2017.05.25.

Azt hitték, hogy a családba nem lehet belekötni? Tévedtek. A minden értéket elveszített, beteg lelkű és kártékony idiotáknak ez is sikerül. Hogy hogyan?Olvassák el az alábbi levelezést. És csak egy reményünk lehet: ezek gyerek híjan előbb-utóbb szerencsére ki fognak pusztulni. És ha eltűnnek végre a föld színéről, mindjárt szebb, értelmesebb és normálisabb lesz a világ.

Az alább olvasható hecckampányra való toborzás szövegét érdemes megfigyelni. Így működik a tudatos, értékellenes hergelés. Jellemző a szlogenje:

„Az egesz esemeny a médiának készül, vagyis a fotosok/videosok kereseit igyekszunk majd teljesiteni.” 

--------------------------------------------------------------

Kedves Lista,

A Patent Egyesulet neveben irok nektek. Lecci gyerek el ha tudtok az alabbi akcionkra. Ha nem megoldhato, akkor segitsetek a toborzasban. 12 aktivistara van szukseg csutortok (holnap) es szombaton kora delelott.

Koszi szepen elore is

Emese 

Kedves Resztvevo! 

Koszonjuk szepen, hogy jelentkezel a Patent Egyesulet altal szervezett demonstraciora! 12 aktivistat toborzunk ket esemeny valamelyikere, az alabbi szempontok menten.  

Alabb par soros eligazitast olvashatsz a legfontosabb informaciokrol, amit mindenkepp olvass el, mielott elindulsz otthonrol. 

A demonstracio celja, hogy a Csaladok Nemzetkozi Vilagtalalkozoja https://www.budapestfamilysummit.com/hu/ programsozat kapcsan felhivjuk a median keresztul a szeles nyilvanossag figyelmet a rendezveny noi reprodukcios jogokat serto politikai celjaira. 

Amennyiben segited a megvalosulat, egyetertesz es eljossz, mindenkepp SOS jelentkezzel a megadott email cimen/telefonon, hogy tudjuk, hogy szamithatunk rad, es hogy osszejott e a kivant 12 aktivista letszam, illetve kell e tovabbi tartalek. 

A ket program koordinatora Süvecz Emese, ot lehet megkeresni emailben vagy telefonon tovabbi kerdesekkel. emese.suvecz1@gmail.com tel: 06 20 37 27 495 

Ket napon is kivonulunk, a majus 25 csutortok azert fontos, mert ekkor lesz a legnagyobb media figyelem, Orban Viktor reszvetele okan.

A majus 27 szombati napon azert fontos a jelenlet, mert ekkor foglalkoznak kiemelten az abortusz temajaval.  

majus 25 csutortok 07:45 - 11:00 (Orbán Viktor kesese eseten 12 oraig varunk ra)

helyszin: Budapest Kongresszusi Kozpont fobejarata elotti jarda 1/3-a es parkolo fele eso fuves placc. 

Gyulekezes es eligazitas 07:45-08:00

Kezdes: 08:00 

12 aktvista kort alkot es csendben korbe jar tuntetotablaval a kezeben amit az eligazitaskor kap meg a rendezoktol, ld csatolt illusztracio

mellettuk bombivel az akcio szlogenjeit olvassa fel az egyik szervezo kisebb megszakitasokkal

Zaras: Legkorabban 10:35 legkesobb 12 ora. 

Rendorsegen bejelentett esemeny, kapunk rendori kiseretet/vedelmet. 

Ugy kene keszulni, hogy elhagyni a helyszint nem lesz lehetoseg, vagyis elotte egyetek, igyatok, illetve akinek nelkulozhetetlen az ivas, az hozzon magaval kispalackban innivalot. Ha a media fotoz, akkor ne csinaljunk mast, mint amiert ott vagyunk, vagyis a megbeszelt koreografiat adjuk elo, es hagyjuk kesobbre az ivast. Torvenyi kotelezettsege a tuntetoknek, hogy ne takarjak el az arcukat, a rendorseg vegig biztonsagi felvetelt fog kesziteni az esemenyrol, amit az esemeny utan, ha nem tortent buncselekmeny, megsemmisit. Rosszul let vagy fizikai tamadas eseten termeszetesen el lehet hagyni a helyszint. 

Ha szobeli atrocitas eri a tunteto aktivistat, akkor ne csinaljon semmit, mindenfele regalas vagy vedelem a rendezo es a rendorseg dolga. Ez is szabalyozva van torvenyileg, elso korben a rendezo szol, utana a rendorseg. Harmadik felszolitasra intezkednek. Remelhetoleg fizikai atrocitas nem lesz, de ha lenne, akkor a rendorseg minket ved. 

Az egesz esemeny a medianak keszul, vagyis a fotosok/videosok kereseit igyekszunk majd teljesiteni.  

A konkret helyszin majus 25-en csutortokon a fobejarattal szemben, jobb oldalra (ha szembe allunk vele) talalhato gyalogos jarda 1/3-a. Ha minden jol megy a kocsijukbol kilepo allami vezetoktol 2-3 meterre fogunk korbe jarkalni, kerdes persze hogy nem tesznek -e vhogy be a szervezok nekunk. 

Minden aktivista hozzon magaval szemelyi igazolvanyt, es elozetesen kuldje el a nevet es a telefonszamat az email cimemre emeses.suvecz1@gmail.com

Megadom a szamom is: 06 20 37 27 495, ezt irjatok fel mindenkepp, ha barmifele baj van a helyszinen akkor ezen erhettek el.

 

Szombat: 

helyszin a Varkert Bazar fobejarata elotti szakasz a Lanchid utca mogotti gyalogosoknak kialakitott kis macskakoves placcon az Ybl Miklos szobor toveben.

08:45 gyulekezes, eligazitas

09:00-11:00 

12 aktvista kort alkot es csendben korbe jar tuntetotablaval a kezeben, amit az eligazitaskor kap meg a rendezoktol, a 12 aktivista mellett

bombivel az akcio szlogenjeit olvassa fel az egyik szervezo kisebb megszakitasokkal

Zaras: 11:00

 

A demonstracio egy klasszikus tiltakozasi format alkalmaz, vo csatolt archiv foto a hetvenes evekbol.

Koszonjuk a reszvetelt! 

Süvecz Emese

Patent Egyesulet

Címkék: Publicisztika
2017.05.25.

És a megoldás? Ponyvaregényes kéztartás és bumm a fejbe!

Címkék: Publicisztika
2017.05.24.

Az alábbi levelet kaptam:

Kedves Tanár Úr!

Mutatok egy szörnyen sértő képet, amiért a facebook az egyik profilomat 30 napra teljesen letiltotta.
A Facebook szerint a kép sérti  a Facebook alapelveit. Kérdem én, melyiket?
Csatoltam a képet.
Ugye milyen szörnyű???? :)

Címkék: Publicisztika
2017.05.23.

Címkék: Publicisztika
2017.05.23.

Bunford Gerda írása a Mozgástérben jelent meg, és egyszerűen tökéletes. Úgyhogy olvassátok, nehogy elsikkadjon. A jó Lukácsi Katalin pedig, szegény, most eléggé nehéz helyzetben van ezzel a Ferenc pápával.

Mi lesz most, Lukácsi? Hogy fogsz magyarázkodni melegházasság ügyben? Marad az egyetlen, kézenfekvő megoldás: megtagadod a kereszténységet? Nem lesz nagy ügy, majd meglátod, hiszen úgysem voltál soha keresztény… 

Bunford Gerda

politológus 

„Lukácsi, a ballib evangélista 

Bő egy hónappal ezelőtt Lukácsi Katalin, az Ifjú Kereszténydemokrata Szövetség tagja kilépett az IKSZ-ből. Már önmagában az is kérdés, hogy ennek az eseménynek mi a hírértéke. Az árulásnak persze mindig örül az ellenfél, ámbár az árulók kenyere jobbára keserű.

Lukácsi Katalin

Ezt majd Lukácsi Katalin is megtanulja idővel. De Lukácsi egyelőre élvezi a rá irányuló figyelmet. Egy pénteki Facebook-posztban jelentette be kilépését, majd hétfőn már a Soros-féle 444.hu-nak adott interjút.

Nem is akármilyet. 444.hu-konform szóhasználat („menekültügy”, „a Népszabadság beszántása”, „CEU elleni törvény”), gondolatmenet és vélemény. Elégedetten dőlhetett hátra minden taszos és momentumos olvasó. Lukácsi az interjúban még azt is bevallotta, hogy érvénytelenül szavazott az októberi referendumon, vagyis közvetve támogatta és támogatja a brüsszeli kényszerbetelepítési kvótát. Lukácsi utolsó megszólalását rendkívül frappánsan így zárta: „Hallgass a szívedre, ne szavazz a Fideszre”.

De a történet itt még nem ér véget.

A minap az ex-IKSZ-es Lukácsi felszólalt a CEU-civil-menekültek-EU tüntetésen, hevesen bírálva a magyar kormányt, amiért az nem osztja Ferenc pápa migrációs elképzelését. Beszédének számos „tanulságos” eleme volt, többek között a honfoglalás és a migrációs hullám közti párhuzam, amiben mindössze a következtetés levonása maradt el (vagyis, hogy mit is jelent mindez ránk, magyarokra és európaiakra nézve). De itt jött a nagy retorikai fordulat:

„Kérdem én, a kereszténydemokrácia nevében Habony Árpád szellemiségét választani Ferenc pápáé helyett?” – teszi fel a drámai kérdést Lukácsi.

Remek kérdés! Idézzük is fel egy korábbi Facebook-posztját, amelyben elítélte az IKSZ-et, amiért egy közleményükben „meleglobbiról” írtak. Lukácsi szerint a meleglobbit emlegető keresztények alkotnak törpe kisebbséget, és szomorúságának adott hangot azért, hogy magyarázkodnia kell melegházasság-ügyben.

Tehát az olyan mondatok, mint az alábbi, Lukácsi szerint elfogadhatatlanok:

Az azonos neműek házasságát engedő jogszabály "Isten tervének megsemmisítésére" irányul, és az ilyen törvényt megszavazó képviselők a "Hazugságok Urát szolgálják", akik ellen "Isten háborúját" kell megvívni.

Vajon kitől származhatnak ezek a sorok? Lukácsi világában csakis a Habony Árpád által felbujtott Orbán Viktortól. Csakis egy hatalomtól megrészegült, magából kivetkőzött, kiégett politikus forgathatja ki ennyire a Szeretet evangéliumát. A valódi kereszténydemokratáknak szembe kell helyezkedniük ezzel a gyűlöletkeltő magatartással, és Ferenc pápa szellemiségében olyan vezetőket kell választaniunk, akik otthonossá teszik a világot a meleg testvéreiknek.

Az igazság az, hogy a fenti sorokat Ferenc pápa mondta, Bergoglio érsek korában.

Ilyen az, amikor valakit teljesen bekebelez a ballib világ.”

Címkék: Publicisztika
2017.05.23.

Címkék: Publicisztika
2017.05.22.

Ezt írja a hvg.hu:

„Megdobálták a kandós diákok kocsiját Calais-nál – fotók

Kövekkel vagy téglákkal dobálták hétfő hajnalban a kandósok járművét, útban a calais-i komp felé. Senki sem sérült meg. Az öt kecskeméti diák és három tanár egy szakmai versenyre megy Londonba.

Valószínűleg menekültek dobálták meg hétfő hajnali háromnegyed öt körül Franciaországban azt az Opel Vivarót, amelyben a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai valamint tanárai ültek, összesen nyolcan – tudta meg a hvg.hu az egyik diáktól.

A beszámoló szerint úton voltak a londoni Eco-marathonra, és a calais-i kompátkelő előtt pár kilométerrel arra lettek figyelmesek, hogy úttorlaszt emeltek valakik az úton. Ezt ki tudták kerülni, de utána téglákkal vagy kövekkel dobálták meg a járművet. Minden pár másodperc alatt történt. Azt nem tudni, kik lehettek a támadók, de az biztos, hogy többen voltak.

A kocsinak betört a hátsó szélvédője, és kifordult az egyik oldalsó ablaka. Egy McDonald’s parkolójában tudtak megállni, ahol az étterem egyik munkatársától kaptak ragasztószalagot és szerszámokat. A kiesett üveget úgy-ahogy vissza tudták rakni a helyére, a hátsó ablakot lefedték, így tudták folytatni az útjukat.

Mivel időre mentek a komphoz, és egyébként gyorsan el akarták hagyni a helyszínt a körülmények miatt, nem hívtak rendőrt, és nem mentek feljelentést tenni, hanem a kompátkelőnél, az ott dolgozó hatóságiaknak mondták el, mi történt velük.

Sem a diákok, sem a tanárok nem sérültek meg.

A hvg.hu-nak megszólaló diák azt mondta: szeretnék figyelmeztetni a Calais környékén közlekedőket, hogy legyenek nagyon figyelmesek útközben.

A londoni Eco-marathonról ugyanígy, kocsival kell majd hazatérniük. A brit fővárosban megpróbálják megjavíttatni a betört ablakokat, és remélik, hazafelé már nem lesz semmi baj – tette hozzá.” 

Igen, ezek a migránsok, akik most már vagy két éve rettegésben tartják Calais környékét, kamionosokat inzultálnak, megpróbálnak felkapaszkodni az arra járó gépjárművekre, illetve olykor bemennek a Csalagútba, bár ott hál’Istennek csak a saját életüket veszélyeztetik.

Senki nem tudhatja, visszafelé nem lesz-e bajuk a kandós srácoknak.

Ugyanis Európa elveszítette önvédelmi ösztönét.

Ha nem veszítette volna el, akkor ezek már régen nem lehetnének ott…

Címkék: Publicisztika
2017.05.22.

Mindenekelőtt álljon itt az index beszámolója, muszáj ezt most idéznem, teljes egészében, és nem tagadom, csúnya, gonosz káröröm árad szét bennem, ha elképzelem, milyen arccal írták meg ezt a fiúk odabent a Lajos indexében. Szóval:

 

„Ismét nagyobb arányban nyert a Fidesz, mint legutóbb

 

A Fidesz jelöltje simán megnyerte a gyulai időközi választást. Kiss Szabolcs 56,2 százalékot kapott, ami a Fidesznek jobb szereplés, mint 2014-ben.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Kiss Szabolcs magabiztosan megnyerte a gyulai időközi választást vasárnap. A fideszes jelölt majdnem ugyanannyi szavazatot kapott, 549-et, mint pártja 2014-ben ebben a körzetben, viszont százalékban mérve ez nagyobb arányú győzelmet jelent, mint legutóbb.

Becsyné Szabó Márta jegyző az MTI-nek elmondta: a 2662 választásra jogosult állampolgárból 978-an vettek részt a szavazáson, ketten adtak le érvénytelen voksot. A részvételi arány 36,7 százalékos volt.

Kiss Szabolcs (Fidesz-KDNP): 549 szavazat (56,2%)

Bagi Csilla (Gyulai Városbarátok Köre): 387 szavazat (39,6%)

Kiss Ibolya Brigitta (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt): 31 szavazat (3,1%)

Dandé András Endre (Munkáspárt): 9 szavazat (0,9%)

Az esélyes a korábbi eredmények alapján a fideszes jelölt volt, az ellenzéki pártok viszont ezúttal egyesítették az erőiket: a Jobbik nem indult, a többi baloldali párt pedig az utolsó pillanatban visszaléptette a jelöltjét. A DK és az MSZP-Együtt külön indult volna, de végül az utolsó pillanatban besoroltak a Városbarátok jelöltje, Bagi Csilla mögé.

A baloldali pártok egymással versengtek, majd hirtelen mind visszaléptek a gyulai időközi választáson.

A gyulai 8. számú körzetben választást haláleset miatt kellett kiírni. A választás nem befolyásolta a Fidesz többségét a képviselő-testületben, az egyetlen érdekesség az volt, hogy a Fidesznek hogy változott a népszerűsége 2014 óta ebben a körzetben.

2014 októberében a Fidesz-KDNP-s jelölt, Balogh Lajos 55,5 százalékkal nyert (563 szavazat), a második egy helyi civil szervezet, a Városbarátok jelöltje lett jócskán lemaradva: 21,4 százalék (217 szavazat). Persze ennek az eredménynek is örült volna a baloldal, a DK-Együtt-PM-MSZP 14,4 százalékot szerzett akkor (146 szavazat), a Jobbik jelöltje pedig az öt százalékot sem érte el (4,9 százalék, 50 szavazat). A Haza nem eladó nevű párt volt az utolsó, 3,6 százalékkal (37 szavazat).

Látható, hogy a Fidesz népszerűsége semennyire nem rendült meg ebben a körzetben, közel ugyanannyi szavazatot kapott a fideszes jelölt, mint 2014-ben (14-gyel kevesebbet), százalékban még többet is kapott a kormánypárt. Sőt, a szavazatok számának jobban is örülhet a Fidesz, mert egy időközin hagyományosan kisebb a részvétel.

Az ellenzéknek így sem sikerült megszorítania a Fideszt, hogy egyesítette erőit a civil jelölt mögött, viszont a 2014-eshez képest sikerült sokkal közelebb jutnia a Fideszhez a Városbarátok jelöltjének.

Májusban ez már a második időközi választás, amelyet a Fidesz magabiztosan nyer, és Debrecenben is nagyobb arányban sikerült győznie május 7-én, mint 2014-ben.” (index)

 

Szóval nagyobb arányban győzött a Fidesz, mint ’14-ben, miközben zajlott a tüntike, elmentek vagy ötezren „kormányt buktatni”, vitték a tábláikat, molinóikat, frusztrációjukat, minden bajukat, és akkor itt ez az arány…

Igen, most már vagy másfél hónapja járják az utcákat, egyre vadabbakat mondanak, egyre agresszívebbek, hangosabbak, durvábbak, és nem változik semmi sem.

Ez tényleg nagyon deprimáló lehet.

Szerintem legközelebb álljatok be egyöntetűen a fideszes jelölt mögé. Csak azért gondolom, mert a sikerélmény nagy mértékben oldja a feszültséget…

Címkék: Publicisztika
2017.05.17.

Putyinnal, és a másik "illiberális diktátorral", az IMF elnökével...

Címkék: Publicisztika
2017.05.17.

„Olasz szenátus védelmi bizottsága: az NGO-k tegyék közzé finanszírozásukat

A földközi-tengeri embermentésben részt vevő nem kormányzati szervezeteknek (NGO) az olasz hatóságoknál történő akkreditálását és finanszírozásuk átláthatóságát szorgalmazta az olasz szenátus védelmi bizottsága kedden közölt jelentésében, amely szerint nem az NGO-k feladata migrációs humanitárius folyosók kialakítása.

Nicola Latorre, az olasz felsőház védelmi bizottságának elnöke nyilvános ülésen összegezte a testület munkájának eredményeit.Hangsúlyozta, hogy a tengeri embermentésben részt vevő, Olaszországban bejegyzett vagy nem bejegyzett, de a migránsokat az olasz partokra szállító NGO-k számára akkreditációs rendszert kell kidolgozni, amely szervezési és működési átláthatóságukat illetően minden gyanút kizár.

A bizottság egyhangúan megszavazta a jelentést, amely szorgalmazza az NGO-k anyagi forrásainak nyilvános közzétételét, vezetőik érdekeltségeivel, támogatóik névsorával, a használt mentőhajók legénységével. Ezt a Földközi-tengeren tevékenykedő kilenc NGO közül eddig kettő közölte.

Két hete tartanak a meghallgatások

A szenátusi testület a Líbia és Dél-Olaszország partjai közötti migráció ügyében vizsgálódott.

Május elejétől meghallgatta több, a földközi-tengeri mentésben résztvevő NGO képviselőit, az olasz haditengerészet és parti őrség parancsnokait, valamint olasz ügyészeket. Ez utóbbiak között volt Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész, aki az NGO-k egy részével szemben fenntartásait fejezte ki, azt hangoztatva, hogy az embercsempészek kezére játszanak.

Az ügyész szerint a nem kormányzati szervezetek mentőhajói – megkerülve az olasz hatóságokat – egyenesen líbiai területi vizeken veszik fedélzetükre a migránsokat. Carmelo Zuccaro az NGO-k finanszírozásának átvilágítását is sürgette.

A védelmi bizottság megállapította, hogy nem az NGO-k feladata önálló humanitárius folyosók kialakítása és működtetése, mivel ez az államok vagy nemzetközi szervezetek hatáskörébe tartozik. A testület leszögezte, hogy az NGO-knak az embermentést kizárólag az illetékes olasz hatóság, vagyis az olasz parti őrség irányításával kell végezniük.

Még nem vizsgálták a hatóságok az NGO-kat

Hangsúlyozza a jelentés, hogy Olaszországban nem indult ügyészi vizsgálat NGO-kal szemben. Egyedül a szicíliai Trapani ügyészsége folytat vizsgálatot több ember ellen, aki egy NGO mentőhajóján dolgozik. Az ügyészség szerint egy esetben az olasz parti őrség megkerülésével vettek fedélzetre migránsokat.

Nicola La Torre kijelentette, hogy a Földközi-tenger nyugati medencéjében zajló migráció terhe majdnem kizárólag az olasz parti őrségre hárul. Éppen ezért a tengeri mentési zónák, az úgynevezett SAR-zónák (felkutatás és mentés) újfajta felosztását szorgalmazta Máltával és Tunéziával, valamint egy tengeri mentési koordinációs központtal (Mrcc).

A vizsgálatot szerdától az olasz parlament migrációs bizottsága folytatja az NGO-k meghallgatásával.

A Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökség adatai szerint az év eleje óta több mint 37 ezer migráns érkezett Olaszországba, 33 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Mintegy 35 százalékukat az NGO-k mentették meg a tengeren és vitték Olaszországba. Január elsejétől több mint 1300-an vesztek a Földközi-tengerbe.” (hirado.hu)

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?