Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.06.09.

Az alábbi írás Varga B. Tamás műve, Zagyva György Gyulának szánta. Egyszerűen remek, olvassák: 

Néhány alapvetés kiérdemesült radikálisok számára 

Varga B. Tamás remek írása: 

1. Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.

 

2. Ráadásul egy végtelen ostoba liberális köcsög vagy. George Soros-nak ugyanis nem kell pénz. Tudod, ahogyan lagziba se viszünk bort, Dunába se vizet, és még sorolhatnám. George Soros, aki téged, és a többi idiótát egy fedélzetre terelt, saját tüdőből fújja dagadtra a vitorlát. Te, kis barátom, Marcikáék egyesületének számlaszámán Marcikáéknak gyűjtesz pénzt, bulizásira, játszásira, ilyesmire. Ez amolyan tűpénz, hogy neve legyen a dolognak. Hogy amikor majd valaki vizsgálódni kezd, ne Sorosra mutogasson, hanem azt mondja: „ja, igen, közadakozásból…”. 

3. Ráadásul úgy vagy egy végtelenül ostoba, liberális köcsög, hogy közben radikális mivoltoddal vagánykodsz. Mondjuk, felveszel egy Floki pólót, amitől majd sokan felhördülnek. Csakhogy a jó öreg Freud itt is működik. Illetve, bocsánat… legalább itt működik. Mert, aki a Vikingek című sagát követi, annak elméjébe tűélesen beleégett a kép Flokiról. Flokiról, aki az utolsó epizódokban szemrebbenés nélkül mészárol le papokat, szerzeteseket, apácákat a katolikus templomokban és apátságokban. De akit egy mecsetbe érve… megérint Allah igéje. Persze a nyugati sorozatok majd mindegyike migráns-simogató, és erősen manipulatív. De ez… ez mindközül az egyik legaljasabb. Szóval… nagyon helyén van a Floki-s póló, csak nem úgy, ahogy gondoltad, kiskomám! 

4. Nem tudom, említettem-e már, hogy egy végtelenül ostoba, liberális köcsög vagy? Ha igen, akkor jó. Viszont tudom még fokozni. Politikai műveletlenséged már-már égbe kiáltó. Ráadásul annak tudatában, hogy országgyűlési képviselő vagy, illetve voltál, netán akarsz lenni a jövőben is. Az általad (és liberális haverjaid által) emlegetett „arányos választási rendszer” nem jobb és nem rosszabb, mint a Magyarországon jelenleg lévő vegyes rendszer. Hanem más. Hazánkban jelenleg az egyéni, azaz a többségi, és az arányos, azaz a pártlistás mandátumok számítanak. Te tehát azt akarod, hogy a többségi szavazatok ne számítsanak. Megértem. Zuhanó népszerűségű pártod egyetlen képviselője sem jutott be soha egyénileg az Országgyűlésbe. Te se, meg a haverod se. Listán kerültetek be, és milyen jó volt ez nekünk! Hát kábé semmilyen. Amíg egyénileg 106 képviselő kap mandátumot, listán pedig csupán 93, neked és a haveroknak nem sok babér terem. Ahogy a momentumos új cimbiknek sem, mert hát ők itt a lényeg, nem ti, meg a Simicska! Emlékszel, amikor még választási cenzusról papoltál? Persze az is hülyeség volt. Hiszen a cenzus bevezetése a demokrácia elvei alapján antidemokratikus és kirekesztő. A szavazásnak és szavazhatóságnak ma, Magyarországon csak a közügyektől való eltiltás, a 18-dik életév be nem töltése, és a súlyos mentális betegségek némelyike szab gátat. Semmi más. De hiszen így kerültél te is a Tisztelt Házba! Amiért viszont barom vagy, az az, hogy az arányos választási rendszert preferálod a vegyes választási rendszerrel szemben. Pedig az egyik potato, a másik poteto. Csakhogy ezek a gender-szakos hülyegyerekek igyekeznek beleplántálni a kollektív tudatba, hogy az arányos a jó, a vegyes meg a rossz. 

5. Romlik az emlékezetem, én sem vagyok már a régi. Ne haragudj azért, ha magamat ismétlem, amikor azt mondom, irtózatosan nagy marha vagy. És ez már a finomított változat. Hát mit gondolsz, a határon túliak, akik csak listán szavazhatnak, kire adják majd a voksukat? Rátok, akik azt mondátok róluk, hogy olyanok, mint az üveggyöngyökért megvásárolható indiánok, vagy a Fidesz-KDNP-re, akik szavazati jogot adtak nekik? Teszem hozzá, nagyon helyesen! Ugyanis, amíg egyetlen magyar is él a gúnyhatárokon túl, addig joga van szavazni is! 

6. Úristen, hihetetlenül nagy barom vagy, de tényleg. Emlékszel, mivel kampányoltál 2010-ben? Hogy győzzön a jobboldal, és a kommunisták soha többé ne kerülhessenek a hatalomnak még a közelébe se. Hát… így történt. Bár a szocik még mindig jelen vannak, de már csak jelképesen. És te most ezt akarod megváltoztatni. Méghozzá úgy, hogy a zászlós hajó, a Botka nyíltan kiáll Brüsszel mellett, kerítést bont, liberalizál, és más hasonló országrontó tevékenységeket tervezget. 

7. Nincsenek szavak arra, mekkora egy Isten kebeléről szakasztott állatja vagy te a Föld nevű bolygónak. Hát azt hiszed, hogy akik mellett most állsz, nem köpnek szemen, nem szúrnak hátba az első adandó alkalommal? Például akkor, ha netán sikerül kiharcolni, amit akarnak? Nyugi, nem fog sikerülni. De hipotetikusan azért tovább gondolhatjuk ezt a szálat. Te, kis barátom, mennél a lecsóba a többi kollaboránssal együtt. A kollaboránsokat ugyanis senki sem szereti. By the way, ahogy a székelyek mondják, a kollaboránsok még egymást is rühellik. 

*** Összefoglalva: A liberális ellenzéknek két nagy feladata van a választásokig: – Piedesztálra emelni az arányos választási rendszert, s ezzel egy időben kriminalizálni a vegyes választási rendszert – Okos listákat állítani Az előbbi már megkezdődött. Mindenhol erről szólnak a hírek. Hogy mennyivel jobb az arányos, és hogy mennyire a Fidesz malmára hajtja a vizet a vegyes. Hogy mennyire demokratikus az arányos, és mennyire antidemokratikus a vegyes. Azt már nem teszik hozzá, hogy rajtunk kívül számos más, demokratikus berendezkedésű országban van szintén vegyes választási rendszer.

Azt sem szokták megemlíteni, hogy hazánk több nemzetközi közösség tagja (pl. EU, ENSZ, NATO, UNESCO, stb). Ezek a szervezetek külön-külön, és egymással kooperálva is ellenőrzik minden tagország minden választását (valamint titkosszolgálataikon keresztül maguk a tagországok is). Nemzetközi megfigyelőiknek jelenléte garancia arra, hogy ne történhessen csalás. Mert, ha csalás történik, akkor az országok diplomáciai jegyzékben határolódnak el az újonnan felálló kormányzattól, s nem legitimálják a választás eredményét. Bojkottokat vezetnek be, nagyköveteket és konzulokat hívnak vissza, külképviseleteket zárnak be ideiglenesen, s legvégső esetben nemzetközi fegyveres erők beavatkozásával, de elérik az új választások kiírását.

Történt ilyen Magyarországon?

Nem, nem történt. Az arányosnak a vegyessel szemben való preferálása tehát ilyen tekintetben nem állja meg a helyét. Jobban mondva ilyen tekintetben sem. Ugyanis szegmentáltság tekintetében sem. *** Nézzük a létező legigazságosabb, legarányosabb választási formulát az arányos választás alapján! A 2016-os adatok alapján, Magyarországon a választásra jogosultak száma 8 272 625.

Ebbe beletartoznak a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező szavazók, tehát a külhoni magyarok is, révén, hogy az arányos választás csak listás szavazást jelent. Az Országgyűlésben 199 mandátum kerül kiosztásra. Ennek alapján a szavazóköröket úgy kellene megállapítani, hogy egy szavazókörbe 41 570 szavazópolgár tartozzon. Budapesten jelenleg 1 344 596 szavazópolgárt tart nyilván a Nemzeti Választási iroda. Adjuk hozzá ezekhez a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező 274 627 választópolgárt. 

A kapott eredmény: 1 619 223 választópolgár. Az 38,9 mandátum.

 

A maradék 160,1 mandátum megosztása a következőképpen alakulna:

 

BARANYA: 7,4 mandátum (311 384 választásra jogosult)

 

BÁCS–KISKUN: 10,2 mandátum (425 781 választásra jogosult)

 

BÉKÉS: 7 mandátum (292 927 választásra jogosult)

 

BORSOD–ABAÚJ–ZEMPLÉN: 13 mandátum (541 606 választásra jogosult)

 

CSONGRÁD: 8,1 mandátum (337 051 választásra jogosult)

 

FEJÉR: 8,3 mandátum (345 376 választásra jogosult)

 

GYŐR–MOSON–SOPRON: 8,6 mandátum (360 278 választásra jogosult)

 

HAJDÚ–BIHAR: 10,4 mandátum (434 116 választásra jogosult)

 

HEVES: 5,9 mandátum (246 297 választásra jogosult)

 

JÁSZ–NAGYKUN–SZOLNOK: 7,48 mandátum (311 024 választásra jogosult)

 

KOMÁROM–ESZTERGOM: 5,98 mandátum (248 993 választásra jogosult)

 

NÓGRÁD: 3,88 mandátum (161 519 választásra jogosult)

 

PEST: 23,94 mandátum (995 492 választásra jogosult)

 

SOMOGY: 6,18 mandátum (257 003 választásra jogosult)

 

SZABOLCS–SZATMÁR–BEREG: 11 mandátum (457 986 választásra jogosult)

 

TOLNA: 4,5 mandátum (187 123 választásra jogosult)

 

VAS: 5 mandátum (208 043 választásra jogosult)

 

VESZPRÉM: 6,98 mandátum (290 477 választásra jogosult)

 

ZALA: 5,52 mandátum (229 695 választásra jogosult)

 

Mivel a liberális butítás legfőbb bástyája Budapest mellett Pest megye, adjuk össze e két terület mandátumait. Az eredmény: 62,84 mandátum. Tehát, amennyiben sikerrel járnak, máris megvan az egyharmad. Már csak a Fideszt kell démonizálni azok körében, akik mélyszegénységüket a kommunista, és posztkommunista utódpártoknak köszönhetik, hogy meglegyen az 51 százalék. *** Aztán pedig jöhet az okos lista. Az elején Gulyás Marci, meg a Mécs Imre fia, és még néhány húzónév, akiket mindenki ismer a tüntikről.

Majd ők elszámoltatnak! Majd ők odaverik! 

A lista alján pedig Mécs Imre, Csintalan Sándor, és hasonlók. Aztán, a választások végeztével, a lista első 4-5 tagja utániak szépen, lassan visszalépnek az utánuk következők javára. Ki lelkiismereti okra, ki összeférhetetlenségre, ki pedig megromlott egészségi állapotára hivatkozva. És máris bent van az Országgyűlésben Gulyás Marcikáék mellett Csintalan Sándor, Mécs Imre, vagy a neofita liberális Zagyva György Gyula.

Na és természetesen az a Vona Gábor, aki majd átül. Mert ugye, azt egy percig se hitte el senki, hogy képviselővé válva a Mécs gyerek majd elszámoltatja a saját apját? Ha igen, csak annyira, amennyire nonszensz az, hogy általuk korrupt, és a mai középállapotokért felelős egykori képviselőket (Csintalan), és általuk nácifasisztának bélyegzett szélsőségeseket (Zagyva, Pörzse) alkalmaznak pénzgyűjtő reklámfilmjeikben. Hogy hihetetlen, amiket írtam? Édes gyerekeim! És az mennyire volt hihető akár 5 éve is, hogy Gyuszi, meg Sanyi pénzt gyűjt a Soros-gyerekeknek, miközben Gabi Ágoston Lászlóval kvaterkázik? 

*** Szóval, kedves neoliberális, egykori radikálisok!

Azt tudom ajánlani nektek, hogy menjetek szépen vissza a Lyukó völgybe, közmunkásokat nyesegetni! Vagy kalapozzatok össze magatoknak valami jó ki zenei műsort, esetleg reggeli magazint! Ahhoz legalább értetek.

2017.06.08.

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

A pestisrácok számol be a badacsonyi buliról, amelyen Rig Lajos jobbikos képviselő „úr” elengedi magát.

Rig akkor lett a kedvencem, amikor mentőápolóként és asszisztensként a választások idején aneszteziológusnak adta ki magát.

Rig Lajos - Fotó: PestiSrácok

És akkor lássuk, hogy mulat ez a szarjankó: 

„Részegség, hőzöngés, verekedés – Így ünnepelte Pünkösdöt a jobbikos Rig Lajos 

Szombaton este a biztonsági őröknek kellett megfékezniük Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselőt, aki jobbikos barátaival igencsak a pohár fenekére nézett a badacsonyi borozó és büfé soron – tudta meg a PestiSrácok. Informátoraink szerint a honatya alig állt a lábán. Fennhangon hirdette, hogy ő országgyűlési képviselő. Az ittas politikus és cimborái össze is szólalkoztak egy másik társasággal, ami tettlegességgel végződött.

Úgy tudjuk, órákon át ittak a jobbikosok a badacsonyi borozóban. Szemtanúk szerint Rig szinte a tudatlanságig itta magát, ami eleinte csak hangos hőzöngésben nyilvánult meg. Italtól zsibbadt nyelvel üvöltözte, milyen nagy ember ő. Egy másik társaság szóvá is tette a hangoskodást. Rig nem tudta féken tartani az indulatait, dulakodás kezdődött, aminek a helyszínre riasztott biztonsági szolgálat vezetője vetett véget – mondta el a PestiSrácok.hu-nak, egy neve elhallgatását kérő szemtanú.

A történteknek több szemtanúja volt, akik nem is tartották magukban a látottakat. Az egyik nyilvános tapolcai Facebook oldalt hétfő estére elárasztották a kommentek, többen is pontos részletekkel szolgáltak a badacsonyi balhéról. Többen számon kérték, nem gondolja-e, hogy képviselőként, politikusként, méltatlan az ilyen viselkedés. Írtak olyanok is, akik mély csalódottságuknak is hangot adtak. Úgy hírlik ugyanis nem először történt ilyesmi a képviselő úrral.

Hasonló kommentekből kiolvashat – nem kicsit csalódtak a tapolcaiak a képviselővé lett mentőápolóban

Rig Lajos eredetileg mentőápoló. Választási sikerét vélhetően annak köszönheti, hogy ügyesen lovagolta meg az adódó alkalmat, és amikor a tapolcai kórházban az aktív ágyak megszűnéséről döntöttek, a tüntetések élére állt. Az ebből fakadó hirtelen népszerűség egészen a parlamenti képviselői székig repítette, csakhogy időközben a lufi kipukkadt. Tapolcán élő informátoraink állítják: a lelkes, egykor emberéletekért küzdő mentőápoló pökhendi, nagyképű és önző lett, aki arra használja pozícióját, hogy egy ideig jól éljen, nagyokat dőzsöljön – amit gyakorta meg is tesz.

Züllött, átmulatott éjszakáinak híre messzire elér Badacsonytól. Nem is nagyon látni mostanában magányosan, mert kísérőket állított rá a pártvezetés, nehogy a választások előtt nagy botrányba keveredjen. A jelek szerint a gardedámok pünkösdre szabadságra mehettek… máris meglett a baj… Rig Lajos saját oldalán is lehetett olvasni a történtekről vendégbejegyzések formájában, míg azokat nem törölték. Eltussolni azért nem sikerült a dolgot…

Nem ez az első alkalom, hogy a tapolcai jobbikos képviselő szenvedélye miatt kerül a sajtó hasábjaira. Tavaly októberben a 888.hu hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Rig Lajos a parlamentben, a plenáris ülésen ülve szemmel láthatóan pillangókat hallucinál.”

Címkék: Publicisztika
2017.06.07.

Jól nézzék meg kik vannak a szarjankó mögött!

Címkék: Publicisztika
2017.06.06.

A pestisrácok megírta, tessék:

„Lebukott az álhírgyártó CNN – Muszlim kamutüntetést szerveztek (VIDEÓ)

 A CNN a londoni terrortámadás helyszínétől nem messze egy spontánnak beállított demonstrációról számolt be, amelyen a muszlim résztvevők a béke mellett álltak ki, és az ISIS elleni üzeneteket mutattak fel – írja a 888.hu hozzátéve, az egyetlen probléma az volt, hogy a megmozdulást a CNN szervezte.

A portál a helyszínen készített felvételek alapján arról ír, végre a nézők is szembesülhetnek azzal, hogyan gyártja az álhíreket a magát függetlennek beállító CNN. Okostelefonon rögzítették a szemtanúk, hogyan állnak a CNN kamerái elé tömegként beállítva a békepárti tüntetők. A hír több baloldali hírportálon is megjelent, mint pozitív hír.” (Forrás: 888.hu; fotó: news.com.at; videó: youtube.com)

 

Mi is üzennénk a CNN-nek egy rövidet:

 

A kurva anyátokat!

Címkék: Publicisztika
2017.06.06.

A 888 híréből ismét világossá válik, hogy kiket is kell majd a vádlottak padjára ültetni. Az ilyen idióta gazembereket: 

„Corbyn: nem kellene büntetni az Iszlám Állam támogatóit a politikai álláspontjuk miatt 

A brit Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje, Jeremy Corbyn szerint az Iszlám Állam szimpatizánsait nem kellene büntetni egy politikai álláspont kifejezése miatt.

A Munkáspárt vezetője a brit parlament képviselőinek azt mondta, hogy Nagy-Britanniának nem kellene „értékítéletet” alkotnia, mivel egy álláspont kialakítása önmagában még nem minősül bűncselekménynek – idézi fel Corbyn szavait a konzervatív brit lap, a The Telegraph.

Jeremy Corbyn egy 2014-es parlamenti vitában többek között azt is megkérdőjelezte, hogy jogi akadályokat hozzanak létre a Szíriából az Egyesült Királyságba visszatérő dzsihadistákkal szemben. A baloldali politikus szerint az ISIS-harcosokat speciális intézkedéseknek kellene kitenni, amikor hazatérnek, de nem kellene büntetni őket egy „politikai álláspont” kifejezése miatt.

Nem támogatom az ISIS-t egyáltalán, és ezt nyilvánvalóan alkalmazni kellene azokra, akik bűncselekményt követnek el, de észben kell tartanunk, hogy egy politikai álláspont kifejezése önmagában nem törvénysértés” – mondta a vitában Corbyn. 

Becslések szerint mintegy 850 brit állampolgárságú férfi és nő ment ki Irakba és Szíriába harcolni. Ezen harcosok közül nagyjából 130 ember halt meg, közel 350 pedig visszatért a szigetországba.

Az Egyesült Királyságban június 8-án tartják az előrehozott parlamenti választásokat, melynek kampányát rövid időn belül két iszlamista terrortámadás is beárnyékolta. Corbyn szerint az utóbbi kilenc hétben elkövetett három nagy-britanniai merénylet miatt a konzervatív Theresa Maynek távoznia kell tisztségéből.”

Címkék: Publicisztika
2017.06.06.

Az öngyilkos muszlim merénylő találkozása a 72 szűzzel odafent a mennyben...

2017.06.06.

2017.06.06.

„A kádba akarta fojtani 3 hónapos ikergyerekeit egy amerikai néger, de a szomszéd agyonlőtte - tudatták a helyi hatóságok. Az oklahomai Ada város polgármesteri hivatalának szóvivője elmondta, hogy a család 12 éves gyereke szaladt át a szomszédba segítséget kérni.

A szomszéd a rendőröknek azt mondta, hogy amikor belépett a lakásba, azt látta, hogy a 27 éves Leland Foster a kádban a víz alá szorítja a két csecsemőt, miközben anyjukat késsel sakkban tartja. A szomszéd habozás nélkül agyonlőtte a négert.

A gyerekeket kórházba vitték. Állapotuk stabil. A szomszédot a rendőrök kihallgatták, majd szabadon távozhatott.”

(https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2017/06/05/oklahoma-father-tries-to-drown-twin-babies-neighbor-shoots-him/?utm_term=.e5e5117f9981

Persze, egy kicsit azért aggódok. Mert szerintem hamarosan fel fog tűnni a színen néhány „liberális”, „jogvédő” agyhalott, és elkezd majd aggódni ennek a lelőtt állatnak a jogaiért. De azért mreménykedjünk, hátha nem…  

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?