HÍREK 162.


Demokrata frakcióvezető: Iowa és New Hampshire túl fehér ahhoz, az ország jövőjéről döntsön

Harry Reid demokrata szenátor szerint Iowa és New Hampshire állam lakossága nem sokszínű, és az ország jövője nem függhet olyan államoktól, ahol a lakosság kilencvenhét százaléka fehér.

Harry Reid demokrata szenátort, a szenátusban kisebbségben lévő demokraták vezetőjét egy, az NBC által készített interjúban arról kérdezték, hogy tisztességes-e az a rendszer, amiben a New Hampshire-i előválasztáson Hillary Clintont 22 százalékponttal megverő Bernie Sanders épp úgy 15 delegálthoz jut, mint legyőzött riválisa, köszönhetően a 6 önállóan szavazó „szuperdelegáltnak”, akik mind Clintont támogatják.

Harry Reid

Válaszában a szenátor megvédte a szuperdelegátusi rendszert. A 93%-ban fehérek által lakott Iowa és a 97%-ban fehér lakosságú New Hampshire példáját hozta fel arra, hogy a korábbi eljárás „teljesen méltánytalan volt”, mivel a két állam döntő súllyal szerepelt az előválasztásokon, pedig azokban „nincs sokszínűség”. A régi „nem volt egy jó rendszer, most azonban sokkal jobb a helyzet” – nyilatkozta.” (Real Clear Politics Harry Reid Defends Superdelegate System: Iowa, New Hampshire Too White To Decide Future Of Country, Mandiner) 

Tényleg. Ez egész egyszerűen zseniális ötlet. S ha esetleg a végső számláláskor úgy alakulna, hogy a győztes jelölt nem felel meg a liberális kánonnak, akkor majd elvesszük a fehér szavazatok felét. Vagy háromnegyedét. Amennyit csak kell.

Nem tudná valaki Harry Reid szenátor urat is elvenni?

Címkék: Publicisztika
4
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/24986/pics/14552902355346234_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Sándor 2016-02-12 20:27:25
Alapjában véve ökörség az egész. A végeredmény úgyis az egész ország területén összegezett szavazatokból adódik. Ahol fehér emberek élnek ott fehér emberek élnek, és nekik éppen annyi joguk van, mint másoknak. A helyi önkormányzatban majd ők lesznek többségben, de ez éppenséggel természetes. Ami azt illeti, én nem hiszem, hogy Obama után ismét lesz színes elnöke Amerikának. Ámbár ez szinte mindegy, mert nem személyesen az elnök alakítja a politikai irányvonalat, hanem az a háttéralkuk sokaságából születik.
Válaszolok
kereszt 2016-02-12 19:54:22
Amúgy pedig a bocskor nevű (műsorvezető) állat rasszista módon lekövérnőzte a kövér,és molett nőket. Azt hiszem ebből világra szóló bocskor lesz. :)
Válaszolok
kereszt 2016-02-12 19:27:25
Ebben az országban IS minden szavazó szavazata CSAK EGYET ér. Szinétől függetlenül. Természetesen Nálunk is próbálkoztak a liburnyákok (liberálbolsevikbuzik),de ettől függetlenül az ő általuk alkotott rendszer is kivetette őket. Nagyjából kétharmad/egyharmadra.
Remélem máshol is észhez térnek az emberek.
Válaszolok
pampalini 2016-02-12 16:38:10
Nettó rasszizmus
Bőrszín nem szavaz...ember szavaz
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?