Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.10.23.

444.hu beszámol Orbán Viktor Madridban elmondott beszédéről. Idézik az általuk legfontosabbnak tartott részeket, semmi különöset nem tesznek hozzá, már azt hinné az ember, nem figyeltek oda, és írtak valami korrektnek nevezhetőt.

De aztán, a végén bepótolnak mindent.

Ezzel a mondattal zárják le a szöveget:

„Akit még ennél is jobban érdekel, mit mondott a nemzetvezető Madridban, a segítségére siet Deutsch Tamás, aki kitwittelte a beszédet” (…).

Nemzetvezető.

Egyetlen embernek van fenntartva ez a titulus: Szálasi Ferencnek. Ő volt az, aki nemzetvezetőként tett esküt a Szent Koronára a náci megszállás és a nyilas hatalomátvétel után.

És nincs semmi és senki, aki előtte vagy utána ezt a megnevezést használta volna.

A cikket jegyző „Kasnyikm” kódjelű állattól kérdezem:

Miért?

Csak úgy?

Muszáj valamit beleírni, amitől „ütős” lesz a cucc?

Vagy te tényleg és őszintén és hittel hiszed, hogy Orbán Viktor egyenlő Szálasi Ferenccel?

Ha igen, akkor ne spórold meg a fáradtságot, és fejtsd ki ebbéli véleményedet.

Ha nem, akkor remélem, egyszer majd megkapod méltó büntetésedet. Te mocskos, szemét gazember.

Címkék: Publicisztika
2015.10.22.

„ÁTTÖRTEK: ÖTEZER MIGRÁNS MENETEL GRAZ FELÉ

DIE PRESSE, JUTARNJI LIST, KLEINE ZEITUNG

Magyar Idők Online

Több ezer migráns törhetett át a szlovén-osztrák határon, akik megunva a várakozást, a mintegy 50 kilométerre levő Graz felé tartanak.

Die Presse szerint 1000, a Jutarnji list szerint 5000 migráns unta meg az ellenőrzéssel és regisztrációval járó várakozást a szlovén-osztrák határon. Áttörtek Spielfeldnél az osztrák oldalon és a B76-es úton menetelnek északnak, azaz a mintegy 50 kilométerre levő Graz felé. Osztrák források szerint mindennek előzménye az volt, hogy előbb az afgánok egy csoportja törte át a szlovén-horvát határon felállított kordont.

A stájer Kleine Zietung információja szerint a migránsok elsősorban azért indultak el északnak, mert úgy tudták, hogy Németország mindössze 100 kilométerre van, és nem akartak tovább a buszokra várni. A menetoszlop eljutott Vogauig, ahol viszont a közeli laktanya katonáival és páncélosaival találkoztak. Amint azt Gerhard Schweiger a stájer hadparancsnokság részéről tájékoztatta a Kleine Zeitungot, éppen egy gyakorlaton volt az egység.” (Magyar Idők)

„Mig­rán­sok ezrei gya­lo­gol­nak Auszt­ri­á­ban Né­met­or­szág felé...

A rend­őr­ség he­li­kop­te­rek­kel kí­séri őket és azt pró­bálja meg­aka­dá­lyozni, hogy a tömeg fel­jus­son az au­tó­pá­lyára.

   Nem volt hajlandó tovább várakozni a regisztrációra a szlovén határon beengedett menekültek tömege, és gyalog elindult Graz felé.

A rendőrség biztosítja a menetet, és igyekszik megakadályozni a migránsokat, hogy a B67-es főút helyett az autópályára kijussanak.

Hozzávetőleg ezerötszáz menekült áthatolt a rendőrségi kordonokon szerdán az ausztriai Spielfeldnél található befogadóállomáson és gyalog elindult Graz felé - közölte a helyi rendőrség is.

A rendőrök megpróbálták rábeszélni őket, hogy forduljanak vissza, de amikor nem tudták őket megállítani, arra törekedtek, hogy a menet ne tudjon felmenni az autópályára. A gyalogos tömeget rendőrségi járőrkocsik és a levegőben helikopterek kísérik.” (ripost.hu)

Olvasom ezeket a híreket, és felrémlik a közelmúlt. Amikor migránsok indultak el a magyar autópályán Ausztria felé.

Emlékeznek?

Akkor konvojokat szerveztek, hogy „kimentsék” Magyarországról a szerencsétlen embereket, akiket a náci magyarok hagynak az autópályán gyalogolni.

Aztán persze küldtünk értük buszokat, és vittük mindet a határra.

Most meg csak úgy gyalogolnak. Aztán visszafordulnak, mert megnézik a GPS-en, hogy túl messze van Németország. Aztán a táborban összeverekednek. Amúgy Horvátországban, Szlovéniában a sárban fekszenek, és egy mobil vécé jut sok-sok ezer emberre.

Hallottak önök arról, hogy konvojokat szerveznek mostanában, hogy kimenekítsék szerencsétlen „menekülteket” a borzalmas, náci Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából?

Nem? Nem hallanak ilyesmit?

És nagy sajtóhadjáratról van tudomásuk? Például annak kapcsán, hogy a szlovén rendőrség könnygázzal oszlatta a tüntető migránsokat… Hallottak dörgedelmes cikkekről, ellentmondást nem tűrő jogvédőkről, akik nagyon aggódnak és azonnali vizsgálatot követelnek, követelik továbbá a hetes cikkelyt alkalmazását Szlovéniával, Horvátországgal szemben…

Nem? Ilyesmit sem hallottak?

Érdekes. Én sem.

És ez a csönd beszédesebb mindennél.

A jogvédők, a nemzetközi sajtó, az EU illetékesei, bizottságai és faszkalapjai: mind-mind farizeus, kettős mércével mérő, ócska, hazug gazember.

Ezért kell magasról leszarni mindet. Az összeset. Éppen úgy, mint eddig. Csak sokkal bátrabban, mosolygósabban, büszkébben, mindenféle rossz érzés nélkül.

Mert ezek a rohadékok semmit sem számítanak.

Mert akkor is hazudnak, ha alszanak.

(p.s.: Amikor a bolgárok lelőttek egy afgánt a határukon, Juncker ennyit mondott: „A bolgárokkal vagyunk”. És egyetlen újságcikket sem írtak azok a gengszterek, akiknek be nem állt a rohadt pofájuk, amikor a Röszkénél a rendőrökre támadó horda könnygázt kapott a képébe.

Na, erről van szó. Ezek a mocskok mind kinyalhatják a seggünket!)

Címkék: Publicisztika
2015.10.22.

Milyen menekültek? Ez egy horda!

A szlovén-horvát határ szlovén oldalán fekvő kis település, Zavrč polgármestere fakadt ki, miután megvizsgálta, hogy mit hagyott maguk után néhány ezer menekült, akik átvonultak a falun.

Zavrč  egy alig több, mint ezer fős falu, mondhatni a szlovén Felcsút.

Hiszen a szlovén ötödik ligából jutott fel a focicsapatuk öt év alatt az elsőbe. Olyan sztár is a csapatban játszik, mint a Liverpool egykori kezdőjátékosa, Albert Riera. A menekülteket a focistadionban szállásolták el. Miran Vuk polgármester azon a szeméthalmon akadt ki, amit a menekültek a stadionban hagytak.

Miran Vuk, polgármester

Miféle menekültek!? Ellenőrizetlen vad hordák,akik a gyerekeket és a nőket maguk előtt tolják. Azok voltak a menekültek, akik annak idején Boszniából jöttek és mindenért hálásak voltak. Ez a vad horda pedig úgy képzeli, hogy jogában áll mindent megsemmisíteni és összekoszolni.

Nyilatkozta egy szlovén regionális lapnak Miran Vuk polgármester. (A cikket a horvát Jutarnji List is kivonatozta, magam is ebből idéztem.)

Mindent tönkretettek. Ahol álltak, ott pisáltak. Ahol feküdtek, ott végezték a nagydolgukat.

Mondta a stadionjuk tönkretétele miatt mérges polgármester.

 Senki se akar hozzáérni ehhez a szemétkupachoz. A pokrócokat, a ruhát, az ételt, mind szétdobálták. Ezerkétszáz adag ételt főztünk. Ételt kaptak, de eldobták. Nem tudom, hogy mit esznek.

A polgármester a szomszédos horvátokat arra buzdítja, hogy jöjjenek feltakarítani. Nem is fizetnek rosszul. Száz eurós napszámot ígért, ami a magyar havi közmunkásbér mintegy kétharmada.” (Zrinski Miki, Crotia Pepita) 

Azt hiszem, ebben nagyjából minden benne van. A polgármester úr tökéletesen összefoglalta a dolgok lényegét, nem nagyon van mit hozzá tenni. Ráadásul mentes a szöveg a kötelező udvariassági és „pc” köröktől, így mindenki számára érthető és befogadható a szöveg.

Tisztelt Polgármester Úr!

Így látjuk mi is!

Minden jót kívánunk Önnek, Önöknek!

Címkék: Publicisztika
2015.10.22.

"Az izraeli  külügyminisztérium szerint a svéd kormány  Európában a legantiszemitább. Még egyetlen egyszer sem ítélt el egyetlen, izraeliek elleni terrortámadást, csakúgy, mint a svéd egyház, írja az izraeli portál. Az országban egyetértés uralkodik Izrael-ellenességben, és nyilvános fórumokon senki sem dicsérni Izraelt.  Erre bizonyíték, hogy a Scandinavian Airlines, Svédország, Dánia és Norvégia nemzeti légitársasága hétfőn bejelentette, többé nem száll Izraelbe a gyenge nyereség miatt.” (Ynet News)

Na püff neki… Itt vannak ezek a svédek. Ők már lementek a legaljára. Ők szegények ott tartanak, hogy a saját nyelvüket is megváltoztatták (kitaláltak egy semleges nemű névmást), hogy a se kisfiúk se kislányok is tudják hívni magukat valahogyan. Ők már ott tartanak, hogy ugyanezen okokból csináltak semleges nemű öltözőket az iskolákba. Ők azok, akik a parlamentjükben arról vitatkoznak, bevezessék-e a kötelező ülve pisilést, mert az állva hugyozó férfiak olyan szexisták. Ők azok, akiknél az oviban a kislányoknak kocsikkal és puskákkal, a kisfiúknak meg babákkal kell játszaniuk, nehogy rájuk legyen erőltetve a nemi sztereotípia. A svédek azok, akik kéjjel fogadnak be még több menekültet, és ettől feltehetőleg többen el is élveznek. Ők azok, akiknél a leszbikus lelkésznő felajánlja templomát a muszlim migránsoknak, és a keresztet is leveteti róla, nehogy megsértődjenek szakállkáék.

Egyszóval a svédek készen vannak. Ők már egy nagy és gazdag elmegyógyintézetté váltak, és a nyugati világ ideológusai szerint ez az ideális állapot.

És akkor, tessék! Kiderül, hogy a svédek antiszemiták. Sőt, a legantiszemitábbak.

Most aztán nagy a baj.

Szerintem összeült a válságstáb Svédországban. Arra tippelek, hogy nagyjából karácsonykor bejelentik, minden svéd fiúnak körül kell metélkednie. És a maradék templomokat, amelyeket még nem adtak oda a muszlimoknak, odaadják a zsidóknak, a kereszteket pedig társadalmi munkában kicserélik dávid csillagokra.

Szerintem annak is ideje lenne, hogy a svéd kisiskolások bocsánatkérő petíciókat írjanak Izraelnek. Az Amnesty International majd segít… 

Címkék: Publicisztika
2015.10.22.

„Belga diákok tömítik el Orbán postaládáját

A Magyar Idők úgy tudja, hogy tanítási időben másolták a belga diákok az Amnesty International Orbán Viktornak címzett petícióját, amiket aztán zsákszámra adtak postára.

A lap szerint október 16-án több belga iskolában Amnesty-hetet tartottak, így például Ninove város Heilige Harten Secundair nevű iskolában is, ahol tanórán, a tanárok kérésére másolták le a diákok a nemzetközi jogvédő szervezet Magyarország megsérti a menekültek emberi jogait című petícióját. (Az Amnesty-hétről az iskola majdnem száz képből álló galériát tett fel a Facebook-oldalára.)

A petíció szövege szerint

Magyarország megsérti a menekültek emberi jogait azzal, hogy megakadályozza hozzáférésüket az ország területén egy valódi menekültügyi eljáráshoz. A törvénymódosításokat, amelyek többek között bűncselekménnyé nyilvánították a menekültek és menedékkérők számára a határzár átlépését, a céljuk pedig, hogy Magyarország felelősségét áttolják másokra, vissza kell vonni.

A petíció azt kéri az aláíróktól, hogy saját nyelvükön fogalmazzanak levelet Orbán Viktornak és azt juttassák el a magyar kormányfőhöz. Az Orbán Viktorhoz címzett leveleket a belga iskolák fejlécével látták el.

A kormányhoz közel álló napilap cikkében azon aggódik, hogy adatvédelmi szempontból aggályos, hogy a leveleket a fiatalkorú belga diákok nevükkel és más adataikkal is ellátták, és szerintük erkölcsileg is aggályos, hogy egy szervezet iskolás gyerekeket használ fel saját kampánycéljaira.

Az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint a gyermekeknek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Hozzá kell tenni azonban, hogy ugyanígy joguk van a politikamentességhez, a modern európai oktatási rendszerekben pedig nem elfogadott a diákok politikai nézetének direkt vagy indirekt módon való befolyásolása. Az európai oktatási rendszerek alapelve a gyerekek mindenek felett álló érdeke, amit sért a gondoldásuk hamis tényekkel való befolyásolása is.

Érdekes módon a kormánypárti sajtó nem aggódott a gyerekek jogaiért akkor, amikor idén májusban egy "gazdasági bevándorlós" feladatot is kaptak a magyar fiatalkorúak. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen veszéllyel jár(hat) az illegális migráció a befogadó országra nézve, az volt a helyes válasz, hogy "Az illegális migráció veszélye az ellenőrizhetetlenség, a hozzá kapcsolódó, és abból hasznot húzó cselekmények. Pl.: Az embercsempészet, az emberkereskedelem, a szervezett bűnözés, a hamis úti,- és személyi okmányok előállítása, a feketegazdaság növekedése, a korrupció. A jelenség számos gazdasági, egészségügyi, és szociális feszültség okozója lehet." (Index) 

Az Amnesty International belga iskolásokat csicskáztat, hogy saját elmebeteg, öngyilkos, életidegen véleményét elültesse a kiszolgáltatott gyerekek fejében.

Az Amnesty International véleményterrorista gazemberek gyűjtőhelye.

Szebb lenne a világ Amnesty International nélkül.

Addig is, az iskolákból ki kell őket takarítani. Egyszer s mindenkorra!

Klassz lenne, ha egy kisegérre szerelt kamerával bepillanthatnánk a petíciót körmölő gyerekek családjába este, amikor elmesélik a mamának meg a papának, hogy mit kellett ma csinálniuk a suliban.

Jó lenne hallani a belga anyukák és apukák véleményét a migránsokról is, de cenzúrázatlanul.

Sajnos erre sincs lehetőségünk. Mert ma Európában cenzúrázzák a véleményeket, a német kancellár, akiben végképp megőrült a migráció okozta boldogtalanság, egyenesen a facebookon cenzúrázná a felhasználók véleményeit migráns ügyben. A német sajtónak pedig irányelveket adtak ki, hogy miképpen kell bemutatni a „menekülteket”.

Eközben a saját létezésének értelmét pótcselekvésekkel igazoló Amnesty International Orbánnak írat petíciót kisiskolásokkal.

Ameddig a belga kisiskolások petíciót írogatnak a magyar miniszterelnöknek, mert egy rohadék és teljesen felesleges sóhivatal erre kötelezi őket, addig Németországban Oda Becker fizikus és atomreaktor-biztonsági szakértő a magyar Paks2 dolgában csuklóztatja a magyar delegációt egy közmeghallgatáson. Oda Becker szörnyülködve közli, számára felfoghatatlan, hogy a magyar illetékesek mennyire nem foglalkoznak a terrorveszéllyel.

Miközben Oda Becker azon szörnyülködik, hogy a magyarok nem foglalkoznak a terrorveszéllyel, dél felől migránsok százezrei (lassan milliói) özönlenek be Európába, és senki nem kérdezi meg tőlük, hogy „Jó napot kívánok, maga ki a fasz , és mit akar itt?”

Miközben Oda Becker a terrorveszély semmibevétele miatt szörnyülködik, Magyarország lezárta határait, és nem enged be területére potenciális terroristákat.

Így zárul be a kör.

Jó lenne, ha az Amnesty International, az Unió szeretve tisztelt illetékesei, Oda Becker meg a sajtó leülnének egymással, és dumcsiznának egy jót. Aztán pedig megfognák szépen egymás kezét, és elmennének a picsába végre. (És feltétlenül vigyék magukkal Thüringer Barbarát is az Indextől, aki jegyzi a fenti cikket!)

A belga gyerekek meg jöhetnek Magyarországra az anyukájukkal és az apukájukkal együtt. Szívesen megmutatjuk nekik, hogyan kell megvédeni egy országot, a felgyújtott befogadó állomás előtt szelfizgető tetvektől. 

Címkék: Publicisztika
2015.10.21.

A kép a lángoló szlovéniai befogadó állomáson készült. Amit a szemtanúk beszámolója szerint a migránsok gyújtottak fel.

És a kép alján ott egy szakállas alak, aki vidáman vihogva, a győzelem jelét mutatva szelfizget, háttérben az égő sátrakkal.

Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez normális. Hogy ennek így kell lennie. S hogy ezeket nekünk meg kell értenünk, be kell fogadnunk, és kötelességünk segíteni rajtuk.

Nincs ilyen kötelességünk.

Ezt a nyomorult, rohadt állatot pedig az első adandó alkalommal  úgy valagba kéne rúgni, hogy a taknyán csússzon hazáig.

Ott szelfizgessen, az égő házával a háttérben.

Címkék: Publicisztika
2015.10.21.

„Merkelék szerint a spanyol kerítés pozitív példa lehet

A Spanyolország és Marokkó közti határkerítést pozitív példának kellene tekinteni a migránskérdés megoldására az Európai Néppárt kongresszusán tárgyalt javaslat szerint. Ahhoz képest a magyar határzár kispályás.

Kemény fellépést favorizál migránsügyben az Fidesz EU-s pártcsaládja, az Európai Néppárt. Madridban próbálnak közös nevezőre jutni a párt vezetői október 21-22-én.

Az Európai Parlamentben a Néppárté a legnagyobb frakció, az Európai Bizottságban a biztosok felét – köztük az elnököt – ők adják, és a tagállamok közt is relatív többségben vannak, ráadásul az uniós csúcstalálkozókat is néppárti vezeti le, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, mire jutnak a spanyol fővárosban.

A pártcsaládnak Angela Merkeltől Orbán Viktorig sokféle jobbközép, konzervatív-kereszténydemokrata tagja van. A sokszínűség hátránya, hogy komoly nézeteltérések feszítik belülről a pártcsaládot, és időről időre felbukkannak a pletykák, hogy a Fideszt akár ki is zárhatják a csoportból. Legutóbb nyáron, a budapesti frakcióvezetőségi ülésükön röppentek fel ilyen hírek, pedig ott nem is dönthettek volna egy párt kizárásáról.

Orbán Viktort néha kritizálják saját szövetségesei is: halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentései miatt májusban került sor heves szóváltásra zárt ajtók mögött. Szakításig azonban sosem fajul a helyzet a pártcsaládján belül viszonylag erős Fidesszel.

A Néppárt egy – még nem végleges – határozati javaslat szerint azt követeli, hogy erősítsék meg a külső határok őrizetét mind a tengeren, mind a szárazföldön.

A Spanyolország és Marokkó közti nyugat-mediterrán modellt pozitív példának kellene tekinteni

– írja a néppárti belügyminiszterek által összerakott szöveg. Ez kedves gesztus a házigazdák felé, csakhogy a spanyolokhoz tartozó, de Afrikában található Ceutát és Melillát a magyarnál jóval komolyabb kerítésrendszer veszi körbe, így a mondat ellentétes például Angela Merkel korábbi nyilatkozataival.

Eközben a baloldali vezetésű Görögországot és Olaszországot külön is nevesítik, mint olyan tagállamokat, amelyeknek meg kellene védenie a határait, főleg azért, mert eurószázmilliókat kaptak a helyzet kezelésére. Kötelezettségszegési eljárást kérnek az Európai Bizottságtól azokra, akik nem képesek erre.

Ha egy tagállam a nagy migrációs nyomás miatt <>  – rímeltek Orbán Viktor javaslatára, aki szerint pontosan ezt kellene kérnie a görög kormánynak. (Igaz, a magyar vezetés a BruxInfo szerint még az eddig kialkudott erősítéshez sem nagyon akar hozzájárulni, mindössze egy hőkamerával felszerelt járművet ajánlott fel négyfős személyzettel a görög határra, plusz két szakértőt a menekülteket segítő uniós ügynökségbe. Nem mintha a többiek összetörték volna magukat: a szükséges 775 főből múlt hét végéig csak 48 jött össze.)

Emellett a néppártiak a múlt heti csúcstalálkozó végkövetkeztetéseinek megfelelően a törökökkel való együttműködést erősítenék. Árulkodó, hogy cserébe csak a pénzügyi segítség növelését lengetik be, a törökök által áhított vízumkönnyítésről, pláne a csatlakozási tárgyalások gyorsításáról egy árva szó sincs.

A nyugat-balkáni országok is pénzt és egyéb segítséget kapnának a migránsok regisztrálására, valamint elszállásolására. A tagállamokra és tagjelöltekre – azaz az egész Balkánra és Törökországra – biztonságos országként kellene tekinteni.

Az EU-val szomszédos országokban állítanának fel létesítményeket, ahol elbírálnák a menedékkérelmüket – azaz csak azt engednék be, aki valóban jogosult a védelemre.

A regisztrációnak a schengeni belépés előtt kellene megtörténnie – szögezi le a közlemény.

Gyorsítanák a kérelmek bírálati idejét és az elutasítás esetén a hazatoloncolásét is. Biztonsági zónákat és visszatelepítési központokat állítanának fel Afrikában, valamint a Közel-Keleten, hogy harmadik országokban, a migránsok indulási helyéhez a lehető legközelebb tudjanak biztonságot és humanitárius segítséget nyújtani nekik (magyarán ne keljenek útra az EU-ba).” (Eurologus) 

Kérem, hogy alaposan olvassák el ezt a hírt. Aztán nyugodtan ordítsanak. Mert ilyen nincs.

Emlékeznek még, mit mondott Angela Merkel a magyarországi határzárról? Ezt mondta (és erre a fenti cikk is felhívja a figyelmet):

„A kancellár szerint a bezárkózás az okostelefonok korában kudarcra van ítélve,

az EU-ba igyekvő ezrek nyomását kerítések nem fogják visszatartani.”

Hát ezt mondta.

És ezt sokszor mondta, ismételgette, monomániásan. És ugyanezt mondták és ismételgették a többiek is, mind. Liberálisok és szocialisták és zöldek és kékek – minden színű és szagú seggek. Határon innen és határon túl.

A sajtó pedig, ó, a sajtó, kéjesen böfögte vissza e szavakat, mondatokat, és tobzódtak benne: A kerítés nem állítja meg a „menekülteket”! A kerítés nem megoldás!

Aztán a kerítésről –csak idő kérdése volt- eszükbe jutott a nácizmus, Hitler és Auschwitz és a harmincas évek. Sok gengszter, ócska, pitiáner fasz kéjelgett ebben – és akkor most itt állunk, Madrid előszobájában.

Elment Madridba az Európai Néppárt, amelynek mégis csak egyik legtekintélyesebb tagja Merkel, és azt tervezik, hogy leszopják a spanyolokat a kerítésük miatt.

Megáll az eszem.

Nem azért, mert most majd ki fogják jelenteni, hogy mennyire klassz a spanyol kerítés, én lassan már semmin sem lepődök meg. Még azt is fel tudtam fogni, hogy a spanyol miniszterelnök pár hete leszúrt bennünket a mi kerítésünk miatt, és egy kicsit sem zavarta ebben a saját kerítésük.

De azért mégis: Most majd, amikor kihozzák ezt a nyilatkozatot, bele mernek majd nézni Orbán szemébe?

És ha igen, akkor hogyan?

És ez után a közös nyilatkozat után Merkel mit fog mondani a magyar kerítésről holnap? Azt, hogy a spanyol kerítés tök jó kerítés, a magyar kerítés meg fujfuj kerítés? A spanyol kerítés megoldás az okostelefonok korában, a magyar kerítés nem megoldás az okostelefonok korában?

És a többiek?

Ó, a többiek…

Talán még soha életemben nem voltam annyira kíváncsi semmire, mint arra, hogy a hazai és külföldi sajtó apró, kicsike vérszívói most majd hogy fogják tálalni mindezt? Mi lesz a vezérfonal? Továbbra is maradunk majd annál, hogy Orbán egyedül maradt, Orbán náci, a kerítés náci, a kerítés coki, de csak itt? És mi lesz a duma a görögök és olaszok ügyében? Hiszen Orbán három hete könyörög azért, amit most majd az Európai Néppárt nyilatkozatban fog kiadni…

Vagy új vezérfonalat találnak majd a poloskák? Például: Európa hozzánácult Orbánhoz? Hm? Ez hogy tetszik, gyerekek?

Persze, annyira mindegy, Istenem… A saját sírotokat ássátok, minden egyes napon. Na nem úgy, ne aggódjatok! nem a halálotok van napirenden. Hanem a befolyásotoknak lesz vége. A tudatipar megy csődbe.

És ez nektek rosszabb, mintha meghalnátok.

Európának viszont csodálatos.

Címkék: Publicisztika
2015.10.21.

Címkék: Publicisztika
2015.10.21.

„Rendkívüli menekültügyi csúcstalálkozó jön

Orbán Viktor mellett Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Németország, Görögország, Románia, Szerbia és Szlovénia vezetői is ott lesznek azon a vasárnapi konferencián, amelyen a nyugat-balkáni menekülthelyzetet fogják elemezni, körüljárni és talán még csócsálni is.

A csúcstalálkozót Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte, és hivatalos célja, hogy az érintett országok megállapodjanak olyan "operatív következtetésekről", amelyeket azonnal meg lehet valósítani.

A formális uniós csúcstalálkozók az Európai Unió legfőbb döntéshozó intézményének, az Európai Tanács ülésének számítanak, amelyek összehívása Donald Tusk joga és feladata, ezért a bizottság a miniszterelnöki csúcsot hivatalosan "vezetői találkozónak" keresztelte el, miután nem az összes uniós tagállam vezetője kapott meghívást, és unión kívüli országokból is érkeznek kormányfők.” (444.hu) 

Ezt a hírecskét egészítsük ki a következőkkel:

A migránsok erővel törnek át a szerb-horvát, a horvát-szlovén valamint a szlovén-osztrák határokon. Mert –úgymond- „megunták” a várakozást.

Ha éppen mégis várakoznak, akkor vagy egymásnak esnek, vagy a rendőröknek.

Szlovéniában felgyújtották a katonai sátrakat, amelyeket a szlovén kormány állított fel, hogy ne a szabad ég alatt kelljen várakozniuk. Miközben a sátrak égtek, azt üvöltötték, hogy azonnal engedjék őket tovább Ausztriába.

Nos, ezek ismeretében nem is olyan nehéz ám kitalálni, mik is lehetnének az „operatív következtetések”, amelyeket azonnal meg lehet valósítani. Igazából a többes szám is helytelen. Egy operatív következtetés van:

Mindet hazazavarni a picsába!

Címkék: Publicisztika
2015.10.21.

Netanjahu: Hitler eredetileg nem akarta kiirtani a zsidókat

Hitler csak elűzni akarta zsidókat, és Haj Amin al-Husseini jeruzsálemi főmufti adta neki az ötletet, hogy irtsa is ki őket – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Cionista Világkongresszuson a Haaretz zsidó napilap szerint.

Általános felháborodást keltett  Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőnek a Cionista Világkongresszuson szerdán tett kijelentése.

A politikus ugyanis azt találta mondani a Haaretz napilap szerint: Hitler eredetileg csak elűzni akarta a zsidókat, az ötletet, hogy irtsa is ki őket, a jeruzsálemi főmufti, Haj Amin al-Husseini ültette el a fejében.” 

Hűűűűűha!

Netanjahu ezzel még a históriás könyvekbe is beírhatja magát…

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?