Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.06.25.

Címkék: Publicisztika
2017.06.25.

„HÍR” 1.

A 444 megírta a nagy hírt:

„Olyan kevés az orvos, hogy a jászberényi kórház csak csökkentett üzemmódban működhet a nyáron

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetni kell a belgyógyászati-, a krónikus- és a rehabilitációs osztály működését, mert csak így lehet megoldani a dolgozók nyári szabadságainak kiadását, mondta el dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató a Szoljon.hu-nak. 

Sinkó-Káli Róbert szerint a vidéki kórházakban kritikus állapotban van az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám. A kórház vezetője elmondta, hogy a fiatal orvosok gyakorlatilag eltűntek a rendszerből. Az egyetemi centrumokban még vannak, de a vidéki kórházakig már nem jutnak el. Nemcsak a kistérségi, de a megyei kórházak is küszködnek ezzel.   

A főigazgató júliusra és augusztusra a krónikus osztályon 24-, a belgyógyászaton 18-20, a rehabilitációs osztályon pedig 15 ágy működésének szüneteltetését rendelte el. Ezeket átmenetileg kivonják az ellátásból. 

Elmondta, hogy alig van olyan osztályuk, ahol ne lenne orvoshiány, már a szülészet is ebbe a kategóriába került. Az intenzív osztályon még megfelelő a létszám, illetve a sürgősségi osztály a beindítás óta optimális létszámban működik, de vannak részlegek, ahol nagy a gond. A probléma most a belgyógyászaton a legnagyobb, ahol a nemrég az osztályvezető főorvos lemondott tisztségéről. Most erre a helyre is osztályvezető főorvost  keresnek. 

Orvosok mellett nővéreket is keresnek, mivel a szakszemélyzet létszáma is elmarad a szükségestől. A kórházvezető elmondta, hogy a már végrehajtott, illetve a tervezett béremelésekkel együtt sem vonzóak még a nővérfizetések.

Sinkó-Káli Róbert szerint ha a béremelés folyamata tíz évvel ezelőtt megkezdődött volna, akkor lehet, hogy nem lennének ilyen létszámgondok. Rengetegen vállaltak munkát külföldön. Mostanra ugyan a munkaerő kiáramlás üteme már csökkent, de akik kinn vannak, még nem jönnek vissza.”

HÍR 2.

A 888 meg ezt írta meg:

„Rémhíreket generáltak a jászberényi kórház kapcsán 

A jászberényi kórház folyamatosan eleget tesz feladatának; minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja - szögezte le a kórház megbízott főigazgatója.

Korábban Sinkó-Káli Róbert a szoljon.hu portálnak adott nyilatkozata nyomán több ellenzéki sajtóorgánum azt írta, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra.

A megbízott főigazgató szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait „kiforgatták”, és „rémhírt generáltak”. Megjegyezte, hogy az egészségügyi ellátás rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő.”

Sinkó-Káli Róbert jelezte, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.”

Feszülten várjuk a nyarat. Ugyanis legkésőbb nyár végére kiderül, ki hazudik. (Nekem van tippem…)

2017.06.25.

Tisztelt olvasóim!

Elindítok egy sorozatot, amelyben rövid (néha kicsit hosszabb) filmeket mutatok be önöknek, amelyek az iszlámról, migrációról, a mai európai állapotokról adnak képet.

Az első darab Robert Spencer hat perces összefoglalója az iszlám valódi természetéről.

2017.06.25.

„Menekülteket fektetett földre Toroczkai mezőőrsége

 Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere tette közzé saját Facebook-oldalán, hogy a faluban létrehozott mezőőrség menekültek egy csoportját fogta el és fektette le a földre.

Fotó: Toroczkai László / Facebook

A poszt szerint menekültek egy csoportja egy ásotthalmi tanyára próbált betörni. Átvágták a dupla kerítést, és létrát is használva jutottak be a területre. Toroczkai beszámolója szerint " valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség".

Nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak.

Egy hasonló eset miatt tavaly több kérdést tettünk fel a rendőrségnek. A rendőrség válaszából az derült ki, hogy a mezőőröknek bizonyos esetekben joguk van bilincseléshez, például ha kábelkötegelőt használnak. Ezt a 2012. évi CXX. törvény szabályozza. A polgárőrök ugyanakkor nem bilincselhetnek, számukra ezt nem engedik meg a jogszabályok. Ők legfeljebb gázsprayt tarthatnak maguknál, és azt csak ellenük irányuló támadás esetén használhatják.

Tavaly ilyenkor Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora szerette volna megtudni, milyen tevékenységet folytatnak, hányan vannak, és milyen fenntartói utasításokat kaptak az Ásotthalom önkormányzata alkalmazásában álló, rendészeti feladatokat ellátó mezőőrök.

Hivatalos választ nem kapott.  Toroczkai László akkor saját Facebook-oldalán reagált a korábban a Szabad Demokraták Szövetségénél (SZDSZ) politizáló Léderer András kérdéseire, a jogvédő fényképét is megosztva. A posztban Toroczkai utalásokat tett Léderer nyíltan vállalt zsidó származására és homoszexualitására.

A Toroczkai László által vezette önkormányzat tavaly novemberben szavazta meg azt a helyi rendeletet, ami gyakorlatilag betiltotta a muszlim vallás gyakorlását és a homoszexualitás "népszerűsítését" a településen. A rendeletet idén áprilisban az Alkotmánybíróság (AB) alkotmányellenesnek találta, és visszamenőlegesen megsemmisítette. Toroczkai ezután polgármesterként kezdeményezte a kormánynál, hogy a "virulensebb migrációs és iszlamizációs folyamatra adott önvédelmi reakcióként" törvényi szinten szabályozzák ezt a kérdést.” 

Amúgy mit kellett volna velük csinálni? Gyorsan főzni nekik egy kávét? Ti idióták…

2017.06.25.

Tényleg ezt akarjátok a Hősök terére?

2017.06.24.

2017.06.24.

"A római Montesacro kerületben tartott haza egy 16 éves olasz lány hétfőn este mikor egy 30 éves bangladesi bevándorló támadta meg.

A bevándorló hátulról megragadta az olasz lány csípőjét és egy sötét hely felé próbálta rángatni, ám ekkor a fiatal egy kést rántott elő és támadója ágyékába szúrt. A szúrás a bevándorló combartériáját találta el, aminek következtében rengeteg vért veszettet. A kiérkező mentők ellátták és kórházba szállították a rendőrök pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

A római bíróság a lánnyal szemben nem jár el mivel a bíró megállapította, hogy jogos önvédelemről van szó.

A bevándorló sérülése súlyos, de nem életveszélyes." (avilagma.com)

Igen! Pontosan így kell csinalni! Kés, pisztoly, ami van. Ezt legalább megértik!

2017.06.23.

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Olvassák el figyelmesen az alábbi, nem tudom micsodát, mert hírnek azért nem nevezném. A mandin jelent meg, tessék megismerkedni vele, alaposan: 

Szabad-e spinnerrel játszani szombaton? 

ZSIDÓ.COM

Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos.

„Ha a zsidók ellen uszított fiatalokat nem is, a kortárs rabbikat azonban igencsak foglalkoztatja a spinner. Mi történik akkor például, ha szombaton szeretne valaki egy ilyet pörgetni, vagy imádkozás közben szeretné forgatni?

A Sulchán Áruch (Orách Chájim 96) című törvénykönyv leszögezi, hogy az ember imádkozás közben nem tarthat semmit a kezében, mert ha az véletlenül leesik, az ember inkább arra figyel, és nem tud kellő odafigyeléssel imádkozni miatta. Kivétel ez alól minden olyan dolog, melyre szükség van az imádkozáshoz: imakönyv, vagy szukotkor az ünnepi csokor, a luláv. Jicchák Silberstein rabbi, aki korunk egyik jelentős vallási vezetője, a következő példával támasztotta alá azt a véleményét, mely szerint a spinner – hiába segíti sokak szerint a koncentrálást és az elmélyülést – nem való egy imádkozó kezébe: mivel senki nem lenne olyan szemtelen, hogy az Egyesült Államok elnökével szemközt állván egy spinnerrel játszik, egészen biztosan tilos ezt tennünk, ha a Királyok Királya előtt állunk.

További kérdés, hogy mi a helyzet a szombattal. Az elmúlt időszakban meglehetősen sokan fordultak az izraeli központú, a modern élet újabb és újabb vívmányait a háláchá szolgálatába állító Comet Intézethez azzal a kérdéssel, hogy vajon szombaton használható-e a háromlevelű műanyag játék. Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos. Az intézet rabbijai ugyanakkor azt is tanácsolták a gyerekeknek, hogy spinnerjeiket ne vigyék el a zsinagógába szombatonként, és semmiképpen ne játsszanak velük se imádkozás, se tóraolvasás közben.” 

Óriási a kísértés, hogy az ember hátradőlve csak ennyit mondjon: Hú bazmeg, mennyire irigylem a problémáitokat!

De győzzük le a kísértést, és gondoljunk bele mélyebben a dologba! Például abba, hogy mi törne ki a világban, ha mondjuk katolikus papok adnának ki hivatalos körlevelet arról, mivel játszhat a gyerek vasárnap. Na ugye! Tüntetések kezdődnének világszerte a templomok előtt, papokat inzultálnának, beteg femen-kurvák a csöcseiket lóbálnák az oltárokon, az „európai” „liberális” „értelmiség” nácizmusról írna hosszú cikkeket,  a CEU-n pedig már szeptembertől új tanszék indulna „Hogyan temetik el Európát a szélsőjobboldali klerikálisok” címmel.

Nem úgy most!

Hogy is énekli Reb Tevje a Hegedűs a háztetőnben? „Tradition!” Hát ez az!

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?