hirdetés
Blogolj!

HÍREK 107.


A nap hülyéje e miatt a festmény miatt perelt be egy múzeumot. Merthogy rasszista és antiszemita. Mármint a festmény

Ez itt a Szent család angyalokkal című festmény Sebastiano Riccitől, az itáliai barokk egyik mesterétől:

Az eredetije New Yorkban látható, a Metropolitan Museum of Art gyűjteményében. Na, ezt a múzeumot perelte most be egy amerikai férfi, bizonyos Justin Renel Joseph, aki szerint a festmény (meg még pár másik hasonló) súlyosan rasszista, antiszemita és bántó, és nem lenne szabad kiállításon mutogatni. Oké, próbáljunk rasszista, antiszemita és bántó dolgokat felfedezni a képen!

Nem sikerült? Oké, lássuk mivel érvel Mr. Joseph. A képen ugyebár a kis Jézus látható fehér bőrrel, szőke hajfürtökkel. Hát ez az. Mármint ez az a részlet, ami saját állítása szerint komoly emocionális és pszichológiai fájdalmat okoz a sértettnek, hiszen Jézus, mint közel-keleti származású zsidó, szigorúan tudományos és történelmi alapokon nem nézhetett ki ilyen árja csecsemőnek.

Ha ez nem lesz az évszázad pere, akkor semmi.” (via Fox, Index)

Azért ne legyenek kétségeink: Justin Renel Joseph, ez a nyomorult barom nem marad majd magányos ebben a perben. Lesznek támogatói, szimpatizánsai, rajongói, egész kis kultusz fog kialakulni körülötte, a bíróság pedig majd halál komolyan tenni fogja a dolgát. Mondtam mindig: ha az ember elég ideig bíbelődik valamivel, egészen biztos, hogy valami őrültséget fog csinálni belőle. A legszentebb, legnemesebb eszméből is. Ezt írta meg Madách (homousion, homoiusion); és igen: ez lett mára a liberalizmusból, a demokráciából, a toleranciából, és a politikai korrektségből.

Most már csak az a félő, hogy mi jön majd ezután?

A normalitás, vagy egy ellenkező előjelű elmebaj…

Címkék: Publicisztika
https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/23039/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?