ISTENEM, A JOBBIK…

Íme, a Jobbik…

Tuti biztos vagyok benne, hogy a nőnek van igaza. Na mindegy, nem akarok senkit befolyásolni, olvassák:

„Kínos ügy miatt visszahívja a Jobbik pesterzsébeti képviselőjét

A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el.

Gémesi Emese

Gémesi 2014-ben a Jobbik listáján jutott mandátumhoz. A párt közleménye szerint a visszahívásához vezető első lépés az volt, hogy a pártja megkérte, nyújtson be közérdekű adatigénylést az önkormányzati bérlakásállományról, de nem akart ráállni. Kiderült, hogy azért nem, mert megválasztása után szolgálati lakáshoz jutott a kerületben az ő egyik, az önkormányzatban dolgozó családtagja, írták.

A Jobbik közleménye szerint "Gémesi Emese saját maga is elismerte, hogy az adatigénylés benyújtása őt is nehezen magyarázható helyzetbe hozta volna". A párt elnöksége "a felmerült erkölcsi aggályokra" hivatkozva döntött Gémesi visszahívásáról.

"A Jobbik kormányra kerülve kérlelhetetlenül fel fog lépni a korrupció minden formája ellen, ezért saját képviselőivel szemben kiemelt elvárás, hogy még a visszaélés gyanújának árnyéka se vetülhessen rájuk" - írták.

Frissítés: A közlemény megjelenése után csütörtök este jelentkezett az Indexnél Gémesi Emese, közölte, hogy jogi úton tervezi megtámadni a Jobbik közleményét. Szerinte bosszúhadjáratot folytatnak ellene, és a tények a témában a következők:

Édesanyja 21 éve elismert, megbecsült munkát végez az önkormányzatnál. Hitelkárosultság miatt kérelmezett szolgálati lakást, még az előző ciklus végén, amikor már hosszú ideje nem lakott a lányával.

A döntés ebben a ciklusban született meg, de Gémesi nem volt a döntést meghozó bizottság tagja.

A lakás egy szoba-konyha-zuhanyzó méretű ingatlan, emelt lakbérrel.

A közérdekű adatigénylésről Gémesi egy sajtótájékoztatóból értesült tavaly decemberben, amit sérelmezett. Az előre elkészített levélhez nem akarta a nevét adni, mert külalakban, tartalmilag és jogilag is kifogásolta, illetve értelmetlennek találta, mert szerinte személyiségi jogok miatt eleve teljesíthetetlen lett volna a szerződésekre is vonatkozó kérés. És emellett valóban jelezte, hogy családtagja is érintett, ami jogilag tiszta, de kellemetlen lehet. Szerinte akkor ennyiben maradt a dolog.

Tavaly maga jelezte a pártnak, hogy szeretne kilépni, mert már nem tud azonosulni a Jobbik politikájával, de először nem engedték el a posztjáról.

Végül január 18-án közös megegyezéssel megszűnt a párttagsága.

Múlt hétfőn jelezte, hogy szeretne átülni a független képviselők közé, csendes, békés elválásra készült. Ehhez képest váratlanul érte tegnap este az országos elnökség határozata, majd csütörtökön a levél, hogy vizsgálatot indítanak ellene a lakásügyben.” (index)

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/37192/pics/14921590054691265_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?