NEM: CSAK KÉT CSAPAT

Az osztrák weekend című takonylap az alábbi cikkel és címlappal örvendeztette meg olvasóit: 

"A jó és a gonosz küzdelme" Botrányos címlappal hergel egy osztrák lap

Az osztrák Weekend Magazin megdöbbentő címlappal hangolja olvasóit az este 6 órakor megrendezésre kerülő Ausztria-Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésre.

A címlapon azt írják, az osztrák-magyar meccs több lesz, mint játék - "a jó és a gonosz küzdelme várható". A címlapon Orbán Viktor, a magyar miniszterelnök a gonoszt testesíti meg.

A cikkben azt írják, Orbán egy fociőrült, aki félmilliárd eurót költött a stadionok építésére, amelyek közül kiemelik a felcsúti Pancho Arénát. Le kell győzni az alattomos magyarokat és a „gonosz, tekintélyelvű futballállamukat - hergelik a cikkben az osztrák szurkolókat.

A magyar szurkolók rögtön reagáltak a Facebookon a megdöbbentő címlapra. Többen magyar mezbe öltözött szép lányok képeit montázsolták össze a tavalyi Eurovízió győztes "szakállas nő" Conchita Wurst képével és azt posztolták a kép alá. 

Több felhasználó pedig korábbi osztrák-magyar meccsek összefoglalóját küldte el a lapnak válaszképpen.

A Facebookon a lap reagált az egyik felháborodott kommentelőnek, azt írta: nem állt szándékukban megsérteni a magyarokat, mindössze az Ausztria és Magyarország közötti nem titkolt diplomáciai ellentétre kívánták felhívni a figyelmet. Úgy vélik a jó és rossz analógiájának használata teljesen megengedett a sportban. (atv.hu)

Roppant figyelemreméltó kis írás ez is. „A jó és a gonosz küzdelme”, hűha! Vajon milyen kifejezésekkel illették volna a Harmadik Birodalom és Ausztria küzdelmét? Ja, azt semmilyennel, olyan küzdelem nem volt. A Bécsbe bevonuló Hitlert ájult eksztázisban és örömkönnyekkel fogadta Ausztria népe. És ez az az Ausztria, amely utóbb elhitette a világgal, hogy Hitler német volt, viszont Beethoven osztrák…

Ezúton szeretnénk felhívni a kedves laptulajdonosok figyelmét, hogy a focipályán nem politikusok, nem miniszterelnökök és kancellárok, és nem jók és gonoszok állnak szemben egymással, hanem focisták, nemzeti válogatottak.

Csak két csapat. Sportolók. Az ő esetükben a jó és a gonosz szembeállítása nem megengedett. Ez az analógia sportban nem létezik.

Ami viszont létezik, az a becstelen, aljas, ótvaros geci laptulajdonos. Esetünkben a Weekend magazin tulajdonosai, a szeretve tisztelt Lengauer család, darabra:

2 db. Lengauer Péter

1 db. Lengauer Krisztina

1 db. Lengauer Renáta

Na, ti mentek el, így darabra, a büdös picsába!

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/27986/pics/14660046961464109_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?