Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.08.05.

A Népszabadság legújabb cikkének címe:

"MENEKÜLT GYEREK NEM JÁTSZHAT CSAK ÚGY A II.JÁNOS PÁL PÁPA TÉREN"

Huhh! Mennyire riasztó, mennyire borzasztó! Ez már legalább annyira felborzolja az erre fogékony idegeket, mint a „védett házak” szintúgy népszabadságos meséje. (Tudják! A Népszabadság ifjú faszfeje szerint „védett házakba” viszik szegény menekülteket, konspiratív körülmények között a derék „civilek”, miközben a fasiszta magyar rendőrök figyelik őket és vadásznak rájuk.)

És most itt az új dráma. A menekült gyerekek nem játszhatnak a Józsefvárosban a játszótéren. Micsoda embertelenség! Ökölbe szorul a kéz, elfehéredik a száj, és feltolul a kérdés: De hát miért?

A cikkből kiderül a válasz.

A szívtelen, fasiszta józsefvárosi önkormányzat (naná, hogy fideszes! Naná, hogy Kocsis Máté!) „építési terület” táblákat helyezett ki a játszótér kerítésére, s mint „állampolgári érdeklődésre” elmondták az önkormányzatnál: azért, hogy „a migráns gyerekek ne tudjanak játszani ott”.

Kinyílik az ember zsebében a bicska.

Aztán kicsit tovább olvas az ember, és lassan visszacsukódik. Ugyanis –mint a lap írja:

„Eközben a közterület-felügyelet egyik munkatársa lapunknak a téren úgy nyilatkozott, hogy a játszóteret azért zárták le, mert a menekültek „állandóan teleszarják és telehugyozzák" játszóteret.”

Csak nem?

Biztosan nem! Ez is csak olyan hangulatkeltés, hogy a fasiszta magyarok utálják a szegény, jámbor menekülteket. De nem. Ugyanis a Népszabadság így folytatja:

„Ez annyiban igaz, hogy a tér parkjában összesen két mobil WC van, mind a kettő a játszótér területén, a napok óta itt élő mintegy 50 menekült pedig ezeket a WC-ket használta mindaddig, amíg meg nem teltek. A kis- és nagydolgukat most a két mobil WC melletti kis épület – a Főkert tárolóhelyisége – oldalában végzik.”

Tehát: a II. János Pál pápa téren található játszótéren napok óta ötven menekült él. Ezek hamar teleszarták és telehugyozták a játszótéren lévő két mobilvécét, és azóta teleszarták és telehugyozták magát a játszóteret is.

Miután a játszótér tele lett szarva és hugyozva, a fasiszta fideszes önkormányzat lezárta a játszóteret, és közölte, hogy még a héten további nyolc mobilvécét helyez ki a térre.

A Népszabadság ezt írta meg, és ennek adta azt a címet, hogy:

MENEKÜLT GYEREK NEM JÁTSZHAT CSAK ÚGY A II.JÁNOS PÁL PÁPA TÉREN

Ez a történet pont így kerek és tökéletes. Miképpen teljesen magától értetődő az is, hogy a „hírt” nyomban átvette a 444 kasnyikm-je, kihagyva azt az apróságot, hogy a játszótér valóban tele van szarva és hugyozva.

Minden klappol.

Egy híját esmérem örömimnek még: olyan jó lenne, ha a népszabadság összes újságírója, meg a 444 is, meg a többi is elmennének, és játszanának egy nagyot azon a játszótéren. És akinek van gyereke, ne felejtse otthon! Tessék játszani menekült szarral és húggyal! Az ugyanis egészséges és veszélytelen! És aki nem játszik vele, az pedig fasiszta!

Járjatok elöl jó példával gyerekek, ne csak mindig pofázzatok!

Címkék: Publicisztika
2015.07.28.

Tudományos kísérlet tanúi voltunk a minap. Csak nem mindenki ismerte fel ezt, és még kevesebben e kísérlet hatalmas jelentőségét.

Arról van szó, hogy itt van minekünk ez a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, és annak a makói elnöke, a jó T. Csaba.

Ez az a nagyon nemzeti érzelmű mozgalom, amelyik nagyon szereti a rendet.

Meg is érkeztünk a kísérlet lényegéhez!

Az történt, hogy ez a T. Csaba, aki a hatvannégyesek makói elnöke – bizonyos adatok szerint az országos vezetőségnek is tagja, de ezt az országos vezetőség hevesen tagadja, nyilván még ők sem fogták fel a tudományos kísérlet lényegét – felmászott egy állványzatra, ahonnét pedig bemászott egy lakásba. A lakásból pedig különböző holmikat vitt el.

Itt mindjárt meg kell állnunk egy pillanatra.

Mert ugye, ha például egy cigány mászott volna be az állványról abba a lakásba, akkor a hatvannégy vármegye kivonult volna a helyszínre „rendet csinálni”. Ment volna az első sorban intellektuális Zagyva Gyula, és szorosan mellette menetelne T. Csaba is. És nincsen ebben semmi ellentmondás! Mert egy cigány csak úgy elvitt volna mindenfélét abból a lakásból. Pénzt, meg mifenét. Ami a keze ügyébe akad. De a tudományos kísérletet végző és nagyon nemzeti érzelmű T. Csaba célzottan, kísérletének és lelki alkatának megfelelően vitte el a dolgokat.

1.: Elvitt egy serpenyőt. Ez a premissza. Következtetés: Nemzeti érzelmű hatvannégyesek szeretnek főzni.

2.: Elvitte a Zsolnay készletet. Következtetés: Nemzeti érzelmű hatvannégyesek értik ám a csíziót! A zsidós Rosentahl cuccot ott hagyta volna…

3.: Elvitte a pénzt. Igen ám! De nem úgy! Egy nemzeti érzelmű hatvannégyes titokban szereti Szerb Antalt, és olvasta az Utas és holdvilágot. Abban pedig írva van, hogy a pénznek önmagában nincsen semmi jelentősége. A pénz nem más, mint nem különösebben szép papírdarabok összessége, amelyekért kellemes dolgokat lehet vásárolni. Következtetés: Egy nemzeti érzelmű hatvannégyesnek Ulpiusból van a lelke.

4.: Mikor a tulajdonos rajtakapta a kísérletet végző T. Csabát, az közölte, hogy „csak poén volt”. Következtetés: A hatvannégyesek kurva vicces srácok. A tulaj azóta is ordítva röhög.

A tudományos kísérletnek van még egy mellékszála. T. Csaba ugyanis még valamire kíváncsi, és csak ezen a módon elégítheti ki olthatatlan tudományos szomjúságát. T. Csaba azt szeretné empirikusan megismerni, milyen lehet egy hatvannégy vármegyésnek, aki nagyon nemzeti érzelmű, összezárva lenni a börtönben néhány cigány csávóval, olyanokkal, akiknél esetleg menetelést is tartottak valamikor. És ez valóban nagyon izgalmas problémának tűnik. Úgyhogy T. Csaba nem habozott. És révbe ért. Már 2011-ben jogerősen elítélték hivatalos személy elleni erőszakért két évre, ám a végrehajtást öt évre felfüggesztették. Na, ezt most majd leüli. Ehhez jön még a lopásért járó valamennyi – bőven lesz idő kidolgozni a kísérlet legapróbb elemeit is.

Mi pedig már most levonhatjuk a következtetést, miszerint a hatvannégyen inneni sutyerákoknak igenis van hatása a zárt értékekre.

Címkék: Publicisztika
2015.07.23.

Na most, itt van ez a Berkecz Balázs. Most mit csináljunk, itt van. Veszi a levegőt, eszi a jó brúgót, issza a jó vizet. Aztán ürít. Tehát van. 

Mindezzel nem is volna semmi probléma, miért éppen egy Berkecz Balázs ne férne el a Teremtés nagy és felfoghatatlan káoszában, amely olykor rendnek tűnik egy-egy pillanatra. Elfér itt a Berkecz Balázs is, de valami mégsem stimmel…

Aldous Huxley hívja fel erre a figyelmet:

„A gyermekét szoptató arapesh anya folyamatosan suttogja a gyermeke fülébe, hogy <<jó, jó>> - és miközben ezt mormolgatja, odadörgöli a gyermeket a család kutyájához, disznójához, egy másik családtaghoz vagy egy családon kívüli emberhez, úgyhogy a gyermekben szinte feltételes reflexszerűen alakítja ki a bizalom, a szeretet és a másik ember jóként való elgondolásának érzését.” (A. Huxley: Előadások az emberről; Kairosz Kiadó 2006, 410. o.)

Nos, talán az lehet a baj Berkecz Balázzsal, hogy annak idején csak a disznóhoz és az idegen emberhez dörgölték hozzá. Ez legalábbis sok mindent megmagyarázna.

Legutóbbi kis dolgozatában Berkecz Balázs természetesen arról értekezik, mint a hozzá hasonlóan disznókhoz és csak idegenekhez dörgöltek tábora, nevezetesen, hogy a kormány „gyűlölet propagandája” vezetett a szegedi lány brutális megveréséhez.

Csak és kizárólag a példa végett tegyük fel, hogy ez igaz. Igaz, amit Berkecz Balázshoz hasonlóan kifejt például a 444.hu Berkecz Balázshoz hasonlóan rosszul dörgölt egyede, bizonyos Erdélyi Péter. Ő már dolgozata címével is hatalmas mélységeket jár be, imigyen:

„ERŐSZAK LESZ A VÉGE, AMIKOR AZ ÁLLAM MONDJA, HOGY GYŰLÖLNI KELL” Huhh, de nagyon vészjósló ez így! De akkor lássuk a kérdéseket.

2008 és 2009 folyamán egy sorozatgyilkos banda hat cigány származású embert gyilkol meg, és hármat súlyosan megsebesít. Ebben az időszakban baloldali-liberális kormány gyakorolja a hatalmat Magyarországon, amely kormány(ok) a nyilvánosságban csak és kizárólag a cigánysággal egyetértő, együtt érző nyilatkozatokat tesz, az egyes cigányok által elkövetett, és országos felháborodást keltő, brutális bűncselekményeket relativizálja, a hibát pedig csak és kizárólag a többségi társadalomban keresi, látja és láttatja.

Ennek ellenére az ország történelmében páratlan cigányellenes sorozatgyilkosság tanúi vagyunk.

Hogyan lehetséges ez?

Esetleg úgy, hogy semmi szükség nincsen „állami segítségre” a gyűlölet bűncselekmények elkövetéséhez?

Igen. Esetleg így…

Továbbá, az is kérdés ám, hogy a „ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket” mondat miért is gyűlölet és miért is uszítás? Mert hát, erre az egyetlen kérdésre még soha nem kaptunk választ ettől a sok-sok gyűlölködőtől.

De amikor Mortimer kardélre hányta a vele egy buszon tartózkodó kamaszt, ugyanígy beindult ezeknek a hivatásos gyűlölködőknek a kampánya. „Rasszista támadás történt!” – sikoltozták, mert hogy a sértett cigány volt. Tüntetni mentek a Moszkva térre a rasszizmus ellen, és mert 2005 volt akkor, és megint ők voltak kormányon, hát a tüntetők és megmondó embereik az ellenzék „gyűlölet propagandájában (értsd: Fidesz) vélték felfedezni a támadás indítékát.

Aztán kiderült, hogy Mortimer is cigány.

Akkor befogták a pofájukat egy időre (másfél napra), de bocsánatot csak TGM kért az alaptalanul megrágalmazott társadalomtól.

Amúgy 2006 óta hallgatjuk, hogy a magyarok a pirézeket is utálják és elutasítják, pedig nincsenek is pirézek.

Mert hát, őszerintük, a rosszul dörgölt Berkeczek szerint „mi, magyarok” ilyen gyűlölködők vagyunk.

De ha már ezt a vizsgáljuk, akkor hadd kérdezzem meg: mi van akkor, amikor cigány bűnözői körök, vagy egyszerűen csak a faluvégi cigányok, akik egy adott pillanatban hordába verődnek és összevernek valakit, közben pedig azt ordítják, hogy „öld meg a magyart!”? Ez vajon gyűlölet bűncselekmény? Olaszliszkán gyűlölet bűncselekmény történt, tessék mondani? Amikor „öregezés” során magatehetetlen idős embereket kirabolnak, majd szadista módon megkínozzák, meggyalázzák majd meggyilkolják őket, az gyűlölet bűncselekmény? S ha igen, hol van mögötte az állam? S ha nem, miért nem?

Továbbá: Franciaországban rendszeresen támadnak meg és gyújtanak fel zsinagógákat, támadnak meg, vernek meg, illetve gyilkolnak meg zsidókat. Volt erre példa Sarkozy és Holland elnöksége idején is.

Ezek mögött miképpen áll a francia állam?

De tavaly a Kossuth téren megtámadták Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét. Úgy is, mint vajdasági, vagyis szerbiai politikust. Tehát külföldit. Az gyűlölet bűncselekmény volt, vagy csak egy Gaudi Nagy Tamás nevű seggfej akciója?

De megtekinthető az interneten egy videó arról is, ahogy Csehországban egy cigányokból álló banda agyba-főbe ver egy fiatal cseh párt. Az gyűlölet bűncselekmény?

Nem várok a kérdésekre választ. Mert nem tudtok rá válaszolni, és nem is igazi kérdések. Az a sajnálatos tény ugyanis, hogy naponta történik ilyen és ehhez hasonló, elviselhetetlen, brutális támadás világszerte. Órákig lehet nézni a neten azokat az iszonyatos felvételeket, amelyeken amerikai feketék támadnak minden ok nélkül fehér emberekre, és felfoghatatlan, állati kegyetlenséggel megverik őket, miképpen az is látható, amikor fehér rendőrök minden ok nélkül lőnek agyon feketéket.

Azt kinek a nyakába akarjátok varrni, rosszul dörgöltek?

A világ ilyen lett. Brutális és elviselhetetlen. Az az állat, aki Szegeden megverte azt a fiatal lányt, ennek a világnak a terméke. Miképpen ti is ennek a világnak a termékei vagytok. És mivel soha életetekben nem tudtatok semmilyen ügyben a „bennszülöttek” mellé állni, megkerülhetetlen és hatalmas felelősségetek van abban, hogy a gyűlölet, a tehetetlenség érzése és a frusztráció ilyen méreteket öltött.

Aldous Huxley ezt írja:

„A tudás és a szeretet kéz a kézben járnak. A tudás nélküli szeretet nagyrészt impotens, és a szeretet nélküli tudás gyakran embertelen. A mai világunkban nyilvánvalóan rengeteg szeretettelen tudás  és tudástalan szeretet van – a hogy a minden nélküli tudatlanságról, és a szerencsétlenségünkre nagyon is markánsan felismerhető, tudatos gyűlöletről ne is beszéljünk. Az a feladatunk, hogy találjunk valamilyen utat, amely az emberi lények számára lehetővé teszi, hogy tudatosan és tudással irányított módon szerethessenek.” (id.mű)

S még ezt is:

„A tudatosság másik igen gyakran előforduló akadálya az egyfajta rosszul alkalmazott intellektualizmus. Ez a fajta intellektualizmus a szavakat és fogalmakat valahogy fontosabbnak tartja az aktuális történéseknél és dolgoknál.” (id. mű)

Hát, egészen pontosan ez a baj veletek. No és persze az, hogy mérhetetlenül gyűlöltök („mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti bennünket” – ismerős még, Berkeczkém?), és ezt a mérhetetlen gyűlöletet tudás nélküli, impotens, ráadásul kifejezetten káros, ostoba, álságos és hazug szeretettel próbáljátok kompenzálni.

Címkék: Publicisztika
2015.07.20.

Itt a hír, amely bejárja a médiát, és annak szemét és aljas részében mindjárt össze is lehet kötni a „kerítés építéssel”, meg a „bevándorlók elleni kampánnyal”.

Szegeden bevándorlónak néztek egy félvér magyar fiút, és meg akarták verni. A barátnője felhívta a támadók figyelmét, hogy a srác magyar állampolgár és itt született. Erre a lányt verték meg, de úgy, hogy eltört az arccsontja.

Ez a hír.

Ez a hír pedig rettenetes.

Rettenetes, hogy élnek olyan geci állatok, akik pusztán azért meg akarnak verni valakit, mert „másabb a bőrszíne” – ha még emlékszünk erre a kitételre. Ami pedig még rettenetesebb: Ezek a geci állatok annyira gyáva férgek, hogy képesek egy nőt összeverni.

Az a „fekete ruhás kopasz”, meg a társai, akik ezt tették, nem emberek. Hanem férgek. Rettenetesen sajnálatos, hogy élnek. Ez ennyire egyszerű.De természetesen a libsi sajtó rávetette magát a témára, és meglátta az ügyben a kormány felelősségét.

Jézusmária!

Mintha az elmúlt akárhány évben nem történt volna számtalan ilyen eset. Mintha nem lettek volna mindig itt ezek a kiirtandó férgek, akik belekötöttek színes bőrűbe, cigányba, bárkibe, aki valamiért nem tetszett nekik. Mintha nem vertek volna meg lányt, fiút, fiatalt, öreget, tehetetlent és nyomorultat és hajléktalant – bárkit, csak azért, mert ezek olyanok, amilyenek. Férgek. Az egész életük egy rakás szar, nem volt sikerük semmiben, nincsen agyuk, soha nem kaptak szerelemből csókot, se nőjük, se pénzük, se eszük, se hitük, se arcuk, se anyjuk se apjuk – zombik, akiktől bármi áron meg kellene szabadulni.

Ha egy szál kerítés nem épülne, és egy bevándorló sem lenne itt, akkor is megtalálnák az áldozatukat. Mert ezeknek a férgeknek muszáj találni egy gyengét, akin uralkodhatnak. Különben még önmaguk sem képesek elhinni, hogy emberek.

Erről van szó, semmi másról.

Úgyhogy az indexes, cinkes meg 444-es kretének befoghatják a pofájukat kerítés és bevándorlás ügyben. Mert ezektől a férgektől teljesen függetlenül a bevándorlás kérdésénél nincsen fontosabb kérdés ma Európában.

De ha ebből ti csak annyit vagytok képesek összehozni, hogy „a zorbán meg a fidesz miatt verték meg a szegedi lányt”, akkor ti és a férgek nem csak kölcsönösen feltételezitek, de meg is érdemlitek egymást.

Címkék: Publicisztika
2015.07.17.

Európa Kávézó barátunk okosakat szokott írni. Most is így cselekedett, amikor szóvá tette a „nagy” hírt:

„Csendes kis hírecske a pengés kerítést építő pengés focista napi hőzöngései között. Soha nem látott magasságba szökött az államadósság. Pedig 2010-ben a régi-új miniszterelnök harcot hirdetett ellene. És a 3000 milliárdos magánnyugdíj megtakarítás is odaveszett már.”

Erről a hírről van szó.

És akkor a lehető leghiggadtabban, szegény hülye Európa Kávézó kedvéért. Meg a többi, hozzá hasonló hülye kedvéért:

Nem az a lényeg, hogy mennyi az államadósság, hanem az, hogy annak mekkorák a terhei! S hogy az államadósság nagysága miképpen viszonyul a GDP-hez. Csak ez a két mutató számít. Ugyanis az államadósság „puszta számként” még jó darabig nőni fog.

Ám a magyar államadósság lényegét tekintve 2010 óta folyamatosan csökken, terhei pedig még látványosabban csökkennek. Lássuk a GKI háttér-elemzésében leírtakat:

„Az ország közpénzügyi helyzetének megítélésében kitüntetett szerepe van az úgynevezett maastrichti államadósság alakulásának.  Ez az adat az államháztartás (a központi kormányzat és az önkormányzatok egymás között konszolidált) bruttó adósságát mutatja. Ennek az adósságnak a GDP-hez viszonyított értékét tekintik az egyik kulcsfontosságú egyensúlyi mutatónak az EU intézményei és a piaci elemzők egyaránt. (Az euró csatlakozás egyik feltétele is erre a mutatóra vonatkozik, miszerint  az államadósságnak a GDP 60% alatt kell lennie, illetve a kisegítő szabály alapján magasabb érték esetén  folyamatos csökkenést kell bizonyítani.)

A rendszerváltástól kezdve négy szakaszt különböztethetünk meg a GDP-arányos államadósság alakulásában.

Az első szakaszban 1989 végétől 1994 végéig (egy átmeneti 1990-es javulás után) emelkedő tendencia érvényesült: 1993 végén az adósság 90,7%-on tetőzött, de még 1994 végén is 89,4% volt.

A második szakaszban 1994 vége és 2001 vége között nagymértékű csökkenés ment végbe, 2001 végére 52%-ra esett az adósság mértéke.

A harmadik szakaszban 2001 vége és 2007 vége között folyamatos emelkedés történt, 2007 végén 65,9% lett a mutató értéke.

A negyedik szakaszban 2007 végétől 2010 végéig (három év alatt) gyors emelkedés ment végbe és tavaly  80,1%-on zárt az adósság aránya.”

Ez tehát a GKI beszámolója az államadósság GDP arányos mértékéről a rendszerváltástól 2010-ig. Amúgy az a 2010-es adat végül 81,3%-on tetőzött.

Ezt sikerült mára 75% alá letornászni. De hogy ne én beszéljek mindig, idézzük a HVG beszámolóját az IMF Magyarországra vonatkozó előrejelzéséről. A dátum 2015 május:

„Reálértéken számolva az őszi jelentésben szereplő 2,3 százalék helyett idén 2,7 százalékos gazdasági növekedést vár az IMF, jövőre pedig 2,3 százalékos bővüléssel számol. A magyarországi export 6,2 százalékkal nőhet 2015-ben, korábban még 5,3 százalékos növekedést vártak. A Valutaalap becslése szerint a lakossági fogyasztás 2,6 százalékkal bővül ebben az évben, gyorsabban, mint az őszi előrejelzésben szereplő 1,5 százalék.

A belföldi keresletnél lassabb növekedés várható. Jelenleg 1,1 százalékos növekedést vár az IMF a korábbi 2,5 százalékos becslés helyett. 2015-ben az átlagos infláció 0 százalékos lehet, az ősszel jelzett 2,3 százalék helyett. A GDP-arányos folyó fizetési mérleg többlete 2015-ben 4,8 százalékos lesz, nagyobb az októberben várt 2 százaléknál.

A GDP-arányos államadósság mértéke idén 75,5 százalékon állhat, ez kevesebb az előző jelentésben szereplő 79,2 százaléknál.

2016-ra vonatkozóan az IMF 2,3 százalékos gazdasági növekedést, a belföldi kereslet 2 százalékos bővülését, 5,5 százalékos exportnövekedést, a lakossági fogyasztás 2,6 százalékos növekedését, 2,3 százalékos átlagos inflációt, 4,1 százalékos folyó fizetési többletet, 90,2 százalékos külső adósságot, 2,5 százalékos költségvetési hiányt és 74,7 százalékos államadósságot vár.”

Tehát jövőre ismét egy százalékkal csökken majd a GDP arányos államadósság, és ez az IMF becslése, tehát a valóságban jobb eredményünk lesz. Mindez nulla (0!!!) százalékos infláció és folyó fizetési többlet mellett!

És akkor vessünk egy pillantást az adósság terheire is. Magyarul, nézzük meg azt a bizonyos kockázati felárat. Ez ugyan teljesen manipulatív mutató, sokkal inkább tekinthető politikai és gazdasági bunkósbotnak, mintsem hiteles adatnak, mégis kikerülhetetlen a gazdasági helyzet és az államadósság vizsgálatánál.

Nos, a magyar CDS felár a 2012-es csúcsnak számító 700 bázispontról már tavaly őszre 165 bázispontra csökkent, és a helyzet azóta még tovább javult.

Tegyük ehhez mindjárt hozzá, hogy a jegybanki alapkamat mindeközben 1,5 %. Tudják mennyi volt 2009-ben? 2009 januárjában például 9,5%. De 2004 májusában 12,25%, 2004 augusztusban 11%, 2008 októberben pedig 11,5%. És 2010-ig soha, egyetlen alkalommal sem ment 6% alá.

És akkor befejezésül álljon itt a Fitch előrejelzése a HVG tolmácsolásában:

„A Fitch alapeseti előrejelzése szerint a magyar adósságráta középtávon – az alacsony államháztartási deficitek és a gyorsuló gazdasági növekedés miatt – folyamatos csökkenésnek indul, de az évtized végén is még várhatóan 70 százalék felett lesz. A Fitch Ratings szerint ugyanakkor a közadósság-rátán belül a devizaalapú kötelezettségek aránya – amely jelenleg 41 százalék - szintén csökkenni fog, mérsékelve a magyar gazdaság árfolyam-sebezhetőségét. A hitelminősítő szerint a magyar gazdaság átlagos növekedési üteme továbbra is elmarad a „BB/BBB” besorolású szuverén adósokétól, a növekedés mindazonáltal gyorsul és a munkanélküliségi ráta is meredeken csökkent tavaly és az idei év elején. E folyamatokat figyelembe véve a Fitch Ratings 2,7 százalékra javította a magyar gazdaság idei növekedésére adott prognózisát az eddigi 1,8 százalékról.”

No, Európa Kávézó fiam, hülye vagy, bunkó vagy, gonosz vagy, aljas vagy, nem értesz semmit az egészből. Leülhetsz, egyest kapsz. Legközelebb fel is pofozlak, vagy elverlek nádpálcával. És a következő fogadó órámra küldd be az apádat!

Címkék: Publicisztika
2015.07.16.

A liberális fiúk ismét hatalmasat alakítottak a 444-en.

Egy hírrel kezdték, ezzel:

„Sok száz korábbi főiskolai és egyetemi hallgatónak küldött levelet az Oktatási Hivatal, utasítva őket, hogy fizessék vissza a hallgatóként felvett állami ösztöndíjat. Azok a hallgatók érintettek, akik nem szereztek időre diplomát: nem írtak szakdolgozatot, nem államvizsgáztak le vagy nem szereztek időre nyelvvizsgát. A visszatérítendő összeg akár milliós nagyságrendű is lehet, és hamar vissza kell fizetni.

Az Oktatási Hivatalnál azonban azt mondják, hogy nem a fizetés az egyetlen lehetőség. Ha valakinek még nincs nyelvvizsgája, és emiatt nem tudott lediplomázni, akkor két félévnyi haladékot kérhet. Ehhez mellékelni kell egy felnőttképzési szerződés másolatát, ami igazolja, hogy a volt hallgató épp a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésén dolgozik.

Mentesítést kérhetnek a fizetési kötelezettség alól, akik tartós betegség, baleset, vagy szülés miatt nem tudtak lediplomázni. A volt hallgatók vállalhatják azt is, hogy annyi ideig dolgoznak itthon, amennyit állami ösztöndíjasként tanultak, ezzel kiváltva a visszafizetési kötelezettségét.”

Igen, ez így rendben van. Még a kivételek is meg vannak határozva, haladékot kap, aki nyelvvizsgával küszködik, vagy beteg, szül, vagy balesetet szenvedett. Nem hinné az ember, hogy ebbe bele lehet kötni.

A liberális fiúk másképpen gondolják.

Még ki sem hűlt a hír, amikor az egyik, bizonyos Herczeg Márk máris írt hozzá kommentárt. Ezt:  

„(…)Bár azzal nem számolnak, hogy az állam célja végső soron az, hogy az embereket a munkaerőpiacra segítse, és attól, hogy valakinek nincs papírja, még lehet, hogy mindent megtanult a felsőoktatásban, és kiépíthetett olyan kapcsolati hálót, amivel sokkal előrébb jutott, mint a papírral, de az irány mégis jó, csak így sajnos nagyon kevés.

Van még néhány javaslatunk, amivel egy csomó lumpent, henyélőt és semmittevőt lehetne megbüntetni.

Aki nem azt a szakmát űzi, amit az egyetemen tanult, az is fizesse vissza az ösztöndíjat!

Kérje vissza az állam a gyest, a gyedet, a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, ha a gyerek meghal 18 éves kora előtt!

Adja vissza az átültetett májat az, akit azon kaptak, hogy iszik egy felest!

Vegye vissza az állam azoknak a sportolóknak a támogatását, akik nem jutottak ki az olimpiára!

Fizesse vissza a rezsicsökkentéssel elért megtakarítást az, aki kevesebbet fogyaszt, mint a rezsicsökkentés előtt!

Ha egy bácsi vagy néni a gyógyfürdőben már az öltözőben elesik, és kórházba kell vinni, így be se teszi a lábát a medencébe, akkor fizesse vissza a nyugdíjas kedvezményt!

Ha a lisztérzékeny vagy cukorbeteg, akinek az állam támogatja a gyógyszereit, véletlenül lisztes vagy cukros ételt eszik, fizesse vissza az elmúlt hat hónapban vett gyógyszerei után járó kedvezményt!

Az, aki diákjeggyel megy ki focimeccsre, és nem ugrál, fizessen teljes árat!

Aki meghal, fizessen vissza mindent, amit az államtól kapott!

Akinek nincs pénze, fizessen!”

Na, akkor kicsi Márk, gyere szépen ide. Úgy… Ülj oda a sarokba, kapd be szépen a nagylábujjad, ügyes vagy. És most figyelj!

Az állam nem azért van, hogy te meg az elviselhetetlen fajtád remekül érezze magát. A világ sem azért van, de az állam végképp nem! Az állam azért ad ösztöndíjat, hogy a hallgató diplomát szerezzen. Ez egy szerződés. Ha az egyik fél nem teljesíti a kötelezettségét, amit vállalt, akkor a szerződés érvényét veszíti, és a nem teljesítő fél visszafizeti a pénzt. Egyszerű ez, mint a pofon, még te is megértenéd, ha nem lennél ekkora fasz.

És ne felejtsük, kicsi Márk, hogy te meg az elviselhetetlen fajtád állandóan az állam feleslegességéről pofáztok. Az állam rossz, az állam felesleges, az állam ne szóljon bele, az állam tulajdonképpen ne is legyen.

Csak akkor, amikor neked meg az elviselhetetlen fajtádnak pénzt kell adni? Addig legyen állam? Aztán, amikor a pénzért cserébe adni kéne valamit, teljesíteni kellene valamit, akkor menjen mindenki a picsába, de legelőször az állam? Amúgy meg ti folyton arról értekeztek, hogy az egyén álljon a lábára, legyen felelős önmagáért. Jó. De akkor az, aki képtelen megszerezni a diplomáját, miért is ne fizesse vissza az ösztöndíjat? Hm, kicsi Márk?

Nincsen ez így jól, kicsi Márk, és ezt hamarosan te is meg fogod tudni.

Nincsen az úgy jól, hogy vannak orvosok, akik csalnak az ellátottak diagnózis és beavatkozás számával, hogy a TB-től több pénzt kapjanak, aztán az első sorban tüntetnek, hogy az állam nem ad nekik elég pénzt.

Nincsen az úgy jól, hogy a fiúnak született kislányok nővé akarják magukat operáltatni, a lánynak született kisfiúk pedig férfinak. És akkor még a vegyesekről nem is beszéltünk, akik a farkukhoz szeretnének két szép mellett, vagy a szőrös mellkasukhoz egy cuki, szoros kis pinát. Ezzel az a baj, hogy szerinted meg az elviselhetetlen fajtád szerint ez nem betegség. De akkor hadd kérdezzem meg, kicsi Márk, miért kell ezt a butuska hobbit is az államnak finanszíroznia a TB-n keresztül?

Azt írod kicsi Márk, hogy „adja vissza az átültetett májat az, akit azon kaptak, hogy iszik egy felest!” Nem is hiszed, mennyire igazad van! Tudod, amikor a balatonfüredi szívkórházban feküdtem az infarktusom után, a dokik elég sokat panaszkodtak, hogy az infarktus utáni rehabilitáción lévő páciensek jelentős része már a délelőtti kezelések után kihúzza a belét a kocsmába, és ott bagóznak meg piálnak egész nap. Persze, ezzel sincsen semmi baj. Aki meg akar dögleni, járjon infarktus után kocsmába, igyon és dohányozzon kedvére. De akkor ne heverésszen ingyen a füredi szívkórházban, ne vegye igénybe a szolgáltatásokat, ne kelljen vele melóznia egy halom orvosnak, ápolónak, szakápolónak, gyógytornásznak, mindezt az állam kontójára. Menjen szépen haza, és ott dohányozza át magát a másvilágra. Ez a felnőtt, felelős magatartás, kicsi Márk.

Nagyjából ennyi. Kiveheted a szádból a nagylábujjad, és elmehetsz haza. Mondtam, majd megtudod. Igaza van a pápának. Azt mondta Őszentsége a fiataloknak, hogy csináljanak rendetlenséget, és utána segítsenek rendet rakni. Ez kéne. Egy jó nagy rendetlenség végre, és utána egy igazi rend. Amiben ti már nem vagytok benne. 

Címkék: Publicisztika
2015.07.14.

Az elmúlt pénteken a Mélymagyar című műsoromban Lázár János volt a vendégem. A beszélgetés során szóba került az a sok-sok éves hazugság, amely szerint Lázár János egyszer azt találta mondani, miszerint „mindenki annyit ér, amennyije van”.

Mivel pontosan tudom, hogy ebből egy szó sem igaz, rákérdeztem a dologra, hogy végre egyszer tisztázzuk ezt a kérdést, amelyet a rohadék ellenzéki gazemberek és az ő rohadék sajtójuk évek óta Lázár nyakába varr.

A miniszter elmondta, hogy még polgármesterként egy önkormányzati vita során beszélt többek között arról, mennyire rettenetes az olyan világ, amelyben aszerint ítélnek meg valakit, hogy mije van, és ezen változtatni kell.

Ezt állították  össze gondos kezek úgy, hogy még mondatokon belül is megvágták a szöveget, csak azért, hogy a kívánt, de Lázár által soha ki nem mondott „gondolatok” kerekedjenek ki belőle. Lázár bírósághoz fordult, amely jogerősen ki is mondta, hogy az anyag hazug és manipulált, köszönő viszonyban sincs a valósággal.

Nos, az adást végignézte Berkecz Balázs, az Együtt politikusa, és nem tetszett neki. Lázár bevándorlókról szóló mondanivalóján akadt ki, és ennek a facebook oldalán hangot is adott.

Nincs ezzel semmi baj. Elég rémes lenne, ha mindig mindenki mindennel egyetértene, bevándorlás dolgában pedig amúgy is jelentős ellentét van a kormánypártok és az ellenzék között.

De Berkecz Balázs nem pusztán ebbéli ellenvéleményének és felháborodásának ad hangot, hanem bejegyzése végén a következő mondatot is megengedi magának:

„Szégyellje magát Lázár János, aki egyszer már elmondta, hogy mit gondol azokról, akiknek nincs semmije!„

Tehát Berkecz lelkiismeret furdalás nélkül megismétli azt a hazugságot, amelyet éppen az adásban cáfolt meg ezredszer Lázár.

Berkecz nem hivatkozhat semmire. Nem hazudhatja azt, hogy nem látta az adást, mert maga írja, hogy látta, sőt, még a hivatkozást is odaírja bejegyzése végére, ahol a „teljes videó megnézhető”.

Már az adásban is elmondtam: Aki ezek után ezt a „mindenki annyit ér, amennyije van” hazugságot Lázár nyakába varrja ezek után, az egy becstelen, aljas gazember.

Akkor, hogy világos legyen: Te, Berkecz Balázs egy becstelen, aljas gazember vagy. Egy utolsó, hazug tetű. És erről a tényről magad számoltál most be. Szégyelld magad – bár ahhoz persze kéne valami lelkiismeret. Egyáltalán: lélek. De aki erre képes, annak olyan nincs. Ezért még jól pofán vágni sem érdemes téged. Úgyhogy marad neked az, amit Leonidasz mondott az áruló Ephialtesznek:

„Te ott, Ephialtesz, élj örökké!”

Élj örökké Berkecz. És nézd a saját pofádat a tükörben, az idők végezetéig.

Címkék: Publicisztika
2015.07.12.

Tudtam én, hogy érdemes újra indítani a Mélymagyar című műsoromat az Echon! Lám, még az Indexes bunkó fiúk is nézik, aztán a maguk módján összefoglalják a dolgok lényegét.

A maguk módján: aljasul, hazug módon, szemétkedve. Másra nem is képesek.

Most a legutóbbi adást egy Német Tamás nevű kesztyűbáb nézte végig, majd egyebek mellett ezt írta róla:

„Majd olyat mondott, (mármint Lázár, B.Zs.) hogy ezt meg Orbán Viktor nehogy meglássa (elég az, hogy pont Bayernak mondta):

Ha valaki egy olyan családban születik, ahol senki nem volt párttag, akkor nem érzi mindennap a szükségét, hogy rázza a kerítést, hogy én nem vagyok kommunista, nem vagyok kommunista, ó a kommunisták!”

Értem ám, bunkó fiú! Értem ezt az „elég, hogy pont Bayernak mondta” kitételt. Ugye bunkó fiú, ez azt akarja jelenteni, hogy a Bayer bezzeg kommunista családból jön, sőt, ő maga is kommunista volt.

Na akkor, bunkó fiú, mesélj! Ne csak így elejtsd a félmondatot, ne légy sejtelmes, ne menekülj a balladai homályba bunkó fiú! Elő a farbával! Tételesen:

1.: A családomból ki volt kommunista?

2.: A családomból ki volt párttag?

3.: Én mikor voltam kommunista:

4.: Én mikor voltam párttag és/vagy KISZ-tag?

Nyisd ki a pofád Német, és ezekre válaszolj.

Ellenkező esetben olyan vagy, mint azok, akik évek óta azzal vádolják Lázárt, hogy szerinte „az ember annyit ér, amennyije van”. Tehát egy becstelen, aljas gazember.

Bár ez arra felétek beugró a melóhoz.

De azért én várom a válaszod, bunkó fiú!

Címkék: Publicisztika
2015.07.11.

"Nem akarok egy olyan országban élni, ahol egy Vasfüggöny áll. El kell gondolkodjak azon, hogy hol folytassam az életem. Talán Afrikában vagy Csehországban. Egy szabad országban szeretnék élni." 

Nemes Gyula veretes szavai ezek.

Nemes Gyula filmrendező.

Rendezett filmet. Az a címe, hogy Zéró. Nagyon jó film lehet. Onnan lehet tudni, hogy nagyon jó film lehet, hogy a rendező, Nemes Gyula mondja:

"Tömegeket fog a moziba vonzani, hogy húskampóra akasztják az öltönyös vezetőket, véli Nemes Gyula, a Karlovy Varyban szerdán bemutatott Zero című őrült film rendezője. Orbán Viktor arcát végül felismerhetetlenre firkálta, pedig rendszerellenes filmet akart csinálni, 180 millió forintos állami támogatásból. Egy méhész bekattan, és terrorista lesz, mialatt a főszereplő gyönyörű cseh színésznő fanszőrzetét ellepik a beszélő méhek, és mézzel kenegetik magukat a szerelmesek szex közben." 

Minden bizonnyal tömegeket fog moziba vonzani mindez. Lovas rendőrök fognak taposni terhes anyákon.

S erre a nagyszerűségre 180 millió jó rénus magyar forintot kapott Nemes Gyula a Nemzeti Filmalaptól.

Viszont nem akar ebben az országban élni. Mert itt nincsen szabadság. Itt csak 180 millió forint van őrá.

„Egy szabad országban szeretnék élni” – mondja Nemes Gyula filmrendező. Például Afrikában. Jó. Támogatjuk. Benin jut először eszembe. Már csak azért is, mert a Freedom House szerint Benin szabadabb és demokratikusabb, mint Magyarország.

Csak egyszer, egyetlen egyszer élném meg végre, hogy ezek a kretén barmok nem csak pofáznak, hanem tényleg elmennek innen az anyjukba.

Például Nemes Gyula járhatna elöl jó példával.

Mondjuk holnap?

Címkék: Publicisztika
2015.07.08.

A mindig éber Index bulldog szívósságával és kígyó ravaszságával leplezett le egy hamisított fotót. Ezt itt: 

A fotóhoz címet is mellékelt, meg írást hozzá. A cím így vádol: „Így uszítanak hamisított fotóval a melegek ellen a Budapest Pride előtt”.

Huhhh! A hideg is kirázza az embert, ha ilyet olvas. És hidegrázósan, szinte rettegve mélyed bele a cikkbe, és várja, hogy az Index könyörtelen de igazságos újságírója, a derék Panyi Szabolcs most majd lépésről lépésre bebizonyítja, hogy ilyen kép pedig egyszerűen nincs is.

És Panyi kolléga be is bizonyítja. Ugyanis csak ez a kép van:

 

Panyi Szabolcs pedig nem csak bizonyít, de pengeélesen vádol. Elmélyed a hecckampányok természetrajzában, s hogy a facebookon terjedő hamis képet már több ezren osztották meg, a komentelők pedig őrjöngenek. Pedig lám-lám, nincs is gyerek a képen, csak ez a két békés felvonuló. Ráadásul nem is itthon, hanem a párizsi pridon. S akkor egy idézet még Panyi kollégától:

„A képen két bőrtangás férfi látható a melegfelvonuláson két kisfiúval, egyikük a baloldali férfi nyakában ül, másikuk szivárványos zászlót lenget. A szituációból úgy tűnik, mintha a kisgyerekeket a két férfi nevelné, és még előttük is ebben az erotikus öltözékben mutatkoznak.”

Elidőznék, elméláznék itt, ennél a bekezdésénél, mint Füles az ő kedvenc mélázó helyén. Ami mélázásra késztet leginkább, az Panyi kolléga eufémisztikusan finom, szinte rokokós jellemzése a látványról: „(…)ebben az erotikus öltözékben mutatkoznak”.

Hm… Tudom én, hogy ízlések és pofonok… Tudok én már mindent… Ha elmenne az eszem és az ép ítélőképességem, tökéletesen PC tudnék lenni… de azért, könyörgök, ez erotikus? Mert ha ez erotikus, akkor feladom. Mindent feladok…

Amúgy ez a kép a bizonyíték arra, hogy nem homokosok számára miért gusztustalan, undorító ez az egész. Nem tehetünk róla. Ez van. És nem is olyan bonyolult ez. Egyesek szerint az osztriga maga a mennyország, a kulinária csúcsa. Másoknak viszont a puszta látványától okádnia kell.

Nos, valami ilyesmiről van itt szó. Itt halad a szemünk előtt a képen két osztriga. Két szőrös osztriga. Valaguk szabadon, némi bőrszíjjal kihangsúlyozva. Annyira undorítóak, mint zsebben a szar. S nehezen bár, de kénytelen vagyok elhinni, hogy ez egyeseknek vonzó, szép, sőt –szegény Panyi!-, erotikus! De ha az volt a cél, hogy másoknak is vonzóvá, széppé, sőt, erotikussá tegye a homoszexualitást, hát, akkor nem sikerült gyerekek.

S azt is be kell lássuk, ha valakik hergelni akartak a Budapest Pride előtt, akkor teljesen feleslegesen hamisították meg a képet. Az eredeti tökéletesen és megfelelően ocsmány egy kis hergelésre. Apropó! Ha egy heteroszexuális ember ilyen cuccban jelenik meg az utcán, elviszik a rendőrök? Igen, elviszik. Vagy az elmegyógyintézetbe, vagy a sittre. Ha elmebeteg, akkor gyógykezelik. Ha csak baromállat, akkor vádat emelnek ellene. Közszemérem sértés, stb.

Hadd kérdezzem meg a kötelező tisztelettel: vajon ezt a két ocsmányságot miért nem takarítják el az utcáról? Netán valamiféle különleges jogokkal bírnak, amelyek nem adatnak meg közönséges földi halandóknak? Csak szőrös osztrigáknak? Na de kérem! Ez így nem elég liberális!

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?