hirdetés
Blogolj!

HÍREK 180.


Szlovák kormányalakítás: mégis tárgyalnának Ficóékkel és az SNS-sel is Bugárék

Korábbi álláspontjával szemben ezúttal úgy döntött a Bugár Béla vezette Most-Híd elnöksége, hogy hajlandóak tárgyalni a Smerrel. Bugár azzal indokolta a változást, hogy egyértelművé vált: jobboldali kormány biztosan nem fog alakulni. A Most-Híd egyébként nem csak Fico pártjával, hanem az SNS-sel, a Hálóval és a Szabadság és Szolidaritással is kész tárgyalni, ha úgy alakul.

Nem jön létre jobboldali kormány Szlovákiában, a Most-Híd pedig a továbbiakban minden „sztenderd parlamenti párttal”, köztük a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokráciával és a Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) is hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni – jelentette be Bugár Béla, a vegyes párt elnöke szombaton Pozsonyban, a párt elnökségének ülése után tartott sajtótájékoztatón. A Most-Híd elnöksége azt követően ülésezett, hogy szombaton Andrej Danko, az SNS elnöke bejelentette: ha Robert Fico nem tud kormányt alakítani, akkor az SNS arra fogja kérni az államfőt, hogy nevezzen ki szakértői kormányt. Danko ezzel egyértelművé tette, hogy nem vállalna szerepet egy olyan kormánykoalícióban, amelynek létrehozására a választásokon második helyen végzett, Richard Sulík vezette liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) tenne kísérletet.

Az SNS közgyűlése után nyilvánvalóvá vált, hogy Szlovákiában nem jön létre jobboldali kormány – szögezte le a sajtótájékoztatón Bugár Béla, aki szerint pártjának elnöksége a kialakult helyzetre reagálva fogadta el hárompontos határozatát, amelyben egyebek mellett felhívást intéz az összes „sztenderd parlamenti párthoz”, hogy kössenek olyan kompromisszumokat, amelyek egy stabil kormány létrehozásához vezethetnek. A Most-Híd határozatában a Robert Fico vezette Irányt, az SNS-t, a Szabadság és Szolidaritást, illetve Radoslav Procházka pártját, a Hálót (Siet) minősíti „sztenderd parlamenti pártnak”, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy velük hajlandó tárgyalni egy esetleges kormányalakításról. A határozat egyben elutasítja egy szakértői kormány létrehozását is, valamint mandátumot ad a párt elnökének arra, hogy tárgyalásokat folytasson egy, a programbeli prioritásaikat figyelembe vevő kormány létrejöttéről.

„Nem arról beszélünk, hogy kormányt alakítunk, hanem arról, hogy hajlandóak vagyunk tárgyalni ezekkel a pártokkal, ha meghívást kapunk” – válaszolta Bugár az Iránnyal való kormányalakítás lehetőségét firtató újságírói kérdésekre. A Most-Híd vezetőségének mostani döntése, hogy hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni Robert Fico pártjával is, egyértelműen szembemegy a párt korábbi, többször is megerősített álláspontjával, amelyben az Iránnyal való együttműködéstől és a vele való tárgyalásoktól is elzárkóztak. A múlt heti szlovákiai parlamenti választások után kialakult erőviszonyok lehetővé tennék, hogy Robert Fico leköszönő kormányfő az SNS-el, a Most-Híddal és a Hálóval koalíciós kormányt alakítson, s ehhez a negyedik „sztenderdként” megjelölt pártra, a SaS-ra sem lenne szükségük. (Mandiner) 

Ezt előre tudtuk.

Bugárék az elvtelenség, az aljasság, az üresség, a hazugság prototípusai. Bugár, Huncik, Világi… Hogy egy klasszikust idézzek, na, ezek valóban a politikai gecizmus oltárán a főalakok.

Ezek azok, akiket soha nem érdekelt semmiféle érték és elv. Ezek így születnek. És csak remélhetjük, hogy az a maradék felvidéki magyar, aki most még ezekre a gazemberekre szavazott, és így lehetetlenné tette az MKP bejutását a parlamentbe, nos, ők soha többé nem követnek el ilyen hibát. Mert ez a Híd semmi mást nem köt össze, mint Bugár mocskos lelkét a titkosszolgálattal, Világi pénztárcáját a szlovák félvilággal, és Huncik szcientológiára hajazó rettenetes agyát a semmivel.

Kár volt elpazarolni azt a kevés magyar szavazatot is ezekre.

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/25832/pics/14578709786642217_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?