2017.04.24.

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

Címkék: Publicisztika
2017.04.19.
A jobb oldali képen látható szakállas szar kezében lévő táblácska pontosan eligazít, rajta van minden, amit ezekről tudni kell és érdemes.

Címkék: Publicisztika
2017.04.19.

Mi, a 444 rendszeres és hűséges olvasói, ezúton kérjük a szerkesztőséget, és külön Új Péter főszerkesztő urat, hogy amennyiben mód és lehetőség van rá, és még Nemcova úrhölgy és Valér Kot úr is megengedi, legyenek szívesek tájékoztatni bennünket a FARA törvényről.

Most, hogy már tudjuk, „szerdán kerül a parlament elé a külföldről is támogatott civil szervezeteket pellengérre állító törvény” amelynek csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”, szeretnénk azt is tudni, vajon az Egyesült Államokban hatályban lévő, a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó un. FARA törvénynek mi a célja?

Azt is szeretnénk tudni, hogy a magyar törvényjavaslat hasonlít-e a FARA törvényre?

A magyar törvényjavaslat esetleg a FARA törvény lefordításával készült?

A magyar törvényjavaslat enyhébb vagy szigorúbb feltételeket tartalmaz, mint az amerikai FARA törvény?

A Magyarországon működő és Soros által finanszírozott un „civil” szervezetek mit szeretnének jobban: ha egy az egyben a lefordított FARA törvény lépne hatályba Magyarországon, vagy a mostani, mondjuk úgy, alaposan enyhített változat? 

Esetleg az lenne az ideális, ha nem változna semmi sem, és minden működhetne úgy, mint eddig? Ha igen, akkor miért?

Önök szerint, ha Soros nem lenne amerikai állampolgár, a jelenleg hatályos FARA törvény alapján működhetnének-e a szervezetei az Egyesült Államokban úgy, ahogy most Magyarországon működnek?

Önök szerint a hasonló izraeli szabályozásnak van-e köze a FARA törvényhez?

És az oroszországinak?

Azt tudjuk, hogy önök szerint Oroszország egy sötét diktatúra. De akkor Izrael sem a Közel-Kelet mintademokráciája többé?

Az Egyesült Államokban hatályos FARA törvénynek vajon csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”?

Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni, két CEU-ról szóló, tüntetésekre hívó, és Orbánt diktátorozó „cikk” között.

Köszönjük szépen! 

A Hűséges Olvasók (80 ezer aláírás)

Címkék: Publicisztika
2017.04.18.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

„HÍR” 1. 

„Egy tüntető narancssárga folyadékkal dobta meg a Terror házát 

A Gulyás Mártont és Varga Gergőt garázdaságért elítélő csütörtöki bírósági döntés után alakult ki egy pár száz fős spontán tüntetés, amely előbb az Oktogonra vonult, majd éjfél fele egy kisebb csoport levált és tovább ment a Schmidt Mária vezette Terror háza elé.

Itt az egyik tüntető egy lufival dobta meg az épületet, amelyben valamilyen narancssárga folyadék volt. Nem világos, hogy festék-e vagy esetleg valamilyen egyéb folyadék, a sötétben ezt helyszíni tudósítóink nem tudták biztosan megmondani.

A férfi ezután maga értesítette a közelben álló rendőröket, akik igazoltatták. A helyszínen elmondta, hogy azért csinálta mindezt, mert mivel a Terror háza nem egy műemléképület, kíváncsi, hogy az ő esetében milyen ítéletet fog hozni egy bíróság, őt is garázdaságért ítélik-e el.

Tudósítóink elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen lufikkal kezdték el dobálni az épületet, de amennyire a sötétben ezt meg lehet állapítani, azokban csak víz volt, festék nélkül.” (444) 

„HÍR” 2. 

A Sándor-palota, a Terror Háza (stb.) elleni festékdobálós támadások ellen alakult spontán tüntetés résztvevői előbb az Oktogonra, majd egy cannabis bárba vonultak. Itt kivált belőlük egy kisebb csoport, és az ott tartózkodó festékdobáló harci benők közül egyet előbb feltöltöttek narancssárga festékkel, majd a falhoz vágták. Ezt követően értesítették a közelben tartózkodó rendőröket, és elmondták, hogy a festékkel feltöltött és falhoz vágott festékdobáló harci benő nem műemlék és nem képvisel semmilyen néven nevezhető emberi értéket, kíváncsiak, esetükben milyen ítéletet fog hozni a bíróság.

Tudosítónk elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen további festékdobáló harci benőket töltöttek fel valamilyen folyadékkal, és mindet a falhoz vágták. Amennyire a sötétben ezt meg lehetett állapítani, a feltöltött harci benőkben már csak víz volt, festék nélkül. (BZSP)

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Íme, a Jobbik…

Tuti biztos vagyok benne, hogy a nőnek van igaza. Na mindegy, nem akarok senkit befolyásolni, olvassák:

„Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi Emese

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

A Jobbik közleménye szerint "Gémesi Emese saját maga is elismerte, hogy az adatigénylés benyújtása őt is nehezen magyarázható helyzetbe hozta volna". A párt elnöksége "a felmerült erkölcsi aggályokra" hivatkozva döntött Gémesi visszahívásáról.

"A Jobbik kormányra kerülve kérlelhetetlenül fel fog lépni a korrupció minden formája ellen, ezért saját képviselőivel szemben kiemelt elvárás, hogy még a visszaélés gyanújának árnyéka se vetülhessen rájuk" - írták.

Frissítés: A közlemény megjelenése után csütörtök este jelentkezett az Indexnél Gémesi Emese, közölte, hogy jogi úton tervezi megtámadni a Jobbik közleményét. Szerinte bosszúhadjáratot folytatnak ellene, és a tények a témában a következők:

Édesanyja 21 éve elismert, megbecsült munkát végez az önkormányzatnál. Hitelkárosultság miatt kérelmezett szolgálati lakást, még az előző ciklus végén, amikor már hosszú ideje nem lakott a lányával.

A döntés ebben a ciklusban született meg, de Gémesi nem volt a döntést meghozó bizottság tagja.

A lakás egy szoba-konyha-zuhanyzó méretű ingatlan, emelt lakbérrel.

A közérdekű adatigénylésről Gémesi egy sajtótájékoztatóból értesült tavaly decemberben, amit sérelmezett. Az előre elkészített levélhez nem akarta a nevét adni, mert külalakban, tartalmilag és jogilag is kifogásolta, illetve értelmetlennek találta, mert szerinte személyiségi jogok miatt eleve teljesíthetetlen lett volna a szerződésekre is vonatkozó kérés. És emellett valóban jelezte, hogy családtagja is érintett, ami jogilag tiszta, de kellemetlen lehet. Szerinte akkor ennyiben maradt a dolog.

Tavaly maga jelezte a pártnak, hogy szeretne kilépni, mert már nem tud azonosulni a Jobbik politikájával, de először nem engedték el a posztjáról.

Végül január 18-án közös megegyezéssel megszűnt a párttagsága.

Múlt hétfőn jelezte, hogy szeretne átülni a független képviselők közé, csendes, békés elválásra készült. Ehhez képest váratlanul érte tegnap este az országos elnökség határozata, majd csütörtökön a levél, hogy vizsgálatot indítanak ellene a lakásügyben.” (index)

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Forrás: tutiblog

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?