hirdetés
Blogolj!

HÍREK 114.


„Gyárfás Tamást magánemberként bántja, hogy Hosszú Katinka nem lesz szövetsége ingyen kabalaállata

Nem állítom, hogy értem, sőt, azt se, hogy értelmes Gyárfás Tamás nyilatkozata, amit a Magyar Nemzetnek adott Hosszú Katinka ügyében. Talán hallották, hogy a sokszoros világbajnok Hosszú, a magyar úszósport aktuálisan legnagyobb sztárja és olimpiai reménysége kedden nyílt levélben fakadt ki azért, mert szerinte a Gyárfás elnökölte Magyar Úszószövetség korábbi ígéreteivel szemben még mindig nem biztosít kellő támogatást felkészüléséhez.

Hosszú vádjai szerint korábban azért nem kapott támogatást, mert nem voltak elégedettek az eredményeivel. Most, hogy eredményes, meg már azért nem, mert például visszautasította, hogy haverságból ő legyen a 2017-es budapesti úszóvébé reklámarca. Erre mondta Gyárfás, hogy

<>

Hogy pontosan mi bántotta magánemberként Gyárfást, azt nem sikerült felfognom. Mindenesetre az úszószövetség elnöke most azt állítja, hogy Katinka azt csinál amit akar, különben meg lesz szíves szólni amerikai férjének, hogy hívjon ide külföldi edzőket előadni, ha Hosszú mindenáron külföldi edzők előadásaira kíváncsi. Amúgy pedig a maga részéről hajlandó a békülésre, bár ezt is sikerült elég sajátosan megfogalmaznia:

<<Mindkét fél nyugodtan léphet. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha keresnem kell>> - mondta, hozzátéve, hogy <>, amit azért még azzal is megtoldott, hogy <<attól még nagyobbá válik, ha nem érzékelteti velünk, hogy ő állócsillag>>.” (444) 

Nem akartam én már semmit sem írni karácsony előtt, főleg nem ilyesmit. De e mellett egyszerűen képtelen vagyok elmenni szó nélkül.

Gyárfás mellett, egészen pontosan.

Hosszú Katinkát Isten áldja meg, és adjon neki továbbra is sok erőt, türelmet és kitartást mindahhoz, amit tesz. És persze ez is felerészt önzőség részemről, hiszen amit Ő tesz, attól mi leszünk mindannyian boldogok és többek.

Azt pedig képtelen vagyok felfogni, hogy Gyárfás Tamás mit keres az Úszószövetség élén, és mit keres egyáltalán bárminek az élén. Sőt: Mit keres itt egyáltalán?

Nincsen ez így jól. És nem egyszerűen az úszósport jövője miatt. De Gyárfás egzisztálása a legelemibb igazságérzetünknek adott hatalmas pofon.

Tudom én, hogy tartsuk oda a másik orcánkat is – de előbb-utóbb elfogy ám a türelem…

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/23359/pics/14508586474746544_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?