HÍREK 47.

„Amerikaellenes hangulatkeltésbe kezdett a Fidesz a 27 ponttal
A kormányzati szócső Mandiner „csicskáztatásként” ítéli meg az amerikai adminisztráció 2014 októberében megfogalmazott véleményének 27 pontos összefoglalását.
„Így csicskáztatná Amerika az Orbán-kormányt” címmel jelent meg egy írás a kormányközeli Mandiner blogon egy tavalyi non-paperről, amelyet az Egyesült Államok juttathatott el a magyar kormánynak. 
A kormányzati szócső „csicskáztatásként” ítéli meg az amerikai adminisztráció 2014 októberében megfogalmazott véleményének 27 pontos összefoglalását. Úgy tűnik, hogy a jobboldali pártsajtónak éppen azok után jut eszébe stíluskritikával élnie, hogy a magyar kormány az elmúlt fél évben elfogadhatatlan hangnemű vagdalkozással haragította magára hazánk minden szövetségesét. 
A 27 pont tartalmát ugyanakkor nehéz kritikával illetni, hiszen pontosan azokat a normákat tartalmazza, amiket a magyar demokratikus ellenzék is hétről-hétre követel – legyen szó a fideszes választási rendszer megváltoztatásáról, vagy a civil szervezetek elleni kormányzati hadjárat beszüntetéséről.

A DK szerint beszédes értékítélet, hogy hazánk legnagyobb szövetségese a 2010 előtti alkotmányos rendszert tekinti mércének, a 2010 óta véghezvitt orbáni intézkedésekre pedig alkotmányos rombolásként tekint.
A DK a – minden bizonnyal a magyar kormány által kiszivárogtatott – non-paper kapcsán felszólítja az Orbán-kormányt, hogy tegyen le az amerikaellenes hangulatkeltésről. A DK szerint a szövetségesek nélkül maradt Orbán-kormány amerikaellenes „szabadságharca” pontosan ugyanolyan kudarcba fulladna, mint az eddigi EU-ellenes bohózat.
Gréczy Zsolt, Szóvivó DK(Mandiner)
Igen, megint ugyanaz az érzés. Az a félelmetes borzongás, mint mindig, amikor Gyurcsány Ferenc kesztyűbábja kiad egy nyilatkozatot. Kiad egy nyilatkozatot, mond valamit, beszél, vagy csak úgy néz, esetleg jön-megy, vagy kakil.
Mindegy.
Ha Gréczy, a kesztyűbáb bármilyen módon megnyilvánul, az maga a jeges iszonyat.
Most éppen az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság felélesztésén munkálkodik, és azt gondolja magáról, hogy ő Joseph Raymond McCarthy szenátor reinkarnációja, pedig ő csak egy Gréczy Zsolt. Egy kesztyűbáb. Hovatovább, egy kicsike, csúnyácska pöcs.
Ez van.
De ezért szeretjük őt. Különösen, amikor felszólít. Felszólít bárkit, bármire. Mert nincsen annál viccesebb, mint egy felszólító módban hisztikéző, Gréczy Zsolt nevű kis pöcs. Ő még egy rezsón ülő, hisztikéző, Gyurcsány nevű fasznál is viccesebb.
Címkék: Publicisztika
http://badog.blogstar.hu/./pages/badog/contents/blog/21719/pics/14449975644232485_800x600.jpg
Publicisztika
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?