hirdetés
Blogolj!

FÓBIA


Érdekes hír a Magyar Időkből:

„IDÉN NEM KÖLNBEN, HANEM DORTMUNDBAN CSÚCSOSODOTT KI A MIGRÁNSERŐSZAK

BREITBART.COMRUHRNACHRICHTEN.DEFOCUS.DE 

Több, mint ezer fős észak-afrikai tömeg randalírozott Dortmundban, embereket dobáltak, egy templom is kigyulladt.

Akárcsak tavaly, a rendőrség és a média szerint sem történt semmi különös.

 A sajtóban vezető hír, hogy a németországi muszlim vezető iszlámellenességről panaszkodott.

Csendes, nyugodt, különösebb incidensektől mentes szilveszter éjszakáról számoltak be a dortmundi hivatalos szervek, amikor az újévi ünnepségeket értékelték. Ám a nem hivatalos beszámolók szerint a Ruhr-vidék legnagyobb városában mégiscsak történtek különös dolgok.

Fél órával éjfél előtt ugyanis már a szokásosnál nagyobb jelenléttel kellett kivonulnia a rendőröknek a város központjába, ahová folyamatosan küldték később az erősítést, írja az eseményekről terjengő beszámolókat összegző breitbart.com.

A növekvő rendőri készültségre fiatal észak-afrikainak tűnő férfiak nagyszámú csoportja miatt volt szükség, akik agresszív módon viselkedtek. A beszámoló szerint a több, mint ezer főt számláló tömeg kihívóan lépett fel mind a lakosság, mind a rendőrök felé, petárdákkal, tűzijátékkal dobálva meg őket, nem kímélve a nőket és a gyermekeket sem.

Annak ellenére, hogy a templomok közelében tilos lett volna a pirotechnikai eszközök használata, Németország egyik legrégebbi, Szent Reinoldról elnevezett templomának teteje a petárdáktól kigyulladt, a tűzoltókat is riasztani kellett.

A Reinoldkirche éppen renoválás alatt áll, a köré felvont háló gyulladhatott meg, írja az eseményekről Németországban szinte egyedüliként valamennyire beszámoló helyi lap, a Ruhr Nachrichten. Cikkük szerint eredetileg a szíriai tűzszünetet ünnepelték volna meg az összegyűlt férfiak, akik agresszív viselkedésük mellett folyamatos„Allahu akbar!” skandálással hergelték magukat.

 

KÍSÉRTETIES HASONLÓSÁG, RASSZISTA VÁD

Mint emlékezetes, tavaly több németországi és európai városban történtek erőszakos esetek, akkor a legnagyobb visszhangot kiváltó történések Kölnben fordultak elő. Akkor főként a nőket ért szexuális erőszak sokkolta a közvéleményt. A botrányt csak fokozta, hogy a hivatalos szervek eleinte szándékosan elhallgatták a történteket, mi több, a német média is csendben volt napokig, mint ahogy mások is ezt tették.

Aiman Mazyek

A szilveszteri „ünnepség” része volt egy évvel ezelőtt is, hogy a főtéren összegyűlt, észak-afrikainak tűnő, és migráns háttérrel rendelkező fiatal férfiak dobálóztak pirotechnikai eszközökkel. Bár a rendőrség kiemelten készült idén, hogy ez ne fordulhasson elő újra, és ugyan számos rendőri intézkedés történt, mégis több helyütt megismétlődtek az egy évvel korábbi történések. A német Zöld Párt vezetője, Simone Peter ugyanakkor rasszizmussal vádolta meg a kölni rendőrséget. A zöldek elnökétől rövidesen még pártján belül is többen elhatárolódtak, a német regionális média állásfoglalásaiban pedig óriási fordulat állt be.

A NÉMETORSZÁGI MUSZLIM VEZETŐ ISZLAMOFÓBIÁT TAPASZTALT

A Németországi Muszlimok Központi Tanácsának elnöke, Aiman Mazyek szerint az utóbbi idők terrortámadásait követően nőtt a muszlimellenesség Németországban, többek között a fejkendős nők elleni atrocitásokról számolt be az egyébként a németországi liberális pártban politizáló Mazyek. A német sajtóban vezető hírként terjedő interjúban a muszlim vezető szerint a „jobboldali szélsőséges” és „populista” hangok erősödőben vannak az országban. Azt ugyanakkor elismeri, hogy a mecsetekben folyó történéseket nem sikerült megfelelően kontrollálni, szerinte ennek az az oka, hogy nem volt erre megfelelő eszköz. Úgy vélte, hogy a legtöbb bevándorló mérsékelt muszlim, akik viszont nagyrészt Szíriából és Irakból érkeztek, éppen ezért, amiért háborús háttérrel rendelkező országokban éltek eddig, ezért sem könnyű az integrációjuk.” (Magyar Idők)

Üzenjük a liberális pártban tevékenykedő németországi főmuszlimnak: Ha ezt még egy darabig folytatják a hitsorsosai, akkor megtapasztalhatják, milyen is valójában az iszlamofóbia! S ha a pártbéli elvtársai is folytatják mindazt, amit 1968-ban elkezdtek, akkor is. Kiegészülve egyéb fóbiákkal.

Érdekes, előremutató tapasztalat lesz mindannyiunknak, Mazyek elvtárs!

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/32946/pics/14835344914070447_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?