2017.06.09.

Címkék: Publicisztika
2017.06.09.

Tisztelt Bayer úr!

 Az alábbi linken talál egy cikket, amely arról szól, hogy Melbourne-ben egy autó szándékosan nekihajtott egy bölcsődének. Az arab azt kiabálta, hogy ezt az Iszlám Államért és az Al Quaidáért kapjátok.Egy nő lakásában dekkolt, majd két járókelőt is lelőtt. Aztán egy tv stábot is a helyszínre hívott, hogy élő adásban mondhassa el, hogy ő most az iszlám állam katonájaként fog gyilkolni. 
 A kiérkező rendőrökre tüzet nyitott, hármat megsebesített, majd agyonlőtték. 
 A hír érdekessége az, hogy az ön korábbi információjával - mely szerint Angliában egy babkocsit toló kismama gyermekét leköpte egy muzulmán, mondván, hogy a fehérek ne szaporodjanak - összhangban van ez a támadás. Mivel ez a Melbourne-i barom bölcsődét támadott meg, szerintem a muzulmánok világszerte a fehér társadalmak következő generációit akarják kiirtani, és mindezt összehangoltan, a megbízóik elvárásai szerint teszik.
 Ezt pedig a Soros és a mögötte álló háttérhatalom felbujtására, a bevándorlást finanszírozó és szervező NGO-k segítségével akarják végrehajtani. Ez a bűncselekmény pedig teljes mértékben kimeríti az előre megtervezett, aljas indokból elkövetett népirtás bűncselekményét. Ami tehát ma a világban történik, az nem más, mint a harmadik világháború, amely egy vallási ideológiába burkolt faji háború. 
 Soros és a mögötte állók vajon mikor lesznek - a nürnbergi per mintájára - ugyanazon vádpontok alapján bíróság elé állítva? 
A nürnbergi vádpontok:
  1. Béke elleni bűncselekmények.
  2. Emberiesség elleni bűncselekmény
  3. Háborús bűncselekmények.
  4. Összeesküvés az előző három bűncselekmény elkövetésére.
 
A nácikat ezen vádpontok alapján ítélték halálra, mint vesztes háborús bűnösöket a győztes háborús bűnösök. 
Az a kérdés is felvetődik, hogy korunkban hány áldozatnál kezdődik a tömeggyilkosság? 
A II. világháború idején faji és vallási alapon, koncentráltan folyt a népirtás.
A különbség csak annyi, hogy most nem egy területre (táborba) összeterelve folyik az öldöklés, hanem spontán módon, bárhol a világon, de az áldozatok mindig a keresztény fehér emberek, tehát most is faji és vallási alapon megy a vérengzés. 
 
A fenti támadásról az egész világsajtó hallgatott (2017. június 5) nyilván azért, mert a világsajtó 99%-a éppen azoknak a kezében van, akik a a fehér rassz kiirtását szervezik.
Címkék: Publicisztika
2017.06.09.

Végül pedig olvassák el Bogár László barátom összefoglalóját a témában:

Klíma-kihívás

Mítosz és valóság az emberi megismerésben 

Mottó:

Szeressétek azokat, akik keresik az igazságot, de óvakodjatok azoktól, akik már meg is találták azt.”
 

A világ végtelen számú elbeszélhetősége

  Gondolatmenetem mottójául egyébként először Oswald Spengler Nyugat alkonyacímű korszakos művének egyik meghatározó mondatát választottam volna, íme…..:

  „Annyi világ van, ahány lény a világon, s az állítólag egyetlen, egyetemes és örök világ, amelyről mindenki azt hiszi, hogy a többiekével közös, mindegyikőjük létezésében mindig új, egyszeri és soha meg nem ismétlődő élmény.”

  Tudomásul kell tehát vennünk egy felől, hogy mindnyájan egymástól eltérő „világokban” élünk, de mégis fel kell tételeznünk ennek a „többiekével közösnek” a létezését, mert csak így nyer valóságos értelmet bármely gondolatunk és cselekedetünk, ezek átgondoltsága és összehangoltsága

 

Alexis de Tocqueville

  „A múlt már nem világítja meg a jövőt, így aztán az emberi szellem most sötétben tapogatózik”…írja Tocqueville a Felvilágosodás második     évszázadában…

 

A klíma-kihívás értelmezési rétegei

  A kérdés az elsődleges felszínen tehát az elbeszélési módok, vagyis a narratívák háborújaként érzékelhető. Az egyes elbeszélési módok mögött vélt vagy valós érdektörekvések, hatalmi súrlódások, nyelv-politikai játszmák egész sora kavarog sok-sok  vad örvénylésben

  A mélyebb rétegekben azonban a világot uraló nyugatias modernitás egyre mélyülő válsága húzódik. Ez az önfelélő és létpusztító berendezkedés valóban felélni látszik az ember külső és belső természetének végső tartalékait. Minden, így a klíma-ügy is erről szól.

 

A klíma, mint konkrét kérdés

  A lejátszás-technikai felszínen mindez úgy jelenik meg, hogy a Föld lég és vízkörzési rendszereiben zajlik egy átalakulási folyamat, amelynek mérhetősége, illetve lehetséges okai és következményei igen éles összecsapások alapját képezik. A változások fő jellemzője az üvegház-hatást kiváltó gázok arányának növekedése, illetve az ennek nyomán fellépő hőmérséklet növekedés. A konfliktusok fő oka az, hogy vitatott maga a folyamat is, de legfőképpen az, hogy mindezt az emberi civilizáció okozza-e. És végül, hogy, akkor mi a teendő, van-e egyáltalán tennivalónk?

 

A szándékosan lebutított közbeszédben mindez a következőképpen mutatkozik meg

  Kamu az egész klímaügy, az alternatív energiatermelők valamint a zöldek kitalációja

  Zajlik ugyan egy átalakulási folyamat, de ennek semmi köze az emberi tevékenységhez.

  Az ember okozza és mindez az emberiség jelenének és jövőjének legnagyobb kihívása

  A hatalmi elitek manipulációja az egész, ezért teljesen érdektelen, nem kell foglalkozni vele.

 

Én elmentem Klímacsúcsra Párizsba….

  Több, mint négyezer sorstársammal együtt én is eltöltöttem négy napot a 11 napig tartó monstre Párizsi klímacsúcson. Tapasztalataim azt látszanak visszaigazolni, hogy elsősorban hatalmi játszmákról van szó. A tét a globális energetikai rendszerek hatalmi ellenőrzésnek koncentrálása, egy olyan fegyelmező-hatalmi rendszer létrehozása, amely globális véleményhatalmi eszközként használt média segítségével kényszeríti a szereplőket a rejtett hatalmi törekvéseknek való feltétlen engedelmességre. Az egész professzionálisan megszervezett színjáték ezt a globális hatalmi törekvés-nyalábot szolgálta.

 

De egyáltalán mi az, hogy tény?

  Egy Émile Durkheim nevű francia szociológus terjedelmes műben foglalkozott atársadalmi tény kérdésével. Azt próbálta világossá tenni, hogy az emberi megismerést az objektivitás minden mérhetőségi illúziói ellenére a kollektív tudatalatti archetipikus mintázatai határozzák meg. Ez azt jelenti, hogy, amit kísérlettel igazolható ténynek tekintünk, az sem egyéb, mint sajátos hiedelem-együttes lelki  mintázatainak  rávetítése a valóságra.

 

Tyúk vagy a tojás?

  A Spektrum tv csatornán a római birodalom korszakából származó grönlandi jégbe zárt buborék összetételét tanulmányozták, és azt tapasztalták, hogy nőtt benne a széndioxid koncentráció. Ezt úgy értelmezi a filmben szereplő szakértő, hogy a gyors népességnövekedés és ennek nyomán az égetéses erdőirtás volt a kiváltó ok. Pedig lehetett fordítva is, a természeti okok (például vulkánkitörés) okozta felmelegedés fokozta a „zöldülést” és így az élelemtermelést. De ha eleve megvan a prekoncepció?!

 

A sarkkör és a Tao…

  Az északi sarkkör fölött, ahol a hőmérséklet kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint a világ többi részén, a melegebb időjárás lehetővé teszi, hogy a gazdák egyre többféle zöldséget, magvakat, fűszernövényeket és más olyan növényeket termesszenek, amelyek eddig a mérsékelt éghajlatú területekre voltak jellemzők. A két héttel hosszabb és melegebb tenyészidőszakot jelzi, hogy például az alaszkai Fairbanksben a fagymentes napok száma   száz   év   alatt közel kétszeresére nőtt.

 

  Az állattartás is észak felé terjed, ahogy egyre könnyebb az állatok számára füvet, takarmányt termeszteni. Egy tanulmány szerint a klímaváltozás következtében a mai kaszálókon is 50 százalékkal nőhet a szénatermés a század végére. Amellett, hogy mindezek az éghajlatváltozás pozitív hatásait mutatják a sarkkörön, az sem mellékes, hogy a kártevők és a betegségek is elterjedhetnek az új területeken. Arról nem is beszélve, hogy északon is kiszámíthatatlanná vált az időjárás: egyes régiókban aszály pusztít, míg másutt korábban nem tapasztalt csapadékintenzitás árasztja el a mezőgazdasági területeket   főként a   kulcsfontosságú   évszakokban.

 

Globális hatalmi játszmák 1.

  Novemberben húsz fokkal volt melegebb az északi sarkvidéken, mint a sokévi átlag, a jégtakaró olvadásának köszönhetően a nagy turistahajók új utakat hirdetnek a korábban rettegett északi vonalakra, nem beszélve a kereskedelmi flottákról: közel az idő, amikor tényleg kifizetődőbb lesz a Jeges-tengeren megkerülni Ázsiát, mint a Szuezi-csatornán átevickélni. A sarkvidéken kétszer olyan gyors a klímaváltozás, mint máshol a világban. Mint egy friss jelentésben áll: sürgős beavatkozás nélkül a sarkvidéken élőknek a bolygó többi lakosánál is hamarabb kell katasztrofális hatásokkal szembenézniük. A klímaváltozásban azonban hatalmas  gazdasági potenciál  is  van,  és ez  a   nagypolitikát   sem   hagyja  hidegen.

 

Globális hatalmi játszmák 2.

  De a turizmusnál jóval nagyobb potenciál van a jég alatti erőforrásokban. Az eddig is jelentős arany- és uránkitermelésen kívül még rengeteg ásványi anyag van, köztük olyan, a high-tech iparban (elektronika) hasznosított ritkaföldfémek, amelyekre egyelőre Kínának kvázi monopóliuma van. Ha erre a piacra be tudnak lépni, az hatalmas lehetőségeket jelent a ritkán lakott hatalmas országnak nem véletlen, hogy Grönlandon egyre több a külföldi nagybefektető, köztük a kínaiak, akik éppen  most  fektetnek  be kétmilliárd dollárt.

  Donald Trump elnöksége minden korábbinál nagyobb lendületet adhat a kitermelést szolgáló kutatásoknak. Klímaváltozás-szkeptikus húrokat pengető jelölt az amerikai környezetvédelmi hatóság, az EPA élére, Tillerson révén a világ legnagyobb energiamogulja a külügyminiszteri székbe, akivel az Exxon Mobil az oroszokkal közös kitermelési projekteken dolgozott a sarkvidéken. Ezeket a Krím annektálása miatti szankciók miatt függesztették fel – most azonban  a  szankcióknak  is hamar vége lehet.

 

Inoculating the Public against Misinformation about Climate Change

  Effectively addressing climate change requires significant changes in individual and collective human behavior and decision-making. Yet, in light of the increasing politicization of (climate) science, and the attempts of vested-interest groups to undermine the scientific consensus on climate change through organized “disinformation campaigns,” identifying ways to effectively engage with the public about the issue across the political spectrum has proven difficult. A growing body of research suggests that one promising way to counteract the politicization of science is to convey the high level of normative agreement among experts about the reality of   human-caused  climate change

  Yet, much prior research examining public opinion dynamics in the context of climate change has done so under conditions with limited external validity. Moreover, no research to date has examined how to protect the public from the spread of influential misinformation about climate change. The current research bridges this divide by exploring how people evaluate and process consensus cues in a polarized information environment. Furthermore, evidence is provided that it is possible to pre-emptively protect (“inoculate”) public attitudes about climate change against  real-world  misinformation

Although numerous independent assessments have found that the scientific community has reached a near-unanimous consensus on the reality of human-caused climate change, the general public has become increasingly polarized on the issue, particularly in the United States. This is problematic because addressing global climate change will require  large-scale  changes  in human behavior    and    decision-making……

 

 

Szarka László: Kockázatos energiatévhitek, dogmák

  Egyáltalán nem tartom jó ötletnek a figyelmet a sok-sok lehetséges természeti indikátor közül egyetlenegyre – a klímaváltozásra – koncentrálni. Még nagyobb hiba a klímaváltozást egyetlen kiváltó oknak: a széndioxid-emissziónak tulajdonítani. A 7,4 milliárd ember egyre nagyobb fogyasztása, az azzal együtt járó területfoglalás és -használat, ennek következtében a biodiverzitás-csökkenés, a nitrogén- és foszforciklusba való beavatkozás, a különféle földi természeti készletek kimerítése, a föld, a levegő és a víz elszennyezése sokkal komolyabb probléma, mint a légkör széndioxid-tartalmának növekedése. A hosszú távú hatás szempontjából egyébként figyelemre méltó tény, hogy a légköri széndioxid-tartalom 30 év alatt  14 %-kal  elősegítette  a  Föld  zöldülését!

 

Moralité:
avagy
mi ebből a tanulság?

  A legfőbb tanulság talán az, hogy az emberi létezés olyan komplex rendszerré vált, amely egyre kevésbé képes önmaga, illetve önmaga és a külső világ közötti kapcsolat szabályozására, ezért az óvatosság a rendkívül agresszív és átgondolatlan techno-evolúciós terjeszkedés tudatos lelassítása mindenképpen célszerű volna. Ám azt is meg kellene akadályozni, hogy ez a visszaszabályozás éppen azoknak a globális hatalmi szuperstruktúráknak a kezébe kerüljön, amelyek  ezt  az  ellenőrizhetetlen helyzetet előidézték.

Címkék: Publicisztika
2017.06.09.

Interjú a https://preshaztarsasag.wixsite.com/preshaz/america honlapról. Szánják rá az időt, és olvassák el figyelmesen!

 

Trump-döntés - lefagyott klímabiznisz 

Donald Trump USA-elnök választási ígéretének megfelelően bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a tavaly novemberben hatályba lépett párizsi klímaegyezményből, amit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás eredményeként 2015. december 12-én fogadtak el a francia fővárosban. Erről kérdeztük dr. Járosi Mártont, az Energiapolitika 2000 Társulat elnökét, aki több írásában és előadásában kétségbe vonta a széndioxid kibocsátás csökkentésére alapozott hivatalos klímapolitika megalapozottságát. 

- Elnök úr, a társadalmak először a klímahisztériát élték túl, most a klímaegyezményből való kilépés körül kavarognak az indulathullámok. Mi rejlik a felszín alatt? 

- Szokatlanul bátor politikai döntés, ami újfent bizonyítja, hogy a „klímapolitika” a világpolitika része. Trump fellépése óta tudjuk, hogy így tekint erre. Trump az amerikai népet megterhelő magas költségekkel és a gazdaság védelmével indokolta a párizsi klímavédelmi egyezményből való kilépést, szerinte az egyezmény több ezer milliárd dollárral károsítaná meg az USA-t. Úgy fogalmazott, hogy ő egy jobb és tisztességesebb üzletet kíván tető alá hozni. Világossá tette, hogy a széndioxid hisztériára épített klímapolitika szerinte elsősorban üzlet. Ezt erősíti a döntést elutasító első német-francia-olasz közös közlemény is, amely szerint a párizsi egyezmény végrehajtása fontos gazdasági lehetőségeket teremt a globális növekedéshez. A Trump döntés belpolitikai szempontból is fontos: munkahelyek, hagyományos energiatermelő ágazatok fenntartása, amivel az USA valóban versenyelőnybe kerülhet. Mindez az amerikai „nemzetállami” érdek elsődlegességének deklarálása. Ugyanakkor a döntés természetesen ma még teljes körűen nem megítélhető, de minden bizonnyal jelentős hatással lesz Amerika világbirodalmi szerepére is. Mindenesetre az eddigi hivatalos nemzetközi „klímapolitika” léket kapott, ami változásokat indíthat el, az sem zárható ki, hogy más országok is követhetik a példát.

- Miért használja a klímahisztériát a tömegek manipulálására a pénzügyi oligarchia?

- A mai közkeletű, politikailag korrekt felfogás szerint, a felmelegedéstől kell félni, pedig, alig néhány évtizede még az új jégkorszakkal rémítették az embereket. Egy-egy civilizáció életképességét alapvetően befolyásolja, hogy miként tud alkalmazkodni a kihívásokhoz, közöttük a klímaváltozásokhoz. Ma legnagyobb „közellenség” a széndioxid kibocsátás, amelyre hivatkozás fontos politikai eszköz lett: az energetikát és rajta kívül úgyszólván mindent a széndioxid emisszió tükrében ítél meg a hivatalosság.

Ezzel szemben a valóság az, hogy amióta a Föld létezik, az éghajlat állandóan változik. Tudomásul kell venni, hogy az éghajlatot, vagyis a klímát hatalmas természeti erők irányítják, az ember nincs azonos súlycsoportban a természettel. A klímaváltozást a levegő széndioxid tartalma gyakorlatilag nem befolyásolja. A széndioxid nem szennyezi a levegőt, ez a földi élet egyik nélkülözhetetlen feltétele. A hivatalosan támogatott és terjesztett széndioxid- alapú klímahisztéria nem tudományos bizonyítékokon alapul, hanem tudatosan kidolgozott megtévesztési kampányról van szó. Amióta létezik emberi civilizáció, a mindenkori hatalom fontos eszköze a félelemkeltés. A birodalmak félelemben tartják a kiszolgáltatott gyengébb államokat. A második világháború után ezt a funkciót az atomháborútól való félelem oldotta meg. Most ezt a célt a klímahisztériával valósítják meg. A klíma alkalmas mindenféle klímamese alapanyagául. Arra is kiválóan alkalmas, hogy irányított átalakítási magatartási tippeket adjon a társadalmi változtatások „politikailag helyes” mederbe való tereléséhez. A széndioxid elleni küzdelmet a karbon-mentes, „tiszta energiatermelés” forradalmának, a megújuló energiatermelésnek az ideológiai alapjává tették. A zöld eszme sajnos üzleti körök kiszolgálójává lett, mert elfedi azt az alapvető ok-okozati összefüggést, ami a természeti folyamatokba való emberi beavatkozás és annak következményei között fennáll. 

- A klímavédelem és a környezetvédelem propagandisztikus összezagyválása milyen károkkal járhat? 

- Az emberiség hatalmas mértékben károsítja a természetet, szennyezi a környezetet, a talajt, a levegőt és az élővizeket, de ennek semmi köze a klímaváltozáshoz. A „klímavédelem” értelmetlen és hatástalan szélmalomharc a természet működése ellen, amelynek során, globális szinten a környezetterhelés nem csökken, inkább növekszik. A világméretű közbeszédben, s így a párizsi konferencia propagandájában is, a világot meghatározó globális gazdasági-politikai erők az éghajlatváltozást az emberi tevékenység következményének állították be, mintha az demokratikusan, konszenzussal elfogadott intézkedésekkel, megváltoztatható lenne. Ezzel sikerült szétteríteni, személytelenné, megfoghatatlanná tenni a tőke felelősségét az emberi társadalmat valóban fenyegető veszélyek kialakulásáért. Az emberi felelősségnek ez az értelmezése eltereli a figyelmet a valódi okokról. Az emberiség hatalmas primerenergia-teljesítménnyel alakítja a kontinensek felszínét, szennyezi a vizet, földet, levegőt, folytatja a természeti kincsek (nyersanyagok és energiahordozók, a talaj, az édesvíz, az érintetlen természet) felélését, növeli a természetinek mondott katasztrófák számát, összeomlasztja a biodiverzitást és az ökoszisztémákat. Világrészenként más-más hatások dominálnak. Miközben az emberiség nagy része egyre nagyobb nyomorban kénytelen élni, a nyugati ember olyan kényelmi szintet ért el, hogy az számára már testi és lelki károsodást okoz, de még több termékre és szolgáltatásra tart igényt. Ez teljesen független a Föld éghajlatváltozásának éppen aktuális tendenciájától. A problémák igazi oka a fenntarthatóság ideológiája, ami alatt a fogyasztás fenntarthatóságát értik. Az emberiség fogyasztásának megállíthatatlannak tűnő növekedése a véges Föld bolygón nem tartható fenn, mert a rendelkezésre álló természeti erőforrások és az ember földi élettere végesek. Ezért a gazdasági növekedés – ha növekvő energia- és anyagfelhasználással folytatódik – elkerülhetetlen katasztrófa felé halad: vagy az erőforrások kimerülése, vagy a földi természet tönkretétele miatt. Ebből következően az emberiség eddigi életmódja tartósan nem folytatható. A kérdés: van-e esélye egy más értékrendű világ felépítésének, megvalósíthatók-e a szükséges változások? A változáshoz, vagyis a lehető legkisebb veszteségű üzemeltetéshez, mozgósítanunk kellene, elsősorban magunkban, a világot fenntartó szeretet-energiát. 

- A párizsi dogma megrepedésének lehet-e kedvező hatása a magyar energiapolitikára? 

- A hazai energiahordozóra alapozó Mártai Erőmű bővítését az uniós dekarbonizációs politika eddig blokkolta. Hasonló problémával küszködnek Európában a lengyelek is, ahol a szénerőművek hosszabb távon sem nélkülözhetők. A párizsi dogma politikai megingása új fejleményeket indíthat el, aminek lehet hozadéka számunkra is.

Címkék: Publicisztika
2017.06.09.

És akkor lássuk, miképpen reagált Zagyva György Gyula az őt ért kritikára!

Csak hogy egészen világos legyen, ki is valójában ez primitív állat, aki valakinek a családját - feleségét és kislányát(!) – fenyegeti kiirtással.

Ezt a tetvet nem kell tolerálni. Remélhetőleg legközelebb a börtönben fenyegeti majd a cellatársait gyerekeik kiirtásával. Addig pedig nagyon reméljük, hogy a többi résztvevő, Stohl Bucikától Gálvölgyi Jánosig roppant büszke magára, hogy kivel sikerült egy platformra kerülniük. (Szegény hülye Pörzse nem számít, neki nagyjából annyi esze van, mint ennek az australopithecusnak…)

 

Zsidózott, és kiirtással fenyegetett egy családot Zagyva Gyula, mert bírálták a Gulyás-videóért

 

„Büdös zsidó, meg leszel ba..va, kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!” – többek között ezekkel a szavakkal fenyegette meg Zagyva György Gyula volt jobbikos országgyűlési képviselő Varga-Bíró Tamás zenészt, publicistát, amiért kritizálni merészelte a Gulyás Marci-féle videón való szereplését. Zagyva pechére a halálos fenyegetőzést egy rendőr is hallotta Varga-Bíró kihangosított telefonján. Az eset különös aurába burkolja a választási rendszert sirató, Csintalan Sándorral és Gálvölgyi Jánossal súlyosbított szélbal–széljobb–libsi „olajfa-koalíciót”.

 

Nagy vihart kavart Gulyás Márton balos-anarchista aktivista néhány nappal ezelőtti videója, amelyen egy rendkívül színes és bizarr társaság – Csintalan Sándortól Gálvölgyi Jánoson és Zagyva György Gyulán át Pörzse Sándorig – a választási rendszer szörnyűsége miatt aggódott. A leginkább Zagyva szereplése volt meghökkentő, aki szkinhed múltját és karikásostoros hírhedt fenyegetőzését nem számítva is meglehetősen agresszív ember hírében áll. 2010-ben például a Parlament folyosójára akart kihívni egy fideszes politikust, hogy ott „megbeszéljék” nézeteltérésüket. Most azonban úgy tűnik, minden határon túlment. A Gulyás-videó megjelenése után Varga-Bíró Tamás zenész-publicista, jobboldali értelmiségi a Facebookon kemény szavakkal illette a videó – magukat eddig jobboldalinak mondó – szereplőit. Kritikájának (amely itt teljes egészében is elolvasható) egyik legkarcosabb mondata így szólt:

 

Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.

 

ELGURULT A GYÓGYSZER

 

Zagyva György Gyula eléggé zokon vette a kritikát és a borítóképet is, és telefonon fölhívta Varga-Bírót, akivel egyébként hosszú évek óta jól ismerték egymást. Miként arról a zenész portálunkat tájékoztatta, Zagyva így fenyegette meg őt:

Ezt ugye nem gondoltad komolyan, hogy meg fogod úszni? Ezt nem fogod megúszni! – mondta Zagyva, majd letette a telefont. Ekkortájt kapta a volt jobbikos parlamenti képviselőtől azt az SMS-t is, ami ugyan egy kicsit tompítottabban, de visszaadja Zagyva lelkiállapotát, aki a jelek szerint egyre inkább kezdte elveszteni a fejét.

 

„baj lesz te köcsög”

 

Varga-Bíró Tamás az első telefonbeszélgetés után úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. Így is tett. A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon épp a feljelentést rögzítették, amikor megint csöngött a publicista telefonja. Ő kihangosította a készüléket, hogy a jegyzőkönyvet éppen fölvevő ügyeletes tiszt is hallja Zagyva szavait. Varga-Bíró elmondása szerint ekkor a következőket mondta a volt jobbikos képviselő:

Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is! – ígérte a telefonban Zagyva György Gyula, akinek baromi nagy balszerencséjére a kihangosított beszélgetést az ügyeletes tiszt is végighallgatta. Így aztán a rendőr tanúként első kézből számolhat majd be a büntetőeljárás során, milyen a tárgyalási stílusa a volt jobbikos képviselőnek, aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom meghatározó alakja is. Varga-Bíró Tamás a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott: döbbenetesnek tartja, hogy Zagyva a családját is megfenyegette, ez minősíthetetlen alávalóság. Hozzátette: jól ismeri Zagyvát és a vármegyéseket, hisz’ évekkel ezelőtt részt vett néhány jobbikos, vármegyés rendezvényen, amelyeken saját szerzeményeit, népdalokat, katonadalokat adott elő. Kiemelte: éppen azért vette komolyan az életveszélyes fenyegetést, mert ismeri Zagyvát és körét, és tudja, képesek beváltani az ilyen fenyegetéseket. Szavai szerint Zagyváék csak az erőszak legitimitását ismerik el, minden kritikát – így vagy úgy – megtorolnak.

 

 „KÖVETKEZMÉNYE LESZ”

 

Természetesen kerestük az ügyben Zagyva György Gyulát, és kíváncsiak voltunk, miért fenyegette meg életveszélyesen Varga-Bíró Tamást, de kérdéseinkre egyelőre nem reagált. Mindenesetre Facebook-oldalán találtunk egy reakciót Varga-Bíró kritikájára, amelyben ismét előkerül a fenyegetőzés, igaz, itt csak burkoltan:

 

Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy meghülyültem és elmentem liberálisnak… Azért mert formabontó eszközöket használok… Viszont mivel nem vagyok kurva, nem fogom eltűrni annak az egy-két embernek a gyalázkodását, aki azt gondolja, hogy azért mert neki éppen felfoghatatlan, hogy milyen műveletet hajtok végre, azt gondolja, hogy nyilvánosan rágalmazhat és mocskolhat, mint Varga B. Tamás aki egyébként nagyon benézte ezt a „zagyvagyulaliberálislett” dolgot, mert, ha az lettem volna, akkor most nem lenne semmi következménye. Most viszont lesz…

 

EGYRE AGRESSZÍVEBB JOBBIKOSOK

 

Az utóbbi időszakban egyre több jobbikos politikus viselkedik agresszíven, verekszik vagy ígér verést politikai ellenfeleinek. Mint arról beszámoltunk, májusban Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő a parlamentben a következő magasröptű üzenetet küldte Dömötör Csaba államtitkárnak:

Gyere ki, úgy nyakonb*szlak, hogy leszáll a fejed.

Az erőszaklicitbe a Jobbik hatvani elnöke, Rákócziné Lózs Csilla is beszállt, aki Szilágyi bocsánatkérésére így reagált:

Tőlem nem kell bocsánatot kérni mint állampolgártól, mert én már rég nyakon….tam volna!!

Majd röviddel később egy videóhoz ezt a kommentárt fűzte:

Valaki nem verné már pofán Orbánt is?????

Arról pedig kedden számoltunk be, hogy szombaton este a biztonsági őröknek kellett megfékezniük Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselőt, aki párttársaival igencsak a pohár fenekére nézett a badacsonyi borozó és büfé soron. Informátoraink szerint a honatya alig állt a lábán. Fennhangon hirdette, hogy ő országgyűlési képviselő. Az ittas politikus és cimborái össze is szólalkoztak egy másik társasággal, ami tettlegességgel végződött. (pestisracok)

Címkék: Publicisztika
2017.06.08.

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

A pestisrácok számol be a badacsonyi buliról, amelyen Rig Lajos jobbikos képviselő „úr” elengedi magát.

Rig akkor lett a kedvencem, amikor mentőápolóként és asszisztensként a választások idején aneszteziológusnak adta ki magát.

Rig Lajos - Fotó: PestiSrácok

És akkor lássuk, hogy mulat ez a szarjankó: 

„Részegség, hőzöngés, verekedés – Így ünnepelte Pünkösdöt a jobbikos Rig Lajos 

Szombaton este a biztonsági őröknek kellett megfékezniük Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselőt, aki jobbikos barátaival igencsak a pohár fenekére nézett a badacsonyi borozó és büfé soron – tudta meg a PestiSrácok. Informátoraink szerint a honatya alig állt a lábán. Fennhangon hirdette, hogy ő országgyűlési képviselő. Az ittas politikus és cimborái össze is szólalkoztak egy másik társasággal, ami tettlegességgel végződött.

Úgy tudjuk, órákon át ittak a jobbikosok a badacsonyi borozóban. Szemtanúk szerint Rig szinte a tudatlanságig itta magát, ami eleinte csak hangos hőzöngésben nyilvánult meg. Italtól zsibbadt nyelvel üvöltözte, milyen nagy ember ő. Egy másik társaság szóvá is tette a hangoskodást. Rig nem tudta féken tartani az indulatait, dulakodás kezdődött, aminek a helyszínre riasztott biztonsági szolgálat vezetője vetett véget – mondta el a PestiSrácok.hu-nak, egy neve elhallgatását kérő szemtanú.

A történteknek több szemtanúja volt, akik nem is tartották magukban a látottakat. Az egyik nyilvános tapolcai Facebook oldalt hétfő estére elárasztották a kommentek, többen is pontos részletekkel szolgáltak a badacsonyi balhéról. Többen számon kérték, nem gondolja-e, hogy képviselőként, politikusként, méltatlan az ilyen viselkedés. Írtak olyanok is, akik mély csalódottságuknak is hangot adtak. Úgy hírlik ugyanis nem először történt ilyesmi a képviselő úrral.

Hasonló kommentekből kiolvashat – nem kicsit csalódtak a tapolcaiak a képviselővé lett mentőápolóban

Rig Lajos eredetileg mentőápoló. Választási sikerét vélhetően annak köszönheti, hogy ügyesen lovagolta meg az adódó alkalmat, és amikor a tapolcai kórházban az aktív ágyak megszűnéséről döntöttek, a tüntetések élére állt. Az ebből fakadó hirtelen népszerűség egészen a parlamenti képviselői székig repítette, csakhogy időközben a lufi kipukkadt. Tapolcán élő informátoraink állítják: a lelkes, egykor emberéletekért küzdő mentőápoló pökhendi, nagyképű és önző lett, aki arra használja pozícióját, hogy egy ideig jól éljen, nagyokat dőzsöljön – amit gyakorta meg is tesz.

Züllött, átmulatott éjszakáinak híre messzire elér Badacsonytól. Nem is nagyon látni mostanában magányosan, mert kísérőket állított rá a pártvezetés, nehogy a választások előtt nagy botrányba keveredjen. A jelek szerint a gardedámok pünkösdre szabadságra mehettek… máris meglett a baj… Rig Lajos saját oldalán is lehetett olvasni a történtekről vendégbejegyzések formájában, míg azokat nem törölték. Eltussolni azért nem sikerült a dolgot…

Nem ez az első alkalom, hogy a tapolcai jobbikos képviselő szenvedélye miatt kerül a sajtó hasábjaira. Tavaly októberben a 888.hu hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Rig Lajos a parlamentben, a plenáris ülésen ülve szemmel láthatóan pillangókat hallucinál.”

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

Jól nézzék meg kik vannak a szarjankó mögött!

Címkék: Publicisztika
2017.06.06.

A pestisrácok megírta, tessék:

„Lebukott az álhírgyártó CNN – Muszlim kamutüntetést szerveztek (VIDEÓ)

 A CNN a londoni terrortámadás helyszínétől nem messze egy spontánnak beállított demonstrációról számolt be, amelyen a muszlim résztvevők a béke mellett álltak ki, és az ISIS elleni üzeneteket mutattak fel – írja a 888.hu hozzátéve, az egyetlen probléma az volt, hogy a megmozdulást a CNN szervezte.

A portál a helyszínen készített felvételek alapján arról ír, végre a nézők is szembesülhetnek azzal, hogyan gyártja az álhíreket a magát függetlennek beállító CNN. Okostelefonon rögzítették a szemtanúk, hogyan állnak a CNN kamerái elé tömegként beállítva a békepárti tüntetők. A hír több baloldali hírportálon is megjelent, mint pozitív hír.” (Forrás: 888.hu; fotó: news.com.at; videó: youtube.com)

 

Mi is üzennénk a CNN-nek egy rövidet:

 

A kurva anyátokat!

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?