Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.09.27.

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Videón látható, ahogy egy kerekesszékes fekete férfit lelőnek a rendőrök Amerikában

Öngyilkossággal fenyegetőző mozgássérült férfihez hívták ki a rendőrséget szerdán Delaware-ben, de nem volt ideje átgondolni, a rendőrök végeztek vele. 

Videón látható, hogy Jeremy McDole, a 28 éves fekete férfi az utcán, egy autó mellett ül a kerekesszékében, a zsebébe nyúl, majd a rendőrök lelövik, és kiesik a székből. 

A rendőrség szerint egy 911 telefonhívásban mondták, hogy a McDole meglőtte magát az utcán, ebből következtettek, hogy fegyvere van. Amikor a zsebébe nyúlt megijedtek, hogy fegyvert vesz elő, ezért lőtték le. Később azt nyilatkozták, hogy egy 38-kaliberes pisztoly volt mellette, de ez nem látható a videón, és a család is tagadta, hogy fegyvere lett volna, vagy hogy öngyilkos hajlamai lettek volna a férfinak. 

McDole egy közeli nevelőotthonban élt, 18 éves korában lett mozgássérült, miután hátba lőtték.

A videó elején hallani egy lövést, de azt nem tudni, hogy azt rendőr lőtte-e, vagy tényleg McDole-nál volt fegyver.” (Index) 

Napi rutin, Amerika, a demokrácia, a szabadság, a lehetőségek hazája.

Izgatottan várom, Ban Ki Mun mit szól ehhez…

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Amerika adott tanácsokat a Sziriza-féle görög kormánynak

Washington titkos táviraton tanácsolta az előző Sziriza-Független Görögök-kormánynak, hogy ne utasítsa vissza egyből Németország ajánlatát, és mutassa a jeleit, hogy hajlandóak a megújításra, írja a Ekathimerini.

A washingtoni görög nagykövet küldött táviratot Athénba júliusban, amiben Washington előre eltervezte a két ország kapcsolatát a következő hónapokra. A kikerült távirat szerint Washington érdekeltséget mutatott abban, hogy az eurozónában tartsa Görögországot, és ezért folyamatos tanácsokkal segítette a kormányt és Alexis Tsipras miniszterelnököt abban, hogyan folytassa a diplomáciáját a többi eurozónában lévő országgal. 

Többek között azt tanácsolta, hogy kerüljék el a verbális támadásokat Németország felé, és próbáljanak barátságos állapotot kötni Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Olaszországgal és Ausztriával. Azt is megírták, hogy Görögországnak egyértelművé kell tennie, hogy komoly a reformszándéka, és hogyha oda kerül a sor, cserébe ők is felajánlanák a segítségüket a többi országnak. 

A görög nagykövet azt is elmagyarázta a táviratban, hogy Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak. Alexander Vershbow, a NATO egyik vezetőezredese korábban azt mondta, hogy a görögök kilépése „valóban nagy veszteség" lenne.” (Index)

 

Még egyszer rögzítsük, szomorúan: Ha harminc évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy egyszer majd pontosan azt fogom gondolni az Egyesült Államokról, mint a néhai Szovjetunióról, biztosan bolondnak tartottam volna.

És eljött az idő, amikor pontosan azt gondolom az Egyesült Államokról, amit egykoron gondoltam a Szovjetunióról.

Igen, korunk Szovjetuniója az Egyesült Államok. Az Egyesült Államokat nem lehet elviselni, az Egyesült Államok ellen a leghatározottabban fel kell lépni, az Egyesült Államok minden hazugságát, ocsmányságát, becstelenségét, aljasságát, jogtalanságát és jogtiprását azonnal le kell leplezni és világgá kell üvölteni.

Fenti hírből csak egy „apróságot” emelnék ki, mert amúgy önmagáért beszél minden. De ennek szenteljünk külön figyelmet:

„(…)Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak.”

És ez az elviselhetetlen moloch, a „gonosz birodalma” ezt naponta megcselekszi, bárhol, bármikor, bárkivel. Lásd: Irak, Afganisztán, Szíria, Ukrajna. És ez csak az elmúlt két évtized. Viszont nézzétek meg a világot, mivé változott két évtized alatt...

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

Egyre többször támadnak keresztényekre a németországi menekültszállásokon 

Németországban mind gyakrabban fenyegetik konzervatív muzulmánok és iszlamisták a keresztényeket és a jazidi vallás híveit a menedékkérőket befogadó szállásokon, és vallási szervezetek képviselői az erőszak elharapózásának veszélyére figyelmeztetnek – írja a Welt am Sonntag.

„Nagyon sok beszámolót ismerek keresztény menekülteket érő támadásokról, és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik” – mondta a lapnak Simon Jacob, a keleti keresztény egyházak németországi központi tanácsának (ZOCD) vezetőségi tagja, aki szerint rövid távon csak úgy lehet kezelni a problémát, ha a különböző vallások híveit egymástól elkülönítve helyezik el.

Hans-Peter Friedrich volt belügyminiszter, a bajor konzervatív CSU egyik igen tekintélyes parlamenti (Bundestag) képviselője szerint szomorú fejlemény, de szembe kell nézni azzal, hogy csak származási régiók szerint elkülönítve lehet biztonságosan elhelyezni a menedékkérőket.

Mint mondta, a muzulmán menedékkérőktől meg kell követelni a német jogrend és kultúra tiszteletét. Ezt az ügyet nem szabad „defenzív” hozzáállással megközelíteni, hanem „kezdettől fogva világossá kell tenni, hogy következetesen érvényesítjük szabad jogállamunk szabályait” –  tette hozzá.

Volker Kauder, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője szerint a németországi muzulmán szervezeteknek el kell határolódniuk a keresztények elleni támadásoktól.

Az ellenzéki Zöldek társelnöke, Cem Ödzemir szerint „az iszlám Németország része, de az iszlamizmusnak nincs helye”, nem szabad megengedni, hogy a tolerancia gyengeségnek tűnjön, és bárki is visszaéljen vele.

Egyelőre a 16 tartomány közül csak Türingiában igyekeznek elkülönítve elhelyezni menedékkérőket, de a válogatási szempont nem a vallás, hanem az állampolgárság. A vallási alapú elkülönítés a szociáldemokrata párttól (SPD) balra álló Baloldal és a Zöldek alkotta tartományi kormány szerint nem célravezető, és éppen a vallási meggyőződésüket intenzíven megélő muzulmánoknak kellene leginkább minél gyorsabban hozzászokniuk az együttéléshez más vallású emberekkel.” (MTI, 444.hu)

Természetesen így is meg lehet közelíteni a dolgokat. Mondhatjuk, hogy ez a minimum. Ám nem ártana kicsit tovább gondolkodni.

Például: Ha ezek a radikális iszlamisták most, amikor még csak „menekült” státuszban vannak, képesek erőszakot elkövetni a befogadó állomásokon és táborokban a velük együtt „menekülő” keresztények ellen, akkor mit fognak csinálni letelepített, befogadott állampolgárként?

Ha erre a kérdésre képesek vagyunk válaszolni végre, vagyis ha méltóztatunk kihúzni a fejünket a seggünkből, akkor a megoldás is tálcán kínálja magát:

Ha egy iszlamista bárkit megtámad vallása miatt, azt azonnal ki kell toloncolni nem csak abból az országból, ahol éppen tartózkodik, hanem egész Európából.

Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába! Menjen haza a sivatagba, és ott legyen iszlamista meg erőszakos. Fel is rémlik a székely esete a fiával:

Kérdi a székely gyerek az apját: -Édesapám, aztán isznak-e a halak vizet?

-Azt nem tudom fiam, hogy a halak isznak-e vizet, de ejsze hogy módjuk van rá, az már egyszer biztos…

Na, hát éppen így van módjuk erőszakosnak lenni ezeknek a tetveknek odahaza, a teveszaros sivatagban. Dixi! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

…a közeli jövő… Nahe Zukunft

Címkék: Publicisztika
2015.09.27.

„Több menekültellenes incidens történt az utóbbi napokban Németországban, szombat este rendőröket is megdobáltak kövekkel egy lipcsei tüntetésen. (…)

Nem csak a szélsőjobb megy utcára

Vasárnapi német sajtójelentések szerint figyelemre méltó fejlemény, hogy több menekültellenes tüntetésen nemcsak a szélsőjobboldali szubkultúrához tartozó emberek jelentek meg, hanem helyi lakosok és bizonyos, a szervezett bűnözéssel összefüggésbe hozott motoros klubok tagjai.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője a napokban arra figyelmeztetett, hogy a menekültválság miatt növekedhet a szélsőjobboldali zavargások, és a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoportok közötti összecsapások veszélye is.

A hivatal szerint a válságban egymásra találhatnak az erőszakra hajlamos szélsőjobboldaliak, a futballhuligánok és a menekültek tömeges beáramlása miatt feldühödött polgárok. Így kialakulhat egy „kevert szubkultúra, ami jelentékeny eszkalációs potenciállal bír” – mondta Hans-Georg Maassen, a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat elnöke, aki szerint a megerősödő szélsőjobb és az ellenük tüntető szélsőbaloldali csoportok „kölcsönhatása” még inkább fokozza a veszélyt. (MTI, 444.hu)”

Ez így rendben is van, de felhívom a figyelmet a lényegre:

1.: A tüntetéseken nem csak a szélsőjobboldali szubkultúrához tartozó emberek jelennek meg

2.: A menekültek tömeges beáramlása miatt „feldühödött polgárok” türelme is fogytán, s kiszámíthatatlan, mire lesznek még képesek

Így van minden teljesen rendben.

Európát ugyanis senki sem fogja megvédeni saját polgárain kívül. S az európai polgárok első feladata, hogy rádöbbenjenek végre: nem az a demokrácia, hogy egy erőszakos és gátlástalan kisebbség –szövetségben a vele kollaboráló, gyáva és aljas kormánnyal és az erőszakos és szintén gátlástalan médiával- ráerőlteti akaratát a normális többségre.

Nem. Ez nem demokrácia. Sőt…

Ha ezt sikerül végre felismerni, a többi már viszonylag egyszerűen megy. Utána választások útján el kell takarítani a kollaboráns, gyáva és alja kormányokat, negligálni kell az erőszakos, gátlástalan és hazug médiát, és összefogva el kell kezdeni kitakarítani Európát.

És jó hangosan ki kell mondani:

Nem akarunk több migránst!

Nem akarunk több muszlim kultúrát!

Nem akarunk befogadó állomásokat és táborokat!

Ez a mi földrészünk, és olyannak akarjuk megőrizni, ahogy örököltük. Akinek pedig ez nem tetszik, az nyugodtan elmehet innen. Anyja keservébe is, meg a Közel- és Távol-keletre is. Vagy akár Fekete-Afrikába.

„Csak innen el, csak innen el”. Ezt tartsák szem előtt, tisztelt hölgyeim és uraim! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.26.

„Sok migránsnak nem tetszik Finnország, inkább visszafordulnak

Több száz iraki bevándorló készül visszafordulni Finnországból, miután több keresztülutazták Európát az északi országért. Azt mondják, nem akarnak egy alig lakott országban maradni a kontinens északi határán, ami ráadásul túl hideg és unalmas is. A legtöbben Svédországba térnek vissza a finn-svéd határon át, a finn menekültügyi hatóság jelentette is, hogy a közelmúltban több menedékkérelmet is visszavontak az országban korábbi benyújtóik.

A 22 éves Mohamed ezt mondta az AFP-nek a Finnország északi részén lévő Tornióban, ahol most kb. 10 fok van:

„Elmondhatjátok a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, és nincs senki az utcákon, csak autók.”

Mohamed járt Helsinkiban is, az AFP tudósítójával már akkor beszélt, amikor vissztért a fővárosból a svéd határnál lévő Tornióba, hogy visszamenjen Svédországba. Megfelelő papírok nélkül a bevándorlók nem használhatják a Stockholm és Helsinki között közlekedő kompot, ezért utaznak szárazföldön.

A torniói buszállomáson az AFP tudósítója szintén irakiakba botlott, akik a Svédországba tartó buszra vártak. Azt mondták, hogy Finnország nekik sem jó, és bár Svédországban is ugyanolyan hideg van, de ott legalább nagyobb bevándorlóközösségek vannak, Svédország ugyanis régebb óta fogad és integrál menekülteket.

Finnországban egyre gyakoribban a bevándorlóellenes megmozdulások is. Néhány napja több, migránsokat szállító busz is visszafordult a svéd-finn határról Svédországba, miután finn tüntetők élőláncot formáltak a határon, így tiltakozva a bevándorlók beáramlása ellen. Az országban egyre nagyobb a bevándorlóellenes populista Finnek Pártjának támogatottsága is: már ők a második legnagyobb politikai erő.

Péntek reggel 40 tüntető (köztük egy Ku-Klux-Klán jelmezt viselő valaki) petárdákat dobott egy bevándorlókat szállító buszra az ország déli részén lévő Lahtiban. Csütörtökön egy középkorú finn férfi benzinből készített Molotov-koktélt dobott egy házra, amiben menedékkérőket szállásoltak el.” (444)

Aha. Értjük.

Viszont valaki elmondhatná végre a 22 éves Mohamednek, hogy utáljuk a puszta létezését is. Túl sokan vagytok, pofátlanok vagytok, nem tudtok viselkedni, mocskot és szart hagytok magatok után, úgyhogy menjetek a picsába haza. Ott van tea, meg jó meleg, meg sok-sok légy. Az a ti világotok. Hagyjátok békén Finnországot. És úgy általában: Egész Európát! 

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

A Mandiner bemutatja: így jutott el a német vezetés a határtalan befogadástól a határ lezárásáig. Teljes a káosz a Reichstag bunkerében. A Führer szerepében: Bundesmutti.

Címkék: Publicisztika
2015.09.25.

„Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet csütörtök esti ülésén szigorú intézkedéseket hagyott jóvá az erőszakos zavargások résztvevői ellen. Az új tűzparancs szerint a biztonságiak nemcsak akkor használhatnak éles lőszert, ha őket fenyegeti közvetlen életveszély, hanem akkor is, ha egy másik ember kerül hasonló helyzetbe – értesült a közszolgálati rádió.

A tíztagú biztonsági kabinet az egyhangúlag megszavazott új rendeletben engedélyezte a köveket és Molotov-koktélokat dobó, izraeliek életét veszélyeztető palesztin fiatalok ellen az éleslőszer használatát, és négy évben határozta meg a testi épséget veszélyeztető, nagykorú rendbontókra kiszabható minimális börtönbüntetést.

A tizennégy-tizennyolc év közötti kiskorúakat elzárással és bírsággal, a tizenkét-tizennégy éves elfogottak szüleit megemelt összegű bírsággal büntetik. A kiskorú rendbontók szülei nem kaphatnak családi pótlékot. A tizenkét év alattiak szüleire is pénzbüntetést rónak, az összeget azonban visszakaphatják, ha gyerekük egy évig nem követ el kihágást.

Ami a nagykorúakat illeti – a legfőbb ügyész, Jehuda Weinstein javaslatára –, a legalább négyéves büntetés kiszabása nem lesz kötelező, de az ítéletben rögzíteni kell az attól való eltérés okait. Weinstein ellenezte az éleslőszer alkalmazását is, amikor vasárnap tárgyalt Benjámin Netanjahu kormányfővel. Hangsúlyozta, hogy elégséges intézkedés az utóbbi időben a rendőrök számára jóváhagyott, 22-es kaliberű mesterlövészpuska, mert az képes ártalmatlanná tenni a kődobálókat, miközben nem annyira életveszélyes, mint a nagyobb kaliberű lőfegyverek.

A parlamenti ellenzéket és a szociáldemokrata Munkapártot vezető Jichák Hercog élesen bírálta az új döntéseket. Kijelentette, hogy Benjámin Netanjahu kormányfő „túl későn túl keveset” tesz. Szerinte a miniszterelnök ismét a lapok főcímeit készíti tettek helyett, és a biztonsági erőknek elég eszközük van a rendbontók ellen.” (NOL) 

Értem.

Várom a Guardian vezércikkét, hogy fel kell lépni ez ellen a rothadt rezsim ellen. Várom az osztrák kancellár fejtegetéseit a sötét 30-as 40-es évekről. Várom a francia külügyminiszter eszmefuttatását, hogy ilyet még állatokkal sem lehet csinálni. Várom a spanyol miniszterelnök szavait az emberi méltóság primátusáról.

Várom, várom, várom. Mindhiába.

Nevezettek és felsoroltak ugyanis nagyon bátrak, de nem vakmerőek. A sajtójuk pedig minősített gazemberek hada. Politikailag motiváltan, titkosszolgálatok zsoldjában. Ennyi.

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?