Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.04.18.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

„HÍR” 1. 

„Egy tüntető narancssárga folyadékkal dobta meg a Terror házát 

A Gulyás Mártont és Varga Gergőt garázdaságért elítélő csütörtöki bírósági döntés után alakult ki egy pár száz fős spontán tüntetés, amely előbb az Oktogonra vonult, majd éjfél fele egy kisebb csoport levált és tovább ment a Schmidt Mária vezette Terror háza elé.

Itt az egyik tüntető egy lufival dobta meg az épületet, amelyben valamilyen narancssárga folyadék volt. Nem világos, hogy festék-e vagy esetleg valamilyen egyéb folyadék, a sötétben ezt helyszíni tudósítóink nem tudták biztosan megmondani.

A férfi ezután maga értesítette a közelben álló rendőröket, akik igazoltatták. A helyszínen elmondta, hogy azért csinálta mindezt, mert mivel a Terror háza nem egy műemléképület, kíváncsi, hogy az ő esetében milyen ítéletet fog hozni egy bíróság, őt is garázdaságért ítélik-e el.

Tudósítóink elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen lufikkal kezdték el dobálni az épületet, de amennyire a sötétben ezt meg lehet állapítani, azokban csak víz volt, festék nélkül.” (444) 

„HÍR” 2. 

A Sándor-palota, a Terror Háza (stb.) elleni festékdobálós támadások ellen alakult spontán tüntetés résztvevői előbb az Oktogonra, majd egy cannabis bárba vonultak. Itt kivált belőlük egy kisebb csoport, és az ott tartózkodó festékdobáló harci benők közül egyet előbb feltöltöttek narancssárga festékkel, majd a falhoz vágták. Ezt követően értesítették a közelben tartózkodó rendőröket, és elmondták, hogy a festékkel feltöltött és falhoz vágott festékdobáló harci benő nem műemlék és nem képvisel semmilyen néven nevezhető emberi értéket, kíváncsiak, esetükben milyen ítéletet fog hozni a bíróság.

Tudosítónk elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen további festékdobáló harci benőket töltöttek fel valamilyen folyadékkal, és mindet a falhoz vágták. Amennyire a sötétben ezt meg lehetett állapítani, a feltöltött harci benőkben már csak víz volt, festék nélkül. (BZSP)

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Íme, a Jobbik…

Tuti biztos vagyok benne, hogy a nőnek van igaza. Na mindegy, nem akarok senkit befolyásolni, olvassák:

„Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi Emese

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

A Jobbik közleménye szerint "Gémesi Emese saját maga is elismerte, hogy az adatigénylés benyújtása őt is nehezen magyarázható helyzetbe hozta volna". A párt elnöksége "a felmerült erkölcsi aggályokra" hivatkozva döntött Gémesi visszahívásáról.

"A Jobbik kormányra kerülve kérlelhetetlenül fel fog lépni a korrupció minden formája ellen, ezért saját képviselőivel szemben kiemelt elvárás, hogy még a visszaélés gyanújának árnyéka se vetülhessen rájuk" - írták.

Frissítés: A közlemény megjelenése után csütörtök este jelentkezett az Indexnél Gémesi Emese, közölte, hogy jogi úton tervezi megtámadni a Jobbik közleményét. Szerinte bosszúhadjáratot folytatnak ellene, és a tények a témában a következők:

Édesanyja 21 éve elismert, megbecsült munkát végez az önkormányzatnál. Hitelkárosultság miatt kérelmezett szolgálati lakást, még az előző ciklus végén, amikor már hosszú ideje nem lakott a lányával.

A döntés ebben a ciklusban született meg, de Gémesi nem volt a döntést meghozó bizottság tagja.

A lakás egy szoba-konyha-zuhanyzó méretű ingatlan, emelt lakbérrel.

A közérdekű adatigénylésről Gémesi egy sajtótájékoztatóból értesült tavaly decemberben, amit sérelmezett. Az előre elkészített levélhez nem akarta a nevét adni, mert külalakban, tartalmilag és jogilag is kifogásolta, illetve értelmetlennek találta, mert szerinte személyiségi jogok miatt eleve teljesíthetetlen lett volna a szerződésekre is vonatkozó kérés. És emellett valóban jelezte, hogy családtagja is érintett, ami jogilag tiszta, de kellemetlen lehet. Szerinte akkor ennyiben maradt a dolog.

Tavaly maga jelezte a pártnak, hogy szeretne kilépni, mert már nem tud azonosulni a Jobbik politikájával, de először nem engedték el a posztjáról.

Végül január 18-án közös megegyezéssel megszűnt a párttagsága.

Múlt hétfőn jelezte, hogy szeretne átülni a független képviselők közé, csendes, békés elválásra készült. Ehhez képest váratlanul érte tegnap este az országos elnökség határozata, majd csütörtökön a levél, hogy vizsgálatot indítanak ellene a lakásügyben.” (index)

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Címkék: Publicisztika
2017.04.14.

Forrás: tutiblog

Címkék: Publicisztika
2017.04.13.
A szerző másik verse - még 2008-ból!
Kenyai vízió


A Maszály-Mara Nemzeti Parkban

A nagyorrú páviánok ekép döntének:

Mi lenne ha uralmunk érdekében

A fajok bátran keverednének.

Kedves tétova Gnúk! Csupán

Megnyugtatásul mondom tinéktek

A megélhetési krokodilok mindössze

Megpróbálnak integrálódni közétek.

Más bőrfajtájuk miatt

Kiket, ti könnyedén lenéztek

Nem agresszív gyilkosok,

Ők inkább csak merészek.

Támadnak csecsemőt, időst, esendőt,

De ez nem lényüknek gazsága

Hanem az újkori liberalizmus

Rátok vonatkozó kegyes igazsága.

Hiszen ők belőletek élnek

Amíg ti dolgozni jártok

Bátran vágnak közétek

S fegyverük a ti demokráciátok.

Bátran öleljétek kebletekre

hiszen ők csak egy kisebbség

hívjátok meg szent ünnepekre

mert jobb velük a békesség.

Idővel majd rádöbbentek

Ama szörnyű titokra

S győztesként nézhettek

A kitömött krokodilokra.

Címkék: Publicisztika
2017.04.13.

„A Jobbikkal a kezdet kezdetétől rokonszenveztem.

Imponált dinamizmusuk, nemzeti elkötelezettségük, felkészültségük, határozottságuk, bátorságuk. 2009-ben, amikor bemondta a rádió, hogy 15%-ot értek el az EP választáson, s épp két kedves mátrai borász barátunkkal utaztunk hazafelé, Aradra, apámmal együtt euforikus diadalüvöltésben törtünk ki.

Jó volt tudni, hogy létezik egy politikai erő, mely kimondja az igazságot, melynek a nemzet érdeke mindenek előtt való, mely csak azért ölt párt-formát, mert ekként tudja a magyarságot szolgálni.

Hitelesnek éreztem a pártot, az elnökét, a tagságot.

Ha voltak is kisebb-nagyobb hibák (a választás előtti regisztráció elutasítása, az Alaptörvény elutasítása, a vasárnapi boltzár ügyében megtett fordulat) a párt irányvonala vállalható volt 2016 őszéig.

A népszavazási kampánybeli de facto demobilizálás (az a légből kapott propaganda-szöveg, hogy Orbánnak le kell mondani, ha nem lesz érvényes a voksolás otthonmaradásra buzdította azokat, akik a miniszterelnökben látták a fő ellenséget), a népszavazás utáni gyászos Vona-szereplés, amikor Gyurcsányhoz hasonlóan Vona is lemondásra szólította fel Orbánt, s végül a migránsügyi alkotmánymódosítás meg nem szavazása komoly fejtörést okozhattak azoknak, akik hozzám hasonlóan halálosan komolyan vették azt a jelszót, hogy „csak a Nemzet”.

Azóta is volt néhány intő jel, de úgy véltem, lehetett ez egy botlás, tévedés, csoportpszichózis-eredmény.

Az viszont, hogy egy olyan politikai csatában, mely lényegében Orbán - Soros presztízsharcra hántható vissza, egy olyan csatában, melyben a CEU nevű liberális agymosoda jövője a tét, Soros mellé állni: elfogadhatatlan, vállalhatatlan.

Ez nettó nemzetárulás.

Gyalázat.

Nem megszavazni a CEU előjogait megnyirbáló törvényt, majd odaállni Gyurcsányék mellé jogállamiságról papolva? Mindez világosan jelzi, hogy ez a párt teljesen kifordult önmagából.

Írhatnám, hogy szégyellem magam azért, hogy közöm volt hozzájuk, hogy a kezdet kezdetén évekig vezettem a nemzetpolitikai kabinetet társadalmi munkában, hogy elvállaltam egy be nem futó helyet a 2009-es Európai Parlamenti listájukon, hogy a párt létrejötte óta minden esetben rájuk adta a voksomat.

Írhatnám, de nem írom, mert ez érzelem-diktált, hibás mondat lenne.

Mindezt jó szívvel, belső indíttatásból, hittel tettem.

Szégyelljék magukat azok, akik pénzért vagy számításból, elárulták a nemzeti ügyet, akik egy gyékényen árulnak a globális háttérhatalom helyi erőivel, akik méltatlanokká váltak arra, hogy tovább vigyék a Pongrátz Gergelytől kapott zászlót, akik elvették Jobbik lelkét, akiknek semmi más nem maradt a horizontjukon, mint a hatalom megszerzésének hiú ábrándja.

Ezekre bízni az ország és a nemzet jövőjét?

Soha!”

2017. 04. 13.

Címkék: Publicisztika
2017.04.13.
J. Béla úr remek kis műve, olvassátok!

CEUraszténia

Útra kel a belterjes cirkusz,
Ratyi kondérban fortyog a pride,
Szervezkednek, mohón tolongnak
Bősz libsi lovagok és lovaginák.
Az új jorki gardrobe-ba akkredidált
Hőzöngve kéri ki magának,
S a skull and bones öröklött jogai
Csapódnak a törvény szabta gátnak.
Az új elitképzés hamis álcájával
Általuk remélt New World Order épül,
Végső céljuk a humanoid gender klón
Mely liberális kántálásba révül.
A sátán talán már eléggé túlkoros,
Mert újabban Ahriman fattya a Soros.

Budapest, 2017. április 11.

Címkék: Publicisztika
2017.04.13.

Egy fasz se jutott?

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?