISNÁL


A hír: 

„Meghalt egy teherautósofőr, aki Calaisnál menekültek által emelt útakadály miatt ütközött 

Meghalt egy lengyel rendszámú teherautó sofőrje Calais közelében, miután járművével egy tiltakozó menekültek által emelt útakadály miatt karambolozott. A teherautó azután kapott lángra, hogy az akadály miatt megálló másik teherautónak ment neki.

Francia hatóságok szerint ez volt az első halálos baleset, ami ilyen útakadály következtében történt azóta, hogy 2014-ben nagyobb számban érkeztek a város környékére menekültek.

Fotó: AFP

A baleset hajnali négy előtt történt az A16-os autóúton. A hatóságok elmondása szerint az áldozat személyazonosságának megállapítása nehéz lesz a komoly égési sérülések miatt. Azt is közölték, hogy kilenc eritreai menekültet vettek őrizetbe az egyik blokád miatt megállt teherautóról.

Calais környékén évek óta rengeteg menekült és migráns táborozott, a legtöbben Nagy-Britanniába szerettek volna átjutni, a francia rendőrség tavaly év végén komoly erőkkel ürítette ki a tábort. Az útakadályok emelésével azt próbálják meg elérni, hogy a kikötő felé tartó teherautók és kamionok lelassítsanak, és lehetőségük legyen felugrani és elbújni a járműveken.

Az utóbbi hónapokban a helyi beszámolók szerint sok olyan menekült tért vissza a térségbe, akiket a francia hatóságok az ország más területeire költöztettek át. Továbbra is Nagy-Britanniába szeretnének átjutni, annak ellenére, hogy a nagyon megerősített biztonsági intézkedések miatt erre nincs sok esélyük.” (Guardian, 444) 

És a kérdések: vajon mikor lesznek örökre eltakarítva ezek az állatok onnan? És mikor lesznek végre eltakarítva egész Európából?

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/39496/pics/14979786842225682_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?