hirdetés
Blogolj!

BESZAKADÁS!


Ha valakit tényleg érdekel, miképpen kell össze-vissza hazudozni, hogyan kell a vágyakhoz igazgatni a valóságot, hogy miképpen tud komplett hülyét csinálni magából a média, miközben a valóság, az igazság és a „jófej” modernség pózában tetszeleg, nos, akkor fussunk végig az áprilisi közvélemény kutatásokon, és vizsgáljuk meg, hogyan tálalták az eredményeket a legbetegebb, legaljasabb – egyszersmind értelemszerűen legidiótább orgánumok.

Az áprilisi közvélemény kutatási eredmények úgy 25-e táján kezdtek csordogálni.

A sort a Publicus nyitotta meg, ők a következő eredményt tették közzé: 

„A Publicus Intézet áprilisi kutatása alapján a Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt népesség körében 24 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora 14 és 11 százalék. A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent, viszont a párt szavazóinak aktivitása emelkedett, és ebben a hónapban ők a legaktívabbak. Az MSZP támogatottsága tavaly év vége óta lassan, de folyamatosan növekszik, a párt erre a hónapra stabilizálta a megszerzett táborát, ami most változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatása a múlt hónaphoz képest nem változott, és 11 százalék. A párt támogatottsága már majd' egy éve beszorult a 10-11 százalékos sávba. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP továbbra is 3 százalékon áll. A DK viszont egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem elérte el az egy százalékot, csakúgy, mint a Párbeszéd, az MLP, és a Kétfarkú Kutya Párt sem. Viszont egy százalékpontot növekedve, 2 százalékon áll a Momentum Egyesületet is - amely bár nem párt, így nem választható - mégis, válaszadóink említették.

Momentum Mozgalom az elmúlt hónapokban érdemi támogatói tábort csak Budapesten tudott szerezni, ahol „kannibalizálta” a kis pártok (Együtt, PM, LMP) szavazóit, de a Fidesz, az MSZP, és a Jobbik táborát sem érintette meg, és a bizonytalanokból sem tudott új szavazókat bevonzani. Tehát a szervezet, megjelenésével nem hozott új szavazókat az ellenzéki táborba, és csak Budapesten volt átrendező hatása, vidéken a szervezetnek nincs kimutatható tábora. Eközben a bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve 41 százalék – áll a Publicus áprilisi kutatásában.” 

Tehát a Fidesz a teljes népesség körében 24%, az előző hónaphoz képest nincs érdemi változás, a Jobbik stagnál. Meg is jelentek az első címek, melyek szerint „a tüntetések nem befolyásolták érdemben a pártpreferenciákat”, meg hogy „továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz”. 

Aztán jött a Závecz, és közzétette ezt: 

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is 1-1 százalékponttal növelte a támogatottságát, a DK viszont ugyanennyit vesztett népszerűségéből, miközben a pártnélküliek aránya is csökkenő tendenciát mutat – derül ki a ZRI Závecz Research legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

A Fidesz táborának mérete továbbra is ingadozó, most 27 százalékot kapott. A Jobbik esetében megállt a lassú visszaesés folyamata, márciusban 10 százalékon állt, most 11 százalékos. Az MSZP az idei év első három hónapjában 12 százalékot ért el, most a választókorúak 13 százalékára számíthat. A Demokratikus Koalíció tábora csökkent, a párt szavazóinak arányuk 4 százalék. Az LMP támogatottsága nem változott, ezúttal is – mint tavaly augusztus óta minden hónapban – 3 százalékon áll. A Momentum a választók 2 százalékát vonzza, az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot. A pártnélküliek aránya 38-ról 36 százalékra csökkent – állapította meg a felmérés.

A ZRI Závecz Research Intézet közlése szerint a biztos pártválasztók körében közzétett adatok csak tájékoztató jellegűek, markáns következtetésekre nem alkalmasak. Ebben az elkötelezett választói csoportban a Fidesznek 47 százaléka van, az MSZP 20, a Jobbik 17 százalékon áll. A biztos pártválasztók 7 százaléka a Demokratikus Koalíció híve, 4 százalékuk az LMP mögött sorakozik fel. Az aktív szavazók között ebben a hónapban a Momentumnak 2 százaléka van, az Együttnek és a Liberálisoknak 1-1 százaléka.” 

Tehát a Závecz már kutatásának címében kimondta a Soros és Simicska eltartotta seggnyalók számára legelviselhetetlenebb mondatot, miszerint

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések”.

S a Publicus 24%-hoz képest 27% a teljes népesség körében, az előző hónaphoz képest egy százalékos növekedés (hibahatár! Tehát valójában semmi változás!), a Jobbik 11%, ami érdekesség, hogy a Závecz szerint a bizonytalanok aránya 38-ról 36%-ra csökkent. 

Harmadik versenyzőnk a Republicon, ők ezt mérték: 

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a Jobbik mélyrepülése pedig megállt, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a teljes népességen belül márciushoz képest 30-ról 29 százalékra csökkent a támogatottsága. A pártválasztók körében 2 százalékpontot veszített a kormánypárt az előző hónaphoz képest (49 helyett 47 százalékon áll), de még így is magabiztosan vezet. Áprilisra megállt a Jobbik mélyrepülése, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is, amely a szegedi polgármester színre lépése óta erősödik.

A szocialisták a teljes népességben és a pártválasztók között is 2 százalékpontot javítottak. A teljes népességen belül tehát áprilisban a Fidesz 29, az MSZP 12, a Jobbik 12, a DK 3, az LMP 3, a Momentum, az Együtt és a Liberálisok 1 százalékon áll. A PM-et 0 százalékon mérték, és 38 százaléknyian vannak azok, akik nem tudják, kire szavaznának vagy nem válaszoltak. A pártválasztók körében a Fidesz 47, az MSZP és a Jobbik 19-19, a DK és az LMP 5-5, a Momentum 2, az Együtt és a Liberálisok 1-1, míg a PM 0 százalékon áll.” 

Itt is, szinte üvölt a szarjankók számára elviselhetetlen cím:

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot”

És jön az eddigi legmagasabb érték, 29% a teljes népesség körében, s egy jól hangzó szám Simicska rongybabáinak: 3%-kal nőtt a Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében – igen ám, de honnan is? 9%-ról 12-re! Brávó gyerekek! Ez legyen hátralévő életetek legnagyobb öröme! 

S ekkor, amikor már teljesen eluralkodott odaát az apátia és a kilátástalanság, menetrendszerűen beesett a Medián kutatási eredménye, amely némi friss levegőt fútt az összellenzéki lábszagba. A legmegfelelőbb tálalásról pedig Soros tetvei, a 444-es gecik gondoskodtak, imigyen: 

„Medián: bezuhant a Fidesz, Orbán és Áder népszerűsége

Rendesen összezuhant a Fidesz népszerűsége idén január és április között: a teljes népesség körében 6 százalékot, mintegy félmillió szavazót vesztett a kormánypárt, derül ki a Medián felméréséből, írja a HVG.

A felmérés április 21. és 26. között készült.

A kormány szélsőjobboldali ellenzéke, a Jobbik nyert a legtöbbet az utóbbi hónapokban, ők a teljes népességen belül 4 százaléknyi szavazót szereztek, ami pontosan mutatja, milyen kiemelkedő hatásfokkal működik a kormány Jobbik elleni kampánya.

Áder János népszerűsége 11 százalékot zuhant (47 százalék), Orbáné 9 százalékot (40 százalék). És a legmegdöbbentőbb adat: Magyarországon van 30 százaléknyi ember, akinek Rogán Antal szimpatikus.” 

Ha lehántjuk a szövegről a 444-nél kötelező „jófejségeket”, és a puszta számokra koncentrálunk, akkor a következő megállapításokat tehetjük:

A Medián szerint a Fidesz a januári 37%-os, teljes népesség körében mért népszerűségről áprilisban „lezuhant” („le”! Nem „be”!) 31%-ra! A Jobbik pedig a januári 10%-ról „felugrott” 14%-ra. 

Ez azt jelenti, hogy a Medián az április utcai őrjöngések után még mindig a legmagasabb, 31%-os népszerűséget méri a Fidesznek – legalábbis az eddigi intézetek közül. És ez a 31% már a „zuhanás” után mért érték, vagyis akkorát zuhant a kormányzópárt, hogy minden harmadik választópolgár rá szavazna, és toronymagasan vezet minden más párt előtt.

De az igazán érdekes kérdés, hogy vajon mihez képest „zuhant” ekkorát a Fidesz, vagyis mi volt az a januári 37%-os népszerűség a teljes népesség körében, ahonnét le kellett zuhanni áprilisra, nehogy az ellenzék még a nyári uborkaszezon előtt belefulladjon saját oxigénhiányos büdösségébe?

Nos, a 37% nem kevesebbet, mint 3 millió szavazópolgárt jelent – illetve legyünk halálosan pontosak:

Magyarországon ma 8 272 625 embernek van szavazati joga. Ennek 37%-a 3 060 871 fő.

Vagyis a Medián szerint a Fideszre idén januárban 3 060 871 ember szavazott volna, aztán jött a „zuhanás”, és áprilisban már „csak” 2 564 513 ember.

Ahhoz, hogy ezt a számot igazán értékelni tudjuk, érdemes megnéznünk a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választások eredményeit, egészen pontosan csak azt, hogy akkor mennyi szavazatot kapott a Fidesz.

Nos, a minden idők legjobb eredményét hozó 2010-es választásokon a Fidesz összesen 2 706 292 szavazatot kapott és kétharmados többséggel győzött.

A szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon pedig 2 142 142 választópolgár adta szavazatát a Fideszre.

Vagyis a Medián mérése szerint idén januárban 354 579 emberrel több szavazott volna a Fideszre, mint a 2010-es országgyűlési választáson, majd „bezuhantunk”, és áprilisban viszont „már” 141 779 fővel kevesebb, mint 2010-ben, viszont még mindig 422 371 emberrel több, mint a szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon!

Tessék mondani, hol kell ezt az eredményt 2018-ra aláírni? 

Aztán azóta megismerhettük a Századvég legfrissebb adatait is, íme: 

„Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP

Nem változott érdemben a hazai pártok támogatottsága az utóbbi hónapokban, a Fidesz-KDNP továbbra is stabilan őrzi vezető pozícióját, az ellenzéki pártok pedig nem tudták növelni táborukat az elmúlt időszakban – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.

A Századvég Alapítvány kutatása szerint a kormányzó pártok előnye továbbra is jelentős, a teljes népesség körében a választópolgárok 33 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó voksoláson. A második helyen továbbra is a szocialista párt és a Jobbik áll fej fej mellett, előbbi 11, utóbbi 10 százalékkal. A teljes népesség körében a DK támogatottsága 5 százalék, az LMP-é 4 százalék, míg az Együtt továbbra is 1 százalékon áll. Más pártokra a válaszadók 5 százaléka voksolna, míg a bizonytalanok aránya enyhén csökkent 31 százalékra.

A biztos szavazó pártválasztók preferenciáira is a stabilitás jellemző. A Fidesz-KDNP támogatottsága ebben a közegben is szilárd, 48 százalék voksolna a pártszövetségre. Az MSZP és a Jobbik a biztos szavazó pártválasztók 19-19 százalékát tudhatja maga mellett. A DK-t a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka választaná, az LMP-t 4 százalékuk. Az Együtt ebben a közegben is 1 százalékon áll, más pártokra pedig a biztos szavazó pártválasztók 4 százaléka szavazna.” 

Majd a Tárki is kijött a maga mérésével, és ezt a pillanatot használta fel a Simicska valagába költözött Index, hogy megjelentesse a következő „cikket”: 

„A Tárki szerint nem is vesztett szavazókat a Fidesz

Erre varrjon gombot a Valóság!

A Tárki felmérése szerint ha volt is hatása az elmúlt hetek utcai demonstrációinak, a pártpreferenciákat nem befolyásolták, hiszen az elmúlt negyedévben lényegében változatlan a pártok népszerűsége, a kormánypártok vezető pozíciója szilárd.

Tehát a Tárki szerint nem igaz, hogy ötszázezer szavazót veszített a Fidesz, mint ahogy az a Medián állítja - de erről majd később.

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. április 13. és 26. között felvett közvélemény-kutatásának eredményei szerint januári, sőt, tavaly októberi mérésükhöz képest is alig történt statisztikailag mérhető elmozdulás a pártok támogatottságában.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 32-33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak. A pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el a Fidesz-KNDP, így továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt - írták.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Az 1002 felnőtt személyes megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben. A teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció januárban négy, áprilisban öt százalékon, az LMP mindkét hónapban három, az Együtt pedig egy százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az egy százalékot. A pártválasztók körében a DK januárban hat, áprilisban nyolc százalékot ért el, az LMP mindkét hónapban négy százalékot, az Együtt januárban két százalékot, áprilisban egy százalékot, a PM pedig a januári szűk egy százalék után áprilisra már nem éri el az egyszázalékos népszerűséget.

Új pártként a Tárki most először mérte a Momentumot, amely a teljes népességen belül egy százalékkal, a pártválasztók körében pedig két százalékkal debütált.

A közlemény szerint az elmúlt negyedévben még a pártot nem választók aránya sem változott: januárban és áprilisban is egyaránt a választók bő harmada, 35-36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból, vagy nem nevezte meg választott pártját.

A Nézőpont szerint sincs miért aggódnia a Fidesznek

A Nézőpont Intézet is kiadott egy közleményt, eszerint a 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson.  A Fidesz-KDNP áprilisban is magabiztosan vezette a pártversenyt, ezúttal a teljes felnőtt népesség 31 százaléka támogatta a kormánypártokat, ami a márciusi 32 százalék után mindössze hibahatáron belüli elmozdulást jelent. Más pártok táborát nézve sem történtek érdemi változások, a Jobbik tábora ismét 11 százalékos, míg az MSZP-szimpatizánsok a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszik ki. A kisebb pártok közül a DK és az LMP továbbra is 3-3, az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Momentum Mozgalom egyaránt 1-1, míg a Kétfarkú Kutya Párt ezúttal 2 százalékos táborral bír.

A Medián ötszázezer elpártolt Fidesz-szavazóról beszélt

A Tárkival szemben a HVG-ben megjelent Medián-felmérés szerint az elmúlt három hónap eseményei jócskán megtépázták a kormánypárt és az államfő népszerűségét. A Medián mérése szerint januárban még 37 százalék, míg április végén már csak 31 százalék volt a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népességben, tehát közel félmillióval kevesebben szavaznának a kormánypártra.

A Medián szerint a legtöbb exfideszes a Jobbikhoz igazolt, amelyre a választópolgárok 20 százaléka szavazna – ez 6 százalékpontos emelkedés a januári adatokhoz képest. A többi ellenzéki pártot a felnőtt népesség 24 százaléka támogatja, ami 4 százalékpontos növekedés. Közülük az MSZP a legerősebb 9 százalékkal, az új szereplő, a Momentum pedig 2 százalékon áll. A Kétfarkú Kutya Pártnak – a Momához, a Párbeszédhez és az Együtthöz hasonlóan – 1 százalékos a támogatottsága.”

 

Szeretném felhívni a figyelmet a „cikk” nyitó mondatára:

„Erre varrjon gombot a Valóság!”

Vagyis a szerző mindjárt a legelején meg akar ágyazni sugalmazásának, miszerint a Tárki is hülye, a Nézőpont is hülye, egyedül a Medián a helikopter, hiszen igenis „bezuhantunk”! Az összes többi intézetről pedig egyszerűen nem vesz tudomást. Miközben minden intézet ugyanazt mérte, egyedül a Medián beszél „zuhanásról”, náluk viszont a „zuhanás” után is a lehető legjobban áll a kormányzópárt.

Ennyi. Ilyen az, amikor a nyomorult, seggnyaló média megpróbálja a vágyaihoz meg gazdái vágyaihoz hajlítani a világot.

A Valóság meg gombot varr a hülye pofájukra…

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/37900/pics/14939755717609781_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?