Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.04.27.

Csurka István 19 éve pontosan látta a jövőt. Csak egyet nem látott: azt, hogy 19 év múlva Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely megpróbál ellenállni a Soros-féle emberlerakat tervének.

Címkék: Publicisztika
2017.04.26.
Igen, ez az utolsó simítás a világon, most már minden el van rendezve, készen áll a nagy mű...

Transgender and intersex students should not have to declare their birth gender when applying to university sports teams, the National Union of Students (NUS) is expected to rule.

LGBT rights group wants UK passports to include gender neutral ‘X’

Students are currently only allowed to join university sports teams based on the sex they were born as rather than what gender they identify with now.

This can act as a “barrier” for trans students, according to a motion due to be debated by the NUS at its annual conference on Tuesday.

“These demands … can make sport inaccessible for trans students who cannot or do not wish to medically transition and can alienate and prevent those who are transitioning from partaking in sport. Furthermore, intersex students can feel unwelcome in gendered sports teams altogether.”

It proposes that “trans and intersex students should be able to train and compete in whichever sports team best fits their gender identity,” and adds that those students should not be asked to disclose their legal sex in order to participate in university sport.

Other motions due to be debated include whether the NUS should launch an inquiry into the effect of “no platform” and “safe space” policies on free speech.

HSBC offers customers 10 new gender-neutral titles in pitch to LGBTI community

Some delegates will also attempt to ban clapping and whooping at all future NUS events, on the basis that these are not accessible to disabled students. The motion calls for “reduced cheering or unnecessary loud noises on conference floor, including whooping and clapping,” and warns of “consequences for those who ignore this requirement.”

Also up for debate will be a motion on combatting anti-Semitism, which calls on the NUS to “reaffirm its commitment to tackling anti-Semitism in all of its forms” as well as encouraging discourse on the Israel-Palestine conflict which does not involve anti-Semitic behavior.

The motion, brought by the Sheffield Student Union, says NUS leadership has failed to take Jewish students’ concerns seriously in relation to anti-Semitism.

Other motions to be debated include abolishing the monarchy, stopping social media scams, protesting against US President Donald Trump to stop climate change and getting an NUS discount for Chinese food.

Címkék: Publicisztika
2017.04.25.

Kísérőszöveg: Nézegessenek rendőröket gyalázó, rendőröket ölni akaró patkányokat. Íme, a Soros-csürhe, Saul Alinsky 12 pontjából felkészítve...

2017.04.25.

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

Itt ez az MSZP-s Camara-Bereczki Ferenc Miklós nevű, rendszertanilag nehezen beazonosítható élőlény. Aki egy hetven éves pedagógusnak üzen. A hetven éves Sántha Péterné történetesen most nyerte meg Józsefvárosban az időközi választást, Fidesz színekben, megverve többek között az MSZP támogatottját, a Dopeman becenevű, Pityinger nevű pityingert.

S mit üzen a dzsungelből a Camara-Bereczki? Hát azt, hogy "úgyis megbaszlak". Mert hogy ez ennek a Dopeman nevű pityingernek a dala.

Camara-Bereczki Bissau-Guineában született. Lehet, hogy arrafelé szokás ilyeneket üzenni egy hetven éves tanárnőnek, errefelé viszont nem. Bár hajlamos vagyok azt feltételezni, ilyesmit csak az MSZP háza táján szokás üzenni hetven éves tanárnőknek, míg Bissau-Guineában nem.

Ebből látszik az MSZP hatása a százszorszépekre. Hát még a Camara-Bereczkikre.

Reméljük, Szél Bernadett egyszemélyes tüntetéssel fog tiltakozni a bunkóság eme formája ellen. Meg a többi is. Vagy nem? Akkor viszont kénytelenek leszünk másképpen kifejezni nemtetszésünket. Majd kitaláljuk, hogyan...

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

„AZ ÜVEGGYÖNGY ÉS A SZÉKELY INDIÁNOK

Orbán János Dénes

Az üveggyönggyel megvásárolt, elhülyülésre hajlamos erdélyi magyarságról posztoló jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán alaposan megkapta a magáét, és a pártja is kénytelen volt fülön fogni és a kamerák elé cipelni, ahol kínosan magyarázkodni és bocsikázni kellett a skandalum lecsitításának reményé­ben.

A delikvens azzal védekezett, hogy „egy Facebook-vita hevében az ember sokszor mond olyan dolgokat, amelyek nem kellően cizelláltan vannak megfogalmazva.”

Még egy fél nap sem telt el a bocsánatkérés óta, és a megtért bűnös máris újabb Facebook-bejegyzéssel örvendeztette meg a nemzetet. Ezúttal cizellálta.

„Innen üzenem a mélyen tisztelt Bayer úrnak, hogy holland telepesek üveggyöngyért és némi készpénzért vásárolták meg egykoron Manhattan szigetét az indiánoktól. A Fidesz pont ilyen módon csapja be az erdélyi magyarokat. Valóban kellemetlen párhuzam − nem is csoda, ha felháborodik rajta −, de nem az erdélyiek, hanem a Fidesz számára.”

Uff! – fakadt föl belőlem a tradicionális székely indulatszó. Ez igen! Hű, beh jól megcizellálta!

Ez a nemzeti porcelánboltban idétlenkedő elefánt egyszerűen nem fogja fel, hogy üveggyöngyös taplóságával nem a Fideszt járatja le, hanem az erdélyi (és ezáltal a teljes határon túli) magyarságot degradálja a primitív népek szintjére.

Az anyaországiak egy része – azok, akik nem jártak Erdélyben vagy azok, akik jártak, de megérkezésük után két órával már berúgtak és csak hazaérve józanodtak ki – valamiféle idióta idillt ápolnak erről a tartományról. János bácsi kaszál a harmatos, zöld legelőkön, közben a székely himnuszt énekeli, és büh nagy kisebbségi könnyek potyognak a szeméből. A nők, a gyermekek meg a cinkák gyűjtögető életmódot folytatnak, egy kis áfonya, peccs meg burung akad az erdőn és cukorka, rágógumi a magyar turistától.

A székely a magyar nemzettársakat oroszhegyi szilvapálinkával fogadja, majd gyertyafényes vacsi következik, mert nincs áram a wigwamben. Ha vendégei feltétlenül tisztálkodni akarnak, fát aprít, tüzet rak, és vizet melegít a lavórban. Ha mindezekért kap egy ezerforintos bankót, szinte kibújik a bőréből örömé­ben, ebből egy hétig habzsidőzsizik az egész család, még a városba is el tudnak menni belőle. Facér férfiak tankoljanak föl pár száz forintos bizsuból, akkor a gazda lánya is velük hál, és hát szép fehércselédek ám ezek, sokat vannak a friss levegőn, mert legeltetik a jószágot.

Hát körülbelül ezt a jelentést hordozzák Szotyori-Lázár cizellálatlan és cizellált allegóriái. De tényleg. Hadd világosítsam fel azt a sajnos nem kevés észlényt, aki az erdélyi magyarságot valamiféle panteisztikus, elmaradott, csóró törzsnek képzeli, hogy Erdélyben is van áram, meleg víz, mi több: széles sávú internethálózat is van, mégpedig az egyik legperformensebb a világon, Dél-Koreával versengenek az első helyért.

És az erdélyi magyar ugyanúgy hozzáfér a magyar televíziók adásaihoz és a digitális sajtóhoz (köztük a Jobbik orgánumaihoz: az Alfahírhez, a KurucInfóhoz, a Magyar Nemzethez, a Hír TV-hez, a Zsúrpubihoz és az Indexhez), mint az anyaországi, emellett pedig saját médiá­ja van, és ráadásul a román médiából is tud tájékozódni. Azaz ha úgy akarja, szélesebb rálátása van a világra, mert nem egy, hanem két nyelven tájékozódik és nem egy, hanem két ország médiájából. Az erdélyi magyarságnak vannak komoly oktatási intézményei, és ha időnként az erdélyi magyarnak netán románul kellett megtanulnia valamit, az még nem azt jelenti, hogy nem tudja, mert a romániai oktatás legalább olyan színvonalas, mint a magyar, sőt: a követelmények nagyobbak.

Nem Erdély nincs a XXI. században, hanem azok, akik ilyesmiket gondolnak róla.

Szégyen és szegénységi bizonyítvány, hogy egy magát patriótának nevező, székely gyökerekkel hivalkodó, felelős beosztású politikus nem talál más toposzokat a korteskedéshez, és hogy a bocsánatkérés utáni cizellált verzióban sem jut más az eszébe.

Aztán hogy miért szavaz az elsöprő többség a Fideszre, az egy külön tanulmány témája lehetne, hiszen hosszú története van, amely nem az állampolgárság megadásával kezdődött, hanem 1990-ben, az azóta Tusványosként elhíresült Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

A határon túli magyarok honosítását két évtizednyi törődés előzte meg, miközben a Jobbik még nem is létezett, a szocialisták meg a liberálisok pedig 2004. december 5-ével bezárólag végleg elk…rták ezt a tartományt is, még hamarabb, mint Magyarországot. Álpatriotizmussal – amely mögött valójában a határon túli szavazókat gügye hülyének néző, üveggyöngyös eszmék vannak – pedig, hogy úgy mondjam, cseppecskét nehezecskén lehet növelni a Jobbik 2,31 százaléknyi szavazatban kifejezett népszerűségét (2014-es választási adat, azóta minimum feleződött).

A székelyek az anyaországiakat három kategóriába osztják. Vannak a magyarországi testvérek, azaz azok, akiknek kellő ismeretük van Erdélyről, nem csöpög belőlük a pátosz, és egyenlő partnernek tekintik az erdélyieket.

Aztán vannak a táposok. Ide tartoznak azok, akik valamiféle panteisztikus népnek tartják a székelyt, eksztázisba esnek egy tehén látványától, kidőlnek két pohár szilvapálinka után, no meg affektálva beszélnek, de alapvetően ártalmatlanok.

Végül van egy harmadik kategória: az, aki alsóbbrendűnek tartja, netán le is románozza őket. Az, aki szerint a határon túliaknak egy évszázadnyi konok kitartásért, a magyarnak való megmaradásért nem jár vissza az állampolgárság, amelytől felmenőiket megfosztották.

Aki szerint nem jár nekik szimbolikus szavazati jog. Mert ne feledjük, a határon túliak csak listára szavazhatnak: 2014-ben egy mandátum múlt rajtuk, 2018-ban legfeljebb két mandátum sorsát befolyásolják.

Nos, ezt a harmadik kategóriát a székelyek tápos köcsögnek szokták nevezni.” (Magyar Idők)

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

Címkék: Publicisztika
2017.04.24.

Címkék: Publicisztika
2017.04.19.
A jobb oldali képen látható szakállas szar kezében lévő táblácska pontosan eligazít, rajta van minden, amit ezekről tudni kell és érdemes.

Címkék: Publicisztika
2017.04.19.

Mi, a 444 rendszeres és hűséges olvasói, ezúton kérjük a szerkesztőséget, és külön Új Péter főszerkesztő urat, hogy amennyiben mód és lehetőség van rá, és még Nemcova úrhölgy és Valér Kot úr is megengedi, legyenek szívesek tájékoztatni bennünket a FARA törvényről.

Most, hogy már tudjuk, „szerdán kerül a parlament elé a külföldről is támogatott civil szervezeteket pellengérre állító törvény” amelynek csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”, szeretnénk azt is tudni, vajon az Egyesült Államokban hatályban lévő, a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó un. FARA törvénynek mi a célja?

Azt is szeretnénk tudni, hogy a magyar törvényjavaslat hasonlít-e a FARA törvényre?

A magyar törvényjavaslat esetleg a FARA törvény lefordításával készült?

A magyar törvényjavaslat enyhébb vagy szigorúbb feltételeket tartalmaz, mint az amerikai FARA törvény?

A Magyarországon működő és Soros által finanszírozott un „civil” szervezetek mit szeretnének jobban: ha egy az egyben a lefordított FARA törvény lépne hatályba Magyarországon, vagy a mostani, mondjuk úgy, alaposan enyhített változat? 

Esetleg az lenne az ideális, ha nem változna semmi sem, és minden működhetne úgy, mint eddig? Ha igen, akkor miért?

Önök szerint, ha Soros nem lenne amerikai állampolgár, a jelenleg hatályos FARA törvény alapján működhetnének-e a szervezetei az Egyesült Államokban úgy, ahogy most Magyarországon működnek?

Önök szerint a hasonló izraeli szabályozásnak van-e köze a FARA törvényhez?

És az oroszországinak?

Azt tudjuk, hogy önök szerint Oroszország egy sötét diktatúra. De akkor Izrael sem a Közel-Kelet mintademokráciája többé?

Az Egyesült Államokban hatályos FARA törvénynek vajon csak és kizárólag a „megszégyenítés és megfélemlítés a célja”?

Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni, két CEU-ról szóló, tüntetésekre hívó, és Orbánt diktátorozó „cikk” között.

Köszönjük szépen! 

A Hűséges Olvasók (80 ezer aláírás)

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?