Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.10.11.

And the winner is: Varga Mihály!

Varga Mihály magyar nemzetgazdasági minisztert választotta az idén az év pénzügyminiszterének a kelet-közép európai régióban a Euromoney című szaklap Emerging Markets kiadványa.

Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb pénzügyminisztereiről és jegybankelnökeiről. A díjat öt régió - a felzárkózó európai országok, Kelet-Közép Európa; Közel-Kelet és Észak-Afrika; Szub-Szaharai Afrika; az amerikai kontinens, valamint Ázsia - pénzügyi vezetői kaphatják meg.

Fotó: nol.hu

A díj odaítélésének indokai közül a lap online kiadása kiemeli a magyar kormány tökéletes időzítését a jelzálogalapú devizahitelek piaci árfolyamon való forintosításakor, különösen a svájci jegybank januári döntésével összefüggésben, amikor hirtelen jelentősen megemelkedett a frank árfolyama.

Varga Mihály érdemének is tartják azt, hogy Magyarországnak sikerült 2013-ban a határidő előtt visszafizetni adósságát a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

Ezen kívül a lap szerint számos intézkedéssel sikerült csökkenteni a magyar gazdaság külső sebezhetőségét, csökkenőben van az államadósság bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított aránya, miközben a költségvetési hiány az utóbbi három évben 3 százalék alatti. Elismeréssel szóltak arról is, hogy a külföldiek által birtokolt állampapír-állomány három év alatt 40-ről 30 százalékra csökkent, amely hozzájárult az ország kitettségének mérsékléséhez, ami különösen a várható amerikai alapkamat-emelés tükrében fontos.

Az IMF, a tavalyi 3,6 százalékos GDP-növekedés után, a várható lassulás ellenére is 2 százalék körüli bővülést vár jövőre. Mindez éles ellentétben van az ország 2008 utáni helyzetével - írják.

A lap kiemeli az online pénztárgépek jelentős, valamint az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) áfa-bevétel növelő hatását. Hozzáteszik, hogy az adóelkerülés és a feketegazdaság továbbra is probléma Magyarországon, azonban a fenti lépések eredményesnek bizonyultak.

Az Emerging Markets, a Euromoney Institutional Investor kiadványa, a pénzügyi döntéshozók egyik legfontosabb szaklapja - jegyzi meg az MTI, amelynek kérdésére Varga Mihály azt mondta: a szaklap az egész ország eredményét értékelte, és az európai uniós viszonylatban magasnak számító növekedést, a befektetések és a fogyasztás emelkedését, a hatékonyabb adóbeszedést, a külső sérülékenység csökkentését és a hatékony adósságkezelést díjazta.

„Sokat emlegetjük a londoni elemzőket - ezúttal a londoni elemzők elismerték azt a teljesítményt, amit a magyar gazdaság az elmúlt öt évben fel tudott mutatni” - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter, aki Limában, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves találkozóján vesz részt.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy míg az IMF a találkozóra kiadott értékelésében a legtöbb ország növekedési kilátásain rontott, Magyarország azon kevés ország között volt, amelyek esetében felfelé korrigálták az idén és jövőre várható növekedési mutatókat.

Varga Mihály arról is beszámolt, hogy a találkozón téma volt a Volkswagen dízelbotránya is, bár ennek hatásaival kapcsolatban még nem rajzolódott ki pontos kép.

A két globális pénzügyi szervezet tagjai megvitatták a migrációs válságot is, és a találkozón "jól érzékelhetően egy világméretű kezelése merült fel ennek a problémának" - mondta a nemzetgazdasági miniszter.” (Mandiner)

Értem, csak azt nem értem, hogy Orbán hogyan tudta elintézni Varga győzelmét. Mert az ügye teljesen nyilvánvaló, hogy Varga nem győzhetett csak úgy, az Euromoney szakértőinek véleménye alapján.

Ezt pedig onnan tudhatjuk, hogy az itthoni „szakértők” 2010 óta folyamatosan figyelmeztetnek, hogy amit az Orbán-kormány csinál, az teljesen hibás, ostoba, tragikus, és a szakadékba viszi az országot.

Ők 2010 óta pontosan tudják, hogy az „unortodox” gazdaságpolitika egy zsákutca.

És erre jön az Euromoney –ami minden más esetben megfellebbezhetetlen orákulumnak számít a hazai „szakértők” szemében!-, és megválasztja Vargát a legjobb pénzügyminiszternek.

Érzik önök is a feszítő ellentmondást?

Orbán elintézte ezt valahogyan. Másképpen nem történhetett. És ha Orbán már ezt is el tudja intézni, akkor nagyon nagy a baj!

Ezen talán még szegény hülye Lengyel László sem tud segíteni, erre talán még Petschnig Mária és Kéri László sem talál gyógyírt.

Istenem… Mi lesz itt…

Címkék: Publicisztika
2015.10.10.

„Amerikai hírszerzési források szerint legkevesebb négy, Szíriába indított rakéta landolt Irán területén.

Több orosz, Szíriába irányuló rakéta csapódott be Irán területére, közölték magas rangú amerikai tisztségviselők a CNN-nel.

Amerikai katonai és hírszerzési egységek arra a következtetésre jutottak, hogy legalább négy rakéta zuhant le iráni területre. Azt egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy van-e áldozat, valamint tisztázatlan az is, hogy a perzsa államon belül hova csapódtak be a rakéták. 

Oroszország Északnyugat-Szíria mellett már a Kaszpi-tengeri hadihajóiról is indít támadásokat - Irakon és Iránon keresztül - szíriai célpontok ellen. Az oroszok által alkalmazott rakéta, a "Kaliber" most került először bevetésre. A rendelkezésre álló információk alapján minden bizonnyal véletlenszerű esetről van szó.” 

Amikor kiderült, hogy a derék amerikaiak egy kórházat bombáztak földig, és betegek, orvosok, ápolók estek áldozatul, biztos voltam benne, hogy pár napon belül jönnie kell egy hírnek az oroszok bakijáról.

És jött.

Nem, nem én vagyok ennyire okos. Az amerikaiak, no meg a nemzetközi média ennyire kiszámítható, ilyen megbízhatóan görény.

Szóval jött a „hír”: Az oroszok rakétái Iránban landoltak. 24 óra elteltével pedig azt is hozzá tették, hogy „egyelőre nem lehet tudni, vannak-e áldozatok”. Hozzá kellett ezt tenni, mert ha az amerikaiak kiirtanak egy egész kórházat, akkor az oroszok eltévedt rakétái soványka vigaszt jelentenek csupán.

Aki egy kicsit, tényleg csak egy egész kicsit okosabb egy tubifexnél, az első pillanattól fogva pontosan tudta, hogy ez az egész egy oltári nagy hazugság. És akkor lássuk, mi is derült ki azóta:

„Kikelt az amerikaiak vádaskodása miatt az orosz védelmi minisztérium szóvivője, aki bizonyítékokat követel Amerikától az eltévedt és iráni területen becsapódott orosz rakétákkal kapcsolatban. A hírt a minap szellőztette meg a CNN. A csatorna két névtelenségét kérő tisztségviselőre hivatkozott, akik azt állították, hogy a Kaszpi-tengeren állomásozó orosz hajókról indított rakéták közül nem mindegyik érte el célját Szíriában, néhány iráni területen okozott pusztítást. A riport szerint a félresikerült támadásnak nem biztos, hogy voltak civil áldozatai, a robbanások épületekben tettek kárt.

Igor Konashenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint viszont minden egyes rakéta célba ért. Konashenkov úgy fogalmazott, hogy ellenben a CNN-nel, ők nem hivatkoznak semmiféle névtelen forrásra, ellenben minden egyes célpontról készültek képek a támadás előtt, valamint utána is. Elmondása szerint a légicsapások során orosz drónok pásztázzák Szíria egét a nap 24 órájában, amik mindent rögzítenek.
Kiderült az is, hogy összesen négy hajóról, 26 rakétát indítottak az oroszok.

- A precíz támadás talán kellemetlen és meglepő volt a Pentagonban dolgozó kollégák számára, de az tény, hogy a rakéták célba értek - mondta a Russia Today-nak Konashenkov.

Közben megszólalt az iráni védelmi minisztérium is, akik szerint az iráni hadseregnek nincs tudomása arról, hogy rakéták csapódtak volna be iráni területen.”

Bizony ám! Ha lett volna iráni területen becsapódó orosz rakéta, akkor lenne róla felvétel is már. De nincs. S hogy miért nincs? Nos, erre a kérdésre a Ponyvaregény című remekműből kaphatunk ismét választ:

„Jimmie Dimmick: És kérdezek valamit! Amikor behajtottatok, láttatok olyan táblát a háznál, hogy "Niggerhulla-tároló"?

Jules Winnfield: Jimmie, tudhatod, hogy...

Jimmie Dimmick: Láttál olyan táblát a házamnál, amire az volt írva, hogy "Niggerhulla-tároló"!?

Jules Winnfield: Nem. Nem láttam.

Jimmie Dimmick: És tudod miért nem láttál?

Jules Winnfield: Miért?

Jimmie Dimmick: Mert nincs ilyen tábla, mert én nem tárolok nigger hullákat, baszd meg! Azért nem!”

Hát igen… Szóval nincsenek eltévedt orosz rakéták, baszd meg, azért. Csak eltévedt, seggarcú amcsik vannak, meg eltévedt, puhapöcsű médiagecik(1).

Meg vannak még az oroszok, akik rendet fognak csinálni Szíriában, hiába nyáladzik meg vinnyog az USA. Puszi…

(jegyzetek 1.: A „médiageci” nem öncélú káromkodás, hanem idézet a Született gyilkosok című nagyszerű filmből. Aki még nem látta, nézze meg. Ez a házi feladat!)

Címkék: Publicisztika
2015.10.10.

„Egy Facebook-függő tini vallomása: Pánikrohamaim vannak, ha nincs wifi"

Phil McGraw amerikai pszichológus műsorában szerepel a 17 éves Khloe, aki saját bevallása szerint függője a közösségi médiának, főleg a Facebooknak, Instagramnak és Twitternek. Elmeséli, "nem tud lélegezni" wifi nélkül, pánikrohamokat kap, ha elmegy otthonról, és nem talál hálózatot. Így aztán általában nem is megy el otthonról.

Telefonját alvás közben is magához szorítja, ébredés után az első dolga, hogy megnézze, hány lájkot kapott legutóbbi posztjára, és legszívesebb elszigeteli magát másoktól, hogy ne kelljen semmi mással foglalkoznia.

Elmeséli, a lájkoktól megjön az önbizalma, ami egyébként kifejezetten gyenge volt az iskolában. Igaz, akkor is összeomlik, ha nem kap elég lájkot. Élőben nem is igazán tud kommunikálni. Végül azért fordult segítségért, mert úgy érezte, normális életet akar élni.” (Huffington Post444.hu)

Ő korunk hőse. Hajdanában, sötét időkben az emberek ostobaságokkal voltak elfoglalva. Szerelemmel, harcokkal, hazával, szabadsággal, költészettel,vagy mindezek furcsa kombinációival.

Hajdanában Júliának Rómeó függősége volt, Antigoné az isteni törvényektől nem tudott szabadulni, Lady Macbeth csak a hatalomtól, de azért bűnében is elég nagyszabású volt. Báthory Erzsébet meg vérben fürdött – illetve ezt hazudták róla, és ez rémes. Carmen is szenvedélyek rabja volt, Judit a hetedik ajtókat kutatta, Zrínyi Ilona a szabadságról nem tudott lekattanni, miképpen Tóth Ilona sem. Ulpius Éva önmagát szerette szenvedéllyel és az életet, Tatjana Anyegint, Baradlayné meg hazát, szabadságot, és a gyerekeit – csupa korszerűtlen hülyeség.

Egy másik Judit képes volt levágni egy fejet, csak hogy megmentse népét, és volt egy bizonyos Éva, az meg isteni tiltás ellenére letépte a tiltott gyümölcsöt, és így jutottunk hozzá az átkozott tudáshoz.

Ennek élő cáfolata korunk hőse, Khloé.

Ő a twittertől függ.

A világ megérett a pusztulásra.

De kedves Khloé, semmiképpen ne vedd magadra. Te tehetsz erről a legkevésbé…

Címkék: Publicisztika
2015.10.10.

„Fukuyamát sokkolta Orbán” (cím az Indexről)

Őrületes egy pali ez az Orbán. Fukuyamát is sokkolta, Ban Ki Mun bácsit is sokkolta, a horvátok kretén miniszterelnökét is sokkolta, mindenkit sokkolt.

Olyan jó lenne látni, milyen az, amikor nevezettek éppen sokkot kapnak Orbántól.

Például mit csinált Fukuyama sokk közben? Földre zuhant, görcsösen rángott, habzott a szája, és csak akkor tudott kissé úrrá lenni magán, amikor remegő kézzel előhúzott zsebéből egy kicsike Orbán rongybabát, a másik zsebéből egy kötőtűt, és azt mélyen az Orbán rongybaba szívébe döfte…

Kurva bonyolult életük lehet ezeknek az Orbántól lépten-nyomon sokkot kapó kisfiúknak és kislányoknak. Ennyi mindent kell hurcolászni a zsebeikben, csak azért, hogy el ne vigye őket a sokk.

Inkább adjátok fel gyerekek. Ez így nem élet. Csak sokk… 

Címkék: Publicisztika
2015.10.10.

„Ezúttal sem fogta vissza magát a horvát miniszterelnök, aki egy interjúban Európa vakbelének nevezte Magyarországot és Orbán Viktorra is megjegyzéseket tett. Szijjártó Péter külügyminisztert Európához méltatlannak nevezte Zoran Milanović kijelentését, amivel szerinte a horvát kormányfő megsértette Magyarországot. A külügy azonnali hatállyal bekérette a horvát nagykövetet is az ügy miatt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteki közleményében emlékeztetett: Zoran Milanović a horvátindex.hr honlapon közölt nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy „Magyarország Európa vakbele”, a miniszterelnöke „aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit”. Kifogásolta, hogy Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnök Magyarországon azt mondta, hogy a horvát menekültügyi rendszer egy nap alatt összeomlott, ugyanis Milanović szerint a horvát rendszer példás, és ezt gondolják az európai vezetők is. „Mindenki magának választ társaságot, ez enyém Angela Merkel, Faymann és Cerar”, de hogy ki Kolinda Grabar-Kitarović „társasága, nem tudom” – mondta a horvát kormányfő. Zoran Milanović bírálta a horvát államfőt, amiért a V4-es országokkal tanácskozik, és erről nem egyeztetett vele. Hozzátette: a horvát külpolitikát a kormány irányítja.”

Na, akkor tisztázzunk néhány dolgot, leginkább csak egyet:

Ha Magyarország Európa vakbele, akkor maga, Zoran Milanovic, Európa segglyuka.

Maga egy sötét, ócska bunkó. Egy igazi, szemét proli. Nagyon itt az ideje, hogy befogja a mocskos pofáját.

És tisztázzunk még egy apróságot:

Mostanában sok kicsi liberális pöcs pofázik arról, hogy Szijjártó Péter nem beszél diplomatikusan az országot támadókkal. Hanem durván visszaszól, és ez baj.

Meséljétek már el, gyerekek, erre a vakbelezésre mégis hogyan kéne diplomatikusan válaszolni ennek a tetűnek? Hm? Esetünkben egyetlen dolog lenne nem elég diplomatikus. Ha valaki szétverné a pofáját.

Viszont az is jólesne… 

Címkék: Publicisztika
2015.10.10.

„Ez már nem kamuhír: megerőszakoltak egy menekültsegítő nőt a migránsok!"

 A menekültnek mondott lények megerőszakoltak egy őket segítő szervezet női önkéntesét. Ez már önmagában is mérhetetlenül mocskos dolog, hiszen a segítő kezet nyújtó nőt gyalázták meg egy életre!

De még ennél is van sokkal lejjebb! A meggyalázott nőt megpróbálták rávenni arra, hogy ne tegyen feljelentést, a nyilvánosságot meg végképp ne tájékoztassa!

És nem! Nem az erőszaktevő undorító lények akarták erre rávenni! Hanem a segélyszervezetnek hazudott csürhe véglényei! Mert azzal ártana az ügynek!

Szinte felfoghatatlanul sokkoló, ami Olaszországban történt!

Ezek a liberális, menekültpátyolgató véglények odadobtak egy nőt áldozatul. Az ügynek! Ezek a liberális, menekültpátyolgató véglények futni hagyják a nőket megerőszakoló beözönlőket! Az ügy érdekében!

Ezek a liberális, menekültpátyolgató véglények további nőket tesznek hasonló brutalitásnak, hiszen azt üzenik az elkövetőknek, hogy büntetlenül erőszakolhatnak meg nőket! Az ügy érdekében természetesen!

Ezek a liberális, menekültpátyolgató véglények a médiában is ott vannak és azonnal össztüzet zúdítottak a meggyalázott nőre. Az ügy érdekben persze!

Az ügy számít, az ember nem. Ezeknek a véglényeknek! Meddig tűrjük még a garázdálkodásukat?

A máskor minden jött-ment (megható és általában hamis), senki által nem igazolt történeteit tényként tálaló média, most nem a meggyalázott nő mellé állt, hanem még tovább gyalázza szerencsétlent!

Ebből biztosan nem csinálnak akkora ügyet, mint László Petra ámokfutásából, sőt igyekeznek eltussolni, elhallgatni, elhazudni.

A nőszervezetek, jogvédők, az olasz kormány, Ferenc pápa, a média, az Európai Bizottság, az ENSZ hallgat. És ezzel sajnos mind tettestársává válik az erőszaktevő lényeknek és a hallgatást akaró véglényeknek!

Nem is kívánhatunk ezeknek a véglényeknek mást, minthogy velük is történjen meg hasonló! Menjen át rajtuk egy rakás ratyi néger… 

(Az ügyről az olasz országos napilap, a Corriere Della Sera számolt be!)”

(Gőg és demagóg fiai blog, Blogstar.hu)

Itt, nálunk láttam először ezt a hírt, és vártam néhány napot, hogy majd megjelenik máshol is.

Nem jelent meg.

Aztán mégis csak, a Jobbegyenes portálon, és ott fel is van téve az összes kérdés, íme:

Saját társai beszélték le a feljelentésről a megerőszakolt migráns segítő aktivistát?

Két hete rengeti az olasz közvéleményt az a botrány, amiről a büdös életben nem hallottam volna én sem, ha nem akadok rá egy angol nyelvű összefoglalóra, és amely sem a hazai, sem a nemzetközi média ingerküszöbét nem érte el. Pedig elég kemény történetről van. Talán a legkeményebbről, ami eddig migráns/menekültügyben történt az elmúlt hónapokban. 

Az olasz-francia határ mellett fekvő Ventimiglia rendőrkapitányságán október végén feljelentést tett egy nő. Azt állítja, több afrikai migráns megerőszakolta őt. A 30 év körüli hölgy a "No Borders" ("Nincsenek határok") nevű csoport aktivistája, akik a bevándorlók korlátlan bevándorlásért küzdenek, mert meg vannak győződve róla, hogy a szabad mozgáshoz és a jobb élethez mindenkinek joga van.

A nő elmondása szerint a bűncselekmény a csoportnak a határ közelében létrehozott táborában történt. Az erőszaktevők egy zuhanyzó fülkében támadtak rá. Segélykiáltásait nem hallotta, mert egy közeli buliban ordított a zene. 

A java csak most jön. Az aktivista egy hónapig nem jelezte a hatóságoknak a vele törtélnt szörnyűséget, mert - most tessék bekötni a biztonsági övet! - 

társai lebeszélték róla, hogy feljelentést tegyen.

Szerintük ez ugyanis rossz fényt vetett volna a többi migránsra, és aláásta volna küzdelmük legitimitását. 

A "No Borders" helyi csoportjának vezetői ugyanakkor azt állítják: a lány már nem tartozik közéjük, mivel túlságosan "provokatív és szabados viselkedése" miatt néhány társával együtt pár hónappal ezelőtt kizárták maguk közül. Szerintük elképzelhető, hogy ezért akart bosszút állni a feljelentéssel. 

A vizsgálat még tart. Hogy ki mond igazat, egyelőre nem derült ki. Valami más viszont nagyon is: az, hogy a média mennyire döbbenetesen manipulatív és álszent migráns-ügyben (is). Az a nemzetközi sajtó, amely órákon belül a világ első számú közellenségévé tette a szír gyereket megrúgó László Petrát, amely a nap képeként hurcolta végig az egész neten a bicskei vasúti sínek közé feküdt családot, amely élő adásban szörnyűlködött a horgosi összecsapások idején -

most nagy ívben szarik egy semmivel sem kevésbé botrányos ügyre.

Amelyről amúgy részletesen beszámolt az olasz sajtó, például az "olasz Népszabadság", a legolvasottabb közéleti napilap, a Corriere della Serra is 

Nem, nem azt várom, hogy úgy adjanak hírt az esetről, mint a brit és amerikai hardcore jobbos portálok, ahol az "Open Borders" álláspontja meg sem jelenik, és tényként kezelik a lány minden állítását. De az igenis elvárható lenne - nem is igazából a bűncselekmény, inkább az elhallgatásának állítólagos szándéka miatt - hogy egy ekkora ordas nagy balhéról azért beszámoljon a nemzetközi média. Ehelyett  a maintream sajtóban mélységes kussolás van. 

Azt már tényleg csak a tortahabon diszkréten elhelyezett cseresznyeként jegyzem meg, hogy, ha bármilyen nemi erőszakkal kapcsolatos ügyben bárki (pláne a megvádolt fél) az áldozat ""provokatív és szabados viselkedésével" jönne elő, arra azonnal rásütné a liberális saria-törvényszék a szexizmus és az "áldozat-hibáztatás" vádját. Amúgy sok esetben igazuk is lenne. 

De nem, ezt sem várom el senkitől. Csak azt, hogy egyszer ebben a kurva életben legyen más képes a nyomorult fősodratú média ellátni a feladatát:

tájékoztasson arról, ami történt. 

Ugyanis minden súlyos szereptévesztése ellenére elsősorban ez a dolga. A tököm tele van már azzal, hogy a "szerkesztői szabadság" paplanja alatt lassan minden hírszerkesztő vélemény formálóvá maszturbálja magát. Akinek joga, sőt munkaköre, hogy eldöntse mit fogyasszon a fogyatékos olvasó, akit különben úgyis csak elsodorna a sok információ áradata. 

Kedves kollégák, tessék már végre felnőttnek nézni azt, akiből élünk: a hírfogyasztót! Aki majd kiszűri, mi a fontos számára, és levonja belőle a megfelelő következtetést. Vagy a nem megfelelőt, az ő dolga. De így csak egy dolgot lát: hogy 

át akarjátok baszni.

És már nagyon unja. Én is...

Csatlakozom: Én is. Az a bizonyos „fősodratú média” pedig egy gennyes fekély. De Európa ébredezik. Valamiért ez a meggyőződésem mostanában. S ha igazam van, akkor nagytakarítás lesz. Minden szinten. Várom.

Címkék: Publicisztika
2015.10.07.

„The Times: több százezer migráns kiutasítását tervezik Brüsszelben

 A The Times brit napilap szerint 2015 első felében az Európai Unió területére belépett menekültek közül várhatóan 400 ezernek a menedékkérelmét utasítják el az uniós hatóságok. Brüsszel azzal fenyegeti Nigert és Eritreát, hogy visszavonja a segélyeket, a kereskedelmi megállapodásokat és a vízumegyezményeket a két országgal, ha elutasítják állampolgáraik visszafogadását.

Az Európai Unió belügyminiszterei több százezer migráns kiutasításáról szóló tervezetet fognak megvitatni Brüsszelben – adta hírül a The Times brit napilap internetes felületén a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva szerdán.

A lap szerint a 2015 első felében az Európai Unió területére belépett menekültek közül várhatóan 400 ezernek a menedékkérelmét utasítják el az uniós hatóságok. A The Times birtokába jutott diplomáciai dokumentum szerint őket a következő hetekben utasítanák ki, és vinnék el egy harmadik országba.

Brüsszel azzal fenyegeti Nigert és Eritreát, hogy visszavonja a segélyeket, a kereskedelmi megállapodásokat és a vízumegyezményeket a két országgal, ha elutasítják állampolgáraik visszafogadását. Az uniós tervben több százezer migráns őrizetbe vétele is szerepe, ugyanis így akadályoznák meg az európai hatóságok azt, hogy kiutasításuk elől megszökjenek – írja a brit lap. Az említett országok mellett az Afganisztánból, Líbiából és Szíriából érkezett emberekre is vonatkozhat ez az intézkedés.

A terv szerint a migránsok hazaszállításának folyamatához a Frontex uniós határvédelmi ügynökség nyújtana segítséget. Azokat az EU-tagokat, amelyek az illegális bevándorlók kiutasítását nem a nemzetközi jogoknak megfelelően hajtják végre, az Európai Bizottság megbírságolná. 

Az illegálisan érkezett állampolgárok azonosítása és harmadik országba elszállításuk érdekében a tagországoknak módszeresen el kell fogadniuk a kiutasításokról szóló döntést, valamint meg kell hozniuk az annak végrehajtásához szükséges intézkedéseket – írta a lap.” (HVG.hu)

Jézusom, vajon mi történt ezzel az Unióval? Hát itt már semmit sem számítanak a liberális értékek, meg a befogadás, a multikulti szép eszméje?

Hát ennyi volt?

Mehet mindenki haza, majd’ félmillió ember, csak úgy? Ráadásul még fenyegetőzünk is, ha nem veszik vissza őket, akkor dádá lesz?

Hát eddig tartott a „nincs felső határ”?

Eddig. Hál’Istennek… Most jön a józan ész.

Jöhetett volna már hónapokkal ezelőtt is. Mennyi mindent megúsztunk és megspóroltunk volna.

Már csak azt nem tudom, hol fognak tüntetni a kretén liberálisok ezentúl, és főleg miért?

Címkék: Publicisztika
2015.10.07.

„Budapest, 2015. október 7., szerda (OS) - Liberálisok: A Fidesz határolódjon el Bayer Zsolttól

A Liberálisok szerint Bayer Zsolt olyan gondolatokat fogalmazott meg és tett közzé blogján a menekültekkel kapcsolatban, amelyek alkalmasak a gyűlöletkeltésre. Bayer Zsolt - aki a Fidesz tagja - túllépett egy határt, ezért a Liberálisok közösségi elleni izgatás miatt feljelentést tesznek.

A Liberálisok felszólítják a Fideszt és Orbán Viktort személyesen, hogy hivatalosan határolódjanak el tagtársuk antiszemita, uszító gondolataitól. Mindaddig, amíg ezt nem teszik meg, jogosan vélhető, hogy a bayeri gondolatok a legnagyobb kormánypárttól sem idegenek.
Kiadó: Magyar Liberális Párt”
 

Ó, gyerekek! Ez csodálatos!

Lássuk csak: Nyilván azon akadtak ki a fiúk meg a kislányok, hogy kurvaanyáztam a Finnországban éhségsztrájkoló, maguknak pénzt követelő migránsok miatt. És meg merészeltem fogalmazni, hogy ha nem felel meg nekik az a koszt, amit a finn gyerekek és öregek esznek, akkor takarodjanak haza.

fotó: 444.hu

Vegyük először a kurvaanyázást.

Csúnya dolog kurvaanyázni. Tényleg. Bár lássuk be, olykor helye van. Mert kifejezi a mérhetetlen indulatot, meg aztán, olyan plebejus. A káromkodás nem (vagy csak ritkán) úri műfaj. Viszont nagy hagyománya van mifelénk. Lássunk párat a közelmúltból:

„A Vértanúk téri levadulás után a baloldal immár nem csak kicsinek látszik, de beszámíthatatlannak is.

«A kurva anyját annak, aki az én magyarságomat kétségbe meri vonni» - üvöltötte lassan és megfontoltan Ungváry Rudolf baloldali megmondóember a múlt héten a Vértanúk terén, ma sem igazán tudni, mire válaszul. (...) 

Ungváry oldalán ott álldigált Gyurcsány Ferenc, 2004 decemberének miniszterelnöke. Az a politikus, aki saját vállalású és kivitelezésű kampányával valamennyi határon túli magyar magyarságát elvitatta. Aki elvetette a gyűlöletmagvakat az anyaországiak és a Trianon által leválasztottak között. S aki azt hazudta, hogy a kettős állampolgárság megadása nyomorba döntene nyugdíj- és egészségügyi rendszert, holott megdöbbentő fellépésével csak pártján belüli pozícióit igyekezett megerősíteni. (...)

Nem történt más, csak a kétharmados többségűek - némi megfontolatlanságról tanúbizonyságot téve - korrigálni akarták az Alkotmányt, amitől aztán Ungváry Rudolf elérkezettnek látta az időt, hogy Gyurcsány Ferenccel egyetemben kiforduljon önmagából. És szép nyugodtan anyázzon.”

Ez 2010 novemberében történt, ha még emlékeznek rá. Nem emlékszem, hogy a liberálisok követelték volna az elhatárolódást Ungváry Rudi bácsitól.

De volt ilyen is:

"Kedves jobbikosok és elvbarátaitok! Nem cifrázom: a kurva anyátokat!".

Ezt Szanyi Tibor írta a facebookján. A liberálisok elhatárolódása és az MSZP felszólítása az elhatárolódásra a mai napig várat magára.

Aztán itt van ez:

„Aztán Tóth Imre olvasztár következett a színpadon, aki mocskos kis tetűnek nevezte a miniszterelnököt(…)”.

Ez pedig 2012 februárjában volt. Nem emlékszem, hogy a liberálisok kiakadtak volna. De őket az sem zavarta, amikor ez a mondat hangzott el:

„Orbánt senki sem akarja lelőni, bármennyire hasznos lenne ez az országnak”. Igen, ez még valamikor az első fideszes kormányzati ciklusban volt. És Kornis Mihály híres mondata, miszerint „mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket” sem okozott liberális felzúdulást.

Tudja a liberális, hogy mikor kell (mű)felháborodnia.

Mi meg tudjuk, hogy le kell őket szarni.

Végezetül még egy apróság: Azt írják liberálisék, hogy az antiszemita Bayertől kell elhatárolódni. Érdekes… Tudom én, hogy az arabok is a sémi népekhez tartoznak, de eddig az európai kultúrkörben az antiszemita a zsidóellenességnek volt fenntarta.

De hát ki beszélt itt zsidókról, könyörgöm? Vagy csak arról an szó, hogy miképpen az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra, úgy az antiszemitizmus vádjához sincs szükség zsidózásra?

Gyerekek… Jobb lesz, ha kussoltok, de tényleg…

Címkék: Publicisztika
2015.10.07.

Megütik, lekurvázzák – Kiakadt egy német rendőrnő a bevándorlókra

2015. október 7. 10:16

Fenyegetik, megütik, lekurvázzák szolgálat közben és nem tisztelik benne sem a rendőrt, sem a nőt a bevándorló muszlimok – a görög származású német rendőrnő, Tania Kambouri most könyvet írt megpróbáltatásairól. Szerinte a helyzet egyre rosszabb lesz, a multikulti nem működik, egyre kevésbé tisztelik a német alapértékeket – és nem a jobboldali populizmus, hanem egészséges emberismeret mondatja vele mindezt.

„Szeretem a hivatásomat, de egyre nehezebb lesz”

A német Die Welt mutatja be portréjában Tania Kambouri német rendőrnőt, aki ezen a héten megjelent könyvében (Deutschland im Blaulicht – Notruf einer Polizistin –vagyis Németország kék fényben – egy rendőrnő segélykiáltása) írta meg, mivel kell szembenéznie rendőrnőként a német városok keményebb negyedeiben – ott, ahol főleg bevándorló gyökerű és muszlim közösségek élnek.

A 32 éves, görög származású Kambouri 12 éve áll a német rendőrség szolgálatában, Bochum városában. Mint elmondja, a családja magáévá tette a német értékeket és szabályokat. „Ez az álomfoglalkozásom: embereknek segíteni, akcióban lenni, sok időt tölteni a szabadban. Nagyon szívesen beszélgetek emberekkel” – mondja a rendőrnő, majd hozzáteszi: „Szeretem a hivatásomat, de egyre nehezebb lesz. Ismerek idősebb kollégákat, akik időközben megkeseredtek. Nem akarom, hogy velem is ez történjen majd”.

Kambouri beszámol arról, hogy hiába lép fel rendőrnőként, egyre többször megütik őt. Csoda, hogy eddig nem tört össze az arca, és szembevérzéssel és kék foltokkal megúszta. Ugyan őrizni próbálja a nyugalmát és a hidegvérét, de idő kell neki ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket feldolgozza magában. 

„Ez nem rasszista előítélet, hanem egyszerűen tény”

A rendőrnő úgy látja, egyre inkább több a rendőrök elleni erőszak és egyre kevésbé tisztelik is őket. Most megjelenő könyvében 220 oldalon keresztül számol be tapasztalatairól és a kialakult helyzet okairól. Szerinte amik évekkel ezelőtt csak egyedi esetek voltak, azok ma már mindennaposakká váltak, és amíg korábban felháborodtak rajta, most már csak tudomásul veszik őket.

Kambouri elmondja azt is: muszlim migránsok támadják így az államhatalmat. „Ez nem származás vagy vallás miatti, rasszista előítélet, hanem egyszerűen tény, hogy egyes társadalmi csoportokra feltűnően jellemzőek bizonyos magatartásminták és bűncselekmények.” A rendőrnő szerint általános a tisztelet hiánya, a német alaptörvény és az emberi jogok semmibe vétele, miközben belterjes párhuzamos társadalmi struktúrák alakulnak ki, az integrációs szándék pedig eltűnik. Kambouri szerint ezt nem csak ő mondja, a kollégái is meg tudják erősíteni azt. A mindennapok során a kora reggeli szolgálat a legkönnyebb, mivel a problémás elemek sokáig alszanak. A késő esti és különösen a hétvégi éjszakai szolgálat a legnehezebb, akkor történik a legtöbb konfliktus.

Fotó: welt.de

A rendőrnő már évek óta panaszkodik belső fórumokon az egyre romló helyzet miatt, sokan ki is fejezték egyetértésüket és együttérzésüket, de sokáig nem akart a nyilvánosság elé állni. Most viszont vállalja a mondandóját. „Máig nem változott semmi. Nulla” – mondja Kambouri. Könyvében a politikai elit mellett támadja „a kritikátlan multikulti társadalmi romantikájában hívőket” is, akik szerinte „egyből iszlamofóbiát és idegengyűlöletet kiáltanak”.

„Nem tanulták meg, hogy a nőket és az államhatalmat tisztelni kell”

A rendőrnő szerint a multikulturalizmus sok veszéllyel jár: egyes kulturális és vallási hagyományok nem egyeztethetőek össze egymással. Szerinte ennek belátása nem jobboldali populizmus, hanem egészséges emberismeret kérdése. Egy bochumi késelési esetnél több tucat fős libanoni társaság akadályozta a munkájukat, lökdösték a rendőröket. Kambouri szerint a fiatal muszlim férfiakkal van a legtöbb gond, törökökkel, kurdokkal, libanoniakkal, tunéziaiakkal, akik feltűnően nem akarnak Németországba integrálódni. Különösen a rendőrnőket nem fogadják el, Kambourit is lekurvázták már.

Tania Kambourinak a jelenlegi migrációs hullámról is megvan a véleménye. „Egyre több migráns jön Németországba, és sokuk nem tanulta meg, hogy a nőket és az államhatalmat tisztelni kell. Párhuzamos társadalmakban élnek, ahol más szabályok érvényesülnek. Voltunk már bevetésen menedékszállásokon is, ahol észre lehet venni, hogy a tisztelet teljesen hiányzik. A legjobb fegyverünk a szó. De talán gyengeségnek találják ezt, mert a származási országukban keveset diskurálnak, inkább az erőszakhoz nyúlnak” – mondja a rendőrnő. Kambouri súlyosabb büntetéseket szabna ki azokra, akik ellenszegülnek a rendőröknek, és a gyorsabb bírósági ítélkezést is szorgalmazza. „Ha a tettesek nem szembesülnek a szankciókkal, tovább folytatják”.”( Die Welt Der Aufschrei einer jungen Polizistin, Mandiner)

 

Igen. Erről van szó. Ehhez semmit sem kell hozzátenni. Már Thilo Sarrazin is erről beszélt, szocdemként, aztán kiátkozták érte. A liberálisok. A megmondók. A kérlelhetetlenek és a veszettek.

Pedig erről van szó.

Egy fiatal német rendőrnő, egy „migráns” elmondja és kimondja az igazságot. Újra. Helyettünk is. Meg lennék lepve, ha nem hurcolnák meg ezért. Ha nem támadnák meg, nem esne neki a mocskos média, a még mocskosabb libsi-szoci politika. Majd hamarosan kiderítenek róla valamit. Előkerül majd valami az életéből, a múltjából, vagy a szülei, nagyszülei, dédszülei múltjából. Mindegy. Be kell majd mocskolni. Egy fiatal, német rendőrnőt. Mert kimondta az igazat.

De kimondta. Az igazság újra ki lett mondva – ezen már semmi sem tud változtatni.

Ezekből a kimondott igazságokból fog felépülni az új Európa. És a félelem elolvadásából. Legyen így. Minél hamarabb…

Címkék: Publicisztika
2015.10.07.

„Egyre nehezebb napjai vannak Merkelnek, sajátjaitól kapott fejmosást

Angela Merkel népszerűsége egyre csökken, már saját párttársai is éles kritikával illetik a német kancellár menekültekkel szembeni befogadó politikáját. Most 34 CDU-politikus írt neki levelet, amiben azt kérik, hozzon olyan intézkedéseket, amelyek tényleg vissza tudják fogni a menekültáradatot, mert Németország lassan megtelik, és képtelen lesz kezelni a helyzetet.

Egyre nehezebb napjaivannak Angela Merkel német kancellárnak azóta, hogy kijelentette: Németország befogadja a szíriai menekülteket. A kancellár népszerűségi mutatója a Forsa közvélemény-kutató intézet legfrissebb mérése szerint tovább csökkent, és idei mélypontjára süllyedt. A felmérés azt is kimutatta, hogy a konzervatív CDU/CSU pártszövetség támogatottsága is visszaesett, és elkezdett erősödni a legnagyobb parlamenten (Bundestag) kívüli erő, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali populista párt.

Focus Online eközben megszerzett egy levelet, amit Merkel sajátjai, az általa vezetett CDU 34 politikusa intézett hozzá, és amiben kritizálják menekültpolitikáját. A levélben azt írják, hogy a jelenleg folytatott "nyitott határok politikája" sem az európai, sem a német jognak nem felel meg, ráadásul nem cseng össze a CDU politikájával sem.

A levél szerint a Kereszténydemokrata Unió tagjainak és választóinak nagy része nem érzi képviselve magát a német kormány menekültügyi lépéseit figyelve. Megjegyzik, hogy nagy aggodalommal figyelik, ahogyan menekültek irányítatlan tömege érkezik naponta az országba, a szíriai menekültek mellett bőven jönnek Albániából, Afganisztánból, Pakisztánból és Afrikából is migránsok, miközben az uniós partnerországok - Görögország, Olaszország, Magyarország, Horvátország, Szlovénia és Ausztria - az érvényben lévő uniós joggal szembemenve a legtöbb esetben egyszerűen továbbküldik őket Németországba".

Németország felvevőképessége a határán van - hangsúlyozzák-, pedig a következő hónapokban sem áll meg a menekültáradat, és az országnak már most gondjai vannak az eddig megérkezettek ellátásával. A menekültek többségét belátható időn belül nem lehet integrálni a német munkaerőpiacra - vélik a levélírók, ráadásul a migránsok többsége olyan országokból érkezik, ahol az uralkodó társadalomkép jelentősen eltér a nyugati értékektől.

A CDU politikusai szerint az érkező bevándorlóknak először meg kell tanítani a demokratikus jogállam működését, a véleményszabadságot és a vallások kritizálásának szabadságát, a különböző vallások békés együttélését, a nemek közti egyenjogúságot és azt is, hogy nem lehet diszkriminálni a szexuális kisebbségeket, és el kell fogadni Izrael létjogosultságát.

Azt is írják, hogy ők az olyan lépéseket támogatják, amik a Szíriával szomszédos országoknak segítenek, jobban védik az EU külső határait, felgyorsítják a menedékkérelmi eljárásokat, és anyagi helyett természetbeli segítséget nyújtanak a menekülteknek. Szerintük a kormányzat eddigi intézkedései nem járultak hozzá a Németországba érkező menekültáradat csökkentéséhez, ezért arra kérik Merkelt, hogy gyors és hatékony megoldást keressen.

Erre ötleteket is adnak, például azt, hogy a biztonságos országból érkező menekülteket a törvény alapján már a határnál fordítsák vissza, a már Németországban lévő ilyen migránsokat a dublini egyezmény szerint küldjék vissza a megfelelő EU-országokba, segítsék jobban Görögországot és Törökországot, hogy meg tudják védeni a határaikat, amelyek jelenleg "gyakorlatilag nyitva vannak".

Arra kérik Merkelt, hogy újsághirdetésekben jelezze azokban az országokban, ahonnan a menekültek érkeznek, hogy a nem politikai menekülteknek nincs joguk Németországba bevándorolni, és azonnal visszautasítják őket, valamint hogy a politikai menekülteknek sincs joguk kiválasztani azt az országot, ahol élni szeretnének.”(HVG.hu)

Értem. Valaki szóljon már a németeknek, meg a CDU-CSU képviselőknek, hogy nyugodjanak meg, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök hónapok óta ezt mondja. És azt is mondja meg nekik valaki, hogy örülünk, ha kicsit későn is, de lassan mindenkinek kinyílik a szeme.

Na, csók mindenkinek! Hajrá Németország!

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?