Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.09.21.

Címkék: Publicisztika
2015.09.19.

A menekült gyerekek védelmére szólították fel Magyarországot

A menekült és migráns gyermekek védelmére és a méltó bánásmód biztosítására szólította fel Magyarországot az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF). 

"A szerdán látott jeleneteknek, amelyek során gyermekek erőszak, illetve zavargások középpontjába kerültek, nem szabad megismétlődniük" - írta a szervezet közleményében, utalva a Röszkénél szerdán történt eseményekre. 

Az UNICEF azt is közölte,  a gyermekeket nem szabad büntethetővé tenni azért, mert menekültek vagy migránsok, és nem szabad őket elszakítani a családjuktól. "Ezek a gyermekek már így is rendkívüli szenvedésen mentek keresztül útjuk során, ezért most méltósággal kell bánni velük, és biztosítani kell számukra a szükséges ellátást, védelmet és együttérzést" - fogalmazott a szervezet.” (Origo) 

Minden tiszteletem az UNICEFé, de valószínűleg egy másik műsort néznek, vagy megártott nekik a bébitápszer.

Mert, kedves UNICEF, a helyzet a következő:

Szerdán a migránsok hordája a saját gyerekeiket használta élő pajzsként.

Előbb átlógatták őket a kerítés magyar oldalára, a felsorakozott magyar rendőrök elé, majd két gyereket egyszerűen átdobtak a kerítésen a magyar oldalra.

Amúgy ugyanezt megcsinálják bárhol, ez ugyanis a harcmodoruk fontos eleme. Ha meg éppen nincsen harc, akkor előszeretettel erőszakolják meg a gyerekeiket és az asszonyaikat a menekülttáborokban, ahol a nők és a gyerekek már vécére sem mernek egyedül menni emiatt. (Lásd német sajtó!)

Úgyhogy ha kijózanodtak, akkor írjanak hamar egy ilyen közleményt a szeretve tisztelt migránsoknak, és ne bennünket baszogassanak teljesen feleslegesen és alaptalanul.

Próbálják ki egyszer, hogy nem hazudoznak és nem aljasok, pusztán politikai okokból kifolyólag. Majd meglátják, milyen jó érzés lesz!

Címkék: Publicisztika
2015.09.18.

„Két lengyel politikus is dicsérte Orbán Viktort a menekülthelyzettel kapcsolatos tevékenysége miatt. Ludwik Dorn is határzárt hozna létre hasonló helyzetben, míg Krystyna Pawlowicz egészen odáig ment, hogy a Bécset a török ostrom alól felszabadító Sobieski Jánoshoz hasonlította a magyar miniszterelnököt.

Egyetértését fejezte ki Orbán Viktor migrációs politikájával Ludwik Dorn egykori lengyel belügyminiszter, aki a TVN24 lengyel hírtelevízió péntek reggeli műsorában az Európai Unió „egyetlen európai” politikusának nevezte a magyar kormányfőt. 

Orbán Viktor az EU egyetlen európai politikusa, mivel a migráció ügyében a régi uniós elvek szerint cselekszik” – jelentette ki Dorn, aki 2005 és 2007 között kormányfőhelyettes és belügyminiszter volt a jelenleg ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) kormányában. Mint kifejtette, az egész unió érdekében áll, hogy ne engedjenek be olyanokat, „akik köveket dobálnak”. „Ugyanazt tenném, amit Orbán Viktor tesz” – mondta a magyarországi határzárra utalva.

Dorn, aki 2008-ban kilépett a PiS-ből, s az októberben esedékes parlamenti választásokon független jelöltként, a kormányzó Polgári Platform támogatásával indul, a lengyel kormány menekültpolitikájáról szólva úgy vélekedett: Lengyelország válaszúton áll, mert egyrészt a visegrádi négyek tagjaként „közös frontot” alkot a többi V4-országgal, másrészt – a Németországot, Franciaországot és Lengyelországot egyesítő weimari háromszög tagjaként – kapcsolatban van azzal a régi Európával, amely az utóbbi időben hibákat követett el migránsügyben. Ezzel arra utalt, hogy a lengyel kormány egyelőre nem fogalmazott meg egyértelmű álláspontot az Európai Bizottság által javasolt kötelező kvótarendszerről, bár a visegrádi négyek ezt egyhangúlag elutasítják.

Egy másik ismert lengyel politikus, Krystyna Pawlowicz, a PiS parlamenti képviselője csütörtökön egy Facebook-bejegyzésében a Bécset a török ostrom alól felszabadító Sobieski János lengyel királyhoz hasonlította Orbán Viktort. „Köszönet a magyaroknak!” – írta. Pawlowicz utalt Jaroslaw Kaczynski szerdai, a migrációs válsággal foglalkozó rendkívüli parlamenti ülésen elmondott beszédére, amelyben a PiS elnöke egyetértését fejezte ki Orbán Viktor szeptember eleji nyilatkozatával, miszerint a menekültválság elsősorban Németország problémája.” (MTI – Mandiner)

Valahogy így. Köszönjük!

Címkék: Publicisztika
2015.09.18.

Cigány népviseletben csempésznek menekülteket románok

Romániai roma származású embercsempészek cigány népviseletbe öltöztetve szállítanak Magyarországról Ausztriába és Németországba illegális közel-keleti bevándorlókat - közölte az MTI a Mediafax román hírügynökség nyomán. Az embercsempészek arra alapoznak, hogy a magyar hatóságok nem ellenőrzik azokat a román rendszámú gépkocsikat, amik cigány népviseletbe öltözött személyeket szállítanak. Egyértelműnek gondolják ugyanis, hogy román állampolgárok utaznak ezekben a gépkocsikban. Az embercsempészek 1500 euróért vállalják, hogy a hatóságokat megtévesztő módon juttassanak el egy-egy illegális bevándorlót Budapestről Bécsig vagy a németországi Passauig.” (Index) 

Ez tényleg zseniális. És annyira román… Tegyünk hozzá egy másik hírt, tegnapit:

„Húsz szerb, macedón, koszovói és bosnyák cigány család foglalta el Hamburg egyik jelképét, a Szent Mihály-templom tornyát, hogy így tiltakozzanak kitoloncolásuk ellen. A cigányok transzparenseket is kilógattak, céljuk, hogy tartózkodási engedélyt kapjanak.

Tartózkodási engedélyért tüntet a hamburgi Szent Mihály-templom elfoglalásával a hamburgi Roma Jekipe Ano Hamburg csoport. A körülbelül húsz nyugat-balkáni cigány családból álló tüntetők Alle bleiben (Mindenki marad) feliratú transzparenset lógatott ki a templom ablakából az ellen tiltakozva, hogy a jövő héten kitoloncolják őket.

Az egyik tüntető a Die Weltnek azt mondta, addig maradnak a toronyban, amíg el nem érik céljukat. Szerintük hazájukban, vagyis Szerbiában, Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban nem biztonságos élniük, ugyanis állami szintre emelték a rasszizmust, a romák számára nem elérhető sem a munkaerő-piac, sem az egészségügyi, sem az oktatási rendszer.” Die Welt – Mandiner)

Csúcs! Erre mondhatjuk, hogy tényleg már csak ez hiányzott!

(Vajon a felülmúlhatatlanul európai szerb miniszterelnök mit szól hozzá, hogy a cigányai szerint országában „állami szintre emelték a rasszizmust”? Meg kéne dumálnia régi kedvencével, Seselj vajdával…)

Címkék: Publicisztika
2015.09.18.

Milanović burkoltan közölte, hogy Magyarországra irányítják a menekülteket

A horvát miniszterelnök, miután közölte, hogy regisztrálás nélkül át fogják engedni az országon a menekülteket, azokra az újságírói kérdésekre, hogy merre fogják irányítani a menekültáradatot, mindkétszer burkoltan azt mondta, hogy a magyar határhoz. 

Amikor arról kérdezték, hogy Szlovénia felé irányítják-e őket, csak azt a válaszolta:

Úgy gondolom, hogy Magyarország háromszor közelebb van.

Amikor pedig az al-Dzsazíra televízió újságírója azt kérdezte tőle, hogy a horvát kormány tervezi-e a migránsok regisztráció nélküli, szervezett átszállítását a magyar határhoz, azt felelte, hogy

Mi mást tehetnénk? Veszélybe sodorjuk a horvát gazdaságot, a turizmust, a forgalmat?

Arra a kérdésre, hogy lehet-e rendbontásra számítani a magyar–horvát határon, azt mondta, hogy majd meglátjuk, de hozzátette, hogy ott lesz az összes médium.” 

Ez a Milanovic a horvát miniszterelnök. Ő az, aki szerint Horvátország minden „menekültet” beenged, regisztrál, ellát, nem úgy, mint Magyarország, „ahol undorító, ami történik”.

Ezt 24 órája mondta.

Azóta összeomlott Horvátországban minden.

Milanovic egy szúnyogcsődör. Egy pofavitéz. Egy nímand. És erre a mondatára szeretném felhívni a figyelmet:

„Mi mást tehetnénk? Veszélybe sodorjuk a horvát gazdaságot, a turizmust, a forgalmat?”

Dehogyis, Zoran! Eszedbe ne jusson, bazdmeg! Majd mi, undorító magyarok, majd mi veszélyeztetjük a gazdaságunkat, a turizmusunkat és a forgalmunkat. Úgyis ezt csináljuk nyolc hónapja. Neked meg a kurva anyád…

Címkék: Publicisztika
2015.09.18.

Egy osztrák katona szerint ez a különbség a menekültek és a gazdasági bevándorlók között

A salzburgi pályaudvar mélygarázsában több száz menekült táborozik. A rendre az osztrák katonaság figyel, amelyet ott is bevontak a válság kezelésébe. A német Focus magazinnak egy katona azt mondta, napok óta figyeli az embereket és most már elég jól el tudja különíteni, ki a háborús menekült és ki a "gazdasági bevándorló" Koszovóból vagy a Balkánról: 

"A háborús menekültek már akkor háromszor megköszönnek mindent, mielőtt az ember még bármit is segített volna nekik".

"A gazdasági bevándorló az, aki minden további nélkül belemegy az összesöpört szemétbe és újra szétrúgja azt". 
(Index) 

Ez elég meggyőző érvelésnek tűnik. Szabadalmaztatni kéne, majd pedig bevezetni minden uniós országban.

Aki tehát szemetel, illetve szétrúgja a már összesöpört szemetet, azonnal kiutasítandó.

Nagyjából ez a leghasznosabb, legépeszűbb, legkonstruktívabb javaslat az Unió nyugati felének részéről. Hajrá!

(p.s.: Az osztrák hadsereg vigyáz a „menekültekre”? Te Jóisten! És még nem vonultak be Ausztriába a kéksisakosok?)

Címkék: Publicisztika
2015.09.18.

„Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, "minden bizonnyal a miniszterelnök" utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva. Így látja a röszkei határátkelőn történteket Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást és hazug, manipulatív szándékkal harcot robbantott ki.”

Tessék mondani, nincs valami módszer arra, hogy ezt a férget el lehessen végre távolítani mindenhonnan? Kényszergyógykezelés? Börtön? Chemotox? Agyonverés? Valami?

Fotó: MTI

Címkék: Publicisztika
2015.09.17.

"A román korrupcióellenes ügyészség vádat emelt Victor Ponta ellen

A román miniszterelnököt többrendbeli okirat hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé. (MTI)”

Na, akkor most nácizzál, „harmincasévekezzél”, hazudozzál, te ócska, balkáni lótolvaj. Remélem, hamarosan kapsz azonosító számot, és botokkal fognak terelni. És lesz időd megírni mindazt, amit eddig csak plagizálni tudtál.

És csak hogy tudd, kik is adnak sorszámot szegény „menekültekre”:

Számozott karszalagokkal jelölik meg a menekülteket a német határnál Forrás: Reuters

Nem akarod a németeket is lenácizni, te fasz?

Címkék: Publicisztika
2015.09.17.

A jó Ursula is megszólalt, úgy tűnik, tényleg mindenki úgy érzi, mondania kell valami égbekiáltót, mielőtt lemegy a nap.

Szóval Ursula von der Leyent német hadügyminiszter is feliratkozott a „ki tud nagyobb állatságot mondani” című népes verseny mezőnyébe.

A CNN riportere, Christiane Amanpour tette fel a cseppet sem célzatos kérdést:

„Mi az Ön reakciója arra, amit Magyarország tesz a menekültekkel? Könnygázt vetnek be, gyakorlatilag harc van a határon.”

És a német miniszter így nevezett be a hülyék versenyébe:

„Ez nem elfogadható. És szembemegy az európai szabályainkkal. Nagyon fontos, hogy tartsuk magunkat az emberi méltósághoz és az emberi jogok betartásához, és a menekülteknek joguk van a tisztességes bánásmódra. Ez olyasvalami, amiről sokat kell beszélnünk Európában.”

Na, akkor, hogy világos legyen:

Tényleg minden menekültnek joga van a tisztességes bánásmódhoz. De a határt, a határt védő rendőröket megtámadó, őrjöngő hordának semmihez sincs joga. Ha legközelebb a német rendőröket támadják meg –mert meg fogják támadni!-, és a német rendőrök védekezni mernek, akkor majd szeretném látni, hogy a CNN riportere felteszi ugyanezt a kérdést ugyanennek a nőnek.

Hogy nem fogja?

Valószínűleg nem.

Mert nem tette fel sem a görögök kapcsán, sem a dánok kapcsán, sem akkor, amikor a francia rendőrök verték és fújták le könnygázzal a Csalagút bejáratánál őrjöngő migránsokat.

Apropó! Ha egy csapat mexikói migráns felmászna a mexikói-amerikai határon lévő kerítésre és elkezdené mindennel dobálni meg gázsprayvel lefújni az amerikai rendőröket, mi történne?

Megmondom: agyonlőnék őket.

És Christiane Amanpournak nem lenne semmi kifogása.

És Ursula is kussolna meg lapítana, mint szar a fűben.

Úgyhogy lehet most is kussolni és lapítani! Sok képmutató, álszent, ócska, hazug disznó!

Címkék: Publicisztika
2015.09.17.

Ilyen tényleg nincs. Megszólalt az ENSZ főtitkára is. Ban Ki Mun bácsi a következőket mondta (figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek!):

„Sokkolta az ENSZ főtitkárát, hogy a rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be a szerb határon, ahol a migránsok tömege áttörte a kerítés kapuját és dobálta, valamint gázspray-vel fújta a rendőröket.

Az ENSZ-főtitkár szerint a méltóságuk és emberi jogaik tiszteletben tartásával kellene kezelni a „menekülteket”. Ban Ki Mun erről egy sajtótájékoztatón beszélt. Hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlannak tartja ezt a bánásmódot.

Minden országnak megvannak a saját problémái, „de ezek az emberek háború és üldöztetés elől menekülnek”, ezért könyörületesnek kell velük lennünk – idézi a főtitkárt az ITV News.”

Miután egy horda - amelyik előbb átdobálta a gyerekeit a kerítésen!- megtámadta a magyar határt és a határt védő rendőröket, ez a kretén sokkos állapotba került, amiért a rendőrök nem kezdtek el gyorsan kuglófot és forró kakaót felszolgálni nekik.

Nem voltak elég könyörületesek a magyar rendőrök, az ENSZ hülye főtitkára szerint.

És tényleg.

Ha legközelebb megtámadnak bennünket, és a kuglóf meg a forró kakaó sem segít, akkor egy hosszú, vékony, kecses botra szerelt Ban Ki Munnal kell bizgerálni az álluk alatti érzékeny részt. Vagy a seggüket.

A botra szerelt Ban Ki Mun meg lehet velük közben könyörületes.

Itt tényleg mindenkinek elment az esze?

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?