PONTOSAN…

Ritkán lehet egyetérteni egy balossal – főleg, ha német balosról van szó! -, de most igencsak eltalálta a lényeget: 

„A német baloldal felrótta Merkelnek, hogy nem szolidárisak az orosz merénylet áldozataival 

"A terror minden egyes áldozata tiszteletet érdemel" – a Die Linke azt kifogásolta, hogy a Brandenburgi kapu sötét maradt az Oroszországban történt merénylet után.

Korábban a Brandenburgi kapu minden egyes alkalommal magára öltötte annak az országnak a zászlóját, ahol terrortámadás történt. Oroszország esetében azonban ez elmaradt — írja az Epoch Times.

Hétfőn a szentpétervári robbantásos merénylet során legalább 11 ember meghalt és 45-en megsebesültek, ám az áldozatokra most nem emlékezett meg senki. Nincsenek fehér-kék-piros színekben pompázó profilképek Facebookon, és nincsenek színes épületek sem. (Kivétel Izraelben, ahol az orosz zászló színeivel világítottak ki egy épületet.)

Én másképp döntöttem volna. A terroráldozatok, mindegy hogy honnan származnak, ugyanazt a tiszteletet és együttérzést érdemlik" — jelentette ki Dietmar Bartsch a die Linke frakcióvezetője az AFP hírügynökségnek.

Két héttel ezelőtt, amikor Londonban 4 ember meghalt és 50-en megsebesültek a radikalizálódott Khalid Masood által elkövetett merényletben, akkor a Brandenburgi kapu magára öltötte a brit zászlót.

Egy múlt heti jelentés szerint a berlini szenátusi kancellária egy olyan szabályt dolgozott ki, ami magába foglalja, hogy a Brandenburgi kapunak minden merényletet követően színesbe kell borulnia, attól függetlenül, hogy hol történt a merénylet.” (888)

Pontosan így van. A párizsi –amúgy elviselhetetlen, ostoba és aljas- karikaturisták, a szintén párizsi koncert ártatlan áldozatai, a londoni áldozatok, mind-mind megkapták az európai szolidaritást, a terrornak áldozatul esettek hazájának zászlajába öltöztek a facebook oldalak, az európai fővárosok ikonikus épületei – most viszont… néma csönd.

Persze. Most oroszok haltak meg. Európa egyik legszebb városában, Szentpéterváron. De ők nem érdemlik meg a szolidaritást, a teátrális részvétet. Hiszen „csak” oroszok.

Bele sem merek gondolni, kik lakják ma Európát. Önmagukat is el fogják pusztítani, és a saját világukat is. A vezetőik pedig még ennél is sokkal rosszabbak.

Tisztelet a számosnak nem mondható kivételnek.

És tisztelet a szentpétervári áldozatoknak, részvét a hozzátartozóknak. Enyhítse fájdalmukat az a tudat, hogy ők még nem adták el lelküket az ördögnek.

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/36848/pics/14913800195758186_800x600.jpg
Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?