Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.07.10.

Bizony, kussoltok, és örökre kiveritek a fejetekből azt a toposzt, hogy aki történetesen zsidó, az egyszersmind bírálhatatlan is, akármekkora gazember, mert akkor jöttök ti, és elkezdtek ajvékolni, hogy itt az antiszemitizmus.

Ennek vége.

Majd megszokjátok!

És akkor figyeljetek csak: 

„Az izraeli miniszterelnök visszavonatta a Soros-kampányt elítélő nyilatkozatot

Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, és az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel - közölte a Háárec alapján az MTI. 

Az izraeli lap szerint a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal kérésére a külügyminisztérium vasárnap visszavonta a budapesti izraeli nagykövet szombaton kiadott nyilatkozatát, amiben Jószéf Amrani felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Soros György fényképével futó plakátkampányt, mert az gerjeszti az antiszemitizmust, szomorú emlékeket idéz fel, gyűlöletet és félelmet szít.

Emanuel Nahson, az izraeli külügyminisztérium szóvivője vasárnap élesen bírálta Soros Györgyöt. Szerinte a budapesti nagykövet által kiadott közlemény "semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát".

A két ország diplomáciai feszültsége a Háárec szerint egy különösen kényes időszakban, Netanjahu július 18-ára tervezett budapesti látogatása előtt történt, ami az elmúlt harminc év első izraeli miniszterelnöki vizitje lesz Magyarországon.

Noha Benjámin Netanjahu tölti be a külügyminiszteri tisztséget is, vele nem egyeztettek, és ő csak a médiából értesült a szombati közleményről. Kiadása után az izraeli jobboldalon elítélték a külügyminisztériumot, mert úgy tűnt, mintha Soros Györgyöt védenék, akit az Izrael elleni bojkottmozgalom egyik vezető erejének tekintenek.”

2017.07.07.

2017.07.07.

Címkék: Publicisztika
2017.07.07.

Az alábbi cikk a Szombat c. zsidó politikai és kulturális folyóiratban jelent meg. Hosszú, de tanulságos:

Benyomásom az, hogy a holland zsidóság – és más, a bevándorlók világképébe nem illeszkedő kisebbségek, mint például a melegek – kevéssé érzik magukat biztonságban.

Az amszterdami 5-ös villamoson utazok a város Buitenveldert nevű kellemes negyedébe, hogy Hollandia főrabbijával beszélgessek az országban tapasztalható antiszemitizmusról. Áskálódásomat a talán gyakori kelet-közép-európai prekoncepciókkal kezdtem meg: meggyőződésem volt, hogy a liberális és toleráns elveket előtérbe helyező Hollandiában nem lehetne súlyos antiszemitizmusra bukkanni.

Címkék: Publicisztika
2017.07.07.

Címkék: Publicisztika
2017.07.07.

Nem Pakisztán, hanem Franciaország. Tömegével mészárolják muszlimok a birkákat ramadán végén az utcákon és az erkélyeken.
Kell ez nekünk ?

2017.07.07.

Címkék: Publicisztika
2017.07.07.
Címkék: Publicisztika
2017.07.05.

Címkék: Publicisztika
2017.07.05.

A bécsi döntések után a magyar filmhíradó készített riportfilmeket, a visszacsatolt magyar területekről, a magyar csapatok bevonulásáról Megrendítő! Észak felé - a Felvidékről, kelet felé Erdélyről, és Dél Felé a Bácskáról.

A filmek forgatókönyveit és a narrátori szöveget Márai Sándor Írta. 
Kelet felé 

Észak felé 

Dél felé

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?