Blogolj!

A HÖLGY ÍR

Na most itt van a Népszabadság, és benne a Csuhaj Ildikó. Csuhaj Ildikónak az a dolga, hogy remek, első osztályú, bennfentes információkat szerezzen és írjon meg a Fideszről, és a kormány várható lépéseiről. És persze személyi kérdésekről, mert mindig azok a legizgalmasabbak.

Csuhaj Ildikó a legjobb munka birtokosa. Az ő melójához képest valamely unatkozó milliomos nők látogatta Karib-tengeri luxushotel masszőri állása ólombányabéli robotnak tűnik.

Ugyanis Csuhaj Ildikónak nem kell megszereznie semmiféle bennfentes információt senkitől. Annyi csak a feladata –és ezt kiírta a számítógépe monitorjára, nehogy elfelejtse-, hogy minden cikke elejére odabiggyessze:

„…közölték lapunkkal nevük elhallgatását kérő, vezető fideszes politikusok”.

Ha ez a mondat ott szerepel a cikk elején, Csuhaj Ildikó pont azt ír, amit akar.

És ettől a pillanattól kezdve Csuhaj Ildikó igenis kreatív munkát végez. Leül otthon, este, a konyhában, a bögrét két kezébe fogja, és mereng kicsit a félhomályban.

S többnyire, mire elfogy a tasakos Maggi leveske, kész is a cikk. A kék csibe Csuhaj Ildikó múzsája.

Így született legutóbb az az írás, amely szerint Áder Jánost Kövér László váltja az államfői székben.

S hogy milyen fantasztikus bizonyítékok állnak rendelkezésre ehhez a bombahírhez? Mutatom:

„Amennyiben Áder János nem vállal még egy ciklust a Sándor-palotában, Kövér László házelnök lehet a Fidesz–KDNP államfőjelöltje 2017 tavaszán Orbán Viktor szándékai szerint – tájékoztatták a Népszabadságot vezető fideszes politikusok. A Kövér László lehetséges előmenetelét említő forrásaink ugyanakkor hangsúlyozták, Orbán Viktor még semmilyen konkrét javaslatot nem fogalmazott meg a köztársaságielnök-választást illetően, és a Fidesz egyetlen testülete sem tárgyalt az ügyről.”

Ezt írta Csuhaj Ildikó, a kék csibe rabja és papnője. Szeretném felhívni a figyelmet még egyszer erre a kitételre:

„A Kövér László lehetséges előmenetelét említő forrásaink ugyanakkor hangsúlyozták, Orbán Viktor még semmilyen konkrét javaslatot nem fogalmazott meg a köztársaságielnök-választást illetően, és a Fidesz egyetlen testülete sem tárgyalt az ügyről.”

Tehát senki nem beszélt semmiről, a dolog szóba sem került, nem hogy döntés, de még ötletelés sem volt – de Csuhaj Ildikó, a kék csibe nagyasszonya már tudja. S van hozzá ideológiája is, hogy miért tudja. Ezért:

„A kérdés azért vált mégis aktuálissá, mert a miniszterelnök a múlt héten Székesfehérváron egy újságírói kérdésre válaszolva egyértelművé tette: nem államfő, hanem miniszterelnök szeretne lenni a következő ciklusban is. „Nulla alatt van annak az esélye, hogy köztársasági elnök legyek” – fogalmazott.”

Itt érdemes még elidőzni egy kicsit.

Más helyütt, nem régen már írtam arról, miképpen találta ki a sajtó maggi levesporos fele, hogy Áder János ENSZ főtitkár akar lenni.

Nos, éppen így találták ki a kék csibék már 2000 környékén, hogy Orbán Viktor köztársasági elnök akar lenni. És ez a legenda tizenöt éve tartja magát. Olykor előveszik, tényként kezelik, aztán cáfolják, megkérdezik, ha az érintett maga cáfolja, azt bizonyítéknak veszik – egyszóval alkalmazzák Csuhaj Ildikó melójának lényegét, szünet nélkül.

És a mesevonat most elérkezett Kövér László elnökségéig.

Számíthatunk rá, hogy ez most kitart majd, minimum a ciklus végéig. Most ezt főzték ki. A kék csibével. Persze majd keverik a dolgot Orbán elnökségével. Aztán majd cáfolják. Azt is, emezt is. Majd jönnek a szakértők, és szakértenek.

Olyanok ők, mint egy nagy, boldog elmegyógyintézet lakói.

Nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy el ne fogyjon a leveske.

Címkék: Publicisztika
Publicisztika
 

Ezeket a cikkeket olvastad már?