HÍREK 139.

„263 évet kapott egy volt rendőr

Összesen 263 év börtönre ítéltek Oklahomában egy volt rendőrt, aki sorozatban erőszakolt meg nőket - írja az MTI. Daniel Holtzlawra egy hónappal azután szabták ki a maximális büntetést, hogy Oklahoma City esküdtszéke bűnösnek mondta ki a harminchat vádpont közül tizennyolcban.

A 29 éves volt rendőr kifejezetten olyan nők köréből választotta áldozatait, akik már összeütközésbe kerültek a törvénnyel: például kábítószerügyek miatt, vagy mert prostituáltak voltak. Holtzclaw arra számított, hogy a múltjuk miatt az áldozatoknak a szava semmit sem ér a feljelentésnél.

A rendőr ellen tizenegy nő tanúskodott a bíróságon, főleg Oklahoma City szegénynegyedeiben élő afroamerikaiak. Az áldozatok között volt 17 éves fiatal, de 57 éves nagymama is.

Ügyvédjük, Benjamin Crump mérföldkőnek nevezte az ítéletet. A pert óriási sajtófigyelem kísérte az amerikai médiában, két áldozat is elbeszélte a nyilvánosságnak a vele történt rémségeket.” (Index) 

Ez úton kívánom felhívni a figyelmet, hogy ez a büntetés embertelen, és nem egyeztethető össze a nyugati világ liberális, emberjogi alapelveivel. Bármit is követett el egy bűnös, nem lehet megfosztani a reménytől, hogy egyszer mégis csak kiszabadulhat a börtönből.

Ezért követelem, hogy Daniel Holtzlaw ügyét legkorábban 200 év múlva vizsgálják felül, és egy bizottság akkor majd állapítsa meg, visszaengedhető-e a társadalomba!

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/24141/pics/14534615247006583_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?