HÍREK 72.

A svéd miniszterelnök beolvasott a kelet-európai migránsellenes vezetőknek 

<> - fogalmazott a svéd miniszterelnök, Stefan Löfven a Financial Times-nak adott interjújában. Ezzel konkrétan utalt Magyarország, Szlovákia, Románia és Csehország vezetőire, akik elutasították szeptemberben az EU-tagok többsége által támogatott önkéntességen alapuló kvótarendszert.

<> - mondta Löfven.

Könnyen beszél a svéd, mondhatnánk, de néhány dologra felhívja a figyelmet az FT:

A szociáldemokrata Stefan Löfven kisebbségből kormányoz.

Svédország messze a legtöbb menedékkérőt fogadta be eddig népességarányosan, 190 ezret várnak az évben.

A balkáni háború idején több mint 80 ezer embert fogadtak be.

Azt egyébként Löfven is elismeri, hogy a svéd társadalomra is komoly nyomás nehezedik, ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A menekültek otthonait felgyújtó szélsőségeket ugyanakkor a svéd társadalom ellenségeinek nevezte, és legutóbb a kormány azzal nehezítette meg a dolgukat, hogy titkolják, hol nyílnak a menekültek számára otthonok.

Stefan Löfven

Mindezt annak a szélsőjobboldali pártnak is üzente, a Svéd Demokratáknak, akik nyakló nélkül tolva a migránsellenes szólamokat már a legerősebb pártnak számítanak egy augusztusi felmérés szerint (25.2%), igaz csak 1%-kal előzik a kormányzó szocdemeket. (Financial Times444.hu) 

Tudja, miniszterelnök úr, önnek nincsen igaza. Semmiben sincs. Ön is az összeurópai, ragályos elmebaj áldozata. A kór neve: önsorsrontó liberalizmus.

Ön is ebben szenved.

De a népek egyre inkább immunisak a kórra. És egyre többen ismerik fel a kórokozókat. Úgyhogy rossz hírem van, miniszterelnök úr: Semmi sem lesz abból, amiről ön beszél. Igen, s hogy el ne felejtsem! Az a bizonyos Svéd Demokraták pártja, milyen ismérvek alapján szélsőjobboldali? Azon az alapon, hogy ellenzik a nyakló nélküli migrációt?

Akkor nem szélsőjobboldaliak, hanem normálisak.

Ugyanez önökről nem mondható el.

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/22119/pics/14465744656107398_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?