HÍREK

„HÍR” 1.

A 444 megírta a nagy hírt:

„Olyan kevés az orvos, hogy a jászberényi kórház csak csökkentett üzemmódban működhet a nyáron

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetni kell a belgyógyászati-, a krónikus- és a rehabilitációs osztály működését, mert csak így lehet megoldani a dolgozók nyári szabadságainak kiadását, mondta el dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgató a Szoljon.hu-nak. 

Sinkó-Káli Róbert szerint a vidéki kórházakban kritikus állapotban van az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám. A kórház vezetője elmondta, hogy a fiatal orvosok gyakorlatilag eltűntek a rendszerből. Az egyetemi centrumokban még vannak, de a vidéki kórházakig már nem jutnak el. Nemcsak a kistérségi, de a megyei kórházak is küszködnek ezzel.   

A főigazgató júliusra és augusztusra a krónikus osztályon 24-, a belgyógyászaton 18-20, a rehabilitációs osztályon pedig 15 ágy működésének szüneteltetését rendelte el. Ezeket átmenetileg kivonják az ellátásból. 

Elmondta, hogy alig van olyan osztályuk, ahol ne lenne orvoshiány, már a szülészet is ebbe a kategóriába került. Az intenzív osztályon még megfelelő a létszám, illetve a sürgősségi osztály a beindítás óta optimális létszámban működik, de vannak részlegek, ahol nagy a gond. A probléma most a belgyógyászaton a legnagyobb, ahol a nemrég az osztályvezető főorvos lemondott tisztségéről. Most erre a helyre is osztályvezető főorvost  keresnek. 

Orvosok mellett nővéreket is keresnek, mivel a szakszemélyzet létszáma is elmarad a szükségestől. A kórházvezető elmondta, hogy a már végrehajtott, illetve a tervezett béremelésekkel együtt sem vonzóak még a nővérfizetések.

Sinkó-Káli Róbert szerint ha a béremelés folyamata tíz évvel ezelőtt megkezdődött volna, akkor lehet, hogy nem lennének ilyen létszámgondok. Rengetegen vállaltak munkát külföldön. Mostanra ugyan a munkaerő kiáramlás üteme már csökkent, de akik kinn vannak, még nem jönnek vissza.”

HÍR 2.

A 888 meg ezt írta meg:

„Rémhíreket generáltak a jászberényi kórház kapcsán 

A jászberényi kórház folyamatosan eleget tesz feladatának; minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja - szögezte le a kórház megbízott főigazgatója.

Korábban Sinkó-Káli Róbert a szoljon.hu portálnak adott nyilatkozata nyomán több ellenzéki sajtóorgánum azt írta, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra.

A megbízott főigazgató szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait „kiforgatták”, és „rémhírt generáltak”. Megjegyezte, hogy az egészségügyi ellátás rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő.”

Sinkó-Káli Róbert jelezte, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.”

Feszülten várjuk a nyarat. Ugyanis legkésőbb nyár végére kiderül, ki hazudik. (Nekem van tippem…)

http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/39666/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?