Blogolj!

HÍREK 88.


„Két napig volt Eurovízió-jelölt a homofób énekes

Xavier Naidoo helyett mást keresnek a németek.

Két és fél nap után vonta vissza Xavier Naidoo R&B énekes eurovíziós jelölését a német NDR tévécsatorna, akkora felháborodást váltott ki az induló személye.

"Amilyen gyorsan csak lehet, új fellépőt kell találnunk a jövő évi stockholmi fináléra, aki az országot képviseli" - magyarázta a dpa hírügynökségnek Thomas Schreiber, a német közszolgálati csatorna koordinátora.

Az Eurovíziós Dalfesztivál német ügyeiért felelős NDR dönt az induló személyéről. Csütörtökön ők hozták nyilvánosságra, hogy Xavier Naidoo képviseli az országot Stockholmban, a jelölésért nem kell más énekesekkel összemérnie tudását.

Azonnal dühös kritikák érték a döntést az interneten. Az NDR szombaton végül visszavonta Naidoo jelölését. "Azt tudtuk, hogy a zenész megosztó személyiség, jelölése vitákat fog kiváltani, ám ilyen heves reakciókra nem számítottunk" - hangsúlyozta Schreiber.

A 44 éves, indiai és dél-afrikai származású soulénekes Naidoo-t vitatott kijelentései miatt korábban is többször érte kritika. A német egység napján 2014-ben egy jobboldali populista csoport rendezvényén arról beszélt, hogy Németország amerikai megszállás alatt áll és ellenállásra szólította fel a hallgatóságot. Két évvel korábban Kool Savasszal közösen írt, homofóbnak ítélt dalszövege váltott ki felháborodást.

Naidoo albumai Németországban sok milliós példányszámot értek el.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét 2016 májusában rendezik Stockholmban.” (HVG)

 

Milyen érdekes kis hír ez…

Csak azt nem tudom, ez a bizonyos „homofóbia”, mint főbenjáró bűn, bekerült-e már a büntető törvénykönyvekbe, vagy egyelőre „csak” a média- és véleményterroristák büntetik szigorúan?

Meg azt sem tudom, a „homofóbia” mennyiben befolyásolja az énektudást? És ez vajon egyirányú utca? Tehát, ha valaki ratyi, meg szakálla van és női ruhában jár, akkor mindegy tud-e énekelni, ám ha valaki nem ratyi, sőt, nem szereti a ratyikat, akkor lehet ő a Caruso is vagy az Ima Sumac, nem énekelhet, mert néhány ótvaros médiageci bármikor hajszát indíthat ellene?

Szerintem ez nincsen így jól. És szerintem ez nem is fog sokáig így maradni. Szerencsére.

https://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/22616/pics/lead_800x600.jpg
Boronghy,Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?