Publicisztikák

Tovább

Útileírások

Tovább
2017.06.23.

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Olvassák el figyelmesen az alábbi, nem tudom micsodát, mert hírnek azért nem nevezném. A mandin jelent meg, tessék megismerkedni vele, alaposan: 

Szabad-e spinnerrel játszani szombaton? 

ZSIDÓ.COM

Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos.

„Ha a zsidók ellen uszított fiatalokat nem is, a kortárs rabbikat azonban igencsak foglalkoztatja a spinner. Mi történik akkor például, ha szombaton szeretne valaki egy ilyet pörgetni, vagy imádkozás közben szeretné forgatni?

A Sulchán Áruch (Orách Chájim 96) című törvénykönyv leszögezi, hogy az ember imádkozás közben nem tarthat semmit a kezében, mert ha az véletlenül leesik, az ember inkább arra figyel, és nem tud kellő odafigyeléssel imádkozni miatta. Kivétel ez alól minden olyan dolog, melyre szükség van az imádkozáshoz: imakönyv, vagy szukotkor az ünnepi csokor, a luláv. Jicchák Silberstein rabbi, aki korunk egyik jelentős vallási vezetője, a következő példával támasztotta alá azt a véleményét, mely szerint a spinner – hiába segíti sokak szerint a koncentrálást és az elmélyülést – nem való egy imádkozó kezébe: mivel senki nem lenne olyan szemtelen, hogy az Egyesült Államok elnökével szemközt állván egy spinnerrel játszik, egészen biztosan tilos ezt tennünk, ha a Királyok Királya előtt állunk.

További kérdés, hogy mi a helyzet a szombattal. Az elmúlt időszakban meglehetősen sokan fordultak az izraeli központú, a modern élet újabb és újabb vívmányait a háláchá szolgálatába állító Comet Intézethez azzal a kérdéssel, hogy vajon szombaton használható-e a háromlevelű műanyag játék. Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos. Az intézet rabbijai ugyanakkor azt is tanácsolták a gyerekeknek, hogy spinnerjeiket ne vigyék el a zsinagógába szombatonként, és semmiképpen ne játsszanak velük se imádkozás, se tóraolvasás közben.” 

Óriási a kísértés, hogy az ember hátradőlve csak ennyit mondjon: Hú bazmeg, mennyire irigylem a problémáitokat!

De győzzük le a kísértést, és gondoljunk bele mélyebben a dologba! Például abba, hogy mi törne ki a világban, ha mondjuk katolikus papok adnának ki hivatalos körlevelet arról, mivel játszhat a gyerek vasárnap. Na ugye! Tüntetések kezdődnének világszerte a templomok előtt, papokat inzultálnának, beteg femen-kurvák a csöcseiket lóbálnák az oltárokon, az „európai” „liberális” „értelmiség” nácizmusról írna hosszú cikkeket,  a CEU-n pedig már szeptembertől új tanszék indulna „Hogyan temetik el Európát a szélsőjobboldali klerikálisok” címmel.

Nem úgy most!

Hogy is énekli Reb Tevje a Hegedűs a háztetőnben? „Tradition!” Hát ez az!

Címkék: Publicisztika
2017.06.23.

Címkék: Publicisztika
2017.06.22.

„Kiutasították Németországból azt a 30 éves bevándorlót, aki május végén fejbe rúgott egy az iskolából hazafelé tartó 9 éves svéd kislányt Bodenben.

A kislány a rúgás után hazáig rohant, majd elmondta a nagymamájának a történteket, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A bevándorlót kis idő múlva elfogták a  rendőrök.

A tárgyalás ma volt Bodenben. A migráns azzal a megdöbbentő dologgal védekezett, hogy őt annyira felidegesítették a menekültszállón, hogy úgy érezte le kell rohannia a városba, hogy megöljön valakit. Ezt csak azért nem tette meg mert a 9 éves kislányon sikerült levezetni az indulatát.

A bíróság a bevándorlót azonnali hatállyal kiutasította az országból.” (magyarkozosseg.net)

forrás: nsd.se

Ha rajtam múlt volna, már nem lett volna mit kiutasítani. Ugyanis ameddig ezeket a rohadt állatokat csak kiutasítgatjuk, addig semmi sem fog megváltozni. Majd ha azzal szembesülnek, hogy sem az ilyesmit, sem mást nem tudnak megúszni ép bőrrel, majd akkor... 

Mert ezek nem csak rohadt állatok, de gyáva szarok is...

Címkék: Publicisztika
2017.06.21.

2017.06.21.

Ilyen nincs... Egy tucat "rendőr" menekül egy kibaszott feka szarzsák elől... Ez azért tényleg sok mindent megmagyaráz. Ezek után egyre nehezebb lesz csodálkozni, ha az emberek saját kezükbe veszik a dolgokat...

Katt a videóhoz:

Címkék: Publicisztika
2017.06.21.

2017.06.21.

…nagy kormányválság idején.

Első tétel:

Iohannis Berlinből üzent: a PSD ne merészeljen "etnikai alapú autonómiáról targyalni" az RMDSZ-szel. Mondja ezt a Német Demokrata Fórumnak az a volt elnöke, aki 2002-ben a  PSD kormánnyal megkötött titkos etnikai különalkuja révén euromilliárdos nagysagrendű ingatlanvagyont sepert be a szervezete számára, benne a hitleri SS egykori romániai vagyonelemeit és a zsidóktól elkobzott ingatlanokat is. 

Második tétel:

A GDP arányosan 50% alatti államadósságal rendelkező Románia jövő évi tervei: Patriot rakéták Amerikától 6 milliard dollárért (ezért fogadta Trump Iohannist!); német harckocsik a Rheinmetalltol 3 milliárd euróért, Airbus harci helikopterek 4 milliárd euróért, és felújított F-16-os vadászgépek Izraeltől 3 milliárd dollárért. Kb. 5 ezer milliárd forintot fognak költeni fegyvervásárlásra, ezáltal térségbeli politikai súlyuk remélt biztosítására. 

Minden más: felesleges pampogás…

2017.06.21.

Megmondta, megcsinálta: Angela Merkel kezében tartja Európa kulcsát...

Címkék: Publicisztika
2017.06.21.

2014, Jobbik választási program:

„Véget vetünk a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Inter­national stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján. (…) A Jobbik kormányra kerülve őszintén, igazságosan, de határozottan fog a probléma megoldásához, és előre jelezzük, hogy abban sem a különféle jogvédő szervezetek sáskahada, sem a többi párt álságossága, sem a nemzetközi liberális háttérhatalom dühe nem fog bennünket megakadályozni.” 

2015, Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő a Parlamentben:

„Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit? Meddig folytathatja ámokfutását Soros György Magyarországon? Mikor lesznek az általa pénzelt szervezetek átvilágítva és nemzetbiztonsági kockázattá minősítve?” 

2017, Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke, továbbá Vona Gábor keresztfia, bármit is jelentsen ez:

„Egyébként az én magánvéleményem az, hogy ezeknek az ún. Soros szervezeteknek egy része kifejezetten értékes, nagyon magas szakmai színvonalú és pótolhatatlan munkát végez. Gondolok itt elsősorban a Transparency Internationalra.” 

Amúgy találtunk egy jó képet Szotyori-Lázárról, Vona keresztfiáról, bármit is jelentsen ez. Szotyori-Lázár a kép jobb szélén látható:

Címkék: Publicisztika

Ezeket a cikkeket olvastad már?