2017.06.28.Egy felháborító adás lesz ma este a ZDF-en. Ezt megírtam a külügy német referaturáján dolgozó barátomnak és  a nagykövetség sajtósának is, de ha van még valaki, akit mozgósítani lehetne, tedd meg!

Esetleg a 888.hu, vagy egyéb médiáknak kellene szólni, hogy reagáljanak már erre a felháborító országellenes kampányra keményebben!

Ezt írtam a külügynek is:

Azért írok most Neked, mert a ZDF beharangozójában ma este láttam, hogy egy undorítóan lejárató riportot fognak ma este a 22:15-kor kezdödö Auslandsjournal címü müsorukban leadni.

https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/auslandsjournal-clip-1-148.html

Véleményem szerint erre Nagykövet úrnak ill. valakinek reagálni kellene, mert ezt nem lehet szó nélkül hagyni, hogy még az 1567 óta megrendezett  csíksomlyói búcsút is revizionista ultrajobboldali rendezvényként állítják be. Ez már valódi, irányított Magyarország elleni lejárató kampány a TV elöfizetök pénzén.
Szerintem ez már lassan kimeriti a "Volksverhetzung" büncselekmény tényállását is.

Címkék: Publicisztika
2017.06.27.

Na, ezt figyeljék: 

„A már megszűnt Népszabadság volt újságírója hatalmasat bakizott 

Megint hatalmasat villantott a baloldal a szakmaiságból. Ezúttal a mindig jól értesült Csuhaj Ildikó tett tanúságot politikai tudásáról plakáttörvényügyben.

A Spíler szúrta ki, hogy a Népszabadság volt újságírója, Csuhaj Ildikó a plakáttörvény megszavazását követően az ATV-ben próbálta kelteni a hangulatot azzal, hogy kik voltak azok, akik "nem merték" a nevüket adni a pénteki szavazáshoz. A függetlenobjektív újságíró szerint ez az egész plakáttörvény annyira kínos a Fidesznek, hogy ehhez bizony komoly ember nem is adja a nevét:

számos miniszter, én Trócsányi Lászlót sem láttam – ő meg ugye ő volt alkotmánybíró, igazságügy-miniszter –, én őt sem láttam a parlamentben, hogy megszavazta volna ezt a mostani törvényt."

Csakhogy a hangulatkeltés mögött egy bődületes szakmai hiba húzódott meg, ugyanis a Népszabadságnál évtizedeket eltöltött Csuhajnak abban igaza volt, hogy Trócsányi nem szavazta meg a törvényt, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy

Trócsányi nem képviselő, nem is szavazhatott volna ebben a kérdésben.

Mindezek ellenére a balliberális tempóba ez mind beleillett, hiszen nemcsak a műsorvezető, Rónai Egon nem vette észre ezt a ferdítést, hanem még a politikai elemző titulust magának valló másik vendég, Reiner Roland sem.” (888) 

Drága Ildikó, kedves Roli és Egon! Ti hogy emlékeztek visza? Már egészen kicsi gyerekkorotokban ilyen hülyék voltatok, vagy fokozatosan, az idő múlásával hülyültetek el ennyire?

Címkék: Publicisztika
2017.06.27.

Hír 1. 

Első hírünk egy hónapos, május 28-án tette közzé az index, ám e nélkül nem érthetjük meg a többit. Tehát akkor, a májusi hír, amelyben egyenesen „bezuhant” Orbán népszerűsége (ezek a pöcsök a „bezuhant” szót szeretik a legjobban). 

„Bezuhant Orbán népszerűsége 

Látványosan csökkent Orbán Viktor népszerűsége januártól májusig a Publicus Intézet felmérése szerint. A Vasárnapi Hírek megbízásából felvett adatok szerint a kormányfő munkáját határozottabban alacsonyabbra értékelték most, mint az év elején. Az MSZP kormányfő-jelöltjévé választott Botka László viszont jobb számokat kapott – írta a 24.hu.

Az 1007 fős, reprezentatív felmérés kérdése így hangzott: „Mennyire szívesen látná fontos politikai szerepben?” – az értékelést egy százas skálán kellett megadni.

Orbán a kérdésre januárban átlagosan 49 pontot kapott, májusban csak 40-et, Botka pedig 40 után ezúttal már 43 pontig jutott és a Jobbik elnöke, Vona Gábor is feljövőben, 34 pontnál jár.

Igaz Botka áprilisban 44 pontot is kapott, ám a különbség Botka javára így is májusra lett a legnagyobb Orbánnal szemben.

Meglepő módon Orbán mérhető népszerűségvesztése nem befolyásolta a pártok megítélését.

Az összes megkérdezett körében továbbra 25 százalékkal vezet a Fidesz, mögötte az MSZP 14, a Jobbik 10 százalékon áll. Toronymagasan a bizonytalanok vezetnek: 41 százalék nem tudja, hogy "most vasárnap" kire voksolna, így továbbra is igaz, hogy az elégedetlenek táborából nem tud nagyobb csoportokat magához vonzani egyik ellenzéki párt sem.” 

 

Hír 2. 

Most, junius 25-én szintén az index tette közzé a friss hírt, vagyis a friss mérési eredményt. Ezt: 

„Orbán visszavette a népszerűségi lista vezetését Botkától 

A Fidesz és a Jobbik támogatottsága egyformán 1-1 százalékpontot nőtt az elmúlt egy hónap alatt, erre jutott a Publicus Intézet legutóbbi, a Vasárnapi Hírek megbízásából készült közvélemény-kutatása. A reprezentatív felmérésben június 8 és 13 között kérdeztek meg 1008 embert a pártokról és egyes politikusokról.

A Fidesz most 26 százalékon áll. A második helyet 14 százalékkal az MSZP tartja, amelynek a támogatottsága nem változott mostanában. A Jobbik a maga 1 százalékpontos emelkedésével most 11 százalékos támogatottsággal bír. A Publicus mérései szerint a Jobbik támogatottsága egy éve nem mozdul a 10-11 százalékos sávból, és a párt támogatóinak (szemben a Fidesz és az MSZP szimpatizánsaival) aktivitása alacsony.

Ha most vasárnap lennének a választások, a megkérdezett emberek 3-3 százaléka választaná az LMP-t és a DK-t. Utánuk 2 százalékkal a Momentum Egyesület, majd 1 százalékkal a Kétfarkú jönne. Az 1 százalékot sem érné el a Publicus szerint az Együtt, a Párbeszéd és az MLP. A bizonytalanok aránya 2 százalékponttal csökkent, így most 39 százalék.

A Publicus szerint Orbán Viktor kezd visszajönni a múltkor mért népszerűségvesztésből. Januárhoz képest még mindig 7 ponttal rosszabbul áll, de egy hónap alatt 2 pontos növekedést ért el, így most 42 pontot mértek nála, ami már elég volt a 41 pontos szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László megelőzésére. Botka 2 pontot rontott. A Publicus közleménye szerint a kettejük közti különbség a hibahatáron belül van.

A jobbikos Vona Gábor népszerűsége Orbánéhoz hasonlóan 2 pontot nőtt, most 36. Januárhoz képest 5 ponttal jobban áll.

A DK-s Gyurcsány Ferenc népszerűsége folytatta az esést, januárhoz képest 3 ponttal van lejjebb, most épp 18 pont.”

 

Tehát akkor, Orbán két pontot javítva, visszavette Botkától a vezetést. Rendben, értjük. De nem érti ám mindenki – nézzék csak! 

Hír 3. 

24.hu is megkapta a hírt. És mit gyártott belőle? Ezt:

 

„Botka népszerűségben beérte Orbánt 

A Fidesz toronymagasan vezet, de a két politikus között hibahatáron belül a különbség. A Publicus Intézet friss kutatását ismertetjük.

A Fidesz szavazóinak száma az elmúlt a hónapban újabb egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága nem változott, már negyedik hónapja változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatása múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, majd most egy százalékpontot növekedett, így 11 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 10-11 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt támogatottsága nem változott.

LMP: 3 százalék

DK: 3 százalék

A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 39 százalék a Publicus szerint.

Botka beérte Orbánt

Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest még 7 pontos visszaesés.

Botka László népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont a változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

Vona Gábor népszerűsége a két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.” 

Aha. Tehát ha Orbán egy hónap alatt visszavette a vezetést Botkától, az a 24.hu-nál úgy hallatszik, hogy „Botka beérte Orbánt”, és már csak egy százalék a különbség kettejük között, vagyis „hibahatáron belüli”.

A cikket Tóth Richi jegyzi. Jól van Richi, bazdmeg, már pedzegeted a „szakmát”. 

Címkék: Publicisztika
2017.06.25.

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Olvassák el figyelmesen az alábbi, nem tudom micsodát, mert hírnek azért nem nevezném. A mandin jelent meg, tessék megismerkedni vele, alaposan: 

Szabad-e spinnerrel játszani szombaton? 

ZSIDÓ.COM

Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos.

„Ha a zsidók ellen uszított fiatalokat nem is, a kortárs rabbikat azonban igencsak foglalkoztatja a spinner. Mi történik akkor például, ha szombaton szeretne valaki egy ilyet pörgetni, vagy imádkozás közben szeretné forgatni?

A Sulchán Áruch (Orách Chájim 96) című törvénykönyv leszögezi, hogy az ember imádkozás közben nem tarthat semmit a kezében, mert ha az véletlenül leesik, az ember inkább arra figyel, és nem tud kellő odafigyeléssel imádkozni miatta. Kivétel ez alól minden olyan dolog, melyre szükség van az imádkozáshoz: imakönyv, vagy szukotkor az ünnepi csokor, a luláv. Jicchák Silberstein rabbi, aki korunk egyik jelentős vallási vezetője, a következő példával támasztotta alá azt a véleményét, mely szerint a spinner – hiába segíti sokak szerint a koncentrálást és az elmélyülést – nem való egy imádkozó kezébe: mivel senki nem lenne olyan szemtelen, hogy az Egyesült Államok elnökével szemközt állván egy spinnerrel játszik, egészen biztosan tilos ezt tennünk, ha a Királyok Királya előtt állunk.

További kérdés, hogy mi a helyzet a szombattal. Az elmúlt időszakban meglehetősen sokan fordultak az izraeli központú, a modern élet újabb és újabb vívmányait a háláchá szolgálatába állító Comet Intézethez azzal a kérdéssel, hogy vajon szombaton használható-e a háromlevelű műanyag játék. Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos. Az intézet rabbijai ugyanakkor azt is tanácsolták a gyerekeknek, hogy spinnerjeiket ne vigyék el a zsinagógába szombatonként, és semmiképpen ne játsszanak velük se imádkozás, se tóraolvasás közben.” 

Óriási a kísértés, hogy az ember hátradőlve csak ennyit mondjon: Hú bazmeg, mennyire irigylem a problémáitokat!

De győzzük le a kísértést, és gondoljunk bele mélyebben a dologba! Például abba, hogy mi törne ki a világban, ha mondjuk katolikus papok adnának ki hivatalos körlevelet arról, mivel játszhat a gyerek vasárnap. Na ugye! Tüntetések kezdődnének világszerte a templomok előtt, papokat inzultálnának, beteg femen-kurvák a csöcseiket lóbálnák az oltárokon, az „európai” „liberális” „értelmiség” nácizmusról írna hosszú cikkeket,  a CEU-n pedig már szeptembertől új tanszék indulna „Hogyan temetik el Európát a szélsőjobboldali klerikálisok” címmel.

Nem úgy most!

Hogy is énekli Reb Tevje a Hegedűs a háztetőnben? „Tradition!” Hát ez az!

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Címkék: Publicisztika
2017.06.22.

„Kiutasították Németországból azt a 30 éves bevándorlót, aki május végén fejbe rúgott egy az iskolából hazafelé tartó 9 éves svéd kislányt Bodenben.

A kislány a rúgás után hazáig rohant, majd elmondta a nagymamájának a történteket, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A bevándorlót kis idő múlva elfogták a  rendőrök.

A tárgyalás ma volt Bodenben. A migráns azzal a megdöbbentő dologgal védekezett, hogy őt annyira felidegesítették a menekültszállón, hogy úgy érezte le kell rohannia a városba, hogy megöljön valakit. Ezt csak azért nem tette meg mert a 9 éves kislányon sikerült levezetni az indulatát.

A bíróság a bevándorlót azonnali hatállyal kiutasította az országból.” (magyarkozosseg.net)

forrás: nsd.se

Ha rajtam múlt volna, már nem lett volna mit kiutasítani. Ugyanis ameddig ezeket a rohadt állatokat csak kiutasítgatjuk, addig semmi sem fog megváltozni. Majd ha azzal szembesülnek, hogy sem az ilyesmit, sem mást nem tudnak megúszni ép bőrrel, majd akkor... 

Mert ezek nem csak rohadt állatok, de gyáva szarok is...

Címkék: Publicisztika
2017.06.21.

Ilyen nincs... Egy tucat "rendőr" menekül egy kibaszott feka szarzsák elől... Ez azért tényleg sok mindent megmagyaráz. Ezek után egyre nehezebb lesz csodálkozni, ha az emberek saját kezükbe veszik a dolgokat...

Katt a videóhoz:

Címkék: Publicisztika
2017.06.21.

Megmondta, megcsinálta: Angela Merkel kezében tartja Európa kulcsát...

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?