NA VÉGRE!

Éjszakákon át tartó kétségek, rettegés, hajnali, izzadt, kiabálva ébredések, nyugtalanság és gyötrődés után végre itt a megnyugvás, a bizonyosság! Végre megpihenhetünk, újra sikerült megoldást találni egy mindannyiunkat kínzó problémára:

„Norvégiában bevezethetik a harmadik nemet

Norvégiában a férfi és női nemek mellett egy harmadik, gendersemleges kategóriát, az úgynevezett hent is bevezethetik, írja a TheLocal. A hent az útlevélben szereplő férfi és nő megjelölés helyett választhatnák a norvég állampolgárok.

A transgender mozgalmak térhódítása miatt egyre gyakrabban merülnek fel hasonló elképzelések, Svédországban 2015 áprilisa óta már létezik is  a harmadik nem, maga a hen kifejezés is tőlük ered. Norvégiában a hen szót továbbá a mindennapi nyelvbe is bevezetik, ez lehetne ugyanis a gendersemleges „ő".

Az elképzelés egyelőre még csak javaslat, de parlament legnagyobb pártja, a Norvég Munkáspárt is támogatja.”(index)

Ugye-ugye! önök is megnyugodtak… Mély levegő, pillák lecsukódnak, épül a szép, új világ. Végre a norvégoknál is van semleges nem, hogy a beteg kretének is meg tudják nevezni magukat. És már az édesanyánkat sem hívhatjuk édesanyánknak, csak terhes személynek. Megy ez…

(És tényleg nem fogják érteni, miért lesznek eltakarítva…)

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/33810/pics/14867270844688928_800x600.jpg
Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?