Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2015.10.30.

Bizonyítékom van rá, miszerint Ungár Klára a kilencvenes évek elején még nem volt leszbikus.

Ugyanilyen határozottan tudom kijelenteni azt is, hogy Kocsis Máté ezzel szemben nem csak a kilencvenes években nem volt, de ma sem homoszexuális, és 2050-ben sem lesz az.

Fenti két állítás között lévő nyilvánvaló és azonnal észrevehető különbségen kívül van egy rejtett különbség is: Ameddig teljesen mindegy, hogy Ungár Klára mettől meddig nem volt leszbikus és mikortól lett az, addig egyáltalán nem mindegy, hogy Kocsis Mátét, aki nem homoszexuális, le lehet-e homokosozni egy valaha jobb napokat látott, mára teljesen lecsúszott, ócska libának.

hirextra.hu

Nem. Nem lehet.

S ezen állítás legfényesebb bizonyítéka, hogy a „nevezetes” per előestéjén a magyarországi nyilvánosság legundorítóbb szereplői kötésig beleálltak ebbe az ügybe, azt sugallva, hogy de, igen, lehet.

A Magyar Narancs az egyik, az Index a másik.

A Magyar Naranccsal most nem foglalkozom, azok egy interjút készítettek Ungárral, nyilván nem véletlenül, de ez mellékes. Viszont az Index egy vélemény cikket közölt a per előtti napra időzítve, egy MG monogramú homoszexuális tollából, és nevezett homoszexuális a következő állításokat engedi meg magának:

1.: Kocsis Máténak nem lett volna szabad pert indítania

2.: Ha a bíróság Kocsis Máténak ad igazat, abban az esetben „közokiratba foglalná, hogy Magyarország homofób”.

Kezdjük a második ponttal: Az állítás a nyilvánvaló és vérlázító ostobaságán túlmenően penetránsan aljas is, mert semmi másra nem alkalmas, minthogy a per előtt befolyásolja a bíróságot illetve az ügyben majd eljáró bírót. Igen, képzeljük csak el: Ül otthon a bíró, olvassa ezt az írást, és azonnal leveri a víz, hogyha nem „megfelelő” ítéletet találna hozni, abban az esetben ő lesz az, aki közokiratba foglalja Magyarország homofóbiáját. Hát hogyan is vehetné magára ennek ódiumát?

Elképesztő. És éppen azért, mert elképesztő, most, a per előestéjén szögezzük le ismét: Magyarországnak és a Magyarországot jelentő emberi közösségnek jogában áll homofóbnak lenni, éppúgy, mint kaprofágfóbnak, nekrofilfóbnak és zoofilfóbnak lenni sem tilos. Sőt, még MGfóbnak is szabad lenni, bár ezt nem is kell különösebben megmagyarázni, pláne azt, ha valaki esetleg ungárfób.

A „fób”, mint megbélyegzés egészen egyszerűen nem számít, nem kell vele foglalkozni, mert a libertáriánusok találták ki a normális emberek megfélemlítésére.

És akkor talán már el is érkeztünk a dolgok lényegéhez.

MG, (aki homoszexuális) azt próbálja sugallni, hogy Kocsis Mátét nem érte semmiféle sérelem amiatt, hogy Ungár „lemelegezte”.

De, igen, sérelem érte.

Minden heteroszexuálist sérelem ér, ha nyilvánosan lebuzizzák (lemelegezik). Ha pedig politikusról van szó, akkor ez ezerszeresen igaz.

Egyfelől egy heteroszexuális ember, pláne, ha családi kötelékben él, és még gyermeket is nevel, súlyos sérelmet szenved el, amikor homokosnak bélyegzik. Sérelmet szenved el, mert sérül a családi biztonsága, mert a feleségének ez nyilvánvalóan fájdalmat okoz, ha a gyereke netán már közösségbe jár (akár csak általános iskolába), akkor előbb-utóbb a többi gyerek nekiszegezi a kérdést, hogy „az apád tényleg buzi?”, és az is nyilvánvaló, hogy egy heteroszexuális embernek a szülei, nagyszülei is nehezen viselnek el egy ilyen nyilvánosságot kapott vádat.

De ezeken túl és mindenekelőtt azt is szögezzük le: Senkinek sincsen joga megvádolni ezzel senkit, és velejéig rothadt az az álláspont, hogy ha egy nem buzit lebuziznak, az nem sértő.

De. Az. A társadalmi közeg miatt is, és az egyén érzékenysége miatt is.

Legszemélyesebb és legelidegeníthetetlenebb jogunk ragaszkodni saját nemi identitásunkhoz, és ugyanilyen jogunk az is, hogy ezt senki ne kérdőjelezhesse meg, senki ne relativizálja, senki ne inszinuáljon azzal, hogy a meglévővel ellentétes nemi identitást hazudjon nekünk.

S hogy egy politikus esetében ez miért különösen és ezerszeresen igaz?

Azért, mert egy politikus a közbizalomból él, abból nyeri legitimitását. S ha egy politikusról saját választói azt gondolják, hogy egy családos, kisgyermeket nevelő, heteroszexuális férfi (vagy családanya), és ezt nyilvánosan megkérdőjelezik, akkor a választók kimondva-kimondatlanul becsapva fogják magukat érezni, és azt fogják gondolni, hogy az adott politikus hazudott nekik.

szegedma.hu

Ilyen helyzetet pedig senkinek nincsen joga hazugsággal, rágalmazással előállítani.

És végezetül röviden arról, hogy Kocsis Máténak nem lett volna szabad pert indítania.

Nos, ezt ismerjük.

Ezek a gazemberek tényleg azt gondolják, hogy szabadon, önfeledten rágalmazhatnak bárkit, és ha a megrágalmazott esetleg szólni mer, akkor azt üzenik neki, hogy kussoljon, mert még rosszabbul fog járni, és még aljasabbul fogják rágalmazni.

Ezt üzeni MG is (aki homoszexuális), és ezt Ungár is, amikor a Magyar Narancsban azt mondja, ha esetleg a bíróság Kocsisnak ad igazat, akkor ő kész Strasbourgig elmenni.

Döbbenetes. Illetve nem is. Camus már leírta ezt:

„Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítja fel önigazolásra.”

Erről van szó.

Ezt üzeni a puszta tény, hogy most Kocsis Máténak kell magyarázkodnia egy hisztérikus, beteg leszbika miatt. És a libertáriánus sajtó természetesen itt tapicskol a saját undorító testnedveiben, és abban bízik, hogy a mocsokból valamennyi azért csak rátapad Kocsis Mátéra is.

Ezzel a tudással várjuk a pert.

Jó lenne, ha végre kilépnénk Jozef K. szerepéből, amit ránk osztottak ezek a bitangok. Mondjuk hát ki jó hangosan: egyáltalán nem szükségszerű, hogy a szégyenünk túléljen bennünket. Különösen akkor, ha szégyenünk nem nekünk van, hanem nekik…

 

Címkék: Publicisztika
2015.10.30.

A szőke nagykövet asszony –akit kinevezése előtt halálba cikiztek az itthoni megmondóemberek- elérkezettnek látta az időt arra, hogy ismét kioktassa Magyarországot.

Semmi újdonság.

Celofánba csomagolt unalom, szóvirág, csipetke butaság, kettős mérce, s mint egy jó amerikai vacsorán a ketchup, annyi aljasság.

„Fékek és ellensúlyok” – Úristen, de unom!-, sajtószabadság, korrupció.

Ennyi! Ja! És hogy el ne felejtsem! A kerítés az nem jó, és fogadjuk kedvesen a migránsokat.

Jó, ha tudjuk: az összes többi ennek az egynek appendixe.

Mert hát (ismétlés a tudás anyja, meg az apja is): Abu Ghraib, Guantanamo, szövetségesek lehallgatása, állampolgárok lehallgatása, ellenséges halott katonák levizelése, érthetetlen rendőri brutalitások sorozata, a kínvallatás legalizálása, veszélyesnek minősített „terroristák” likvidálhatósága elnöki rendeletre, bírói határozat nélkül, képmutatás, hazugság, és a FED puszta működése, mint a korrupció maga – ez Amerika.

És pont ennyire kell komolyan venni, amikor korrupcióról, emberi jogokról s bármi egyébről beszél.

De hogy egy pillanatra mégis komolyan vegyük, tudatosítsuk magunkban: A szőke nagykövet asszony azért állt elő a poros, karcos, Goodfriend által itt felejtett régi lemezzel, mert Amerika migránsok tömegeit akarja látni Európában.

Amerika érdeke Európa meggyengítése. Mert nem akarnak konkurenciát sem a dollárnak, sem a gazdaságuknak, és mert Kínával már nem tudnak mit kezdeni. (Az oroszokkal se nagyon, csak azt még nem vallják be.)

Marad Európa.

A „jóbarát”.

Igen, Amerika azt akarja, hogy a „jóbarátot” ellepjék a migránsok. Amerika azt akarja, hogy megszűnjenek, vagy végzetesen meggyengüljenek az európai nemzetállamok.

Amerika azt akarja, hogy legyen némi káosz és összeomlás. Hogy az európai nemzetek egymásnak essenek.

Amerika azt akarja, hogy ameddig ez az állapot tart és erősödik, addig szépen csendben tető alá hozzá néhány kollaboráns európai gazemberrel a szabadkereskedelmi egyezményt. (Ne sikkadjanak el a legfrissebb hír felett: Az Európai Parlament úgy döntött, hogy a nemzetállamok nem tilthatják ki területükről saját hatáskörükben a GMO-s élelmiszereket!)

Tegyük fel a kérdést: Útjában áll ezeknek a törekvéseknek az Orbán vezette Magyarország?

Igen útjában áll.

Magyarország ma a szó legszorosabb értelmében egy sziget a migráció óceánjában. És ahogy a horda nő és ellep mindent, úgy lesz Magyarország egyre inkább példa és követendő út.

Ráadásul most soha nem látott esély nyílt, hogy létrejöjjön egy Varsó, Pozsony, Prága, Budapest tengely, amelyhez hamarosan csatlakozik Zágráb is és Bécs is. És a Baltikum is.

És akkor lesz egy erő az Unión belül, amelyik ki meri mondani mindazt, amit az ájult nyugat még mindig nem mer kimondani.

Amerika ezt mind-mind nem akarja.

Ezért jött el az idő, hogy a szőke nagykövet asszony elmondja beszédét.

De van egy rossz hírünk: Magyarország nem az Egyesült Államok tagállama. Így aztán nagy türelemmel meghallgattuk a nagykövet asszony beszédét, és ennyi. Pontosan ennyi.

És egy barát őszinteségével üzenjük: Nem érdekelnek bennünket sem a hazug intelmek, sem a burkolt fenyegetés, sem az a jövő, amit Amerika elképzel minekünk.

És egy barát őszinteségével üzenjük azt is, hogy mérhetetlen erőfeszítésünkbe telne, hogy csak megközelítőleg annyi bajt és kárt okozzunk a világnak, amennyit az Egyesült Államok okozott csak az elmúlt két évtizedben.

Úgyhogy, kedves nagykövet asszony, ez ennyi volt. Túlléptünk rajta. És már annyit sem tudunk elmondani, hogy egy illúzióval kevesebb. Mert az Amerikával kapcsolatos illúzióinkat legalább két évtizede elveszítettük.

Sajnáljuk. Vagy még azt sem…   

Címkék: Publicisztika
2015.10.29.

 „Az Európai Parlament elutasította a nemzeti szintű GMO-tiltásokat

Úgy döntött az Európai Parlament, hogy a tagországok kormányai nem lehetnek különutasok a génmódosított élelmiszerek és takarmányok esetleges jövőbeli egységes piacán. Igaz, ez a különutasság, ha egy kormány bevezeti, egyébként sem állt volna meg az Európai Bíróságon.”(444.hu

Elérkeztünk hát a válaszúthoz.

Ha jól értelmezem a fenti kis hírt, akkor egy rakás gazember úgy döntött, hogy nekem, a gyerekeimnek és a népemnek akkor is kötelező lesz génmódosított lószart zabálnom, ha egyébként én, mi ezt nem akarom, akarjuk.

Meg vagyok győződve róla, hogy ezt senki sem írhatja elő, és erre senki sem kötelezhet engem, erre senki sem kötelezheti a hazámat.

Ráadásul ezt a gazemberséget csak és kizárólag az Amerikai Egyesült Államok velejéig rothadt lobbija akarja ránk kényszeríteni.

Szó sem lehet erről!

Ez most valóban válaszút, ezt a kérdést kenyértörésre kell vinni.

Magyarország az alaptörvényébe is belevette, hogy itt nem lehet génmódosított növényeket termelni, génmódosított élelmiszert forgalomba hozni.

Ezt pedig senki sem írhatja felül. Mert nincs hozzá joga.

Úgyhogy egész egyszerűen nem vesszük figyelembe az Európai Parlament döntését. Nincs jogotok ilyen döntést hozni.

Itt nem lesz génmanipulált élelmiszer!

Nyugodjatok bele, gazemberek!

Címkék: Publicisztika
2015.10.29.

„A MIGRÁNSIMÁDAT ELSŐ ÁLDOZATA: ELTŰNT A FŐSZERKESZTŐ

Christoph Biró, az osztrák Kronen Zeitung napilap stájerországi, regionális kiadásának, a Steirerkrone főszerkesztője bátor hangvételű írásban állt ki Ausztria és az osztrák nép védelme mellett. Komoly gondjai lettek belőle.

„Egyes afgánok nem csupán azért piszkítják az osztrák vasutak vagonjainak üléseit, hogy a szükségükön enyhítsenek . ‘Ide nem ülünk’, idézi Biró a migránsokat, ‘itt keresztények ültek.’”

„A befogadótáborokban nem a felállított vizesblokkokat használják, hanem mellette végzik el a dolgukat, majd az ott dolgozó női kisegítőknek szólnak, hogy takarítsák el a piszkot, elvégre azért vannak ott.”

„Tudomásunk van fiatal, tesztoszteron által vezérelt szírekről, akik agresszív szexuális zaklatást engednek meg maguknak, de sértetlenül megússzák azt.”

Az ominózus jegyzet a Twitteren is kering

Csupán néhány azokból a mondatokból, amelyeket Christoph Biró, a Steirerkrone (a Kronen Zeitung stájerországi regionális kiadványa) főszerkesztője vasárnap jelentetett meg. Az összes, a migránsválsághoz kapcsolódó keserűségét kiírta magából. „A hangulat már régen megváltozott. A menekültáradatot már nem fogadják tapssal… Ahhoz túl sok minden történt közben” – írja Biró.

„A hordák megrohamozzák a szupermarketeket, ahol felpakolnak mindent, amit gondolnak, majd eltűnnek. A rendőrség tehetetlen” – tér ki Biró egy újabb részletre.

A főszerkesztő határozottan fejti ki a véleményét a megoldással kapcsolatban is. „Most már világos kell, hogy legyen a helyzet mindenki számára, tekintet nélkül arrra, hogy keményvonalas jobboldaliról, vagy szociálromantikus balosról van szó. Le kell zárni a határokat, hogy megvédjük Ausztriát és annak lakóit.”

A cikk nyomán elképesztő kommentáradat zúdult a Kronen Zeitung portáljára. Az osztrák Médiatanácshoz kedd reggelig 37 panasz futott be, az SOS Mitmensch emberjogi szervezet pedig kikérte a grazi állami ügyész állásfoglalását a cikkel kapcsolatban. Az írást azóta a Kronen Zeitung eltüntette a portáljáról, Christoph Biró pedig átmenetileg visszavonult a szerkesztőségből. A cikket teljes terjedelmében egy másik online felületen, az Unzensuriert.at oldalán lehet elolvasni.

Az osztrák média jó része szerint Christoph Biró ügyészségi eljárásra számíthat.” (Magyar Idők)

Christoph Biró megírta az igazat. Ám az igazat nem lehet megírni.

Az Európai Unió végzett a demokráciával.

Egyik végében – Portugáliában – hiába győzött egy politikai erő a választásokon (a baloldal!), az államelnök nem ad nekik kormányalakítási megbízást, mert azt mondja, a megszorítás-ellenesség árt az ország érdekeinek.

A portugál államfő felülbírálja a portugál nép döntését.

És mivel ez egybeesik az EU szándékaival, hát senki nem szól egy árva szót sem. (Csak összehasonlításképpen: képzeljék el azt a pillanatot, amikor a választáson győztes baloldalnak Áder János köztársasági elnök nem adna kormányalakítási megbízást, bármilyen indokkal. Vége lenne a világnak. Még szerencse, hogy ez a veszély amúgy nem fenyeget…)

Ausztriában pedig egy újságírót tesznek éppen tönkre, mert nem a mainstream politikai és média „elit” elvárásainak, hazugságainak és álomvilágának megfelelő cikket írt, hanem merészelt szólni a valóságról.

Ügyészség fogja vegzálni, ki fogják rúgni, el fogják lehetetleníteni, tönkre fogják tenni.

Közben pedig naponta el fogják mondani, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság.

Ideje van egy lázadásnak, egész Európában. Ezzel a mocskos, levitézlett, ócska gazemberekből álló bagázst el kell takarítani. Amilyen gyorsan csak lehet!

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

Most látom, hogy Rajcsányi kolléga is megírta ezt a szemétséget a mandineren. Olvassátok! Ő összeszedte az akkori sajtóanyagokat is. Vérlázító az egész. Hogy dögölnének meg ezek a rohadt gazemberek! 

Européer osztrák rendőri banándobálás

Ez egy osztrák rendőr, aki banánt dobál a kordon mögül a kajáért összeverődő migránsoknak. Európa, segíts!

„Feeding time: Hungarian police hurl food at hungry migrants in makeshift pen like animals”

„Hungary: shocking footage shows Hungarian police throwing bread at desperate refugees”

„Video shows refugees fed »like animals in pen« in Hungary camp” 

„Austrian volunteer who filmed footage in Hungary’s Roszke camp says treatment of refugees »like Guantanamo in Europe«” 

„Weary migrants are being herded into pens and being thrown sandwiches at at least one Hungarian camp. 

„Disturbing new footage posted online show hundreds of Syrian refugees jostling for space and with their arms in the air, hoping to catch a morsel of food as security officials toss bagged sandwiches over a fence.” 

„Human Rights Watch has criticized Hungarian police of treating them like animals.” 

„Starving migrants are being locked up in makeshift pens and thrown food like animals, shocking footage has revealed.”

JA, NEM.  

Ez egy osztrák rendőr, aki banánt dobál a kordon mögül a kajáért összeverődő migránsoknak. 

Nincs itt semmi látnivaló, nincs semmi kommentálnivaló, ez emberi jogi, európai értelemben vett banándobálás.

Fent: néhány cím a nemzetközi sajtóból, amikor is az elhíresült röszkei szendvicsdobálós felvételektől volt hangos a világ.

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

„Osztrák kancellár: Ez nem kerítés lesz, hanem kapu oldalsó szárnyakkal

Werner Faymann osztrák kancellár szerda délben elmagyarázta, hogy úgy épít műszaki biztosítást Ausztria a határra, hogy az nem lesz kerítés.

Szerinte különbséget kell tenni aközött, hogy valaki határkerítést, vagy kaput épít oldalsó szárnyakkal.

"Határozottabb szabályozásra és nem határzárra van szükség a menekültáradat ellenőrzésére" - tette hozzá.

Az osztrák belügyminiszter reggel egy interjúban használta ugyan a kerítés szót, de azt is mondta, hogy a határokat nem zárják le a menekültek előtt.

A szlovén kormány is elkezdett kerítésen gondolkodni.” (444.hu) 

Nem. Werner Faymann osztrák kancellár nem egy fasz. Hanem egy makk, oldalsó fülekkel…

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

Amikor valamikor a nyár végén egy magyar rendőr élelmiszer csomagokat dobott be a migránsoknak, majdnem összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa, és az összes telebaszott "jogvédő" geci azzal volt elfoglalva idehaza és külföldön, hogy ez már micsoda embertelen, gusztustalan disznóság, fújfúj náci magyarok.

Ez a derék katona (osztrák? Szlovén?) egy banánt hajít a migránsok tömegébe.

Nem hallom a felháborodást, köcsögök!

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

Egy 105 éves afgán matróna is a Horvátországba érkezett menekültek között van – közölte az AP.

A horvát rendőrség közölte, hogy Szerbián keresztül menekültek egy csoportjával a horvátországi Opatovac menekülttáborába érkezett egy 105 éves afgán nő is. Az AP idézi Domagoj Dzigumovic rendőrségi szóvivőt, aki elmondta, hogy ellenőrzik, hogy az asszonynak szüksége van-e orvosi ellátásra.

A szóvivő elmondta, hogy szeptember közepe – vagyis a szerb-magyar határzár elkészülte – óta 260 ezer menekült lépett be Horvátországba, most kevesebben, naponta 1-2 ezren lépnek be az országba, de ez ismét fokozódhat.” (HVG) 

Tegyük hozzá, hogy a hosszú útra elkísérte a matrónát tizennégy családtagja is. A biztonság kedvéért.

De ez nem lényeges.

Az a lényeges, hogy végre megérkezett Európa egy újabb reménysége, aki segíteni fog a katasztrofális demográfiai helyzetünkön.

Úgy tudjuk, a 105 éves matróna el fogja végezni Orosz Mihály Zoltán érpataki egyetemét. A Sophia Perennis Theologiai Akadémián kutatásokat-tanulmányokat folytat majd a vallásfilozófia és a valláspszichológia területén a mi 105 éves afgán nagymamink, a megváltástan, a kegyelemtan és a lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben.

Ha végez, és átveszi diplomáját egyenesen az érpataki modell pápájától, máris tigrisként fog rászabadulni a munkaerő piacra.

Európa meg lesz mentve! 

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

 

„Érpataki doktori címet kamuzhatott az érpataki polgármester

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester közokirat-hamisítás vádjával állhat a héten bíróság elé azt követően, hogy egy érpataki székhelyű államilag nem elismert felsőoktatási intézményben szerzett doktoriját jegyeztette be személyigazolványára. A helyi romákat ért inzultusokról elhíresült település polgármestere korábban akasztásos műsorával is nagy ismertségre tett szert.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt áll bíróság elé Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, akit azzal vádol az ügyészség, hogy jogosulatlanul használ doktori címet – írja a NOL.hu. A polgármester még 2012 augusztusában igényelt új személyazonosító igazolványt, ekkor kérvényezte, hogy a doktori titulust is tüntessék fel a neve előtt. A debreceni okmányiroda arra kötelezte, hogy mutassa be, hogy milyen képzettség alapján jogosult a doktori cím használatára, ekkor Orosz az érpataki alapítású Sophia Perennis Tradicionális Theológiai Akadémián megszerzett doktori címét mutatta be, ez alapján felkerült az igazolványára is a titulus. Az intézmény értesüléseink szerint már nem működik, a Creditreform adatai alapján az érpataki polgármester címére volt bejegyezve.

Orosz Mihály Zoltán - Fotó: 24.hu

Orosz Mihály Zoltán egy korábban fellelhető életrajzában olvasható, hogy „tudományos fokozatot szerezve a Sophia Perennis Theologiai Akadémián kutatásokat-tanulmányokat folytatok a vallásfilozófia és a valláspszichológia területén a megváltástan, a kegyelemtan és a lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben”.

A Debreceni Rendőrkapitányság már tavaly lefolytatta a nyomozást a polgármester ellen, a nyomozás során megállapításra került, hogy Orosz tudhatta, hogy a megszerzett doktori címet nem használhatná, a vádemelést a Debreceni Járási Ügyészség végezte. A büntetőügy tárgyalása október 29-én lesz a Püspökladányi Járási Bíróságon, kérdéses, hogy OMZ megjelenik-e.” (HVG)

Teljesen igazságtalannak tartom OMZ bíróság elé állítását a doktorija ügyében!

Érpatak polgármestere fantasztikus dolgot valósított meg, és bírósági vegzálás helyett kitüntetést érdemelne.

OMZ ugyanis kitalálta, és teszetoszáskodás helyett mindjárt át is ültette a gyakorlatba a teljesen ingyenes felsőoktatási modellt, ami legalább olyan fantasztikus, mint az érpataki modell.

Nincs többé szükség államilag fenntartott felsőoktatási intézményekre, fizetett oktatókra, gyakorlatra, doktorandusz képzésre, a doktori disszertációk megvédésére, tudományos publikációkra – nincsen szükség semmire.

Aki ezentúl doktor szeretne lenni, alapít odahaza a rötyi mögött egy egyetemet, és ott megvédi saját maga előtt a doktoriját. Kiállít hozzá egy oklevelet (ez az egyetlen költség, bár egy kis innovációval ez is csökkenthető, lásd krumplinyomda!), és már irány is az okmányiroda!

Tök jó ez így, és rengeteg pénzt lehet vele megspórolni az államnak.

Karinthy írta, a kávéházban az a jó, hogy az ember nincs otthon, de még sincs friss levegőn. Az OMZ-féle modellben pedig az, hogy bár nem kerül semmibe, mégis mindenki lehet doktor.

Szerintem ki kéne tüntetni ezt az embert.

Rögtön utána pedig elvinni egy megfelelő intézménybe, ahol olyan régimódi alakok kezelnék, akik még a hagyományos módon lettek doktorok…

Címkék: Publicisztika
2015.10.28.

"Építési jellegű intézkedésekkel" húznak kerítés jellegű kerítést az osztrák-szlovén határra

Elképesztő nyelvtani bravúrok sorával próbálta leplezni Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a tényt, hogy

Ausztria kerítést húzna fel a szlovén-osztrák határon.

A belügyminiszter szerint "építési jellegű intézkedések" kezdődnek a stájerországi Spielfieldnél, ahol "terveket" és "óvintézkedéseket" foganatosítanak azért, hogy "nagyszámú ember rendezett formában" léphesse át a határt.

A Die Presse megfejtése szerint akárminek is nevezzék a tervezett, több kilométeren át elnyúló építményt, azt az óvatlan szemlélő kerítésnek nézheti.

Mikl-Leitner azzal indokolta a kerítésjellegű kerítés felépítésére irányúló építési jellegű intézkedést, hogy "Ausztria teljesítőképességének határaihoz" érkezett, mert a menekültek nagyobb tempóban érkeznek délről, mint amilyen tempóban Ausztria továbbtolja őket Németország felé. (Via, MTI, 444.hu) 

Azért lássuk be, ez roppant érdekfeszítő hírcske. S ennek kapcsán már csak egyetlen kérdést kell majd tisztáznunk: Vajon Faymann kancellár erősen előre hajolva, a két lába között aztán visszahajolva, vagy ügyesen homorítva, és a kapuban még tovább feszítve a nyakat fogja bedugni a hülye fejét a saját valagába…

S ha majd ez a kérdés is eldől, elégedetten olvassuk el a 444.hu másik kreténjének, ánusz arcú Bede Mártonnak alábbi írását:   

A bevándorlók halomra lövése nélkül falat építeni pénzkidobás

Fal! Kerítés! Szögesdrót! Mindenki kénytelen ilyesmihez nyúlni, ha meg kell állítania egy áradatot. Van, akit csak a szomszéd felől támadnak a vakondok, másnak viszont négerek, arabok és egyéb bűnöző hajlamú népek millióit kell visszatartania attól, hogy idejöjjenek, beleszarjanak a hortobágyi húsos palacsintába, összemaszatolják leányaink ártatlanságának hímporát, és egyéb undorító trükkökkel bánjanak tiszteletlenül a magyarok kultúrájával.

Mit lehet ilyenkor tenni? - teszi fel a kérdést a jó gazda. Aztán gyorsan meg is találja a kézenfekvőnek tűnő megoldást: olyan akadályt kell emelni, ami megállítja az áradatot. Amit meglátva hazakullog bűzös lyukába, de legalább a szomszéd kertjébe a vakond, az arab és a néger.

A terv bombabiztosnak, sőt, légmentesen zárhatónak tűnhet, azonban van vele egy kis probléma, ahogy azt mindenki tudja, aki próbált már legalább ostoba vakondok vagy valamivel intelligensebb macskák ellen csatát nyerni. Aki nem kész elmenni a végsőkig, az veszíteni fog. Vagy a vakondok és a macskák nyernek, vagy lapáttal kell agyonverni a földből kibukkanókat és méreggel elintézni a falon átszökellőket. Öldöklés nélkül nem lehet megnyerni egy háborút.

Ami persze nem jelenti azt, hogy az öldöklés garancia a győzelemre, azonban a háborús analógiára mindenképpen szükség van, ha meg akarjuk érteni, mit tervez most a magyar kormány a szerb határra. Lényegtelen, hogy azért akarnak falat építeni, mert azt hiszik, hogy tényleg veszély fenyegeti Magyarországot, más már nem jut eszükbe megcsappant népszerűségük növelésére, vagy igazából nem is akarnak falat, csak Brüsszelt próbálják ezzel zsarolni.

Mint ahogy az sem fontos, hogy azok a szerencsétlen emberek, akik ellen csatába indulnak, valójában egyáltalán nem akarnak Magyarországra jönni, hiszen Aleppóban és Aszmarában is közismert, hogy ennél most csak jobb helyek vannak az Európai Unióban. A helyzet megértésének szempontjából csak az lényeges, hogy a magyar kormány hadat üzent a délről és keletről érkező menekülteknek.

Ezt a háborút, mint minden háborút, akár a vakondok elleniről, akár a drogháborúról van szó, csak úgy lehet megnyerni, ha a magyar kormány kész elmenni a végsőkig, ami ebben az esetben egészen konkrétan a határ elaknásítását és géppuskafészkek felállítását jelenti. Majd ezek rendszeres használatát. Minden potenciális bevándorlót ezzel sem lehet kiszűrni, de annyira le lehetne csökkenteni a számukat, hogy az már azt a magyar választópolgárt se zavarja, aki az arab és néger terroristákat teszi felelőssé saját életének minden kudarcáért.

A bevándorlók legéppuskázásának szükségességét a történelmi tapasztalatok is bizonyítják. Ha egy határon sokan át akarnak menni, akkor azon át is fognak menni. A fal- és kerítésrajongók hobbijuk megindoklására az Izrael jó részét körbevevő fal sikerességét szokták felhozni, azonban ez nem jó példa. Egyrészt mert az a fal nem a túloldalra vágyó palesztinok tízezreinek feltartóztatására épült, hanem a néhány robbantgatni-lövöldözni vágyó terrorista megfékezésére. Másrészt pedig mert Izrael pontosan tudja, hogy egy háború megnyeréséhez el kell menni a végsőkig, és hajlamos el is menni.

A menekültáradat feltartóztatására nemhogy a mexikói-amerikai határ egy részét őrző fal, de még a Kína és Észak-Korea között húzódó Jalu folyó sem alkalmas, pedig ott Kim Dzsongun katonái elvileg azt lőnek le, akit csak akarnak. A hangsúly az elvilegen van, hiszen a valóságban még egy ilyen sötét diktatúra határőreit is simán meg tudják kenni a menekülők és az embercsempészek, némelyik pedig azért nem lő, mert van szíve.

A most tervezett négy méteres falon át lehet majd mászni, alagutat lehet alatta ásni, és biztos lesznek még trükkösebb megoldások, ahogy a vasfüggöny mögül kiszökni próbáló magyaroknak is voltak egészen vad ötleteik. És persze le lehet majd fizetni az őrzésével megbízott magyar határőröket, vagy abban bízni, hogy emberségből vagy lustaságból félrenéznek. Ha a magyar kormány nem áll készen arra, hogy halomra lője a menekülőket, csak abban bízhat, hogy tagjainál keményebb szívű és kevésbé korrumpálható magyarok tömkelegét tudja majd a déli határfal őrzésére kirendelni.

Van még az a megoldás is, hogy nem indítunk háborút egy képzeletbeli ellenség ellen, de ezt a lehetőséget most ne firtassuk, mert szemmel láthatóan nincs itt az ideje. Nemcsak a kormány, az ország jelentős része is háborút akar.” 

Elvileg Bede Márton is bedughatná fejét a saját valagába. Meg az összes többi barom arról a honlapról. De a hangsúly az „elvilegen” van. Hiszen már minden határon kerítés lesz, már réges-rég minden ország lezárta a saját határait, már egész Európa belátta, hogy a migránsoknak nincs itt helyük, amikor a 444.hu derék és haszontalan idiótái még mindig ugyanazt fogják mantrázni.

Lassan ideje lesz keresni nekik egy saját kis országot. Valahol az óceán közepén, messze, messze. Ahol majd bús Bede barna szarnyomon, mereng a durva magyaron…

Jó lesz.

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?