Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.09.28.

Gyújtogatás miatt égett Londonban Nyugat-Európa legnagyobb mecsetje

Nyugat-Európa legnagyobb mecsetének, a londoni Baitul Futuh mecsetnek a felgyújtásával egy 14 és egy 16 éves fiút vádol a Scotland Yard. A tűzesetben csak a mecset gazdasági épületeinek egy része semmisült meg, a pusztítás azonban így is jelentős.

Egy 14 és egy 16 éves fiút vett őrizetbe a Scotland Yard, akiknek a gyanú szerint közük volt Nyugat-Európa legnagyobb mecsetjének, a londoni Baitul Futuh mecsetnek a felgyújtásához – írja a The Guardianre hivatkozva az Origo. A két tinédzsert gyújtogatással gyanúsítják.

A lángok szombat délután csaptak fel a mecsetben, a tüzet több órán keresztül hetven tűzoltó igyekezett megfékezni. A tűzoltóság szóvivője elmondta: bár a tűz a gazdasági épületeket érintette, és nem az imatermet, a pusztítás így is óriási. A londoni mecset gazdasági épületének a földszintjének a fele és az első emeletének a nagy része is leégett. A helyszínről egy embert füstmérgezés gyanújával vittek kórházba.

A Nyugat-Európa legnagyobb mecseteként számon tartott Baitul Futuh mecsetet 2003-ban adták át, 21 ezer négyzetméteren összesen 10 ezer hívőt tud egyszerre fogadni.” (Mandiner)

Nagyon félelmetes lehetőség, hogy az európai politikai vezetők nagy része által támogatott vagy csöndben eltűrt, özönvíz-szerű migráció egyre dühödtebb reakciókat fog kiváltani a (teljes joggal) felháborodott európai emberek tömegeiből.

Jó lenne, ha az európai politikai vezetők észhez térnének, ameddig nem késő.

Európának elege van.

Az európai őslakos, fehér rassz veszélyben érzi magát. A keresztény vallási közösség szintúgy. Ráadásul még legfőbb vallási vezetője, a római pápa sem nyújt neki sem vigaszt, sem kiutat, sem vigaszt.

A pápa is beállt az elviselhetetlen politikusok sorába a bevándorlás kérdésében.

Ez van.

És a rettegő ember reakciói kiszámíthatatlanok.

Úgyhogy ideje észrevenni az európaiak lelkét, akaratát, ideje meghallani a hangunkat.

Különben nagy baj lesz. 

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Videón látható, ahogy egy kerekesszékes fekete férfit lelőnek a rendőrök Amerikában

Öngyilkossággal fenyegetőző mozgássérült férfihez hívták ki a rendőrséget szerdán Delaware-ben, de nem volt ideje átgondolni, a rendőrök végeztek vele. 

Videón látható, hogy Jeremy McDole, a 28 éves fekete férfi az utcán, egy autó mellett ül a kerekesszékében, a zsebébe nyúl, majd a rendőrök lelövik, és kiesik a székből. 

A rendőrség szerint egy 911 telefonhívásban mondták, hogy a McDole meglőtte magát az utcán, ebből következtettek, hogy fegyvere van. Amikor a zsebébe nyúlt megijedtek, hogy fegyvert vesz elő, ezért lőtték le. Később azt nyilatkozták, hogy egy 38-kaliberes pisztoly volt mellette, de ez nem látható a videón, és a család is tagadta, hogy fegyvere lett volna, vagy hogy öngyilkos hajlamai lettek volna a férfinak. 

McDole egy közeli nevelőotthonban élt, 18 éves korában lett mozgássérült, miután hátba lőtték.

A videó elején hallani egy lövést, de azt nem tudni, hogy azt rendőr lőtte-e, vagy tényleg McDole-nál volt fegyver.” (Index) 

Napi rutin, Amerika, a demokrácia, a szabadság, a lehetőségek hazája.

Izgatottan várom, Ban Ki Mun mit szól ehhez…

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Amerika adott tanácsokat a Sziriza-féle görög kormánynak

Washington titkos táviraton tanácsolta az előző Sziriza-Független Görögök-kormánynak, hogy ne utasítsa vissza egyből Németország ajánlatát, és mutassa a jeleit, hogy hajlandóak a megújításra, írja a Ekathimerini.

A washingtoni görög nagykövet küldött táviratot Athénba júliusban, amiben Washington előre eltervezte a két ország kapcsolatát a következő hónapokra. A kikerült távirat szerint Washington érdekeltséget mutatott abban, hogy az eurozónában tartsa Görögországot, és ezért folyamatos tanácsokkal segítette a kormányt és Alexis Tsipras miniszterelnököt abban, hogyan folytassa a diplomáciáját a többi eurozónában lévő országgal. 

Többek között azt tanácsolta, hogy kerüljék el a verbális támadásokat Németország felé, és próbáljanak barátságos állapotot kötni Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Olaszországgal és Ausztriával. Azt is megírták, hogy Görögországnak egyértelművé kell tennie, hogy komoly a reformszándéka, és hogyha oda kerül a sor, cserébe ők is felajánlanák a segítségüket a többi országnak. 

A görög nagykövet azt is elmagyarázta a táviratban, hogy Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak. Alexander Vershbow, a NATO egyik vezetőezredese korábban azt mondta, hogy a görögök kilépése „valóban nagy veszteség" lenne.” (Index)

 

Még egyszer rögzítsük, szomorúan: Ha harminc évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyszer majd pontosan azt fogom gondolni az Egyesült Államokról, mint a néhai Szovjetunióról, biztosan bolondnak tartottam volna.

És eljött az idő, amikor pontosan azt gondolom az Egyesült Államokról, amit egykoron gondoltam a Szovjetunióról.

Igen, korunk Szovjetuniója az Egyesült Államok. Az Egyesült Államokat nem lehet elviselni, az Egyesült Államok ellen a leghatározottabban fel kell lépni, az Egyesült Államok minden hazugságát, ocsmányságát, becstelenségét, aljasságát, jogtalanságát és jogtiprását azonnal le kell leplezni és világgá kell üvölteni.

Fenti hírből csak egy „apróságot” emelnék ki, mert amúgy önmagáért beszél minden. De ennek szenteljünk külön figyelmet:

„(…)Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak.”

És ez az elviselhetetlen moloch, a „gonosz birodalma” ezt naponta megcselekszi, bárhol, bármikor, bárkivel. Lásd: Irak, Afganisztán, Szíria, Ukrajna. És ez csak az elmúlt két évtized. Viszont nézzétek meg a világot, mivé változott két évtized alatt...

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

Egyre többször támadnak keresztényekre a németországi menekültszállásokon 

Németországban mind gyakrabban fenyegetik konzervatív muzulmánok és iszlamisták a keresztényeket és a jazidi vallás híveit a menedékkérőket befogadó szállásokon, és vallási szervezetek képviselői az erőszak elharapózásának veszélyére figyelmeztetnek – írja a Welt am Sonntag.

„Nagyon sok beszámolót ismerek keresztény menekülteket érő támadásokról, és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik” – mondta a lapnak Simon Jacob, a keleti keresztény egyházak németországi központi tanácsának (ZOCD) vezetőségi tagja, aki szerint rövid távon csak úgy lehet kezelni a problémát, ha a különböző vallások híveit egymástól elkülönítve helyezik el.

Hans-Peter Friedrich volt belügyminiszter, a bajor konzervatív CSU egyik igen tekintélyes parlamenti (Bundestag) képviselője szerint szomorú fejlemény, de szembe kell nézni azzal, hogy csak származási régiók szerint elkülönítve lehet biztonságosan elhelyezni a menedékkérőket.

Mint mondta, a muzulmán menedékkérőktől meg kell követelni a német jogrend és kultúra tiszteletét. Ezt az ügyet nem szabad „defenzív” hozzáállással megközelíteni, hanem „kezdettől fogva világossá kell tenni, hogy következetesen érvényesítjük szabad jogállamunk szabályait” –  tette hozzá.

Volker Kauder, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője szerint a németországi muzulmán szervezeteknek el kell határolódniuk a keresztények elleni támadásoktól.

Az ellenzéki Zöldek társelnöke, Cem Ödzemir szerint „az iszlám Németország része, de az iszlamizmusnak nincs helye”, nem szabad megengedni, hogy a tolerancia gyengeségnek tűnjön, és bárki is visszaéljen vele.

Egyelőre a 16 tartomány közül csak Türingiában igyekeznek elkülönítve elhelyezni menedékkérőket, de a válogatási szempont nem a vallás, hanem az állampolgárság. A vallási alapú elkülönítés a szociáldemokrata párttól (SPD) balra álló Baloldal és a Zöldek alkotta tartományi kormány szerint nem célravezető, és éppen a vallási meggyőződésüket intenzíven megélő muzulmánoknak kellene leginkább minél gyorsabban hozzászokniuk az együttéléshez más vallású emberekkel.” (MTI, 444.hu)

Természetesen így is meg lehet közelíteni a dolgokat. Mondhatjuk, hogy ez a minimum. Ám nem ártana kicsit tovább gondolkodni.

Például: Ha ezek a radikális iszlamisták most, amikor még csak „menekült” státuszban vannak, képesek erőszakot elkövetni a befogadó állomásokon és táborokban a velük együtt „menekülő” keresztények ellen, akkor mit fognak csinálni letelepített, befogadott állampolgárként?

Ha erre a kérdésre képesek vagyunk válaszolni végre, vagyis ha méltóztatunk kihúzni a fejünket a seggünkből, akkor a megoldás is tálcán kínálja magát:

Ha egy iszlamista bárkit megtámad vallása miatt, azt azonnal ki kell toloncolni nem csak abból az országból, ahol éppen tartózkodik, hanem egész Európából.

Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába! Menjen haza a sivatagba, és ott legyen iszlamista meg erőszakos. Fel is rémlik a székely esete a fiával:

Kérdi a székely gyerek az apját: -Édesapám, aztán isznak-e a halak vizet?

-Azt nem tudom fiam, hogy a halak isznak-e vizet, de ejsze hogy módjuk van rá, az már egyszer biztos…

Na, hát éppen így van módjuk erőszakosnak lenni ezeknek a tetveknek odahaza, a teveszaros sivatagban. Dixi! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

…a közeli jövő… Nahe Zukunft

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Több menekültellenes incidens történt az utóbbi napokban Németországban, szombat este rendőröket is megdobáltak kövekkel egy lipcsei tüntetésen. (…)

Nem csak a szélsőjobb megy utcára

Vasárnapi német sajtójelentések szerint figyelemre méltó fejlemény, hogy több menekültellenes tüntetésen nemcsak a szélsőjobboldali szubkultúrához tartozó emberek jelentek meg, hanem helyi lakosok és bizonyos, a szervezett bűnözéssel összefüggésbe hozott motoros klubok tagjai.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője a napokban arra figyelmeztetett, hogy a menekültválság miatt növekedhet a szélsőjobboldali zavargások, és a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoportok közötti összecsapások veszélye is.

A hivatal szerint a válságban egymásra találhatnak az erőszakra hajlamos szélsőjobboldaliak, a futballhuligánok és a menekültek tömeges beáramlása miatt feldühödött polgárok. Így kialakulhat egy „kevert szubkultúra, ami jelentékeny eszkalációs potenciállal bír” – mondta Hans-Georg Maassen, a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat elnöke, aki szerint a megerősödő szélsőjobb és az ellenük tüntető szélsőbaloldali csoportok „kölcsönhatása” még inkább fokozza a veszélyt. (MTI, 444.hu)”

Ez így rendben is van, de felhívom a figyelmet a lényegre:

1.: A tüntetéseken nem csak a szélsőjobboldali szubkultúrához tartozó emberek jelennek meg

2.: A menekültek tömeges beáramlása miatt „feldühödött polgárok” türelme is fogytán, s kiszámíthatatlan, mire lesznek még képesek

Így van minden teljesen rendben.

Európát ugyanis senki sem fogja megvédeni saját polgárain kívül. S az európai polgárok első feladata, hogy rádöbbenjenek végre: nem az a demokrácia, hogy egy erőszakos és gátlástalan kisebbség –szövetségben a vele kollaboráló, gyáva és aljas kormánnyal és az erőszakos és szintén gátlástalan médiával- ráerőlteti akaratát a normális többségre.

Nem. Ez nem demokrácia. Sőt…

Ha ezt sikerül végre felismerni, a többi már viszonylag egyszerűen megy. Utána választások útján el kell takarítani a kollaboráns, gyáva és alja kormányokat, negligálni kell az erőszakos, gátlástalan és hazug médiát, és összefogva el kell kezdeni kitakarítani Európát.

És jó hangosan ki kell mondani:

Nem akarunk több migránst!

Nem akarunk több muszlim kultúrát!

Nem akarunk befogadó állomásokat és táborokat!

Ez a mi földrészünk, és olyannak akarjuk megőrizni, ahogy örököltük. Akinek pedig ez nem tetszik, az nyugodtan elmehet innen. Anyja keservébe is, meg a Közel- és Távol-keletre is. Vagy akár Fekete-Afrikába.

„Csak innen el, csak innen el”. Ezt tartsák szem előtt, tisztelt hölgyeim és uraim! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.26.

„Sok migránsnak nem tetszik Finnország, inkább visszafordulnak

Több száz iraki bevándorló készül visszafordulni Finnországból, miután több keresztülutazták Európát az északi országért. Azt mondják, nem akarnak egy alig lakott országban maradni a kontinens északi határán, ami ráadásul túl hideg és unalmas is. A legtöbben Svédországba térnek vissza a finn-svéd határon át, a finn menekültügyi hatóság jelentette is, hogy a közelmúltban több menedékkérelmet is visszavontak az országban korábbi benyújtóik.

A 22 éves Mohamed ezt mondta az AFP-nek a Finnország északi részén lévő Tornióban, ahol most kb. 10 fok van:

„Elmondhatjátok a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, és nincs senki az utcákon, csak autók.”

Mohamed járt Helsinkiban is, az AFP tudósítójával már akkor beszélt, amikor vissztért a fővárosból a svéd határnál lévő Tornióba, hogy visszamenjen Svédországba. Megfelelő papírok nélkül a bevándorlók nem használhatják a Stockholm és Helsinki között közlekedő kompot, ezért utaznak szárazföldön.

A torniói buszállomáson az AFP tudósítója szintén irakiakba botlott, akik a Svédországba tartó buszra vártak. Azt mondták, hogy Finnország nekik sem jó, és bár Svédországban is ugyanolyan hideg van, de ott legalább nagyobb bevándorlóközösségek vannak, Svédország ugyanis régebb óta fogad és integrál menekülteket.

Finnországban egyre gyakoribban a bevándorlóellenes megmozdulások is. Néhány napja több, migránsokat szállító busz is visszafordult a svéd-finn határról Svédországba, miután finn tüntetők élőláncot formáltak a határon, így tiltakozva a bevándorlók beáramlása ellen. Az országban egyre nagyobb a bevándorlóellenes populista Finnek Pártjának támogatottsága is: már ők a második legnagyobb politikai erő.

Péntek reggel 40 tüntető (köztük egy Ku-Klux-Klán jelmezt viselő valaki) petárdákat dobott egy bevándorlókat szállító buszra az ország déli részén lévő Lahtiban. Csütörtökön egy középkorú finn férfi benzinből készített Molotov-koktélt dobott egy házra, amiben menedékkérőket szállásoltak el.” (444)

Aha. Értjük.

Viszont valaki elmondhatná végre a 22 éves Mohamednek, hogy utáljuk a puszta létezését is. Túl sokan vagytok, pofátlanok vagytok, nem tudtok viselkedni, mocskot és szart hagytok magatok után, úgyhogy menjetek a picsába haza. Ott van tea, meg jó meleg, meg sok-sok légy. Az a ti világotok. Hagyjátok békén Finnországot. És úgy általában: Egész Európát! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

A Mandiner bemutatja: így jutott el a német vezetés a határtalan befogadástól a határ lezárásáig. Teljes a káosz a Reichstag bunkerében. A Führer szerepében: Bundesmutti.

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?