hirdetés
Blogolj!

HÍREK 108.


Amerikai hírszerzés: menekültprogrammal jutnának be a terroristák az államokba

Az amerikai kongresszus republikánus vezetője szerint az amerikai hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy szélsőséges iszlamisták a menekültprogramot felhasználva igyekeznek bejuttatni embereiket az Egyesült Államokba. John McCaul erről egy neki készült titkos jelentés részleteit feltárva beszélt.

Az amerikai hírszerzés arra a következtetésre jutott, hogy iszlamista szélsőségesek a menekültprogramot felhasználva próbálják meg embereiket bejuttatatni az Egyesült Államokba – közölte hétfőn Washingtonban John McCaul, a képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus párti elnöke a kongresszus munkájáról tudósító The Hill híroldal szerint.

McCaul a Nemzeti Terrorelhárítási Központ (NCTC) egy neki címzett és titkosnak minősített levelének részleteit fedte fel a Nemzeti Védelmi Egyetemen elmondott beszédében. A dokumentum szerint „terrorista kapcsolatokkal bíró személyek az amerikai menekültügyi programot felhasználva megpróbálnak bejutni az Egyesült Államokba”.

A menekültügyi rendszer, mint minden bevándorlási program, sebezhető, felhasználhatják szélsőséges csoportok, amelyek igyekeznek megbízottjaikat Nyugatra juttatni” – hangzott a McCaul által idézett levél, amely kitért arra is, hogy 2010-ben iraki menekültek egy kisebb csoportját terrorizmus vádjával őrizetbe vették.

A Fehér Ház nem erősítette meg

Nem erősítette meg a Fehér Ház John McCaul állítását. Josh Earnest, az elnöki hivatal szóvivője védelmébe vette a menekültek átvilágításának amerikai gyakorlatát, amely rendszerint két évig is eltart. Az Egyesült Államokban kiélezett vita folyik a menekültügyi eljárás megszigorításáról, a képviselőház túlnyomó többséggel novemberben meg is szavazott egy ezt előíró törvénytervezetet. A nyugati országokban nagy nyugtalanságot kelt a 130 halálos áldozatot követelő párizsi, valamint a kaliforniai San Bernardinóban elkövetett, 14 ember halálával járó terrortámadás, és ezekkel összefüggésben a szélsőségesek beszivárgásának lehetősége.

Az amerikai törvényhozás republikánus párti többségének hangadói – de demokrata párti honatyák is – számos alkalommal aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy az amerikai kormány ebben a pénzügyi évben 10 ezer szíriai menekült befogadását tervezi. A képviselőház a várakozások szerint a héten szavazni fog egy olyan törvénytervezetről is, amely megszigorítaná a beutazást az amerikai vízummentességi program által kedvezményezett 38 ország – köztük Magyarország – állampolgárai számára. John McCaul hétfői értékelése szerint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet súlyosabb fenyegetés jelent, mint az al-Kaida valaha, beleértve azt az időszakot is, amikor még Oszama bin Laden irányította.” (MTI, Mandiner) 

Mandiner.hu

Milyen érdekes, mennyire árulkodó kis hír ez!

Mert hogy az amerikai hírszerzés szerint a terroristák a menekültekkel érkeznek majd az országba. Eközben mifelénk, a jó öreg Európában, eszement idióták, önsorsrontó fantaszták, és feketeöves politikai gengszterek egybehangzó állítása szerint nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között, sőt, ilyesmiről beszélni egyenesen bűn.

Közvetlenül azután, hogy kiraktuk a migránsokat és lezártuk a határokat végre, ezektől kell majd megszabadulni. Haladéktalanul!

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/23040/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?