2017.05.05.

Ha valakit tényleg érdekel, miképpen kell össze-vissza hazudozni, hogyan kell a vágyakhoz igazgatni a valóságot, hogy miképpen tud komplett hülyét csinálni magából a média, miközben a valóság, az igazság és a „jófej” modernség pózában tetszeleg, nos, akkor fussunk végig az áprilisi közvélemény kutatásokon, és vizsgáljuk meg, hogyan tálalták az eredményeket a legbetegebb, legaljasabb – egyszersmind értelemszerűen legidiótább orgánumok.

Az áprilisi közvélemény kutatási eredmények úgy 25-e táján kezdtek csordogálni.

A sort a Publicus nyitotta meg, ők a következő eredményt tették közzé: 

„A Publicus Intézet áprilisi kutatása alapján a Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt népesség körében 24 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora 14 és 11 százalék. A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent, viszont a párt szavazóinak aktivitása emelkedett, és ebben a hónapban ők a legaktívabbak. Az MSZP támogatottsága tavaly év vége óta lassan, de folyamatosan növekszik, a párt erre a hónapra stabilizálta a megszerzett táborát, ami most változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatása a múlt hónaphoz képest nem változott, és 11 százalék. A párt támogatottsága már majd' egy éve beszorult a 10-11 százalékos sávba. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP továbbra is 3 százalékon áll. A DK viszont egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem elérte el az egy százalékot, csakúgy, mint a Párbeszéd, az MLP, és a Kétfarkú Kutya Párt sem. Viszont egy százalékpontot növekedve, 2 százalékon áll a Momentum Egyesületet is - amely bár nem párt, így nem választható - mégis, válaszadóink említették.

Momentum Mozgalom az elmúlt hónapokban érdemi támogatói tábort csak Budapesten tudott szerezni, ahol „kannibalizálta” a kis pártok (Együtt, PM, LMP) szavazóit, de a Fidesz, az MSZP, és a Jobbik táborát sem érintette meg, és a bizonytalanokból sem tudott új szavazókat bevonzani. Tehát a szervezet, megjelenésével nem hozott új szavazókat az ellenzéki táborba, és csak Budapesten volt átrendező hatása, vidéken a szervezetnek nincs kimutatható tábora. Eközben a bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve 41 százalék – áll a Publicus áprilisi kutatásában.” 

Tehát a Fidesz a teljes népesség körében 24%, az előző hónaphoz képest nincs érdemi változás, a Jobbik stagnál. Meg is jelentek az első címek, melyek szerint „a tüntetések nem befolyásolták érdemben a pártpreferenciákat”, meg hogy „továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz”. 

Aztán jött a Závecz, és közzétette ezt: 

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik is 1-1 százalékponttal növelte a támogatottságát, a DK viszont ugyanennyit vesztett népszerűségéből, miközben a pártnélküliek aránya is csökkenő tendenciát mutat – derül ki a ZRI Závecz Research legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

A Fidesz táborának mérete továbbra is ingadozó, most 27 százalékot kapott. A Jobbik esetében megállt a lassú visszaesés folyamata, márciusban 10 százalékon állt, most 11 százalékos. Az MSZP az idei év első három hónapjában 12 százalékot ért el, most a választókorúak 13 százalékára számíthat. A Demokratikus Koalíció tábora csökkent, a párt szavazóinak arányuk 4 százalék. Az LMP támogatottsága nem változott, ezúttal is – mint tavaly augusztus óta minden hónapban – 3 százalékon áll. A Momentum a választók 2 százalékát vonzza, az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot. A pártnélküliek aránya 38-ról 36 százalékra csökkent – állapította meg a felmérés.

A ZRI Závecz Research Intézet közlése szerint a biztos pártválasztók körében közzétett adatok csak tájékoztató jellegűek, markáns következtetésekre nem alkalmasak. Ebben az elkötelezett választói csoportban a Fidesznek 47 százaléka van, az MSZP 20, a Jobbik 17 százalékon áll. A biztos pártválasztók 7 százaléka a Demokratikus Koalíció híve, 4 százalékuk az LMP mögött sorakozik fel. Az aktív szavazók között ebben a hónapban a Momentumnak 2 százaléka van, az Együttnek és a Liberálisoknak 1-1 százaléka.” 

Tehát a Závecz már kutatásának címében kimondta a Soros és Simicska eltartotta seggnyalók számára legelviselhetetlenebb mondatot, miszerint

„Nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét a kormányellenes tüntetések”.

S a Publicus 24%-hoz képest 27% a teljes népesség körében, az előző hónaphoz képest egy százalékos növekedés (hibahatár! Tehát valójában semmi változás!), a Jobbik 11%, ami érdekesség, hogy a Závecz szerint a bizonytalanok aránya 38-ról 36%-ra csökkent. 

Harmadik versenyzőnk a Republicon, ők ezt mérték: 

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a Jobbik mélyrepülése pedig megállt, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.“

Az elmúlt hetek CEU-párti, majd kormányellenes tüntetései nem rengették meg a Fideszt, a teljes népességen belül márciushoz képest 30-ról 29 százalékra csökkent a támogatottsága. A pártválasztók körében 2 százalékpontot veszített a kormánypárt az előző hónaphoz képest (49 helyett 47 százalékon áll), de még így is magabiztosan vezet. Áprilisra megállt a Jobbik mélyrepülése, sőt az előző hónapok csökkenése után a teljes népességen belül 3, a pártválasztók között 4 százalékot erősödött, így 19 százalékon áll, ahogy a Botka László vezette MSZP is, amely a szegedi polgármester színre lépése óta erősödik.

A szocialisták a teljes népességben és a pártválasztók között is 2 százalékpontot javítottak. A teljes népességen belül tehát áprilisban a Fidesz 29, az MSZP 12, a Jobbik 12, a DK 3, az LMP 3, a Momentum, az Együtt és a Liberálisok 1 százalékon áll. A PM-et 0 százalékon mérték, és 38 százaléknyian vannak azok, akik nem tudják, kire szavaznának vagy nem válaszoltak. A pártválasztók körében a Fidesz 47, az MSZP és a Jobbik 19-19, a DK és az LMP 5-5, a Momentum 2, az Együtt és a Liberálisok 1-1, míg a PM 0 százalékon áll.” 

Itt is, szinte üvölt a szarjankók számára elviselhetetlen cím:

„Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot”

És jön az eddigi legmagasabb érték, 29% a teljes népesség körében, s egy jól hangzó szám Simicska rongybabáinak: 3%-kal nőtt a Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében – igen ám, de honnan is? 9%-ról 12-re! Brávó gyerekek! Ez legyen hátralévő életetek legnagyobb öröme! 

S ekkor, amikor már teljesen eluralkodott odaát az apátia és a kilátástalanság, menetrendszerűen beesett a Medián kutatási eredménye, amely némi friss levegőt fútt az összellenzéki lábszagba. A legmegfelelőbb tálalásról pedig Soros tetvei, a 444-es gecik gondoskodtak, imigyen: 

„Medián: bezuhant a Fidesz, Orbán és Áder népszerűsége

Rendesen összezuhant a Fidesz népszerűsége idén január és április között: a teljes népesség körében 6 százalékot, mintegy félmillió szavazót vesztett a kormánypárt, derül ki a Medián felméréséből, írja a HVG.

A felmérés április 21. és 26. között készült.

A kormány szélsőjobboldali ellenzéke, a Jobbik nyert a legtöbbet az utóbbi hónapokban, ők a teljes népességen belül 4 százaléknyi szavazót szereztek, ami pontosan mutatja, milyen kiemelkedő hatásfokkal működik a kormány Jobbik elleni kampánya.

Áder János népszerűsége 11 százalékot zuhant (47 százalék), Orbáné 9 százalékot (40 százalék). És a legmegdöbbentőbb adat: Magyarországon van 30 százaléknyi ember, akinek Rogán Antal szimpatikus.” 

Ha lehántjuk a szövegről a 444-nél kötelező „jófejségeket”, és a puszta számokra koncentrálunk, akkor a következő megállapításokat tehetjük:

A Medián szerint a Fidesz a januári 37%-os, teljes népesség körében mért népszerűségről áprilisban „lezuhant” („le”! Nem „be”!) 31%-ra! A Jobbik pedig a januári 10%-ról „felugrott” 14%-ra. 

Ez azt jelenti, hogy a Medián az április utcai őrjöngések után még mindig a legmagasabb, 31%-os népszerűséget méri a Fidesznek – legalábbis az eddigi intézetek közül. És ez a 31% már a „zuhanás” után mért érték, vagyis akkorát zuhant a kormányzópárt, hogy minden harmadik választópolgár rá szavazna, és toronymagasan vezet minden más párt előtt.

De az igazán érdekes kérdés, hogy vajon mihez képest „zuhant” ekkorát a Fidesz, vagyis mi volt az a januári 37%-os népszerűség a teljes népesség körében, ahonnét le kellett zuhanni áprilisra, nehogy az ellenzék még a nyári uborkaszezon előtt belefulladjon saját oxigénhiányos büdösségébe?

Nos, a 37% nem kevesebbet, mint 3 millió szavazópolgárt jelent – illetve legyünk halálosan pontosak:

Magyarországon ma 8 272 625 embernek van szavazati joga. Ennek 37%-a 3 060 871 fő.

Vagyis a Medián szerint a Fideszre idén januárban 3 060 871 ember szavazott volna, aztán jött a „zuhanás”, és áprilisban már „csak” 2 564 513 ember.

Ahhoz, hogy ezt a számot igazán értékelni tudjuk, érdemes megnéznünk a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választások eredményeit, egészen pontosan csak azt, hogy akkor mennyi szavazatot kapott a Fidesz.

Nos, a minden idők legjobb eredményét hozó 2010-es választásokon a Fidesz összesen 2 706 292 szavazatot kapott és kétharmados többséggel győzött.

A szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon pedig 2 142 142 választópolgár adta szavazatát a Fideszre.

Vagyis a Medián mérése szerint idén januárban 354 579 emberrel több szavazott volna a Fideszre, mint a 2010-es országgyűlési választáson, majd „bezuhantunk”, és áprilisban viszont „már” 141 779 fővel kevesebb, mint 2010-ben, viszont még mindig 422 371 emberrel több, mint a szintén kétharmados győzelmet hozó 2014-es választásokon!

Tessék mondani, hol kell ezt az eredményt 2018-ra aláírni? 

Aztán azóta megismerhettük a Századvég legfrissebb adatait is, íme: 

„Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP

Nem változott érdemben a hazai pártok támogatottsága az utóbbi hónapokban, a Fidesz-KDNP továbbra is stabilan őrzi vezető pozícióját, az ellenzéki pártok pedig nem tudták növelni táborukat az elmúlt időszakban – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásából.

A Századvég Alapítvány kutatása szerint a kormányzó pártok előnye továbbra is jelentős, a teljes népesség körében a választópolgárok 33 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó voksoláson. A második helyen továbbra is a szocialista párt és a Jobbik áll fej fej mellett, előbbi 11, utóbbi 10 százalékkal. A teljes népesség körében a DK támogatottsága 5 százalék, az LMP-é 4 százalék, míg az Együtt továbbra is 1 százalékon áll. Más pártokra a válaszadók 5 százaléka voksolna, míg a bizonytalanok aránya enyhén csökkent 31 százalékra.

A biztos szavazó pártválasztók preferenciáira is a stabilitás jellemző. A Fidesz-KDNP támogatottsága ebben a közegben is szilárd, 48 százalék voksolna a pártszövetségre. Az MSZP és a Jobbik a biztos szavazó pártválasztók 19-19 százalékát tudhatja maga mellett. A DK-t a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka választaná, az LMP-t 4 százalékuk. Az Együtt ebben a közegben is 1 százalékon áll, más pártokra pedig a biztos szavazó pártválasztók 4 százaléka szavazna.” 

Majd a Tárki is kijött a maga mérésével, és ezt a pillanatot használta fel a Simicska valagába költözött Index, hogy megjelentesse a következő „cikket”: 

„A Tárki szerint nem is vesztett szavazókat a Fidesz

Erre varrjon gombot a Valóság!

A Tárki felmérése szerint ha volt is hatása az elmúlt hetek utcai demonstrációinak, a pártpreferenciákat nem befolyásolták, hiszen az elmúlt negyedévben lényegében változatlan a pártok népszerűsége, a kormánypártok vezető pozíciója szilárd.

Tehát a Tárki szerint nem igaz, hogy ötszázezer szavazót veszített a Fidesz, mint ahogy az a Medián állítja - de erről majd később.

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. április 13. és 26. között felvett közvélemény-kutatásának eredményei szerint januári, sőt, tavaly októberi mérésükhöz képest is alig történt statisztikailag mérhető elmozdulás a pártok támogatottságában.

A teljes népesség körében a Fidesz-KDNP az elmúlt fél évben 32-33 százalékon állt, azaz 2016 októberében, idén januárban és áprilisban is minden harmadik magyar választó számára a kormánypártok a legszimpatikusabbak. A pártválasztók körében a januári 52 százalékot követően áprilisban 51 százalékot ért el a Fidesz-KNDP, így továbbra is szilárdan vezet kihívói előtt - írták.

A Jobbik népszerűsége a teljes népességen belül januárban 13 százalék, áprilisban pedig 11 százalék volt, míg a pártválasztók körében 20 százalékról 17 százalékra csökkent. Az MSZP a teljes népesség körében januárban 9 százalékon, áprilisban 10 százalékon állt, a pártválasztók körében pedig mindkét hónapban 15 százalékot ért el.

Az 1002 felnőtt személyes megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérés eredményei szerint a többi ellenzéki párt támogatottsága is változatlan statisztikai értelemben. A teljes népesség körében a Demokratikus Koalíció januárban négy, áprilisban öt százalékon, az LMP mindkét hónapban három, az Együtt pedig egy százalékon állt, a PM tábora pedig továbbra sem éri el az egy százalékot. A pártválasztók körében a DK januárban hat, áprilisban nyolc százalékot ért el, az LMP mindkét hónapban négy százalékot, az Együtt januárban két százalékot, áprilisban egy százalékot, a PM pedig a januári szűk egy százalék után áprilisra már nem éri el az egyszázalékos népszerűséget.

Új pártként a Tárki most először mérte a Momentumot, amely a teljes népességen belül egy százalékkal, a pártválasztók körében pedig két százalékkal debütált.

A közlemény szerint az elmúlt negyedévben még a pártot nem választók aránya sem változott: januárban és áprilisban is egyaránt a választók bő harmada, 35-36 százaléka nem tudott választani a jelenlegi pártkínálatból, vagy nem nevezte meg választott pártját.

A Nézőpont szerint sincs miért aggódnia a Fidesznek

A Nézőpont Intézet is kiadott egy közleményt, eszerint a 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson.  A Fidesz-KDNP áprilisban is magabiztosan vezette a pártversenyt, ezúttal a teljes felnőtt népesség 31 százaléka támogatta a kormánypártokat, ami a márciusi 32 százalék után mindössze hibahatáron belüli elmozdulást jelent. Más pártok táborát nézve sem történtek érdemi változások, a Jobbik tábora ismét 11 százalékos, míg az MSZP-szimpatizánsok a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszik ki. A kisebb pártok közül a DK és az LMP továbbra is 3-3, az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Momentum Mozgalom egyaránt 1-1, míg a Kétfarkú Kutya Párt ezúttal 2 százalékos táborral bír.

A Medián ötszázezer elpártolt Fidesz-szavazóról beszélt

A Tárkival szemben a HVG-ben megjelent Medián-felmérés szerint az elmúlt három hónap eseményei jócskán megtépázták a kormánypárt és az államfő népszerűségét. A Medián mérése szerint januárban még 37 százalék, míg április végén már csak 31 százalék volt a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népességben, tehát közel félmillióval kevesebben szavaznának a kormánypártra.

A Medián szerint a legtöbb exfideszes a Jobbikhoz igazolt, amelyre a választópolgárok 20 százaléka szavazna – ez 6 százalékpontos emelkedés a januári adatokhoz képest. A többi ellenzéki pártot a felnőtt népesség 24 százaléka támogatja, ami 4 százalékpontos növekedés. Közülük az MSZP a legerősebb 9 százalékkal, az új szereplő, a Momentum pedig 2 százalékon áll. A Kétfarkú Kutya Pártnak – a Momához, a Párbeszédhez és az Együtthöz hasonlóan – 1 százalékos a támogatottsága.”

 

Szeretném felhívni a figyelmet a „cikk” nyitó mondatára:

„Erre varrjon gombot a Valóság!”

Vagyis a szerző mindjárt a legelején meg akar ágyazni sugalmazásának, miszerint a Tárki is hülye, a Nézőpont is hülye, egyedül a Medián a helikopter, hiszen igenis „bezuhantunk”! Az összes többi intézetről pedig egyszerűen nem vesz tudomást. Miközben minden intézet ugyanazt mérte, egyedül a Medián beszél „zuhanásról”, náluk viszont a „zuhanás” után is a lehető legjobban áll a kormányzópárt.

Ennyi. Ilyen az, amikor a nyomorult, seggnyaló média megpróbálja a vágyaihoz meg gazdái vágyaihoz hajlítani a világot.

A Valóság meg gombot varr a hülye pofájukra…

Címkék: Publicisztika
2017.05.04.

Hántsuk le az alábbi szövegről a szokásos és kötelező „vörös farkakat”, azután töprengjünk el: vajon mennyire brutálisan nagy az a győzelem, amit az egyesült baloldal sonkán vett Zuglóban?

És vajon a jobboldal jelöltje –helyi orvos- köteles-e eltűrni ezeknek a mocskos patkányoknak a mocskolódását?

Ezek a jó kérdések. És akkor, íme a szöveg: 

"Hivatalbul osztogatták a sonkát"

Napirend előtti monológ – Várnai László blogja

 

Zuglóban brutális győzelmet aratott a baloldal - nyilatkozta büszkén a kampányban amúgy kisujját sem mozdító polgármesterünk, azaz miniszterelnökjelöltünk. Én úgy fogalmaznék, a baloldal kampánya volt brutális - mondhatni habonyi gátlástalanságú. A cél nem szentesíti az eszközt - senkinek sem.

A kíváncsibbaknak feltűnhetett, hogy különösen az egyik, a polgármesterünk által nehéz sorsúként emlegetett környéken, a 14. szavazókörben ért el a többi szavazókörhöz képest négyszeresen kimagasló eredményt a DK-MSZP-PM kombó jelöltje, Bitskey Bence.

De vajon miért, tettem fel a kérdést és hogy a rejtvényt megfejtsük a HVG újságírójával beszédbe elegyedtünk a környékbeliekkel.

Már az első sarkon kiderült, hogy a szegény környéken a baloldal sonkát és egyebeket is osztogatott. A Zuglót nem ismerőknek tudni kell, hogy ez a Hungária körút Kerepesi út mögötti  rész teljesen más világ, mint a kertvárosias, középosztálybeli Zugló. A Mexikói út eleje, a Várna utca, Tábornok utca és környéke tele a "nyóckert" megszégyenítő lepusztult önkormányzati bérházakkal, gangos, folyosó végi vécés omladozó házakban élő hátrányos helyzetű emberekkel, és bizony sok a roma nemzetiségi is.

Akikkel beszéltünk egybehangzóan állították, a baloldal a választást kicsivel megelőzően százas nagyságrendben, házról házra járva, a gondnokokat, a közösség hangadóit felhasználva, tehát nem nyíltan osztogatott ajándékcsomagokat.

Ezekben egész sonka, húsvéti csokoládé, Bitskey Bencés szóróanyag, reklámtoll volt. A csomag értéke 2-3000 Ft is lehetett. Emellett többen is állították, hogy 3000 forintokat is osztogattak a bizalmibb embereknek.

"Osztogatták a sonkát, háromezer forintokat, így nyerték meg a választást"

E mellett még több hangfelvétel is van, illetve számos tanú állítja, hogy komplett bérházak kaptak a csomagból. A roppant alacsony, 30% alatti részvétel mellett a "sonkára álló" 2-300 család könnyen eldöntötte a választást.

Nézzük, mit mond a törvény?

Választási eljárásról szóló törvény 2§-ba foglalt alapelvek megsértése:

a) a választás tisztaságának megóvása,

e.) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás”

 A  Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.) 350 § (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott, a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Btk. 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény vagy a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés során

e) arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, vagy anyagi juttatással befolyásolni törekszik,

…bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

mindezek okán a mai nap feljelentést teszünk a BRFK-n.

E mellett kezdeményeztük a Fővárosi Választási Bizottságnál a választási eredmény megsemmisítését is a fenti választási csalás és a kampány során elkövetett egyéb törvénytelenségek miatt.

Mert bizony a zuglói "baloldal" kampánya minden szempontból habonyi szintekig gátlástalan volt, akárcsak az előzetesben ülő Gottival fémjelzett 2014-es önkormányzati kampány,  vagy Tóth Vas megyei működése. Az ajándék és a pénzosztás csak az aljas mű betetőzése volt - tipikus Tóthi munka. Kezdődött a jelöltünk megfenyegetésével, megfélemlítésével (azaz az előző képviselőjük eltűnésével, amiről gondosan hallgattak a kampányban)  folytatódott a jelöltünk munkahelyének összeplakátolásával, majd a sajtótájékoztatóink agresszív megzavarásával. Az MSZP három önálló szórólapban is támadta a fideszes vetélytársat, mindhármat megtévesztőként elítélte a Választási Bizottság. Megvádolták hálapénzzel, a hite miatt, vesztegetéssel, mindennel amivel lehetett. Külön bizarr volt, hogy budai lakhelye miatt támadták, a gátlástalanságra jellemző, hogy még csak nem is az ő házát tették a szórólapra. Miközben maga a kerület MSZP-s parlamenti képviselője Tóth Csaba jelenleg is Budán lakik, sőt Karácsony is a Rózsadombon tengette életét, mikor a zuglói polgármesterségért indult. Mostanra szépen összenőttek Tóthtal.

Az már csak a hab volt a tortán, hogy a jelöltjük az Összefogás Zuglóért civil egyesület (a zuglói MSZP CÖF-je) jelöltjeként civilnek, függetlennek mondta magát, majd megválasztása után egy nappal belépett az MSZP-be. A Facebookon ezt írta:

Külön köszönetet kell mondanom barátomnak, Tóth Csabának, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjének, aki kezdettől hitt bennem, aki végig mellettem állt az elmúlt hónapokban, akitől nagyon sokat tanultam és aki nélkül ezt az óriási győzelmet nem tudtuk volna elérni.

Egy nagyon jó csapatot ismerhettem meg, öröm volt velük dolgozni. Megtiszteltetés lenne számomra ehhez a közösséghez tartozni, ezért a mai nap kérni fogom a felvételemet az MSZP Zuglói szervezetébe.

A DK-sokat megint hülyére vették, csak kampányolni kellettek. Bitskey azt is írja sokat tanult Tóth Csabától, máris látni. Majd meglátjuk lesz annyi ideig képviselő, mint az elődje.

Címkék: Publicisztika
2017.05.03.

Lássuk előbb a 444 hírét, melynek közreadásakor az ügyeletes szerkesztő aprókat sikkantva beleélvezett a gatyóba: 

„Emmanuel Macron orbánozott egy jóízűt

 „Mindannyian tudjuk, kik Le Pen szövetségesei: Orbán, Putyin. Ezek nem nyílt és szabad demokráciával rendelkező rezsimek" - mondta Oroszországra és Magyarországra utalva Emmanuel Macron, a szélsőjobbos Marine Le Pen ellenében induló francia elnökjelölt egy május 1-jei rendezvényen, miután Le Pent Putyinhoz hasonlította, és azt mondta: ellenfelének választási győzelme esetén Franciaországban kitör a gazdasági háború.” (Politico, 444) 

Ó, hát persze! Nincsen errefelé „nyílt” és „szabad” demokrácia, tudjuk ezt régóta, legalább 2010 óta, bár megtudhattuk már 1998 és 2002 között is, akkor is szünetelt a demokrácia, most is szünetel, onnan lehet tudni, hogy megírja a 444.hu, és azt is megírja persze, hogy sajtószabadság sincsen, szóval minden teljesen világos, már csak azt kell megvizsgálnunk, ki a faszom az az Emmanuel Macron (copyright by Deutsch Tomi), aki ilyen remekül és hibátlanul látja ezt a szörnyű magyar valóságot. 

Nos, a kicsike Macron indulása álomszerű, orvos szülei hibátlan iskolákba küldik:

Kezdet az amiens-i La Providence líceum, a szigorú jezsuiták gimnáziuma, ahonnan az utolsó évben kiveszik, mert szerelmes a nála 25 évvel idősebb francia-latin tanárnőjébe, és a kegyetlen szülők rossz szemmel nézik a románcot. Így kerül a kamasz Macron Párizsba, a Lycée Henri-IV elitiskolába.

Innen egyenes út vezet a Nanterre Egyetem filozófia szakára (itt lehet megalapozni az éleslátás képességét), s végül jön az igazi iskola, az École Nationale d’ administration.

Az ifjú filozófus-közgaszdász (már be is párásodik a szem) indulása tökéletes, ennél jobb pedigré nem is létezhet!

Első munkahely az Általános Pénzügyi Felügyelőség, egészen 2008-ig felügyelő itt, s e felügyelőség mellett marad ideje arra, hogy raportőr legyen a Sarkozy felállította bizottságban, melynek feladata a gazdaságot növekedési pályára állító reformok kidolgozása.

Tehát indulás a jobboldali Sarkozynél, a Pénzügyi Felügyelőségnél, s innen egy nagy ugrás: a mi kis ifjú titánunk befektetési bankár lesz a Rothschild & Cie Banque nevű pénzintézetnél.

Nem csoda, ha ilyen repülőrajt után éleslátó Macron ráfordul a bajnaigordonos politikai pályaívre.

2012-ben már a szocialista Hollande körül sertepertél Macron, az éleslátó, a „pragmatikus”, és előbb az új elnök gazdasági és pénzügyi tanácsadója lesz, majd kinevezik az Elysée palota főtitkár-helyettesévé,  2014-ben pedig kinevezik gazdasági, ipari és digitális-ügyi miniszternek Macront, a csodálatost, a függetlent, a szakembert.

Ahogy rohamosan zuhan Hollande népszerűsége (nem kis részben azért, mert Macron gazdasági, ipari, és digitális-ügyi miniszter „piacbarát” intézkedéseivel tele lesz a franciák töke), éleslátó, hibátlan pedigréjű, kérlelhetetlenül demokratikus Macron, aki Sarkozynél kezdte politikai pályafutását, rádöbben, hogy ő nem szocialista. Olyannyira nem, hogy 2015-ben egy interjúban elpihegi, ő már nem is tagja a szocialista pártnak, majd 2016 augusztusában lemond miniszteri stallumáról is.

Miért is ne mondott volna le, Macron, az éleslátó, hiszen 2016 augusztusában már az egészen hülyék is tudták, hogy a francia szocialistáknak nagyjából egy évtizedre harangoztak. Hát persze, hogy lemondott Macron, a csodálatos, a leleményes, majd hamar megalapítsa En Marché! nevű pártját, hogy miután Hollande szocialista gazdasági minisztereként tönkretette az országot is meg a szocialistákat is, 2017-ben az ország megmentőjeként elindulhasson az elnökválasztáson.

És most Macron, a független, a megmentő, a semmiből érkező elmondja hibátlan, haza- és nemzetáruló téziseit – vagyis:

Támogatja a Merkel-féle nyitott kapuk politikáját, nézetei szerint Franciaország képes még ennél is több bevándorló befogadására, és meggyőződése, hogy a bevándorlásnak kedvező gazdasági hatásai lesznek szerte Európában.

Kijelentette, hogy ellenzi a muszlim fejkendők betiltását.

Ellenzi, hogy megfosszák állampolgárságuktól azokat, akiket elítéltek terrorizmus vádjával. Továbbá azt vallja, hogy a rendkívüli állapot bevezetése és meghosszabbítása „legitimitási kérdéseket vet fel”.

Ez annyira, de annyira szép, olyan nagyon „európai” és „demokratikus”, hogy előbb-utóbb a vén gazember Soros is fel fog rá figyelni, hacsak nem figyelt fel már legkésőbb 2016 augusztusában, amikor Macron, a becsületes, a feddhetetlen lemondott miniszteri posztjáról.

Macron, a szépreményű olyan nagyon európai, annyira modern, hogy végül csak elvette feleségül egykori tanárát, aki miatt szülei kivették a jezsuita gimnáziumból, elvette Brigitte Trogneux-t, és most, 39 évesen együtt él egy 65 éves asszonnyal, megható ez, megindító, kajálják a franciák is.

Nos, nagyjából ennyit kell tudnunk Macronról, a Francia Köztársaság leendő elnökéről, aki pedáns kérlelhetetlenséggel és éleslátással foglalja össze mindazt, amit a magyarországi állapotokról az ő köreiben tudni kell – pontosabban: tudni illik és tudni szabad.

S vajon mit kell tudni Franciaországról, az „Egyház legidősebb leányáról”?

Nagyon kedves barátom hívott fel vasárnap éjjel Montpellier-ből. ahová kiment szurkolni a veszprémi kéziseknek. -Kikérem magamnak ezt az egészet! – kezdte feldúltan barátom, és elmondta, hogy kétségbeesve járkál Montpellier-ben, Petrarca és Nostradamus városában, ahol már minden második szembejövő arab vagy fekete, viszont minden kisgyerek arab vagy fekete, és bokáig ér a szemét, a szar, a mocsok mindenhol, -iszonyat ez az egész, vége van! – mondja barátom, és bizony…

Az a helyzet, Macron úr, hogy tökéletesen érdektelen, mit mond maga, hogy mit mondanak a magához hasonlóak, semmit sem számít, hogy maguknak mi a véleményük. Ugyanis maguk a legutolsók, akik még „francia” életet élhetnek a hazájukban, a maguk gyerekei (bár magának persze nincsen) már nem fognak francia életet élni Franciaországban.

És ez a maguk bűne. Soha el nem évülő, rettenetes, iszonyatos bűn. Emberiség ellenes bűntett, az európai civilizáció és az európai nemzetek elleni bűntett. S Európa nemzetei akkor reménykedhetnek a túlélésben, ha önt és a magához hasonlókat nagyon rövid időn belül elzavarjuk a közélet közeléből is, és bíróság elé állítjuk magukat. Aztán egy cellába zárva elmélkedhetnek a nyitott társadalmakról, és a bevándorlók jótékony gazdasági hatásáról.

Mi pedig építünk addig idekint egy régimódi, európai civilizációt.

Na, így üljön bele De Gaulle székébe, maga gazember!

Címkék: Publicisztika
2017.05.03.

Címkék: Publicisztika
2017.05.02.

Az LMP az alábbi, diadalittas jelentést adta ki tegnap:

"Vereséget szenvedett a kormányzati hazugsággyár

 LMP Közlemény

 A Pesti Srácok és a Magyar Idők azt állították, hogy Sallai R. Benedek nyertese a termőföld-pályázatoknak. Másodfokon is vesztettek.

„Ma hozott másodfokon ítéletet a Fővárosi Törvényszék Sallai R. Benedek LMP-s politikusnak a Földművelésügyi Minisztérium és Bitay Márton Örs államtitkár, valamint a Pesti Srácok, és a Magyar Idők kormányközeli lapokkal szemben indított személyiségvédelmi perben. Az ítélet alapján a törvényszék mind az FM-et és államtitkárát, mind az érintett  lapokat elmarasztalta.

A kormánypártok és Földművelésügyi Minisztérium egy évvel ezelőtt kezdtek alaptalan lejárató kampányt Sallai R. Benedek, LMP-s politikussal szemben. Azt állították, hogy a kormány birtokpolitikáját, és a termőföld-privatizációt élesen bíráló ellenzéki politikus maga is nyertese lenne a kormány termőföld pályázati-rendszerének, illetve, hogy maga is vásárolt volna állami földet.

Az ügyben a hazugságokat előszeretettel hangoztató Bitay Márton Örssel, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkárával szemben, illetve a Pesti Srácok c. portállal és Magyar Idők c. lappal szemben az LMP-s politikus jó hírnév megsértéséért személyiségvédelmi pert kezdeményezett, és immár másodfokon is pert nyert. 

»Az ítélőtábla Bitay Márton Örsöt és az FM-et hamis állításai miatt elmarasztalta, a jogsértéstől eltiltotta, és mind az FM-et, mind az érintett lapokat elégtételadó közlemény közzétételére, valamint sérelemdíj megfizetésére kötelezte« – nyilatkozta dr. Pálvölgyi Miklós, az ellenzéki képviselő ügyvédje.”

 

Sallai R. Benedek (kép: magyarnarancs.hu)

Nagy öröm tudni, hogy Sallai R. Benedek, meg a felesége, meg az összes cége valójában vesztese a termőföld-pályázatoknak, meg úgy általában, az életnek, mint azt a mellékelt táblázat kristálytisztán bizonyítja. Hiszen Sallai R. Benedek és felesége és cégeik mindössze alig 271 millió forintot kasszíroztak az elmúlt években.

S ha ők a vesztesek, akkor képzeljük csak el, milyenek lehetnek a nyertesek!

 (Böngészgesse a mellékelt táblázatokat Sallai R. Benedek veszteségeiről!)

skmbt_c36017030816471.pdf

 

Címkék: Publicisztika
2017.04.27.

Csurka István 19 éve pontosan látta a jövőt. Csak egyet nem látott: azt, hogy 19 év múlva Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely megpróbál ellenállni a Soros-féle emberlerakat tervének.

Címkék: Publicisztika
2017.04.26.
Igen, ez az utolsó simítás a világon, most már minden el van rendezve, készen áll a nagy mű...

Transgender and intersex students should not have to declare their birth gender when applying to university sports teams, the National Union of Students (NUS) is expected to rule.

LGBT rights group wants UK passports to include gender neutral ‘X’

Students are currently only allowed to join university sports teams based on the sex they were born as rather than what gender they identify with now.

This can act as a “barrier” for trans students, according to a motion due to be debated by the NUS at its annual conference on Tuesday.

“These demands … can make sport inaccessible for trans students who cannot or do not wish to medically transition and can alienate and prevent those who are transitioning from partaking in sport. Furthermore, intersex students can feel unwelcome in gendered sports teams altogether.”

It proposes that “trans and intersex students should be able to train and compete in whichever sports team best fits their gender identity,” and adds that those students should not be asked to disclose their legal sex in order to participate in university sport.

Other motions due to be debated include whether the NUS should launch an inquiry into the effect of “no platform” and “safe space” policies on free speech.

HSBC offers customers 10 new gender-neutral titles in pitch to LGBTI community

Some delegates will also attempt to ban clapping and whooping at all future NUS events, on the basis that these are not accessible to disabled students. The motion calls for “reduced cheering or unnecessary loud noises on conference floor, including whooping and clapping,” and warns of “consequences for those who ignore this requirement.”

Also up for debate will be a motion on combatting anti-Semitism, which calls on the NUS to “reaffirm its commitment to tackling anti-Semitism in all of its forms” as well as encouraging discourse on the Israel-Palestine conflict which does not involve anti-Semitic behavior.

The motion, brought by the Sheffield Student Union, says NUS leadership has failed to take Jewish students’ concerns seriously in relation to anti-Semitism.

Other motions to be debated include abolishing the monarchy, stopping social media scams, protesting against US President Donald Trump to stop climate change and getting an NUS discount for Chinese food.

Címkék: Publicisztika
2017.04.25.

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

Itt ez az MSZP-s Camara-Bereczki Ferenc Miklós nevű, rendszertanilag nehezen beazonosítható élőlény. Aki egy hetven éves pedagógusnak üzen. A hetven éves Sántha Péterné történetesen most nyerte meg Józsefvárosban az időközi választást, Fidesz színekben, megverve többek között az MSZP támogatottját, a Dopeman becenevű, Pityinger nevű pityingert.

S mit üzen a dzsungelből a Camara-Bereczki? Hát azt, hogy "úgyis megbaszlak". Mert hogy ez ennek a Dopeman nevű pityingernek a dala.

Camara-Bereczki Bissau-Guineában született. Lehet, hogy arrafelé szokás ilyeneket üzenni egy hetven éves tanárnőnek, errefelé viszont nem. Bár hajlamos vagyok azt feltételezni, ilyesmit csak az MSZP háza táján szokás üzenni hetven éves tanárnőknek, míg Bissau-Guineában nem.

Ebből látszik az MSZP hatása a százszorszépekre. Hát még a Camara-Bereczkikre.

Reméljük, Szél Bernadett egyszemélyes tüntetéssel fog tiltakozni a bunkóság eme formája ellen. Meg a többi is. Vagy nem? Akkor viszont kénytelenek leszünk másképpen kifejezni nemtetszésünket. Majd kitaláljuk, hogyan...

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

„AZ ÜVEGGYÖNGY ÉS A SZÉKELY INDIÁNOK

Orbán János Dénes

Az üveggyönggyel megvásárolt, elhülyülésre hajlamos erdélyi magyarságról posztoló jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán alaposan megkapta a magáét, és a pártja is kénytelen volt fülön fogni és a kamerák elé cipelni, ahol kínosan magyarázkodni és bocsikázni kellett a skandalum lecsitításának reményé­ben.

A delikvens azzal védekezett, hogy „egy Facebook-vita hevében az ember sokszor mond olyan dolgokat, amelyek nem kellően cizelláltan vannak megfogalmazva.”

Még egy fél nap sem telt el a bocsánatkérés óta, és a megtért bűnös máris újabb Facebook-bejegyzéssel örvendeztette meg a nemzetet. Ezúttal cizellálta.

„Innen üzenem a mélyen tisztelt Bayer úrnak, hogy holland telepesek üveggyöngyért és némi készpénzért vásárolták meg egykoron Manhattan szigetét az indiánoktól. A Fidesz pont ilyen módon csapja be az erdélyi magyarokat. Valóban kellemetlen párhuzam − nem is csoda, ha felháborodik rajta −, de nem az erdélyiek, hanem a Fidesz számára.”

Uff! – fakadt föl belőlem a tradicionális székely indulatszó. Ez igen! Hű, beh jól megcizellálta!

Ez a nemzeti porcelánboltban idétlenkedő elefánt egyszerűen nem fogja fel, hogy üveggyöngyös taplóságával nem a Fideszt járatja le, hanem az erdélyi (és ezáltal a teljes határon túli) magyarságot degradálja a primitív népek szintjére.

Az anyaországiak egy része – azok, akik nem jártak Erdélyben vagy azok, akik jártak, de megérkezésük után két órával már berúgtak és csak hazaérve józanodtak ki – valamiféle idióta idillt ápolnak erről a tartományról. János bácsi kaszál a harmatos, zöld legelőkön, közben a székely himnuszt énekeli, és büh nagy kisebbségi könnyek potyognak a szeméből. A nők, a gyermekek meg a cinkák gyűjtögető életmódot folytatnak, egy kis áfonya, peccs meg burung akad az erdőn és cukorka, rágógumi a magyar turistától.

A székely a magyar nemzettársakat oroszhegyi szilvapálinkával fogadja, majd gyertyafényes vacsi következik, mert nincs áram a wigwamben. Ha vendégei feltétlenül tisztálkodni akarnak, fát aprít, tüzet rak, és vizet melegít a lavórban. Ha mindezekért kap egy ezerforintos bankót, szinte kibújik a bőréből örömé­ben, ebből egy hétig habzsidőzsizik az egész család, még a városba is el tudnak menni belőle. Facér férfiak tankoljanak föl pár száz forintos bizsuból, akkor a gazda lánya is velük hál, és hát szép fehércselédek ám ezek, sokat vannak a friss levegőn, mert legeltetik a jószágot.

Hát körülbelül ezt a jelentést hordozzák Szotyori-Lázár cizellálatlan és cizellált allegóriái. De tényleg. Hadd világosítsam fel azt a sajnos nem kevés észlényt, aki az erdélyi magyarságot valamiféle panteisztikus, elmaradott, csóró törzsnek képzeli, hogy Erdélyben is van áram, meleg víz, mi több: széles sávú internethálózat is van, mégpedig az egyik legperformensebb a világon, Dél-Koreával versengenek az első helyért.

És az erdélyi magyar ugyanúgy hozzáfér a magyar televíziók adásaihoz és a digitális sajtóhoz (köztük a Jobbik orgánumaihoz: az Alfahírhez, a KurucInfóhoz, a Magyar Nemzethez, a Hír TV-hez, a Zsúrpubihoz és az Indexhez), mint az anyaországi, emellett pedig saját médiá­ja van, és ráadásul a román médiából is tud tájékozódni. Azaz ha úgy akarja, szélesebb rálátása van a világra, mert nem egy, hanem két nyelven tájékozódik és nem egy, hanem két ország médiájából. Az erdélyi magyarságnak vannak komoly oktatási intézményei, és ha időnként az erdélyi magyarnak netán románul kellett megtanulnia valamit, az még nem azt jelenti, hogy nem tudja, mert a romániai oktatás legalább olyan színvonalas, mint a magyar, sőt: a követelmények nagyobbak.

Nem Erdély nincs a XXI. században, hanem azok, akik ilyesmiket gondolnak róla.

Szégyen és szegénységi bizonyítvány, hogy egy magát patriótának nevező, székely gyökerekkel hivalkodó, felelős beosztású politikus nem talál más toposzokat a korteskedéshez, és hogy a bocsánatkérés utáni cizellált verzióban sem jut más az eszébe.

Aztán hogy miért szavaz az elsöprő többség a Fideszre, az egy külön tanulmány témája lehetne, hiszen hosszú története van, amely nem az állampolgárság megadásával kezdődött, hanem 1990-ben, az azóta Tusványosként elhíresült Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

A határon túli magyarok honosítását két évtizednyi törődés előzte meg, miközben a Jobbik még nem is létezett, a szocialisták meg a liberálisok pedig 2004. december 5-ével bezárólag végleg elk…rták ezt a tartományt is, még hamarabb, mint Magyarországot. Álpatriotizmussal – amely mögött valójában a határon túli szavazókat gügye hülyének néző, üveggyöngyös eszmék vannak – pedig, hogy úgy mondjam, cseppecskét nehezecskén lehet növelni a Jobbik 2,31 százaléknyi szavazatban kifejezett népszerűségét (2014-es választási adat, azóta minimum feleződött).

A székelyek az anyaországiakat három kategóriába osztják. Vannak a magyarországi testvérek, azaz azok, akiknek kellő ismeretük van Erdélyről, nem csöpög belőlük a pátosz, és egyenlő partnernek tekintik az erdélyieket.

Aztán vannak a táposok. Ide tartoznak azok, akik valamiféle panteisztikus népnek tartják a székelyt, eksztázisba esnek egy tehén látványától, kidőlnek két pohár szilvapálinka után, no meg affektálva beszélnek, de alapvetően ártalmatlanok.

Végül van egy harmadik kategória: az, aki alsóbbrendűnek tartja, netán le is románozza őket. Az, aki szerint a határon túliaknak egy évszázadnyi konok kitartásért, a magyarnak való megmaradásért nem jár vissza az állampolgárság, amelytől felmenőiket megfosztották.

Aki szerint nem jár nekik szimbolikus szavazati jog. Mert ne feledjük, a határon túliak csak listára szavazhatnak: 2014-ben egy mandátum múlt rajtuk, 2018-ban legfeljebb két mandátum sorsát befolyásolják.

Nos, ezt a harmadik kategóriát a székelyek tápos köcsögnek szokták nevezni.” (Magyar Idők)

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?