Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.06.28.

...hogy a svéd kormány tagjai viszont soha, senkitől sem fognak új személyazonosságot kapni. És mindegyikről lehet majd pontosan tudni, hogy kicsoda. A megfelelő pillanatban. 

 „A svéd kormány még segíti is az ISIS harcosait, hogy nyugodt életük legyen

A svédek ismét bebizonyították, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keblükön melengethessék a terroristákat. A svéd szélsőliberális kormány legújabb terve szerint azt a több száz férfit, akik visszatérnek a skandináv országba az ISIS szolgálatából, nemhogy nem börtönzik be, de a különböző anyagi javakon kívül még a személyazonosságukat is megvédik, hogy a szomszédjaik ne tudják meg azt, hogy ők hol harcoltak korábban.

A svéd Expressen beszámolója szerint azok a korábban az ISIS kötelékében harcoló dzsihadisták, akik visszatérnek Svédországba, a legtöbb esetben meghúzódva próbálnak meg tovább élni, mivel többségük súlyos bűncselekményeket követett el a Közel-Keleten.

A skandináv ország kormánya azonban ahelyett, hogy a terroristákat börtönbe csukná, még segíti is őket. A 27 éves Walad Ali Yousefnek például egy különleges státuszt adtak, hogy megvédjék a személyazonosságát.

Yousef a javarészt bevándorlók lakta Malmőben él, azonban elmondása szerint komoly nehézségekbe ütközik a munkavállalás során, mivel senki nem akarja alkalmazni, mert már harcolt az ISIS kötelékében. A férfi 2014-ben utazott a szíriai Rakkába, hogy ott lépjen be a terrorszervezetbe. Yousef több képet is feltöltött magáról, amint épp AK-47-esekkel pózol a megszállás alatt lévő városban. Több képen azzal a 39 éves svéd Bherlin Dequilla Gildóval szerepel, aki korábban meggyilkolt emberekkel pózolt mosolyogva.

Többen tartanak attól, hogy az a több mint száz svéd állampolgár, akik jelenleg az Iszlám Állam csapatait erősítik, hamarosan visszatérnek Skandináviába. Magnus Ranstorp terrorizmus-szakértő szerint azok az igazán veszélyes iszlamisták, akik még nem tértek vissza.

Ezek az emberek továbbra is veszélyesek, és a hatóságoknak valahogy kezelni kell majd a miattuk kialakult helyzetet" – mondta Ranstorp.

Bár rengetegen tértek vissza a csatamezőről Svédországba, mindössze a 31 éves Sultan al-Amint és a 33 éves Hassan al-Mandlawit ítélték el külföldi tetteikért. Mind a ketten az Aleppóért vívott harcokban követtek el súlyos bűncselekményeket.

A svéd hatóságokat rengetegen kritizálják amiatt, mert tárt karokkal várják vissza a terroristákat. A skandináv ország politikusai kitartanak amellett, hogy képesek ezeket az embereket integrálni a társadalomba. A kormány még külön anyagi támogatást is küld a terroristáknak.” (888)

2017.06.28.

Tényleg, Renzi koma? tarthatatlan a helyzet? 

„Kiborultak az olasz politikusok, uniós segítséget kérnek 

Tarthatatlannak nevezte az olaszországi partokra érkező bevándorlók számát Matteo Renzi volt miniszterelnök szerdán, miután az utóbbi négy nap alatt több mint tízezer embert mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon.

Matteo Renzi kijelentette, hogy Olaszország nem képes ennyi menekült befogadására, és tudomásul kell venni, hogy az olasz közvélemény számára a helyzet elviselhetetlenné vált.

Vasárnap óta több mint tízezer ember érkezett Líbiából a dél-olaszországi partokra. Velük több mint 80 ezerre emelkedett az év eleje óta érkezett migránsok száma, ez több mint tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát.

A rendkívüli migrációs nyomás közepette Marco Minniti belügyminiszter lemondta Washingtonba tervezett látogatását, hogy személyesen koordinálja a hatóságok munkáját az érkező csoportok ellátásában.

Sergio Mattarella államfő az Európai Unió beavatkozását sürgette arra hivatkozva, hogy Olaszország a földközi-tengeri frontvonalban menti az emberéleteket, Európa határán, de anélkül, hogy közös és hatékony beavatkozás történne.

A szicíliai Pozzallo kikötőjébe legutóbb érkezett, több mint 600 fős csoportban egy, a tengeri átkelés alatt született csecsemő nem élte túl az utat.” (index)

 

Amúgy, ha van teljesen hiteltelen alak a hisztire meg a panaszkodásra meg a segélykérésre, az Matteo Renzi. Akinek miniszterelnök korában egy gondja volt: Orbánt és Magyarországot fenyegetni, meg hülyeségeket beszélni az európai értékekről. Úgyhogy most jobb, ha befogod a szádat, Matteo elvtárs, és felkeresed a Tarthatatlan Helyzetek Minisztériumát. Ott van a Hülye Járások Minisztériuma mellett Brüsszelben, a Monthy Pyton utcában, ott megtalálható az összes seggfej európai vezető. A „willkommenskultur” migráns simogató őrültjei, akik tönkre tették ezt a földrészt, tönkretették benne a saját hazájukat, most meg sopánkodnak, nyavalyognak, segítséget kérnek. Ja! És persze fenyegetőznek. Hogy majd elveszik a pénzt azoktól a tagállamoktól, akik nem voltak baromállatok, és nem engedtek be egy migránst se. Most azok között akarják szétosztani a saját mocskukat. Persze el ne feledjük: ez a hír az élő cáfolata a kvótarendszernek, ez a hír egymaga leleplezi ezt az egész aljas hazugságot. Mert ha négy nap alatt tízezer migráns jön Európába, akkor ki hiszi el, hogy a kvóta megállna mondjuk ott, ahol ma tart. Tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy napi két és félezer migránssal számolva nekünk tényleg csak valami kétezret kellene összesen befogadnunk… Na ugye!

Amúgy, Renzi, nem nyavalyogni kell meg segítségért sivalkodni, hanem nem kellene behordani őket magatokhoz. Hanem az összes kihalászottat visszavinni Líbiába. Ezt tennétek, ha lenne egy csepp eszetek. De nektek nincs. S akinek van, például annak az ügyészeteknek, aki már vagy egy hónapja kimondta, hogy az NGO-k összejátszanak az embercsempészekkel, úgy hordják be Olaszországba a kezelhetetlen helyzetet, nos azt az ügyészt megfenyegetitek és vizsgálatot indítotok ellene.

Mert ti nem csak idióták vagytok, hanem gazemberek is.

És jó, ha tudod, Renzi koma, hogy az olaszoknak nem most lett tele a töke a tarthatatlan helyzettel, amit te meg a hozzád hasonlóak idéztetek elő, hanem már nagyon régóta tele van a tökük. Mint mindenkinek, szerte Európában. Elég, ha megnézed, mi történt a polgármester választáson Lampedusan, vagy megnézed a helyhatósági választásotok eredményeit.

Az olaszok azt mondták, Renzi, hogy elmentek ti a picsába – csak hogy egy egykori Szabad Demokrata klasszikust idézzek.

És ti tényleg mind el fogtok menni a picsába. És örülhettek, ha a bőrötöket menthetitek.

2017.06.28.

2017.06.28.

Istenem, még egy darabig ne szólítsd magadhoz ezt szerencsétlen, beteg faszt...

„Gyurcsány megállapodott az Orbán elleni bizonyítékok áráról        

Megint találkozott titkos tárgyalópartnerével Gyurcsány Ferenc – nyilatkozta a DK elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azt mondta, ezúttal nem látta azokat a dokumentumokat, amik Orbán Viktor svájci bankszámláinak létezését támasztják alá, de a bizonyítékok áráról már megállapodtak.

Svájc, Szingapúr, Putyin, 100 milliók - ezek a kulcsszavai Gyurcsány sztorijának, amelyre továbbra sem mutat bizonyítékot.

Gyurcsány ugyanakkor úgy érzi, hogy nem csak pénzügyi alkut akarnak kötni vele tárgyalópartnerei.

„Engem kutyául izgat, hogy kivel ülök szemben, és ő meg kit szolgál. Ebben nem jutunk egyről a kettőre” – fogalmazott a korábbi kormányfő. Egyelőre optimista és rendíthetetlen, de óvatos is az ügyben. Azt is tudja, sokan azt gondolják, hogy csak blöfföl, de ennél szerinte veszélyesebb, ha ugyan látja a dokumentumokat, de nem beszél róluk. „Ha ez kiderül, akkor van politikailag végem” – mondta.

Gyurcsány többször is azzal vádolta meg Orbánt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt. Elmondása szerint erről egy titkos informátor tájékoztatta, aki dokumentumokat is mutatott. A titkosszolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát arról tájékoztatták: Orbán Viktorral kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre.” (index)

2017.06.28.

Akik ezt megengedték, akik ezért felelősek, azok hamarosan mind meg fogják kapni büntetésüket. És a büntetés elrettentő és rettenetes lesz. Remélem...

2017.06.28.Egy felháborító adás lesz ma este a ZDF-en. Ezt megírtam a külügy német referaturáján dolgozó barátomnak és  a nagykövetség sajtósának is, de ha van még valaki, akit mozgósítani lehetne, tedd meg!

Esetleg a 888.hu, vagy egyéb médiáknak kellene szólni, hogy reagáljanak már erre a felháborító országellenes kampányra keményebben!

Ezt írtam a külügynek is:

Azért írok most Neked, mert a ZDF beharangozójában ma este láttam, hogy egy undorítóan lejárató riportot fognak ma este a 22:15-kor kezdödö Auslandsjournal címü müsorukban leadni.

https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/auslandsjournal-clip-1-148.html

Véleményem szerint erre Nagykövet úrnak ill. valakinek reagálni kellene, mert ezt nem lehet szó nélkül hagyni, hogy még az 1567 óta megrendezett  csíksomlyói búcsút is revizionista ultrajobboldali rendezvényként állítják be. Ez már valódi, irányított Magyarország elleni lejárató kampány a TV elöfizetök pénzén.
Szerintem ez már lassan kimeriti a "Volksverhetzung" büncselekmény tényállását is.

Címkék: Publicisztika
2017.06.27.

Na, ezt figyeljék: 

„A már megszűnt Népszabadság volt újságírója hatalmasat bakizott 

Megint hatalmasat villantott a baloldal a szakmaiságból. Ezúttal a mindig jól értesült Csuhaj Ildikó tett tanúságot politikai tudásáról plakáttörvényügyben.

A Spíler szúrta ki, hogy a Népszabadság volt újságírója, Csuhaj Ildikó a plakáttörvény megszavazását követően az ATV-ben próbálta kelteni a hangulatot azzal, hogy kik voltak azok, akik "nem merték" a nevüket adni a pénteki szavazáshoz. A függetlenobjektív újságíró szerint ez az egész plakáttörvény annyira kínos a Fidesznek, hogy ehhez bizony komoly ember nem is adja a nevét:

számos miniszter, én Trócsányi Lászlót sem láttam – ő meg ugye ő volt alkotmánybíró, igazságügy-miniszter –, én őt sem láttam a parlamentben, hogy megszavazta volna ezt a mostani törvényt."

Csakhogy a hangulatkeltés mögött egy bődületes szakmai hiba húzódott meg, ugyanis a Népszabadságnál évtizedeket eltöltött Csuhajnak abban igaza volt, hogy Trócsányi nem szavazta meg a törvényt, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy

Trócsányi nem képviselő, nem is szavazhatott volna ebben a kérdésben.

Mindezek ellenére a balliberális tempóba ez mind beleillett, hiszen nemcsak a műsorvezető, Rónai Egon nem vette észre ezt a ferdítést, hanem még a politikai elemző titulust magának valló másik vendég, Reiner Roland sem.” (888) 

Drága Ildikó, kedves Roli és Egon! Ti hogy emlékeztek visza? Már egészen kicsi gyerekkorotokban ilyen hülyék voltatok, vagy fokozatosan, az idő múlásával hülyültetek el ennyire?

Címkék: Publicisztika
2017.06.27.

Hír 1. 

Első hírünk egy hónapos, május 28-án tette közzé az index, ám e nélkül nem érthetjük meg a többit. Tehát akkor, a májusi hír, amelyben egyenesen „bezuhant” Orbán népszerűsége (ezek a pöcsök a „bezuhant” szót szeretik a legjobban). 

„Bezuhant Orbán népszerűsége 

Látványosan csökkent Orbán Viktor népszerűsége januártól májusig a Publicus Intézet felmérése szerint. A Vasárnapi Hírek megbízásából felvett adatok szerint a kormányfő munkáját határozottabban alacsonyabbra értékelték most, mint az év elején. Az MSZP kormányfő-jelöltjévé választott Botka László viszont jobb számokat kapott – írta a 24.hu.

Az 1007 fős, reprezentatív felmérés kérdése így hangzott: „Mennyire szívesen látná fontos politikai szerepben?” – az értékelést egy százas skálán kellett megadni.

Orbán a kérdésre januárban átlagosan 49 pontot kapott, májusban csak 40-et, Botka pedig 40 után ezúttal már 43 pontig jutott és a Jobbik elnöke, Vona Gábor is feljövőben, 34 pontnál jár.

Igaz Botka áprilisban 44 pontot is kapott, ám a különbség Botka javára így is májusra lett a legnagyobb Orbánnal szemben.

Meglepő módon Orbán mérhető népszerűségvesztése nem befolyásolta a pártok megítélését.

Az összes megkérdezett körében továbbra 25 százalékkal vezet a Fidesz, mögötte az MSZP 14, a Jobbik 10 százalékon áll. Toronymagasan a bizonytalanok vezetnek: 41 százalék nem tudja, hogy "most vasárnap" kire voksolna, így továbbra is igaz, hogy az elégedetlenek táborából nem tud nagyobb csoportokat magához vonzani egyik ellenzéki párt sem.” 

 

Hír 2. 

Most, junius 25-én szintén az index tette közzé a friss hírt, vagyis a friss mérési eredményt. Ezt: 

„Orbán visszavette a népszerűségi lista vezetését Botkától 

A Fidesz és a Jobbik támogatottsága egyformán 1-1 százalékpontot nőtt az elmúlt egy hónap alatt, erre jutott a Publicus Intézet legutóbbi, a Vasárnapi Hírek megbízásából készült közvélemény-kutatása. A reprezentatív felmérésben június 8 és 13 között kérdeztek meg 1008 embert a pártokról és egyes politikusokról.

A Fidesz most 26 százalékon áll. A második helyet 14 százalékkal az MSZP tartja, amelynek a támogatottsága nem változott mostanában. A Jobbik a maga 1 százalékpontos emelkedésével most 11 százalékos támogatottsággal bír. A Publicus mérései szerint a Jobbik támogatottsága egy éve nem mozdul a 10-11 százalékos sávból, és a párt támogatóinak (szemben a Fidesz és az MSZP szimpatizánsaival) aktivitása alacsony.

Ha most vasárnap lennének a választások, a megkérdezett emberek 3-3 százaléka választaná az LMP-t és a DK-t. Utánuk 2 százalékkal a Momentum Egyesület, majd 1 százalékkal a Kétfarkú jönne. Az 1 százalékot sem érné el a Publicus szerint az Együtt, a Párbeszéd és az MLP. A bizonytalanok aránya 2 százalékponttal csökkent, így most 39 százalék.

A Publicus szerint Orbán Viktor kezd visszajönni a múltkor mért népszerűségvesztésből. Januárhoz képest még mindig 7 ponttal rosszabbul áll, de egy hónap alatt 2 pontos növekedést ért el, így most 42 pontot mértek nála, ami már elég volt a 41 pontos szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László megelőzésére. Botka 2 pontot rontott. A Publicus közleménye szerint a kettejük közti különbség a hibahatáron belül van.

A jobbikos Vona Gábor népszerűsége Orbánéhoz hasonlóan 2 pontot nőtt, most 36. Januárhoz képest 5 ponttal jobban áll.

A DK-s Gyurcsány Ferenc népszerűsége folytatta az esést, januárhoz képest 3 ponttal van lejjebb, most épp 18 pont.”

 

Tehát akkor, Orbán két pontot javítva, visszavette Botkától a vezetést. Rendben, értjük. De nem érti ám mindenki – nézzék csak! 

Hír 3. 

24.hu is megkapta a hírt. És mit gyártott belőle? Ezt:

 

„Botka népszerűségben beérte Orbánt 

A Fidesz toronymagasan vezet, de a két politikus között hibahatáron belül a különbség. A Publicus Intézet friss kutatását ismertetjük.

A Fidesz szavazóinak száma az elmúlt a hónapban újabb egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága nem változott, már negyedik hónapja változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatása múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, majd most egy százalékpontot növekedett, így 11 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 10-11 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt támogatottsága nem változott.

LMP: 3 százalék

DK: 3 százalék

A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 39 százalék a Publicus szerint.

Botka beérte Orbánt

Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest még 7 pontos visszaesés.

Botka László népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont a változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

Vona Gábor népszerűsége a két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.” 

Aha. Tehát ha Orbán egy hónap alatt visszavette a vezetést Botkától, az a 24.hu-nál úgy hallatszik, hogy „Botka beérte Orbánt”, és már csak egy százalék a különbség kettejük között, vagyis „hibahatáron belüli”.

A cikket Tóth Richi jegyzi. Jól van Richi, bazdmeg, már pedzegeted a „szakmát”. 

Címkék: Publicisztika
2017.06.27.

2017.06.27.

Emlékeznek, amikor két bíró megtorpedózta Trump elképzelését? Emlékeznek az akkori gúnyolódásra, fikázásra, no és persze az örömtáncra?

Akkor most olvassák el ezt:

„Trump csatát nyert: életbe lép a beutazást korlátozó csomagja több pontja

A legfelsőbb bíróság több ponton az elnök kezére játszott.

Korlátozhatják a nem amerikai állampolgárok beutazását Szíriából, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből- azok, akiknek rokonaik vannak az USA-ban, vagy ottani intézményekhez kötődnek, egyelőre mentesülnek.

120 napra felfüggeszthető a bevándorlási kérelmek elbírálása végső döntés októberben várható

Az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság a Fehér Ház kérésére sürgősséggel tárgyalta az elnöki rendeletet, amelyet korábban két alsóbb fokú bíróság felfüggesztett. A testület törvényesnek minősítette a felfüggesztett elnöki rendelet egyes részeit, így azok azonnali hatállyal életbe lépnek. Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormányzat korlátozhatja a nem amerikai állampolgárok beutazását Szíriából, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenből.

A  bíróság megfogalmazása szerint  a döntés azokra a külföldi állampolgárokra vonatkozik,  akik " híján vannak az Egyesült Államokban lévő valamely személy vagy entitás iránti jóhiszeműségnek." A rendelet egészét a bíróság a nyári szünet után, októberben vizsgálja meg. A bírák ugyanakkor érvényben hagyták a rendelet végrehajtását felfüggesztő alsóbb fokú bírósági döntések azon részét, amely lehetővé teszi a rendelet elleni fellebbezést mindazoknak, akiknek az Egyesült Államokban rokonaik élnek, esetleg ottani egyetemeken tanulnak, netán munkahelyük az országban van.

A legfelső bíróság döntése értelmében érvénybe lép az elnöki rendeletnek a menekültek bevándorlási kérelmeinek elbírálását 120 napra felfüggesztő pontja is.

Donald Trump nem sokkal elnöki beiktatása után hozta nyilvánosságra rendeletét az egyes országokból történő beutazások átmeneti felfüggesztéséről, ám a felháborodás nyomán visszavonta és március 6-án új, módosított rendeletet tett közzé. Ebben hat országból - Szíriából, Iránból, Szudánból, Líbiából, Szomáliából és Jemenbő l- érkezők beutazását függesztette fel átmeneti időre, a határellenőrzést szigorító új módszerek kidolgozásáig. Ugyanezen okból 120 napra felfüggesztette a menekültek bevándorlási kérelmeinek elbírálását is.

Az elnöki rendeletnek március 16-án kellett volna hatályba lépnie, ám Hawaii és Maryland szövetségi államok bírósága az egész országra kiterjedő hatállyal felfüggesztette, s a felfüggesztést két fellebbviteli bíróság később jóvá is hagyta.

Az amerikai elnök  a rendelet kiadásakor és az azt követő vitákban is az Európában elkövetett terrorista merényletekre hivatkozott. "Nem engedjük meg, hogy a terrorizmus a mi partjainkat is elérje" - fogalmazott az elnök. Bírálói szerint viszont a rendelet hátrányosan különböztetett meg muszlim vallásúakat, hiszen a tiltás muszlim többségű államokat érint.

Donald Trump közleményben üdvözölte a bíróság döntését. "A legfelsőbb bíróság egyhangúlag meghozott döntése egyértelmű győzelem nemzetbiztonságunk számára"- fogalmazott az elnök. Hozzátette: "első számú felelőssége" az amerikai nép biztonságának megóvása, s a bírósági döntés éppen ezt teszi számára lehetővé. Hangsúlyozta azt is: különös örömmel tölti el, hogy a bírák egyhangúlag hozták meg döntésüket. 

Közleményt tett közzé a belbiztonsági minisztérium is. A tárca leszögezte: az elnöki rendeletet szakszerűen és a nyilvánosság megfelelő tájékoztatásával hajtják végre, együttműködve a turisztikai iparban dolgozó partnerekkel.

A mostani döntés meghozatalakor - amerikai sajtójelentések szerint - legfelsőbb bíróság három konzervatív tagja kijelentette: a rendelet egészének életbe léptetését megszavazná. A legfelsőbb bíróságon a 49 éves Neil Gorsuch kinevezésével ismét 5:4 arányú többségben vannak a a konzervatív bírák. Napok óta arról folyik a közbeszéd, hogy az egyik bíró visszavonulna, s ezzel  újból  lehetőség teremtődne arra, hogy Donald Trump ismét konzervatív bírót jelöljön.”

Remek! És akkor most az egykori gúnyolódók, fikázók és örvendezők szépen álljanak sorba, fogják meg egymás kezét, úgy, nagyon ügyes, és tessék hamar, fegyelmezetten elsétálni a búbánatos, büdös picsába. A menet elején haladjon a 444 csapata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?