Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.09.25.

Német szóvivő: a menekültek egyharmada hamisat állít magáról!

A magukat szíriainak valló migránsok mintegy 30 százaléka valójában nem szíriai - mondta pénteken Berlinben a német belügyminisztérium szóvivője. Számos szíriai útlevél hamisnak bizonyul, sok migráns, aki szíriainak vallja magát, egy szót sem tud arabul.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy sajtóértekezleten elmondta: számos szíriai útlevél hamisnak bizonyul, sok migráns, aki szíriainak vallja magát, egy szót sem tud arabul.” (HVG.hu)

Nahát! Jó reggelt kretének! Nincs felső határa a befogadásnak, mi? És amikor majd rátok robbantják a bevásárló központjaitokat, és megkéselik az utcán a  polgáraitokat, akkor mit fog mondani a sajtótájékoztatón a belügyminiszter?

Hogy a magukat szírnek vallók egyharmada al-Kaidás meg ISIS-es terrorista volt, csak nem gondoltunk rá?

Idióták!  

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

Szijjártó a francia miniszterelnök és az olasz elnök rágalmait is a helyére teszi

Csak most múlt dél, de már Manuel Valls és Giorgio Napolitano is kukoricán térdepel. Tök mindegy, hogy mit mondtak, de <<állításaikat visszautasítjuk és kikérjük magunknak.>>” (444.hu)

Nem, egyáltalán nem mindegy, hogy mit mondanak. Soha nem is volt mindegy. Ezt csak a 444 híreket gyártó szardarabjai mondják, hogy hangulatot keltsenek. Például szerintük, amikor a fasz osztrák kancellár lenácizza az országot, nekünk akkor is illedelmesen kussolnunk kellene. És úgy általában is kussolnunk kellene.

Eszembe jut mostanában a régi vicc:

A székely megveszi fiának az első bicskát, amikor a fiú betölti a 14. életévét. A gyerek másnap lelkendezve jön haza az iskolából, és mutatja az apjának:

-Nézze édesapám, milyen szép órára cseréltem a bicskát!

A székely lever egy irgalmatlan frászt a gyereknek.

-Ezt most miért kaptam, édesapám?

-Gyerek! Ha holnap valaki azt mondja neked, hogy a kurva anyádat, mit fogsz neki válaszolni? Azt, hogy jé, már fél hat?

Na így. Szokjátok ti is, rohadékok, hogy ezeknek az időknek vége.

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

Ezt emailen kaptam. Több, mint elgondolkodtató.

Csak annyi reményünk maradt, hogy az európai választók mindenhol eltakarítják ezt a rohadt, ostoba, öngyilkos politikai elitet (tisztelet a kivételnek!).

Mindenhol. És remélhetőleg választások útján...

“Akik biztosan nem kapnak menedékjogot

Az utóbbi hetekben jó pár liberális portálon olvashattuk azt a bölcsességet, hogy a déli határon özönlő bevándorló áradat nagy részét jól képzett, versenyképes munkaerőalkotja. Ahhoz, hogy ezt komolyan vegyük, komoly mennyiségű herbálra, vagy egy párhuzamos valóságra van szükség. Afrikában azonban valóban akad több százezer, akár több millió Európába vágyó ember, akiknek a többsége tényleg jól képzett és tényleg versenyképes lenne -őket azonban nemigen akarják beengedni.

Petíciót indított a Dél-Afrikában élő fehérek egy csoportja, amelyben azt kérik az Európai Uniótól, engedje őket letelepedni a területén. A kezdeményezést útjára indító Rodrigo de Campos a brit Daily Expressnek azt mondtaa fehérek ellen "valóságos etnikai tisztogatás" zajlik az országban. Elmondása szerint a szélsőséges rasszista fekete szervezetek lényegében szabadon garázdálkodhatnak az országban, a kormány nem tudja, és sokszor nem is akarja megfékezniőket. Az elmúlt években

több mint 4000 fehér farmert gyilkoltak meg, sokukat megkínozták, vagy megcsonkították. 

Campos és társai úgy vélik, erre az aggasztó helyzetre az jelenthetne megoldást, ha a dél-afrikai, zimbabwei és namíbiai fehéreket azok az európai országok fogadnák be, amelyekből őseik elvándoroltak a gyarmatosítás idején. Az ötmilliós dél-afrikai fehér lakosság 60%-a afrikaans (a holland egyik dialektusa) nyelvet beszélő búr, 40%-a angol ajkú, tehát a kérdés elsősorban Hollandiát és Nagy-Britanniát érinti. Campos egyébként rámutat, hogy a "hazatelepítési" politika nem lenne példátlan megoldás, hiszen Izrael is erre építi a maga bevándorlási jogszabályait.  

Hollandiát már évek óta ostromolják a búrok, hogy "fogadja vissza őket". 2010-ben Lara Johnstone vezetésével már indult egy "hazatérési" mozgalom, ám a holland politikai elit nagy része mereven elutasító álláspontra helyezkedett. Amszterdam nem hajlandó menekültekként elismerni őket, egyszerű bevándorlóként pedig szinte reménytelen letelepedési engedélyt kapniuk. 
Az a liberális értelmiségi elit, amely általában körme szakadtáig védi a migránsokat, amely mindenféle disztingválás nélkül hajlamos menekültnek tekinteni mindenkit, aki a harmadik világ országaiból érkezik - a búrokkal szemben a lehető legtaplóbb érzéketlenséget tanúsította.

Az amszterdami egyetem, bevándorlással és kisebbségi kérdést kutató szociológus professzora, Jan Rath egyenesen teljesen irreleváns kérésnek nevezte a hazájukban üldözött fehérek segélykiáltását. 

Mindez idáig egyetlen embernek sikerült menedékjogot szereznie közülük, ám neki sem Európában, hanem Kanadában. Az eset a dél-afrikai kormány hisztérikus tiltakozását és a liberális körök heveny rasszistázását váltotta ki. Azóta nem is volt más példa erre. 

Szivárványnemzet vs. valóság

Az ordító kettős mérce oka annyira egyszerű, amennyire szánalmas: az apartheid utáni Dél-Afrikára a nyugaton uralkodó liberális dogmatika multikulturális bezzegállamként tekint, ahol megvalósult a "szivárványnemzet", és ahol a problémákat, az egekbe szökőbűnözési mutatókat, és a faji gyűlölködést is csak az előző rasszista rendszer örökségének tekintik. Ha elismernék, hogy az országból százezer- vagy milliószámra kell menekülniük a fehéreknek, akkor ez az illúzió oszlana szét. Jellemző, hogy míg a búr és brit származásúak elleni erőszak két évtizede alig éri el a világsajtó ingerküszöbét, a Mozambikból, Zimbabwéből és máshonnan Dél-Afrikába bevándorolt feketék elleni erőszakcselekmények (amelyeket javarészt szintén feketék követtek el) egyből kiváltották a "nemzetközi közösség aggodalmát"

Fehér nyomor

Széles körben elterjedt tévhit, hogy a fehéreknek talán nem annyira jó mostanában, de még így is sokkal gazdagabbak, mint a feketék. Ez persze az apartheid-rendszer évtizedeiben igaz volt, ám azóta már egyre kevésbé az. A jómódúak nagy része már rég lelépett, nekik nem kellett menekültstátuszért folyamodniuk, hiszen olyat még nem nagyon hallhattunk, hogy milliomosokat toloncoljanak ki valahonnan. A szegényebbek maradtak, és azóta még szegényebbek lettek. Egy 2013-as becslés szerint minden tizedik fehér, több mint 450 ezer ember él kimondottan nyomorúságos körülmények között. A "pozitív diszkrimináció", amely elvileg a kilencvenes években a korábban elnyomott feketék felemelését szolgálta volna, mára lényegében a többség előjogait biztosító, a kisebbséget kirekesztő faji alapú diszkriminációvá vált. Sok ezer szegény sorsú, kétkezi munkából élő fehér ember képtelen elhelyezkedni, mert a feketék sok helyen előnyt élveznek a felvételnél. 

Nincs más választásunk

Susan Mulder, a petíciót aláíró több mint 35 ezer ember egyike, azt üzeni az európaiaknak:

"Szeretjük Dél-Afrikát, de sajnos ebben az országban, amelyet elődeink építettek fel, már nem látnak minket szívesen. Az én és a gyermekeim élete minden nap veszélyben van. Nincs más választásunk, mint a ti segítségeteket kérni."

Egy másik fiatal nő a támogatók közül a Daily Expressnek elmondta, hogy ő már brit állampolgár, de az édesanyja ott ragadt Dél-Afrikában. 

"Nemrégiben egy Ak47-est szorítottak a fejének. Egyedül van és retteg. Megérdemli, hogy idős korában ne félelemben kelljen élnie."

A dél-afrikai fehérek sorsa nemcsak megrendítő, de elgondolkodtató is azok számára, akik szerint minden menekült potenciális terrorista, vagy bűnöző. Azok számára meg még inkább, akik lelkes hippiként ünneplik az európai multikultit, keblükre ölelik a bangladesi és kameruni bevándorlókat, könnyeket morzsolnak a szíriai és szomáliai menekültek sorsa felett - és közben süketek ötmillió üldözött ember segélykiáltására. Csak, és kizárólag azért, mert fehérek. Mert a fehér ember a liberális kánonban lehet bűnös, felelős, vagy közönyös - csak áldozat nem. És mert "fehér ember rasszizmusa" elleni permanens küzdelem valójában sokak számára fontosabb, mint az üldözötteknek való segítségnyújtás...”

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

„Botrány a svéd könyvkiállításon: tiltakoztak a drótkerítés ellen, a magyar kormány képviselői kivonultak

Írók és aktivisták, köztük az orosz-amerikai Masha Gessen és a svéd Sven-Eric Liedman tiltakoztak a magyar kormány ellen a szögesdrót kerítés miatt a göteborgi könyvkiállításon.

Az svt.se beszámolója szerint a fenti videón az látszik 0:30-nál, ahogy Íjgyártó István külügyi államtitkár, illetve Hammerstein Judit korábbi helyettes államtitkár, a magyar külügyminisztérium irányítása alatt álló Balassi Intézet főigazgatója feláll, és elhagyja az előadást. Az Svt szerint a svéd nagykövet, Makkay Lilla a helyén maradt.

A főként Putyin-ellenes aktivizmusáról ismert Gessen többek között arról beszélt, hogy a szólásszabadságot üldöző magyar kormánynak semmi keresnivalója egy svéd könyvkiállításon, és hogy kétségbeejtőnek tartja, hogy a magyar kormány képviselőivel kell osztoznia a színpadon.

Többen egy szögesdrót kerítést ellenző plakátot tartottak, amire az volt írva, hogy “hátat fordítunk a magyar kormány menekültpolitikájának”.” (444.hu)

Masha Gessen

 

Kérem, ne kezdjenek el szégyenkezve kutatni emlékeik között, hogy ugyan vajon ki a fasz az a Masha Gessen. Ugyanis egy senki. Egy jelentéktelen, elviselhetetlen, idióta picsa. Csak a 444-nél „dolgozó” jelentéktelen, elviselhetetlen, idióta faszok írják úgy a híreket, mintha bárkinek tudnia kéne, kik ezek a tiltakozók.

Erről a leírhatatlan pofájú Masharól annyit lehet tudni, hogy (természetesen) leszbikus, ami azért jó, mert legalább a génjeit nem örökíti tovább. (Tényleg nézzék meg, hogy néz ki, és érteni fogják…) És az tudható még róla, hogy egyszer, egy rádióműsorban ezt fejtegette:

“…A hagyományos házasságnak nem kell léteznie (…) a harc a melegek házasságáért általában együtt jár azzal, hogy hazudunk arról, mit fogunk tenni a (tradicionális) házassággal, ha odajutunk – ugyanis azt mondjuk, a házasság intézménye nem fog változni, ámde ez nem igaz. (…) A házasság intézménye meg fog változni, és meg is kell, hogy változzon. És ismét csak azt mondom, úgy vélem, nem is kell léteznie.”

Tehát ez a picsa azért „harcol” a „melegházasságokért”, hogy ezzel egyszersmind megszűntesse a hetero házasságokat, amelyeknek őszerinte „nem is kell létezniük”.

Iszonyatosan nagy csalódás lenne, ha ez a picsa hajlandó lenne egy színpadon tartózkodni a magyar kormány bármely képviselőjével.
Ennél már csak az a nagyobb csalódás, hogy egyáltalán létezik…

Címkék: Publicisztika
2015.09.24.

"Nem akarok többet beszélni Magyarországról, rosszul vagyok tőle"

Javier Solana úgy fogalmazott, "nem akarok többet beszélni Magyarországról, mert rosszul vagyok tőle", és "borzolja az idegeit" a téma. "Többek között én voltam az, aki beengedte Magyarországot (az Európai Unióba)" - írta az eseményről a tárca.”

Rendben van, de azért tisztázzunk pár dolgot.

1.: A Javier Solana nevű kretén fasz senkit nem engedett be az EU-ba. Ez a demens geci a fingszagot képes kiengedni a hálószobájából, erre van képessége, ereje és felhatalmazása.

2.: Javier Solana jobban tenné, ha vetne egy pillantást maga köré, és eltöprengene, ez vajon tényleg az az EU, amire vágytunk?

3.: Javier Solana nem fog eltöprengeni semmin sem, mert nincsen hozzá se agya, se becsülete, se tisztessége.

Úgyhogy: Kuss!

Címkék: Publicisztika
2015.09.24.

A hírek 15. darabja két hírből áll. Ezek együtt válnak egy egésszé, együtt lehet és kell őket értelmezni.

Az első hír így szól:

Lerombolná a magyar határkerítést a horvát kormányfő

Köszönöm szépen, de az én nevemben nem kell megvédeni a kereszténységet, mondta a horvát kormányfő Orbán Viktornak az EU-csúcson. Zoran Milanovic szerint le kell rombolni a magyar kerítést a határon, de ezt elfelejtette közölni Orbánnal, a gyoda ugyanis magyar tulajdon, így ő nem tud mit tenni ellene.” (Mandiner)

A második pedig így:

Horvát kormányfő: Zágráb nem enged a határzárból

Napok óta azt kérjük Szerbiától, hogy ne árasszon el bennünket migránsokkal, amíg nem történik változás, Zágráb nem enged a szerb-horvát határzárból – közölte Zoran Milanović horvát miniszterelnök csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztatóján.  

Kilencezer illegális bevándorló túl sok egy napra, ezen  változtatni kell – mondta a politikus, hozzátéve: „vagy küldjék őket Magyarországra, vagy tartsák Szerbiában” őket.” (Mandiner)

Nos, igaz, hogy a kettő együtt tesz ki egy egészet?

A két hírből bontakozik ki, hogy Zoran Milanovic mekkora hatalmas nagy rakás szar.

Címkék: Publicisztika
2015.09.23.

Címkék: Publicisztika
2015.09.23.

Címkék: Publicisztika
2015.09.23.

Magyarországon kormányválság van. Az Orbán kabinetben heves belső hatalmi harc dúl azért, hogy kiből mi legyen. Mindenkit csak a saját helyezkedése érdekel, közben senki nem törődik sem az egészségüggyel, sem az oktatással, sem a szociális ellátórendszerrel, sem az államigazgatással, sem pedig a közigazgatással. A menekültválság káros és elhibázott kezelése tovább fokozza a kormányzati káoszt.
Az MSZP szerint ez a kormányválság kárt okoz az országnak, ezért minél előbb le kell zárni – akár a Fidesszel, akár nélküle.” (MSZP.hu)
 

Ez így tökéletes. Ez egy műalkotás. Michelangelo teljes tévúton járt egész életében. Őszerinte a szobor benne van minden kőben, csak le kell róla faragni a felesleget. Butaság. Az MSZP tudja a tutit. Nevezetesen, hogy teljességgel lehetetlen minden egyes pillanatban hülyeségeket beszélni, ugyanis a nagy számok törvénye szerint olykor-olykor, legalább véletlenül mindenki mondhat valami okosat vagy igazat. Ez alól egy kivétel van: az MSZP.

Igen, ez az az MSZP, amelyik –egy most nyilvánosságra került hangfelvétel szerint- „fekete” és „forradalmi” kasszákból finanszírozta saját választási kampányát, számla nélkül, feketén alkalmazott embereket, és a pártigazgatójuknak erről annyi volt a mondanivalója, hogy „tudom, az élet bonyolult”.

Aztán az ügyben érintett Komássy Ákos egy interjúban azt bírta mondani, a fekete kassza azért fekete, mert egy fekete színű lemezkazettáról van szó. Ja. A „forradalmi” kassza meg vörös, és a zárja körül egy stilizált vörös csillag van.

Mindegy bazmeg, ilyen nincs.

Fotó: nol.hu

És csak önöknek árulom el, kérem ne terjesszék: a hangfelvételt ők maguk készítették (mármint az emeszpések), és ők adták oda a sajtónak. Majd egyszer elmondom, kicsoda.

Ezek ilyenek. Tényleg. Ezek most már maguktól lopkodják a maradék üveggolyókat, aztán bekenik szarral, és megetetik egymással. S e felemelő tevékenység közben olykor kiadnak egy közleményt, amelyben kormányválságról beszélnek, és megoldást sürgetnek.

Egy pillanatra üljünk most le. Tegyünk be valami relaxáló zenét, gyújtsunk füstölőt, kapcsoljuk le a fényeket, és egy magányos gyertya pislákoló világánál képzeljük el, hogy az MSZP megold valamit…

Na ugye… Ilyesmiről még Bunuel mester sem tudott volna filmet készíteni, annyira szürreális.

Ezeknek ma komoly, megoldhatatlan problémát okoz, hogy visszaváltsák az üres üvegeket, mert már az odafelé vezető úton lenyúlná valaki a lét, a többiek viszont rögzítenék, utána meg odaadnák a sajtónak. Aztán

1.: Letagadnák

2.: Bejelentenék, hogy a „lenyúlt” jelentése pusztán ennyi: lefelé mutató irányban nyúl valamiért, esetükben egy eldobott papír zsebkendőért

3.: Kormányválság van, de ők megoldják

De egy teli serblit sem képesek kivinni, mert nincsen hová. Ahová kéne, ott ugyanis önmagukat találják.

Viszont kétségtelen tény, hogy az MSZP még él. Ennek bizonyítékát a 22-es csapdájában találjuk, itt:

„A texasiról kiderült, hogy jóindulatú, nagylelkű és kedves ember. Három nap múlva mindenki utálta. Társaságában kellemetlen rángások futkároztak végig az érzékenyebb gerinceken, tágult is mellőle mindenki – mindenki, kivéve a katonát fehérben, akinek nem volt más választása. A katona Fehérben a lába ujjától a feje búbjáig gipszbe és gézbe volt pólyáivá. Volt két használhatatlan lába, és volt két használhatatlan keze. Éjszaka csempészték a kórterembe, az embereknek fogalmuk sem volt, hogy közöttük van, amíg reggel föl nem ébredtek, és meg nem látták a csípőből fölmeredő két furcsa lábat, a függőlegesen kipányvázott két furcsa kart. Mind a négy végtag furcsán kikötve a levegőben sötéten függő ólomsúlyokhoz, s ő meg se moccant soha. A kötésbe nyílást vágtak mindkét karjának hajlata fölött, ezeken át táplálták valami átlátszó folyadékkal egy átlátszó üvegedényből. Egy béna nikkelcső meredt ki ágyékánál a gipszből, amelyhez egy vékony gumicső csatlakozott, ezen keresztül távozott el a veseürülék, és csepegett szakszerűen egy átlátszó, zárt edénybe a padlón. Mire a padlón álló edény megtelt, a könyökénél a tápláló edény kiürült, úgyhogy a kettőt csak ki kellett gyorsan cserélni, és az a valami csepeghetett beléje vissza. A katona fehérben tulajdonképpen láthatatlan volt, kivéve egy csorba fekete üreget a szája fölött.”

Ez az MSZP. Egyesítik magukban a texasi és a katona fehérben attribútumait. És a csorba, fekete üregükben lakik a Tóbiás Jocó…  

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?