HÍREK 71.

Önjelölt muszlim vallásrendőröket füleltek le Németországban.

Sárga mellényes, magukat saríarendőröknek nevező aktivisták zaklatták a wuppertaliakat. Az alkohol a szerencsejáték, a zenehallgatás elutasítására szólították fel a játéktermekben, üzletekben, szoláriumokban szórakozókat. A rendőrség eljárást indított az aktivistákkal szemben.

Az iszlám jogrendszer, a saría előírásainak tiszteletben tartását számon kérő vallásrendőrök jelentek meg a németországi Wuppertalban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. A 11 ember ellen eljárást indított a rendőrség a gyülekezési jog gyakorlásáról szóló törvény megsértése miatt.

A hatóságok nem tűrik, hogy bárki is megfélemlítse vagy provokálja a polgárokat – közölte Birgitta Radermacher városi rendőrkapitány, aki szerint "az erőszak monopóliuma kizárólag az államot illeti meg" – írta a Rheinische Post német lap.

Saríarendőrség

A 19 és 33 év közötti férfiak narancssárga mellényt viseltek Shariah-Police (saríarendőrség) felirattal, és belvárosi játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg. Felszólították a tulajdonosokat és vendégeket, hogy ne fogyasszanak alkoholt, és tartózkodjanak a szerencsejátékoktól.

A belvárosi utcákon Shariah-Controlled Zone (kb. a saría hatálya alatt álló terület) feliratú szórólapokat osztogattak, amelyen többek között az is szerepelt, hogy tilos a zenehallgatás, a koncertlátogatás, a kábítószer-fogyasztás és a prostitúció. A szórakozóhelyeknél megpróbálták lebeszélni az oda igyekvőket, hogy belépjenek, és zaklatták azokat, akik nem akartak szóba állni velük.

Az önjelölt erkölcsrendészek a világi államot elutasító, a saría alapján működő állam kiépítésére törekvő szalafista irányzat hívei. Esti őrjárataikról videót készítettek, és közzétették az interneten. Közölték, hogy hamarosan a tartomány más városaiban is megjelennek.

Szalafista szubkultúra

Észak-Rajna-Vesztfália a németországi szalafista szubkultúra egyik központja. Az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) – a német belső elhárítás – legutóbbi éves jelentése szerint a szalafizmus a leggyorsabb ütemben terjedő szélsőséges iszlamista irányzat Németországban, híveinek száma tavaly nagyjából 5500 volt, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 4500-hoz képest.

A szalafista szubkultúrából származnak sokan azok közül, akik Németországból a Közel-Keletre utaznak, hogy csatlakozzanak a szíriai polgárháborúban részt vevő, illetve Irakban felkelést folytató radikális iszlamista fegyveres csoportokhoz, elsősorban az Iszlám Államhoz.

A BfV több mint 400 kiutazóról tud. Többen már visszatértek, köztük 25 olyan személy lehet, akik harci tapasztalatokat szereztek Szíriában.” (Origo) 

Mindenekelőtt már az elején szögezzük le: A fenti hír egy éves, 2014 szeptemberi. Ezt azért kell leszögezzük, mert ha nem tennénk, gúnyos, cinikus, nyáladzó megjegyzéseket kapnánk a liberálisoktól, miszerint „egy éves hírekkel riogatjuk a nagyérdemű közönséget”.

Igen: ez a hír egy éves.

És az eltelt egy év alatt közel egymillió, ezekhez hasonló érkezett Európába. Vagyis ebben a hírben éppen az a legmegdöbbentőbb, hogy egy éves.

És Európa és Merkel még mindig ott tart, hogy jöjjön mindenki. Vagy ha nem is mindenki, de jöjjenek a menekültek. És a többieket majd kiutasítjuk.

Senkit sem utasítanak ki. Mert nem képesek rá, és mert félnek.

A saríjarendőrségek pedig szaporodni fognak.

Hacsak kézbe nem vesszük a dolgokat mi, őshonos európaiak…

Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/22118/pics/14465736102268664_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?